Eszembe nem jutna keretetetőt használni. Nem csak hogy semmilyen információt nem ad (míg egy menekülőtérbe tett tálca elég sokat), még téves biztonságérzetet is ad a méhésznek mint látható.
A hőmérsékletre nézve is, mert meleg van a fészekben. Ja... Biztos van akinek olyan csoda családjai vannak, hogy a fészken kívül még a keretetetőt is kifűtik, na de ilyen inkább csak a mesékben van...
A valóság meg inkább az, hogy a keretetetőben ugyanúgy kihűl a szirup! Ezért etetek a menekülőtérben. Látom mennyi méh van ott, látom milyen kedvvel hordják el a szirupot, látom az adott hőmérsékletnek megfelelően mennyit lehet vagy nem lehet adni stb. Látom, hogy elhordták-e az adagot reggelre vagy sem. Nálam egyébként a menekülőtérben jóval melegebb is van, mintha betenném a keretetetőt szélső keretnek. És, ha a menekülőből elviszik, akkor tudom hogy lehet etetni, nincs hideg. Mert ha hideg van, akkor nem mennek fel oda, hanem összehúzódnak a lépeken.
Mondjuk engem ez a veszély sem szokott fenyegetni, mivel általában augusztus 20-ra be szoktam adni a teljes téli készletet, utána már elvből sem etetek. Az idén egy kicsit elhúzódott, tegnap végeztem vele.