Kakaskukorékolás

• 4213 válasz
  • 1753620 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #780 Dátum: 2014. November 24. 22:27 »
QUQURIQ!!!

Az alapszabályban nem kapott szerepet az összeférhetetlenség.

Az IB dönt, mindig is döntött! Ennek issza most a levét a tagság!

Ki döntötte el, hogy legyen tagdíjemelés?
Ki döntötte el, hogy ki utazzon az Apimondiára?
Ki dönti el, hogy kiket zárjanak ki a szakelőadók közül?
Ki dönti el, hogy legyen méhészújság?
Ki döntötte el, hogy legyen Kft?
Ki döntötte el, hogy ki legyen a Kft-nek az ügyvezetője?
Ki döntötte el, hogy mennyit keressen a Kft igazgatója?
Kik döntötték el a bemutató méhészetek létrehozását?

A felsoroltak mind, pénzeknek az odaítélése, pénzek szétosztásáról való döntés volt!!!
Mi ez ha nem összeférhetetlenség???

Alelnök, - IB-tag, - szaktanácsadó, - OV – tag – bemutató méhész…

Mi ez ha nem összeférhetetlenség???
Kiszámoljuk, hogy mind ez visszamenőleg hány millió Ft???
A közösségi Nemzeti Programunk pénze így vándorol át magánzsebekbe???

Az oknyomozó Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #781 Dátum: 2014. November 26. 20:25 »
QUQURIQ!!!

Közeleg a renkívüli, a szándékos küldött butítás!

Mindenki tudja, hogy az összeférhetetlenség egy civil szervezetben még nagyobb bűn, mint egy gazdálkodó szervezetben!

Ha kitudódik az összeférhetetlenség, nem lesz elég az OMME vagyona a büntetésre, pár csökönyös ember miatt!
Ez így nem mehet tovább!
Vagy lemond most hétvégén az egész vezetés, szőröstöl – bőröstől, vagy megy a sajtónak az egész mocskos ügy!
Ennek véget kell vetni, mindenki menjen oda, ahova való!
A hanganyagban Lászlóffy hörög a legjobban.
Lehet, hogy kiszámolta már, hogy mennyit is kell neki visszafizetni az EU-s pénzből???
Mert ugye ez a köz vagyona ?
Dönt amikor OMME elnökhelyettes, arról, hogy mit is és hova utaljanak, ugyanakkor szaktanácsadó is!
Vannak még egy páran így!
Mit akar erőlködni Mészáros Úr?
Nem rágta a szájába az ügyvéd, hogy ez nagy vétség?
Nagyon jól ki lehet venni a hangfelvételből, hogy a vezetőség kibúvást, és megoldást keres a törvénytelenségükre!!!
Tehát, tudatában van az egész IB-EB, hogy mekkora veszélybe sodorták az OMME jövőjét, és a 12 000 fizető tagját.
Arról meg már nem is beszélek, hogy küldött értekezleti szavazás nélkül utalták ki Feketének is és
Dr. Mészárosnak is a fizetést!
Félrevezető és számító, előre megtervezett közhasznúsági zsonglőrködési mutatvány megbukott tisztelt Elnök úr! Az összeférhetetlenség csak hab a tortán!
Nincsen az IB-ben egyetlen egy józan gondolkodású vezető???
Hagyják az OMME-t a vesztibe rohantatni egy-két ámokfutó miatt???
Köszönjük Nekik!!!

Egy szép piros tarajas Kiskakas!

« Válasz #782 Dátum: 2014. November 27. 07:13 »
Előre kitervelt MERÉNYLET az OMME és a tagok ellen! Küldöttek felhasználásával!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #783 Dátum: 2014. November 27. 20:02 »
QUQURIQ!!!

Kemények vagytok Gyerekek!

Az ellenzék több mint egy éve ezt hajtja, de senki nem hitt egy maroknyi OMME párti-nak!
Egyre gyűltek az összeférhetetlenség pénzügyi alkotóelemei, és a törvénysértések!
Lett egy olyan elnök, aki csak pár éve méhészkedik, és nem kísérte figyelemmel az OMME szervezeti életét!
Idejött, hogy megmutassa a frankót!
Aminek egy része hazudozásból, igazság elferdítésből állt!
12 000 emelt tagdíjat fizető méhészt csapott be az ostoba intézkedéseivel!
Titkosak lettek a jegyzőkönyvek, titkosak lettek az IB-EB ülések!
Miért?
Azért, hogy el tudják leplezni a közösség elől az igazságot, és a szőnyeg alatti intézkedéseket!
Mind ezt, egy civil, közhasznú szervezetben!!!
Ez aztán a demokrácia!
Pont a mostani vezetés veri szét módszeresen az OMME stabilitását, és a jövőjét!
Tisztelt vezetés!
Szembe kell néznetek azzal a törvénnyel, és vállalnotok kell a következményeit!
Minél tovább húzzátok, annál több nagy hibát követtek el!
Vegyétek már végre észre, hogy ez nem egy nagy ovi, nem lehet mindenkit olyan főzelékkel megetetni amit a gyerekek nem szeretnek!
Miért?
Mert a kaja mind a moslékba kerül, ebben pedig sok az összeférhetetlenség!
Az UNIÓBAN meg nincsen moslék, nincsen összeférhetetlenség, még az OMME-ban sem! (mert teszünk róla)
A moslékot meg egye meg az aki főzte magának, de az összeférhetetlenség kimarad belőle!!!

Az élelmezésügyi Kiskakas!

« Válasz #784 Dátum: 2014. November 28. 18:52 »
Szimpatikus, és egyetértek az  írásoddal !

Én már ott tarok, hogy kár is elemezni, agyalni , értékelni ,tervezetet írni ! Az események oly mértékben az józan ész ellen hatnak, hogy...   néha Hofi Géza  ... "elszabtuk "szállóigéje jut eszembe.
Summa -summárum:Meg vagyunk vezetve. Ez "gordiuszi" csomó ! Remélhetőleg , hogy ennek a társaságnak  lejt a libikóka.
A továbbiakban az általad írtakkal teljes mértékben egyetértek.

üdv. kis méhész

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #785 Dátum: 2014. November 28. 19:44 »
QUQURIQ!!!

A gordiuszi csomóval kár bajlódni!!!
Elég egy jó éles balta, és minden megoldódik…
Kár ezen agyalni, hogy merre kell dugni a csomó végét…
Egyébként a csomó vége a titok nyitja…
Ha túl szoros a csomó, csak idő kérdése, hogy meglazuljon!
Így – vagy úgy, de megoldódik!
Ha a balta életlen, a csomó meg túl szoros, úgy újra kell ütni, de nagyobbat és így tovább, amíg a gordiuszi csomó, csak egy nagy rakás len, meg kender nem lesz!!!

A kötélgyártó Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #786 Dátum: 2014. November 28. 20:42 »
QUQURIQ!!!

8 nap, nyolc éjszaka alapszabály gyártás felső fokon, az OMME harmadik felfogadott ügyvédjével…
Nem érdekes egy kicsit???
Három ügyvéd, + Mészi Úr jogász, egyetlen egy alapszabály tervezet sincsen  a küldöttek birtokában???
Vajon miért?
Talán az IB-EB még az ügyvédeket is meg akarták győzni, hogy az OMME-ban nincsen semmi probléma az összeférhetetlenséggel???
Nos, lássuk a következő jogászt?
Ki mire viszi!
Mi csak szerény méhészek egyet ismerünk!
A törvény tiszta betartása, betartatása!
Ehhez, viszont az utolsó leheletünkig kitartunk…
Ha kell megyünk az Unióhoz, segítségért meg Strasbourgba is!
Mert az igazság az igazság, a bűnösök meg bűnhődjenek!!!

A nemzetközi Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #787 Dátum: 2014. November 29. 20:53 »
QUQURIQ!!!

Egy kis emlékezés, az elmúlt időkről…
Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom!!!
Hosszú az összeszedett hozzászólás, de tanúságos, és nagyon szomorú!

A mai napon az alábbi levelet küldtem:
OMME elnöke
Dr. Mészáros László
részére
A 2014 január 29-i hiánypótlást kérő levelére az alábbi választ tudom adni.
Felhívom az Elnök Úr figyelmét, hogy az OMME vezetése részéről soha nem volt gyakorlat a küldöttek mandátumát kiadó közgyűlés határozatának bekérése. Ugyanakkor minden küldöttgyűlés előtt kérte az OMME Hivatala a helyi elnököktől a küldötteik névsorát. Tudomásom szerint 2013 évi rendes küldöttgyűlés előtt is megkapta az OMME központi irodája az összes küldött nevét és elérhetőségeit. Ha nem így lett volna, akkor azt a küldöttgyűlésen a levezető elnöknek jeleznie kellett volna. Az OMME Hivatala a helyi elnököktől megkapott címekre küldte a küldöttgyűlési meghívót és a csatolt anyagokat.
Szerző Téma: 2014 március 8-án OMME Országos Vezetőségi ülés  (Megtekintve 1176 alkalommal)
Nagyernyei Attila

Re:2014 március 8-án OMME Országos Vezetőségi ülés « Válasz #9 Dátum: 2014. Február 24. 21:31 »
Idézet
Kedves SzürkeVereb!
A szaktanácsadók főnöke Dr. Cserényi Péter!
De ez nem azt jelenti,hogy a szaktanácsadók az Ő  személyes katonái, és rajtuk keresztül irányítja az OMME-t!
Ez ellen tiltakozunk! A szaktanácsadók nem végezhetnek egyesületei szakmapolitikát!
Ők a Nemzeti Program motorjai, nem e vezetést pénzükért kiszolgáló zsoldosok!
Lásd Nagy Csaba írását!
Nagyernyei Attila

SzurkeVereb79
Re:2014 március 8-án OMME Országos Vezetőségi ülés

« Válasz #7 Dátum: 2014. Február 24. 18:38
Idézet

A 12 pontban a XXX megújhodásáért küzdő XXXX Összefogás komoly veszélyekre hívta fel a figyelmet.
Az OMME egyesületi elnökeinek 40 %-a küzd az OMME megújhodásáért. Komoly veszélyekre hívták fel a figyelmet. Az elnök olyan jogkört delegál magának, ami nincs, jogászkodik afelett, hogy az aláírást megfelelően írta-e alá a küldött. Összeférhetetlen, mert pont az Ő lemondását is akarják szavazásra bocsátani.
A helyes út az lett volna: Összehívja, majd bejáratnál megnézik, hogy valóban a küldöttek jöttek-e el. Ha igen, akkor ok, ha nem, akkor érvénytelen. De hogy olyan jogot delegál az elnök magának, ami Neki nincs, az hallatlan.
No ilyet itt, az OMMÉ-ban is lehetne vizsgálni, csak a mostani IB, EB nem is vizsgálja pl. az elnök és az alelnökök pénzét. Miért pont ennyi milliót vettek vettek fel a kicsit több, mint fél évre? Miért nem a háromszorosát - amit esetleg terveztek? Csak nem az elnök találta ki, mennyi legyen az összeg?
Egy méhész mennyit dolgozik majdnem 5.000.000 Ft-ért? Persze ehhez jönnek még a természetbeni juttatások!
jani bátya
Re:2014 március 8-án OMME Országos Vezetőségi ülés  « Válasz #6 Dátum: 2014. Február 24. 18:27 »
Idézet
Tudom, hogy nem sok vizet zavar,de igaza van Arisztaiosznak, még ha kívülálló is, bár ebben kételkedek egy kicsit.
Viszont az OMME honlapon elérhető az alapszabály és a többi szabályzat is. Abban is igaza van, hogy nehéz lenne, inkább múlt időben írom ,nehéz lett volna Fáskerti urat meggyőzni a rendkívüli küldöttgyűlés összehívására, pedig ha ismeri az alapszabályt meg a belső szabályzatokat mindenféle győzködés nélkül önállóan ezt az alábbi pontok miatt meg kellett volna tennie szerintem, de ez elmaradt.
Alapszabály-IV. 4. e.
                   -V. 4. j.
                   -VI. 5. h.
A szervezeti működési szabályzat - II. 55.
Pénzügyi szabályzat- 14§. 9.
Ha pedig ezek állják a helyüket akkor:
Az etikai fegyelmi szabályzat -2§. g.
Remélem benne lesz az OV-programjában ezek kitárgyalása is.
Üdv. jani bátya

Geddekas
2014 március 8-án OMME Országos Vezetőségi ülés « Válasz #1 Dátum: 2014. Február 24. 11:45 »
Idézet
Elnökünk úgy döntött az aláírásgyűjtésünk ügyében, hogy nem csinál semmit. Az OV-t fogja tájékoztatni állítólag, hogy miért nem csinált semmit. Miért veszi semmibe kb 50 küldött és mögötte álló 2500 méhész álláspontját?

Nagyernyei Attila
Re:Intéző bizottsági ülés 2014 márc 7. « Válasz #8 Dátum: 2014. Március 06. 22:09 »
Idézet
Sziasztok!
Ma beszéltem az OMME elnökével.
1.Kérdeztem Tőle, mikor szándékozik feltenni az ügyészségi határozatot az OMME honlapjára?
2.Kérdeztem volt e Orosházán?
3.Kérdeztem tényleg megtalálták a keresett üveggyári szerződéseket?
Válaszok:
1. Még nem néztem meg az e-mailemet.
2.Nem.
3. Igen.
Jót beszélgettünk.
Nagyernyei Attila

atya
Re:Intéző bizottsági ülés 2014 márc 7. « Válasz #4 Dátum: 2014. Március 05. 06:01 »
Idézet
A 2013.10.12-i OV előtt is volt, IB ülés. Akkor beszélték meg az újsággal kapcsolatos "Kft.-s teendőket" (ügyvezető választás, az OMME tagdíj 2300.-Ft val való meg emelését, és a bejelentési stratégiát, stb) amit másnap az OV-n tettek közzé úgy, hogy egyetlen egy OV-tag nem kapor semmiféle tájékoztatást, és így nem tudták véleményeztetni a tagságukkal.  Ezt elmondták az OV-n is, de kihangsúlyozva, hogy Egyed Árpád és a "stáb", még éjszaka is dolgoztak az ügyön. (tehát hosszan tartó, igen igen körültekintő munka folyt az esemény bejelentése előtt)
Talán tényleg igaz az a közmondás, hogy a jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több??
Azóta eltelt egy kis idő.
Nézzük meg, hogy hogy áll most a Kft. -s ügy.
Mennyiben segítette a Kft, a méhészek érdekeit?
Mi a haszna a méhésznek a Kft. által forgalmazott árukkal kapcsolatban?
Mi a haszna a méhésznek a Kft. -ből ?  (osztalék??)
Geddekas
Re:OMME Országos Vezetőségi Űlés 2014 március 8  « Válasz #3 Dátum: 2014. Március 08. 14:35 »
Idézet
Még a kitüntetésekről megy a beszélgetés.
Alapszabály módosítás elmaradt, mert Mészáros elnök úr jól ráijesztett az elnökökre, hogy akkor működésképtelenné válhat az OMME. Végül annyi döntés született, hogy a helyi szervezetek alakuljanak át önálló szervezetté, és ehhez adjon jogi segítséget és költségtámogatást az OMME.
Aztán OMME elnökünk mindent megtett azért, hogy az aláírásgyűjtést érvénytelenségét bizonygassa. Sőt odáig elment, ami már akár elhiteltelenítésként is értékelhetnénk. Baldavári Laci védte az aláírókat és védte a célt. Elmondta, hogy jogászok véleményezték a helyzetet, akik érvényesnek tekintették a kezdeményezést. Baglyas Laci ott a helyszínen orra alá dugott Mészáros Lacinak egy jogi véleményt és át is adta egy példányát.
Mészáros József EB tag elmondta, hogy nem ügyészi vizsgálat kellene, hanem belső megegyezés. Nem adtak nekem szót, pedig elmondtam volna, hogy az OMME elnökünk épp az imént rúgott fel egy megegyezést. Tolnán az elnökök találkozóján ígéretet kaptunk az IB ott levő tagjaitól Mészáros L., Cserényi P., Kollár I., Fekete J., hogy lesz egy szakmai kerekasztal a méhmérgezésekkel kapcsolatos szakmai teendők megvitatása tárgyában. Bejelentette Elnökünk azt, amit Balassagyarmaton is már elmondott, hogy az OMME nem fog foglalkozni ezzel a kérdéssel csak a konkrét méhmérgezések felderítése keretében működik közre a hatóság munkájában. Az ilyen megegyezés felrúgások vezetnek oda ahol most vagyunk.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 08. 18:39 írta
 Geddekas »

Geddekas
Re:OMME Országos Vezetőségi Űlés 2014 március 8  « Válasz #2 Dátum: 2014. Március 08. 11:39 »
Idézet
Fáskerti úr e percekben mesél.
Rádi Tibor javaslatára az OV átadja a hatáskörét etikai ügyben a küldöttgyűlésnek mert a fellebbezések nem érkeztek be az OV előtt.
Tajti Zolit alapszabályellenes módon kizárták. Vitában ez kiderült.
Pénzügyi beszámoló vitatott több ponton.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Március 08. 12:42 írta Geddekas »
Geddekas
OMME Országos Vezetőségi Űlés 2014 március 8  « Válasz #1 Dátum: 2014. Február 21. 09:45 »
Idézet
A mai napont postázta ki az OMME Irodája a meghívót az Országos Vezetőségi ülésre, ahova hivatalos 118 helyi szervezeti vezető.
A kiküldött anyagban benne lesz az új alapszabály tervezete is. Kérek mindenkit, hogy a közhasznúságra vonatkozó részeket különös figyelemmel keressék. Ugyanilyen fontos az összeférhetetlenségi passzusok.

kiskakas
Re:Küldöttgyülés 2014. április 5. « Válasz #63 Dátum: 2014. Június 01. 18:30 »
Idézet
QUQURIQ!
A küldött gyűlésen szerintem megetette az elnök a tagságot az alapszabály meg nem változtatásával!!!
Egyet nem értek!
Miért fizetett az OMME vezetése a tagdíjainkból az ügyvédnek, ha nem is kellett alapszabályt módosítani?
Ki volt az aki nem volt körül tekintő ebben a tárgykőrben?
Miért adott megbízást az ügyvédnek, az illető ha úgy sem kell alapszabályt módosítani?
Mindez mennyibe került?
Csak úgy szórogatjuk a pénzünket?
Meddig működhet az OMME ebből a sok sebből vérző alapszabályból????
Miket lehet még megcsinálni mögé bújva???
Egy valamire való jogi végzettségű utána nézhetne, hogy mit is lehet tenni!!!
Egy hitetlen Kiskakas!!!

jani bátya
Re:Küldöttgyülés 2014. április 5. « Válasz #60 Dátum: 2014. Május 10. 07:59 »
Idézet
Visszatérve a 2014-es pénzügyi tervezethez. Nem igazán értem miért kell valamit mínuszosra tervezni?
Talán jobban fog majd hangzani ha később plusszos lesz, vagy nem lesz meglepetés ha tényleg mínuszosra sikeredik. Tervezni lehet bármit, mindenki tudhatja, hogy úgyis a végeredmény számít. A legfurcsább az egészben, hogy a NP pénzeket tervezték már előre láthatóan negatívra. Jó "előrelátásra" vall, hogy már előre tudják mit nem fog kifizetni az MVH.
De az egyesület célja szetinti pénzeknél is van mindjárt 36 millió minusz betervezve ami azért nem látszik csak csak mert az egyesületi vagyon átfedi az összeget.
Próbálkozott már valaki negatívra tervezett családi költségvetésből megélni, úgy hogy tartotta magát a költségvetéshez?
Üdv. jani bátya

Nagyernyei Attila
Re:Küldöttgyülés 2014. április 5. « Válasz #50 Dátum: 2014. Április 10. 20:06 »
Idézet
Geddekas!
A Kft. nem megy csődbe!
Majd felemelik a tagdíjat, meg a 2 Ft-okból szépen tejelnek a kiszerelő méhészek. Veszik az üveget, és ezek a forintok életben tartják azt a Kft-t, ami ma sem tudom miért jött létre. Ha nem lenne OMME-s üveg már most baj lett volna! Még jó, hogy az üveg átlátszó. :P
Az OMME nehogy csődbe menjen!
Üdv: Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Április 10. 20:11 írta Nagyernyei Attila »

Geddekas
Re:Küldöttgyülés 2014. április 5. « Válasz #49 Dátum: 2014. Április 10. 07:48 »
Idézet
Elgondolkodtam Egyed Árpád tudathasadásán és csodálatos képességén. Gyulán decemberben szavazta meg sajátmagának a heti egynapos munkáért az 500 000 Ft-os havi fizetést. Annyira zavarba volt ő is és a többi IB tag is azon az IB ülésen, hogy arra se jöttek rá, hogy a kft és az OMME is csődbe mehet hosszabb távon ettől az indokolatlanul kifizetett bértöbblettől.
Amit Egyed Árpád csinál, azt bármelyik hivatali dolgozó v. szaktanácsadó elvégezte volna havi 100 000 Ft-ért. Hiszen nem ő szerkeszti az újságot, nem ő adminisztrálja a 2 Ft-okat, hanem olyasmit dirigál, amit megcsinálnak helyette és ha beleszól csak ront a helyzeten.

Csányi Antal
Re:Küldöttgyülés 2014. április 5. « Válasz #33 Dátum: 2014. Április 06. 00:50 »
Idézet
Üdv.
Nagyon komoly volt a küldöttgyűlés!
Bólogató Jánosok hada!
A nagy többség mindent megszavazott.
Bár én is ott voltam és tehettem volna ellene,de miért tettem volna?
Az IB gyakorlatilag az tesz amit akar,úgy vezetik az OMME-t választott tisztségviselőink,
mintha saját tulajdonuk lenne.
Az IB döntött pl : Fekete József 4 hónapi megbízott elnöki tisztelet díjáról, jelentette ki elnökünk.
                            Ezen kijelentése után, hangosan elgondolkodott ,hogy megszavaztassa-e utólag.
                            Majd meggyőzte magát -szintén hangosan elgondolkodva-erre semmi szükség.
                            ???????

kiskakas
Re:2014-02-19 OMME EB « Válasz #3 Dátum: 2014. Február 21. 22:46 »
Idézet
QUQURIQ!
A csákány már leesett, csak azért nem vérzik, mert még nem húzta ki senki!
Szerintem felesleges olyan sok áldozatos munkát végezni az alapszabály írásával úgy sem tartja be az OMME vezetése!!!
Most nincsen ha-ha-ha, most sírni kéne!
A szomorú Kiskakas!

Nagyernyei Attila
Re:OMME OV 2014 október 11 « Válasz #43 Dátum: 2014. Október 13. 06:39 »
Idézet
Jani bátya!
Minek volt ott az ügyvédnő?
Talán még fizettek is neki.
Persze ha ő is úgy látja, hogy civil szervezetek ülései nem nyilvánosak, akkor nagy baj van.
A jogászkodás egy furcsa ága a méhészetnek.
Én ezt is betenném a szakmunkás vizsga kérdések közé.
A fiataloknak mindenképpen kell érteni a joghoz, mert különben nem tudnak méhészkedni.
Már csak a méhekkel kell közölni, hogy jogosan látogatják e szomszéd gyümölcsfáit. Hát nem mi ültettük.
Nagyernyei Attila

Nagyernyei Attila
Re:OMME OV 2014 október 11 « Válasz #40 Dátum: 2014. Október 12. 21:07 »
Idézet
Kiskakas!
Ez egy nagyszerű emberi tulajdonság, ha  belátta, hogy hibázott!
Leírta, hogy tévedett és kész.
Ficzere Péter előtt virtuálisan megemelem a kalapom.
A hír viszont nem csekély, mivel ez tovább erősíti azt a vágyunkat, hogy közhasznúak legyünk újra.
Hányan mondhatják el a vezetők közül ugyan ezt? Hibáztam, elnézést.
Makacsul védik pozíciójukat, pedig minden nap ettől súlyosabb hibákat vétenek.
Ficzere Péter az OV utolsó pillanatában is helyretette az elnököt, amikor olyan kérdésben kívánta az OV-t szavaztatni, ami küldöttgyűlési hatáskör.
Én "majdnem OV tagként" jelentkeztem, közben megkaptam a választ.
Geddekas
Re:OMME OV 2014 október 11 « Válasz #36 Dátum: 2014. Október 12. 10:33 »
Idézet
Május 22-én OMME elnökünk benyújtotta a közhasznúsági jelentést. A bíróság most válaszolt rá és azt írta, hogy a közhasznúsági jelentés a követelményeket kielégíti, de az alapszabályunk nem. 60 napot adott a korrekcióra.

Ennek alapján teljesen öngyilkos akció a közhasznúság megszüntetésére törekedni. Aki józanul gondolkodik, hogy a közhasznúság olyan előny, aminek alapján bármikor olyan lehetőségekhez jut az OMME ami a méhészek javát szolgálja.

RavAsz
Re:OMME OV 2014 október 11 « Válasz #32 Dátum: 2014. Október 11. 21:30 »
Idézet
Attila
A mai OV-nem tapsoltak?Hol voltak a fizetett talpnyalók?Szaktanácsadók alig lézengtek, a vezetőjük is hiányzott. 119 elnökből 63 volt az OV elején jelen, majd szünet után 48-ra zsugorodtak. Fendrik doktor Úr jól nyomta, ki is akasztotta elnök Lacit, de Fekete sem rejtette  véka  alá, hogy elég volt ebből a bandából. Éva néni, Gyula Bácsi, Imre Bácsi csendben volt, miközben Lendvai Pál szunyókált, Szabó Gyuri háttal ült egy hegesztő szemüvegben, zavarta a napsütés, vagy a szemfényvesztés. Kelemen Bálint szerénysége, higgadt, nyugodt személyisége már a múlté. Ma volt az OV-n utoljára. Nem bír mindent szegény gyomra, nagy veszteség számunkra. Bross mellett állt fel, egy kemény szavahihető szakember. Nagy kár érte a méhészközösséget távozása.Egyed Árpád a fejét fogta mikor kérdezték tőle, hová tünteti az OMME Kft. a 2 Ft-okat. Csuja László napja volt a mai, hülyét csinált az egész IB-ből. Mészáros már tojást festene, csak ne legyünk közhasznúak, hozzá illő szétszórt ötleteléseit még az ügyvédnő is megrökönyödve hallgatta. Az IB legnagyobb ötlete, hogy az OMME logó legyen a cukros zsákokon. Nagy baj az agybaj. Az OV-t szavaztatták az apportról, de ez közgyűlési hatáskör, még jó hogy Ficzere ott volt, mert elnök jogász megint lenyomta volna az OV tagok torkán a szabálytalanságokat. Napi 24.000 ft a gázsija, nem törődik semmivel.

Geddekas
« Válasz #31 Dátum: 2014. Október 11. 21:21 »
Idézet
H. Mészáros Laci naponta 24 000 Ft-ot kap a tagdíjunkból. Neki minden egyes nap sima nyereség befektetés és kockázat nélkül. Ezért a pénzért részesít bennünket Csipollát megszégyenítő hipnotizőr mutatványban. MEDDIG LESZ MÉG SIKERES? Rajtatok múlik. Nem veszitek észre, hogy folyamatos hipnózis alatt álltok? Mikor jön már el Márió, aki ... Szóval aki olvasta Tomas Mann "Mario és a varázsló" című regényét, az tudja miről beszélek.
Senkinek nem tűnt fel, hogy miket mondott H. Mészáros? Azt mondta, hogy május 22-én küldött levelet a Bíróságnak közhasznúság tárgyában. Mi a fene van abban a levélben, ha mi nem döntöttünk semmit?
Akkor is meghipnotizált szinte mindenkit és az OV és a küldöttek elhitték, hogy nem kell alapszabályt módosítani 2016-ig. Szerintetek igaz az amit kérdez? Nyugi én és a gödöllői küldöttek ellene szavaztak.
Nem tűnt fel senkinek, hogy nem osztotta ki a bíróságtól múlt héten kapott levelet?
Ha azt nem hiszem el amit kérdez, akkor miért higgyem el azt amit állít?
A dokumentumot nem tette le az asztalra és nem olvasta fel!
Miről is szavaztunk? Hogy a fenébe is fog megszületni az új alapszabály?
Nem tűnt fel nektek, hogy semmi normális érdekegyeztetés nem lesz az OMME új alapszabályáról?
Gyakorlatilag úgy rángatja dróton az OV tagokat és küldötteket H. Mészáros, ahogy az úri jókedve tartja.
MIÉRT? Mert udvariasak vagytok, MERT HAGYJÁTOK? Hányszor nem fog még nektek igazat mondani és még mindig hisztek neki?
Geddekas
Re:OMME OV 2014 október 11 « Válasz #20 Dátum: 2014. Október 11. 11:47 »
Idézet
Mészáros folytatja közhasznúsági jogállás ügyével.
Megszünt a kõzhasznú jogállás. Legyünk-e közhasznúak? Hazudik: Azt állítja, hogy a közhasznúsággal állami feladat átvállalással jár. Tereli a tagságot a közhasznúság feladására. Szégyen.
November 16 a lehetséges küldöttgyűlési idöpont.
ügyvédi álláspont:
az alapszabályt módosítani kell. De a közhasznúság esetén a összeférhetetlenség fontos szempont.
Ellentmondásosak a belső szabályzatok is és azokat is át kell dolgozni.
Nem mondja ki MH. Mészáros és az ügyvéd se, hogy állami pályázatok csak közhasznúságal érhetők el.
Megy a félrevezetés.
Fekete Józsi korrekten nyilatkozott ez ügyben. Elmondta, hogy milyen pénzek jöttek be a közhasznúság révén.
Ficzere kiemeli, hogy adományigazolást közhasznú szervezet adhatja csak.

Geddekas
Re:OMME OV 2014 október 11 « Válasz #12 Dátum: 2014. Október 10. 22:05 »
Idézet
Ki fogja feltenni a kérdést Fekete Józsinak, hogy miért nem hívta fel a küldöttgyűlésen az küldöttek figyelmét arra, hogy az alapszabály módosítása KÖTELEZŐ.
És Fekete Józsi hagyta, hogy Mészáros László OMME elnök a küldöttgyűlés tagjait félrevezesse, pedig Ő is ott ült az elnökségbe.
Pedig, ha a bíróság felfüggeszti az OMME-t, akkor a Nemzeti Program is veszélybe kerül.
Azt akarja, hogy az OMME tönkremenjen és minden pottyanjon az Agrárkamara ölébe?
Érdekes, hogy a saját egyesületében minden alapszabály módosítást pontosan a határidőre elintézett.
Kíváncsi vagyok a válaszára!
Ha a bíróság felfüggeszti az OMME-t, akkor a Nemzeti Program is veszélybe kerül.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Október 11. 21:02 írta Geddekas »
Geddekas
Re:OMME OV 2014 október 11 « Válasz #6 Dátum: 2014. Október 07. 01:08 »
Idézet
A mai napon az OMME hivatala átvett egy levelet, amiben napirendi javaslatként kéretik felvenni az OV-n azt a levelet, amiben értesült az OMME, hogy megszűnt a közhasznú volta és a teendőkről is szó esik.
Az OMME alapszabály szerint az OMME közhasznú. Ezen csak a küldöttgyűlésnek van joga változtatni. Az OMME vezérkarának május 31-ig kötelessége lett volna a bírósághoz benyújtania az új jogi környezetnek megfelelő alapszabályt. De az OMME vezérkarának fontosabb volt a kft ügye és érdemben az alapszabállyal nem foglalkozott, sőt OMME elnökünk a küldötteket a gyűlésen azzal altatta, hogy az alapszabály módosítását el lehet odázni 2016-ig. Ez bizony elnök úr FÉLREVEZETÉSE a jóhiszemű tagságnak. Ugyanis Önnek elnök úr, mint jogvégzett embernek tudnia kellett, hogy amit mond helytelen.
Milyen egyesületi vezetés az, ami a saját alapszabályát nem tartja karban? Hogy képviseli az akkor a tagság érdekeit?

Geddekas
Re:OMME OV 2014 október 11 « Válasz #3 Dátum: 2014. Október 01. 17:16 »
Idézet
Kérek új napirendi pontokra javaslatot. Pl.
Miről szülessen határozat?
Szabad-e elfogadni egy olyan beszámolót, ami arcul köpi a múlt évi döntéseket? Hogy hol? Hát gondolkodjanak! Egyed árpád fizetése. OMME elnök fizetése. Nem lett olcsóbb, hanem drágább lett az üveg. Mutyizás a kutatási pénzekkel. Mindenki kizárása a döntésekből, aki szakértelemmel bír, de átlátható munkavégzést akar.

Bercsényi
Re:2014 NOVEMBER 16. RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS « Válasz #57 Dátum: 2014. November 18. 09:18 »
Idézet
Tisztelt Elnökök, Tisztelt küldöttek!
A 2014. november.16.ai rendkívüli küldöttgyűlésen az ASZ MÓDOSÍTÁS TÁRGYÁBAN HOZOTT MINDEN DÖNTÉS JOGI ÉRTELEMBEN SEMMIS !!!!
Indoklás:
Az érvényben lévő ASZ ebben egyértelműen határoz - 15 nappal a KGY előtt ÍRÁSBAN MINDEN KÜLDÖTTET ÉRTESÍTENI KELL, jelen esetben az ASZ módosító javaslatokkal együtt.
EZ A MINIMUM AMIT TÖRVÉNY SZERINT MEG KELL TENNI!!
Ez pedig 2014. november 15.én az OMME honlapján jelent meg a fent említett tartalmi kötelezettséggel. (SZABÁLYTALANUL, EGY nappal a KGY előtt, és NEM ÍRÁSBAN)
A 15 nap nem véletlenül van az ASZ-ban rögzítve.
Ahhoz hogy érdemlegesen szavazni tudjon a küldött olyan kérdésekben ami az OMME működését a feladatának megfelelően- ÉRDEKÉRVÉNYESÍTŐ  SZEREPÉT - el tudja látni, összefüggéseiben átgondoltan kell szavazni.
A küldötteknek ERRE NEM VOLT LEHETŐSÉGE!
Erre próbálta volna rávezetni a LEVEZETŐ ELNÖK "URAT" egy, a jogban több fokkal többet tudó ügyvéd méhész kolléga - mint a  levezető elnök és az IB együttesen - és egy agilis söjtöri küldött.
Megjegyzem, hogy a küldöttek torkán addigra már több mint 10 indítványt lenyomott a levezető elnök "ÚR", annak ellenére, hogy folyamatosan tiltakozások folytak a részükről - SZÓT KÉRVE - AMIT ADDIG NEM KAPTAK MEG!!
Tisztelt ELNÖKÖK, Tisztelt KÜLDÖTTEK!
ISMÉT és ISMÉT egy alapszabály ellenes VÉTSÉG  a "Tisztelt" Elnökünk és a "Tisztelt" IB részéről, már megszámolni sem lehet a szabálytalanságok számát.
TI  még mindig hisztek abban, ha megszavaztok egy torkotokon lenyomott alapszabályt, és úgy szavaztok - idézve KIRÁLY "méhésztársat" ( bár ettől kezdve Király "úr" előttem se nem úr, se nem méhésztárs ) - ahogy az IB mondja, akkor majd ezért cserébe veletek lojálisak, igazságosak lesznek és érdekeiteket maximálisan szem előtt tartva végzi majd dolgát a jelenlegi IB ???
A KGY -en "páholyból" fentről volt lehetőségem végig állni-ülni a történteket. Láttam szinte minden résztvevőt, láttam a küldötteket éppúgy mint az IB tagjait és az EB elnökét.
A SZAVAZÁS MENETE : Szavazzunk erre és er...... , egy IB tag keze ÚGY LENDÜLT a magasba, hogy ha nem lett volna támla a székén akkor a lendület hanyatt vágta volna székestől.!!
Csak erre vártak "Király" féle szavazók. Ha a kéz lendül "Én" is lendülök!
Mit is szavaztatok meg???  Példa
  - hogy az egyesület megszűnésekor a egyesületi vagyont nem a befizetett tagdíjatok arányában kapjátok meg??!! , hanem a hasonló tevékenységet folytató egyesületek között lesz szét osztva??
-   hogy az IB kizárólag a KGY-nek van alárendelve?? Nektek Elnököknek nincs jogotok kontrollt gyakorolni a "Tisztelt" IB felett??
HÁT MI EZ,  HA NEM KIRÁLYSÁG?
Tisztelt Elnök Urak!
Hát ki ismeri jobban az OMME viselt dolgait Ti vagy a Küldöttek?? Kinek kell naprakésznek lennie, ha egy egyesületet vezetsz?? A küldöttnek, vagy Neked??
Vagy Te sem vagy TÁJÉKOZTATVA???
Akkor szavazz lelkiismereted szerint, ha napra kész VAGY, ha nem akkor inkább maradj otthon, legalább ne tetézd a BAJT!
Köszönettel és Tisztelettel: Bercsényi János

Nagyernyei Attila
Re:2014 NOVEMBER 16. RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS « Válasz #55 Dátum: 2014. November 17. 05:42 »Idézet

Tisztelt Gondolkodó!

Előre jeleztük, hogy ez lesz!
Mi tudunk még gondolkodni, de más fejével nehezen.
Ez a csodálatos történelmi évforduló, a méhészek és a küldöttek gyalázása volt!
Ezt akartuk elkerülni, de mivel az ellenzék javasolta, az az ördögtől való gondolat.
Az eszközforgalmazókról nem is beszélve.
A zászlót Illés Kálmán nem avatta fel, és Buchinger György alapító elnök sem volt ismét jelen.
Nagyon nehezen tudom felfogni, hogy ez folyton csak nekem tűnik fel.
Nézzük mit ígért  személyemnek az OMME elnöke az OV előtt a bejáratnál.
"Figyelj komám. Itt lesz Buchinger György majd meglátod. Illés Kálmán társaságában."
Ennyit az elnökünk újabb a valóságtól elrugaszkodott rózsaszín álmairól.
Tényleg mi a saját álmom?
Az, hogy az összes elnök egyszer egy teremben ünnepelhessen.
Ahhoz viszont az kell, hogy a jelenlegi tisztségviselők ne legyenek ott.
Tisztelt Gondolkodó!
Aki egy kicsit is jobban belelát a dolgokba ezt tudja, és az ok ismert.
Egyáltalán tudja rajtam kívül valaki miért bojkottálják a volt elnökök az OMME rendezvényeit?
Dögei Imre írhatja az újabb cikkét.
ISMÉT EGY ÜNNEPSÉG ELNÖKÖK NÉLKÜL.
Nagyernyei Attila
Nagyernyei Attila
Re:2014 NOVEMBER 16. RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS « Válasz #43 Dátum: 2014. November 16. 19:48 »Idézet
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Szomorú vagyok a mai rendkívüli küldöttgyűlés után.
A mai rendkívülinek egyetlen napirendi pontja volt az új OMME alapszabály megalkotása.
Természetesen ez nem jött össze!
Először is többen jeleztük az elnöknek, hogy nem szerencsés a Gödöllői Kongresszusra rászervezni, mert másfél óra alatt lehetetlen ezt a tetemes anyagot érdemben megtárgyalnunk!
Tudjátok mikor készítették?
Dr. Mészáros László a mikrofont elfelejtette kikapcsolni és szó szerint idézem amit mondott:
"Józsi ismered a szakbizottsági kérdéskört, még este 11-kor egyeztettünk!"
Gratulálunk! Akkor a küldöttek, hogy tudtak ebből az anyagból felkészülni? Ezt többen szóvá is tették, de az elnök arra maximálisan alkalmas, hogy ezt ne hallja meg!
Az OMME vezetőinek arroganciája, és antidemokratikus viselkedése ma csúcsosodott ki igazán!
Ezért vagyok szomorú, hogy küldöttáraim, köztük sok elnökkel, ezt nem teszik szóvá.
Úgy szavaztak mint egy automata. Az elnök általában megtiltotta a hozzászólásokat, néhány kivételével.
Nekem alapvetően az volt ma a gondom, hogy az IB és az alapszabály módosító bizottság javaslatai kerültek előtérbe, azt nyomta az elnök, az egyéni módosító indítványok csak elvétve lettek megszavazva!
Ő úgy állította be nagy részüket, hogy az mind hülyeség!
Az első pillanattól kezdve éreztem, hogy ez mindenki számára fontos iránymutató szabályzat nem nekünk íródik! Egyszer sem hangzott el az elnök szájából, hogy
"Tisztelt küldöttek más javaslata kinek van?"
Nyomta a rizsát, ebben nagy menő az elnökünk.
Annyit tudok most sebtiben állítani, hogy amíg a valós információkat nem közlik a küldöttekkel, addig bizony mi csak egy bekiabáló, lázadó kisebbség maradunk. Ez az OMME vezetőinek célja! Minél kevesebb valóság, annál több jól csengő jelentéktelen reklámfogás. Megvan rá az orvosság, ez a nyilvánosság, amitől rettenetesen félnek!
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Talán az a bajom magammal, hogy én sok mindent tudok! Nem kell ennyire felvilágosultnak lenni, akkor jó így minden ahogy van?
Sokan azt mondták a folyosón, hogy ez kabaré ami a teremben folyt. Aztán a szavazásnál mégsem érvényesítették  akaratukat.
A színfalak mögött, most ünnepelnek az OMME vezetői. Úgy érzik megnyertek egy csatát, de ez csalóka öröm.
Az OMME családias hangulatát átvette a diktatúra!
Itt szavazni kell uraim, amit az IB akar.
Ezt mondta egy Király nevű méhész, hogy ne legyen itt paprikás hangulat!
Meg kell szavazni amit az IB javasol.
Tehát meg kell szavazni.
Megkérdeztem Király urat, talán párttitkár voltál? Ott nem volt mese amit a pártelnök mondott bólintani kellett, mert vége volt a párttagnak!
Itt demokráciában, a véleményeket ütköztetik.
Sok ilyen Király gondolkodású van most a porondon.
Ha ez megfelel a küldötteknek ám legyen.
Én a párbeszéd alapú konferenciák híve vagyok. Szinte erőszakosan kellett közbekiabálnunk, hogy mi is itt vagyunk elnök ÚR, szóhoz szeretnénk jutni.
Nem találok szavakat, mert annyira szomorú ez a vasárnap!
Két hét múlva újra összejövünk, mert azt már mindenki elfelejtette, hogy mi néhányan mit javasoltunk.
Ne tegyük Gödöllőre a kongresszus idejére ezt a komoly értekezletet.
Ismét anyagi hátrány (terembérlet) érte az OMME-t és utazás kiadások a közel 400 küldöttet, mert olyan emberek irányítanak, akik esze sokszor............
Nagyernyei Attila

Geddekas
Privát üzenet (Nem elérhető)
 Re:2014 NOVEMBER 16. RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS « Válasz #35 Dátum: 2014. November 16. 16:15 »Idézet
Csipolla mester újra nagyot alakított. Megérdemelte volna, hogy most a küldöttek leharapják a fejét, amiért félrevezette őket. Túlélte ezt is. Pedig Őmiatta kellett most 340 embernek az ország különböző részéből ideutaznia, mert Ő vezette félre tavasszal a küldötteket és tette azt az állítást, hogy 2016-ig semmi alapszabály változtatási kényszer nincs. Sőt két hét múlva újra össze kell jönnünk és folytatjuk a küldöttgyűlést, mert nem értünk a végére gyakorlatilag semminek.
Most is több ponton félrevezette Csipolla a társaságot. Cserényi pedig szépen vezényelte a szavazást. Az emberek  nem is tudták, hogy mit szavaznak meg, csak ha már Cserényi feltette a kezét, akkor természetesen ők is.

A tagi jogállás eddig se volt rendesen megfogalmazva az alapszabályunkban, most se módosítottak rajta jottányit se. Pedig a Gödölői Méhészegyesület ezt kifejezetten kérte levélben és itt a küldöttgyűlésen mint a gödöllői egyesület tagja kértem szóban is.
Olyan mértékben jogszerűtlen dolgokat szavaztatott meg Mészáros, hogy az megdöbbentő. Ezt az alapszabályt, amit most itt összelapátoltak, lehetetlen a bíróság torkán lenyomni.

Nagyernyei Attila
Re:2014 NOVEMBER 16. RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS « Válasz #29 Dátum: 2014. Október 18. 19:40 »Idézet
Tisztelt OMME-ért aggódó Méhészek!
Ti azt gondoljátok, hogy olyan alapszabály lesz elénk terjesztve, ami a következő 30 évre megoldja egyesületünk problémáit? Akkor tényleg kössék fel a küldöttek a gatyájukat, és hozzanak magukkal egynapi hideg élelmet, mert amit mi beterjesztünk az ilyen.
Egy ekkora szervezet korrekt, mindenki számára elfogadható alapszabályát nem lehet néhány óra alatt lenyomni a torkunkon. Pontról, pontra át kell beszélni, mert ez alapján fog működni az OMME. Legalább is remélhetőleg.Most úgy működik az OMME, ahogy az IB működteti! Tehát most az a szabály, hogy nincs szabály, vagyis az IB dönt, határoz, kifizettet, utaltat, szavaztat, ajtót zárat, kidobattat, hangfelvételt megtiltat, hátsó sorba ültet amikor mást sem tehetne mint az OV és küldöttek határozatit szabadna végrehajtania.A Gödöllőre egy időben tervezett kongresszus biztosan megsínyli a rászervezést. Az teljesen elfogadhatatlan, hogy olyan alapszabályon mesterkedjenek az OMME uralkodói, aminek egyetlen célja, hogy a cégbíróság bevegye. Mi küldöttek nem vesszük be! Csak nyugodtan, szépen lassan szeretnénk  a pontokat rágogatni, a lenyeléssel még várnék. Nem most kell kapkodni! Mi már egy éve mondtuk, hogy csináljuk akkor most nyugi. A jó munkához idő kell.
Nagyernyei Attila

Geddekas
Re:2014 NOVEMBER 16. RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS « Válasz #21 Dátum: 2014. Október 16. 10:21 »Idézet
Baldavári Laci hosszan beszélt telefonon OMME elnökünkkel és kérte, hogy az alapszabályunk készítésébe vegye be a Csintó csapat embereit is, amivel elérhető egy olyan erős egyetértés, amivel stratégiai kérdést oldunk meg közösen.
Az OMME elnök nem utasította el az együttműködési javaslatot. Kíváncsiak vagyunk a folytatásra. Amíg válasz nem érkezik, addig a saját változatunkon dolgozunk.

Geddekas
Re:2014 NOVEMBER 16. RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS « Válasz #15 Dátum: 2014. Október 15. 10:20 »Idézet
Az OMME alapszabály 13. pontja kimondja, hogy
Idézet
A felsőbb testületi szervek határozatai az alsóbb szervekre és az Egyesület valamennyi tagjára kötelezőek. A vezető szervek határozatait saját honlapján, körlevélben 30 napon belül és a Méhészet c. lap következő számában közzé kell tenni. Az Egyesület  vezető szerveinek határozatait az érintettek részére 8 napon belül igazolható módon kell meg küldeni.
A legfelső vezető szerv a küldöttgyűlés, ez alatt helyezkedik el az Országos vezetőség, ez alatt helyezkedik el az Intéző Bizottság.
Geddekas
Re:2014 NOVEMBER 16. RENDKÍVÜLI KÜLDÖTTGYŰLÉS « Válasz #8 Dátum: 2014. Október 14. 17:17 »
Idézet
Sem a helyszín, sem az időpont nem alkalmas az alapszabály korrekt megtárgyalására.

atya
Re:Rendkívüli Küldöttgyűlés « Válasz #50 Dátum: 2014. November 29. 19:24 »
Idézet
Lásd OMME vezetése. Totálisan érzelmektől mentesen, egyéni érdekeket szemelőt tartva működik, még!
Ez addig megy így, míg a tagság engedi!! Kik a legnagyobb vesztesei ennek a történetnek: a MÉHÉSZEK.

kiskakas
 Re:Rendkívüli Küldöttgyűlés « Válasz #44 Dátum: 2014. November 28. 20:00 »
Idézet
QUQURIQ!!!

Kérem 1. (első) napirendi pontnak felvenni, hogy az OMME jelenlegi elnökét IB, EB Etikai Biz. azonnali hatállyal váltsa le a közgyűlés!
Jelölő bizottság felállítását, és a javaslatokat ….az új tisztségviselőkre!!!
Indoklás!:  Az OMME (12 000 méhész) Fizetett egyesületi létét veszélyeztette pár, vezető, a saját érdekei előnybe helyezésével, az összeférhetetlenség, a demokratikus civil egyesület megsértése, a szólás szabadság súlyos megsértése miatt!!!
Csak egy javaslat a többi között!

A demokrata Kisklakas!

Hát itt tartunk most!!!
Értékeljetek, és szavazzatok a józan ész szerint!!!
Üdvözlet Mindenkinek A Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #788 Dátum: 2014. November 30. 21:22 »
QUQURIQ!!!

Tisztelt Méhészek!

Elkészült az az alapszabály, aminek már tavasz óta működnie kéne…

Ki adja össze, hogy Mészáros Úr mennyi pénzt húzott megint ki az OMME és a tagság zsebéből, a hozzá nem értése miatt?
Annak örülök, hogy lett alapszabály végre…csak a tartalmával nem értek egyet.
Ez az alapszabály csak erre a díszes vezetésre vonatkozik, mert leváltásuk után úgy is alapszabály módosítást csinálunk…
Az ügyvédúr remekül tudott csúsztatni… Amit észrevettünk csúsztatást, nagyon elegánsan helyre tette, amit mi javasoltunk.
Mészáros még egy kicsit akadékoskodott. Ha a két jogász nem bírt az ellenzékkel, Fekete ceremónia mester ugrott, és bizonygatta a lehetetlen igazát…
Ezek a kitörései nevetségesek voltak.
A múlt homályos árnyékai, ha szóba kerültek, és a régebbi évszámok, rögtön a jelenre terelték a szót!
Az OV megmaradt, de kinek az érdeme?
Az OV-s szavazás, lesz a tisztújítási eredmény is!
Az idő mindig előre halad, hátra sohasem!!!
Kár hátra dőlni!
 Az összeférhetetlenség  lehet, hogy az OMME alapszabályában csak egy száraz puszta fogalom, amit nem szabad betartani…, betartatni!
A Magyar és az EU törvényeiben pedig másak ennek a fogalomnak a jelentése.
Csak egy kis idő kell még, és az összeférhetetlenségi pénzek egy számlán lesznek…
Mit lehet tenni…
A meglévő dokumentumainkat ismertetjük a hatósággal…
Kilépünk az OMME-ból nem használhatják a pénzünket…(nem veszünk fel támogatást, idáig sem vettünk fel)
Kilépünk az OMME-ból, és alakítunk egy másik demokratikus egyesületet…, kihajtjuk, hogy a Nemzeti program pénze az összes magyar méhészé, nem pedig csak az OMME tagoké…
Így tagonkénti fejkvóta járhatna csak mind a két egyesületnek…
Ez a jelenlegi küldöttgyűlés nem is érdemel jobb alapszabályt, mint amit az OMME vezetősége előterjesztett.
Ezekre a dolgokra csak a következő küldött közgyűléseken fognak rádöbbenni!........

A realista Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #789 Dátum: 2014. November 30. 23:02 »
Nem az készült, ami nekünk kellene. Ez nem közhasznú alapszabály. És a bíró is soká fogja még erre az áldását adni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #790 Dátum: 2014. December 01. 08:44 »
Szerintem minden elkészült aminek el kellett készülnie. Van alapszabály. Igaz még nem bejegyzett, nem "elfogadott", és nem is a méhészekért íródott, de ezt akarta a publikum! Ezt bizony el kell fogadni, és ez elvitathatatlan tény. Az ügyvéd elmondta, talán hogy mentse ön önmagát, hogy minden támadható.
Viszont kíváncsi leszek Balogh Imre úrra, hogy mi lesz akkor ha elfogy a pénz, mert Ő, névvel, titulussal, a felszólalásában arra buzdította a jelenlévőket, hogy a jelenlegi vezetés ellenőrizetlenül költhesse a pénzt. Oly annyira sikerült neki ez, hogy el is fogadta a "publikum".
Azért írtam publikumot, mert a küldötteknek más az értelmezése. Szerintem tegnap a teremben küldöttek helyett a publikum volt jelen.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Nb18

• 797
« Válasz #791 Dátum: 2014. December 01. 08:58 »
Sziasztok!

A publikum szó is jó a tegnapi küldöttgyűlés résztvevőire, de szerintem a bámészkodó még jobb. Mert amikor elnökünk szájából elhangzott hogy "tisztelt küldöttek" már akkor emelték a kezüket és meg sem várták, hogy mi lesz a kérdés. Szégyen, amit a Tolna megyeiek művelnek mondta nekem egy a gyűlés végére felébredt bátyóka! Kérdezném: a küldöttgyűlést végig jelentkező és néha-néha szót kapó jogászok közül ki Tolna megyei? Szerintem meg az a szégyen, amit a küldöttek nagy hányada művelt tegnap. Kaja,pia legyen, emelgetem a kezem, csak hogy minél előbb menjünk már haza.....

Nb18

*

atya

• 1043
« Válasz #792 Dátum: 2014. December 01. 11:56 »
Aki nékem ételt italt adott, annak neve legyen áldott!  :) ;) :D ;D
(Atya)
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #793 Dátum: 2014. December 02. 12:36 »
QUQURIQ!!!

„Amit megtehetsz ma, ne halaszd holnapra”!
„Avagy addig üsd a vasat amíg meleg”!

Most mindenki nyugodtan hátradőlt a karos székében!
A közgyűlés jól végezte a dolgát…

Vagy még sem jól?
Ugye, a sztár ügyvéd úr, körmönfontan, de elmagyarázta, hogy az OMME-ban nincs is összeférhetetlenség, ezért meg kell szavazni az alapszabályt!
Erre meg is történt a nagy szavaztatás…
Kérdezem?
Akkor miért kell felsőbb jogi szervektől az összeférhetetlenség miatt állásfoglalást kérni?
Mi lesz akkor, ha az a véleményezés érkezik, hogy igen is több ponton van az OMME-ban összeférhetetlenség?
Mi lesz a megszavazott alapszabályunkkal???
Visszacsinálunk mindent, és kezdjük ellőről?
Megint fizetünk egy ügyvédnek?
Ja!
 Most jut eszembe, hogy mivel fizető tagja vagyok az OMME-nak, így jogom man megtudni, hogy a befizetett pénzemből mennyibe is kerültek külön-külön az ügyvédi honorárium, és sikerdíjak?

Más téma!

Azt azért tudja a vezetőség, hogy abban a pillanatban, amikor a bíróság elismeri és elfogadja a végleges alapszabályunkat, úgy egyből ki kell írni a tisztújító rendkívüli küldött közgyűlést!
Miért?

Mert a ciklusunk elején név szerint külön-külön, IB tagokra szavaztunk!
Az Új alapszabály egyetlen egy helyen nem említi meg új funkcióként az IB-t!!!
Helyette vezetőség a titulus!!!
Az OMME soha nem választott vezetőséget!!!
Tehát új vezetőséget kell választanunk!!!...

A szemfüles kiskakas!

« Válasz #794 Dátum: 2014. December 02. 13:51 »
Kicsi KAKASUNK!

A "tisztújító" küldöttgyűlést úgy verd ki abból kis fejedből ahogy eszedbe jutott!!!!
Hova gondolsz azzal a "nagy" tyúkfélék családjába tartózó eszeddel!
Hát Te nem tudod, hogy  ezentúl az IB-ét "Elnökségnek" hívják ! Persze a bejegyzés után !!!!!!

Ó-Ó Te kis buta kakaska! Vagy mégsem????

Üdv: Bercsényi