A másik dolog amit én bedobnék az OMME fontos tennivalói közé az pedig a SZÚNYOGÍRTÁS PROBLÉMÁJA!
Bár kicsit úgy érzem rajtam kívül senkit sem érdekel vagy érint a dolog de azért hatalmas probléma!
Reggel hívtak az önkormányzattól, hogy este megint szúnyogírtás, ma földi lesz. Kezdtem morgolódni a telefonba erre azt a választ kaptam, hogy ők nem tehetnek semmit csak az a feladatuk, hogy kiértesítsék a méhészeket!
Az én problémám az, hogy több alkalommal tapasztalom, hogy egyrészt rossz időpontban végzik a kezeléseket, vagy túl hideg, vagy túl meleg van illetve vagy korábban vagy pedig későbben végzik, mint amikor a szúnyogok igényelnék.
A másik gondom az az, hogy idén legtöbbször indokolatlan, mert nincs is szúnyog, meg sem nézik, hogy egyáltalán szükség van-e rá. Ha kell akkor írtsák de ha nem kell akkor minek?? Csak mert valakinek jó üzlet?
A harmadik gondom, hogy ahogy írtam is a napokban délután 6:40-kor fújta a repcsi az anyagot kissé korán volt és tegnapra érezhetően jelentősen elcsöndesült a méhesem. Ma megint kapjuk.
A szer visz mindent pókokat szitakötőket katicákat -rengeteg rovart.
Tehát a méhekre is káros / pusztulnak tőle.
Mit esznek utána a madarak, ha nincs rovar?

HÁT A MÉHEKET!!!
A méhészt éri kár?? a mézről már nem is beszélve...
Mit tehetek én? = SEMMIT!
Mit tehetne az OMME? = Szólni kéne, hogy ne írogassák már bele a folyton levélbe, hogy csukjuk be a méheket, mert délután 34 fokban lehetetlen.
Iránymutatást kellene adni a méhészeknek, hogy mi ilyenkor a teendő, illetve kicsit kampányolni esetleg a madártani egyesülettel együtt stb. hogy ne csinálják mááá!
Vagy ha muszáj akkor
repülőről NE inkább a földivel mert az olcsóbb is és talán nem csinálnak vele akkora kárt!
Hivatalosan kárt csinálnak a méhészeknek, mert írják is, hogy méhekre veszélyes aztán meg fényes nappal megszórnak mindent.
ÓRIÁSI PROBLÉMA!Nem is beszélve arról, hogy szerintem a lakosságnak sem tesz túl jót + a megmaradó olajos filmréteg a vizeken???
Vagy kezdjünk aláírásokat gyűjtögetni, vagy mi a fenét kéne csinálni???
Vagy csak tényleg egyedül én bosszankodok rajta??