Etetés

• 965 válasz
  • 442870 megtekintés
Re:Etetés
« Válasz #150 Dátum: 2015. Február 03. 23:35 »
Kiskakas.
Nem neked írtam, hanem általánosságban, mert régebben én sem értettem, hogy miért nem szabad mézet visszaetetni, amikor pedig össze vissza rakosgatjuk a családok között a kereteket. Csakhogy az előbbi az egész állományt lefertőzheti, és elkerülhető dolog, az utóbbi elkerülhetetlen, és nem fertőzi le az egész állományt.

*

zümi

• 1382
« Válasz #151 Dátum: 2015. Február 04. 16:28 »
Idézet
A méhésztanfolyamon javasoltam, hogy két kaptár között kezet kéne mosni!  ;-)

Vagy kesztyűt :) :D
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #152 Dátum: 2015. Február 04. 21:58 »
A kezünkkel és kaptárvassal képtelenek vagyunk annyi spórát átvinni, mint a pergetőből kivett összekenődött kerettel.

A pergetőből kivett és kaptárba tett lépeket még jó hordás esetén is fél napig takarítják a méhek, mikor aztán hajlandóak bele bármit pakolni. Ha ráadásul kicsi a hordás vagy hordástalanság van, akkor a takarítás akár 2 napig is eltarthat.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #153 Dátum: 2015. Február 06. 13:48 »
Kiskakas ! Honnan tudod hogy mérgező a főzőtt lepénybe tett ecet ?  Csak úgy kiváncsiságból kérdezem , és milyen mérgező anyag keletkezik  attól hogy bele főzőm ? Nem a gőzére gondoltam !  Űdv . Antal

« Válasz #154 Dátum: 2015. Február 08. 10:11 »
Sziasztok ! Használ valaki Nozovit /gyógyszert /  ?  Vélemény róla , ha lehetne .  Űdv . Antal

*

Kitin

• 934
« Válasz #155 Dátum: 2015. Február 08. 11:31 »
Nozevit ???

« Válasz #156 Dátum: 2015. Február 08. 11:35 »
Drága!

Üdv. jani bátya

« Válasz #157 Dátum: 2015. Február 08. 12:08 »
Anti!
Ha baj van, csak a Fumidil-B segít.
Nem mondom, hogy az összes többi kamu cucc, viszont ha baj van én mással nem kísérleteznék.
A Fumidil-B-t soha nem fogják a mézben kimutatni, ha csorgatjátok.
Nem szerencsés etetni, mert akkor belekerülhet a mézbe, de annak is kicsi a valószínűsége.
Arról nem beszélve, hogy szakemberek szerint nekünk, embereknek a Fumidill-B nem is árt.
Gondoljatok bele, mit nyomnak a borjútápokba, takarmányokba, arról nem beszélve, hogy a neonikotinoidos kukoricát amikor lesilózzák abban mi van?
Egy ketyegő vegyszerbomba!
Ehhez képest a méhészeti termékek a táplálkozásban még mindig a bio-hoz közelítenek.
A méhészeket hülyítő készítmények a gyógyszerkereskedőknek kiválók, viszont a nozeama "jót mulat" rajta.
A Fumidil-B az ami egyedül meghozza a kívánt hatást, persze nem akkor kell alkalmazni, mikor már csak maroknyi méh van.
Ha a nozemának nincsenek jelei, nem kell magad költségekbe verni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #158 Dátum: 2015. Február 08. 13:10 »
Kőszőnőm a válaszokat ! Ilyen bajom nincs, de arra gondoltam hogy amilyen idő járás van előbb vagy utóbb de szembe kell néznűnk  vele. Hú Attila ,tudnák mesélni hogy mit tesznek bele , hogy mást ne mondjak étvágygerjesztő . Nade hadjuk .    De a nozémiának vannak nem látható jele is , nem?  Azt a méhecske szét nyomot potrohában  /fehér / látom , vagy úgysem?  Űdv .  Antal

« Válasz #159 Dátum: 2015. Február 08. 18:08 »
A Nozevit drága ha veszed, de ha saját magad főzöl egy jó sűrű tölgyfakéreg teát, ami elméletileg és gyakorlatilag ugyanaz. Akkor már filléres, vagy akár ingyért van, ha magad gyűjtöd a kérget. Kocsányostölgy (a makknak hosszú a szára az az kocsányon lóg) Keresel egy cserjést, és a tavalyi ágak kérgére van szükséged. Jól felaprítva, kelll belőle egy púpos evőkanálnyi. 3 deci vízben a, kezdeti felforrástól még 15 percig forralni. A végeredmény kb 50 ml legyen, a többi víz elpárolog, sőt még valószínű hogy közben, még utánna kell tölteni.
Viszont szerintem is, csak kiegésszítő kezelésre alkalmas. Eredetileg is csak erre való. (A kéreg, szárítva tárolható.)
Komolyabb szer a Timolos emulzió, régebben több helyen is közzétettem már, illetve említést tettem rólla. Ez megint nem drága, de a kisérletek szerint eléri, sőt bizonyos esetekben meghaladja a Fumidil hatékonyságát. Angol források szerint. Ez csak nállunk újdonság. Lényegében a Timol alkoholos oldata, emulgáló szerrel hogy a sziruppal tökéletesen keveredjen.
Magam is ezt használom, már harmadik éve. Ennek elkészítése adagolása már precízebb hozzállást igényel. ez már nem szenteltvíz kategória, mint az előző tea. Receptúrát majd később, mert meg kell keresnem. Feltéve ha valakit is érdekel.     

« Válasz #160 Dátum: 2015. Február 08. 19:13 »
Kőszőnőm a választ, és érdekelne a recept . Végűl is a cser sav ami számit nem ?  Űdv .  Antal

« Válasz #161 Dátum: 2015. Február 10. 09:20 »
Nosema:
Dr. Hegedűs Dénes, végzett összehasonlító vizsgálatot a Fumidik-B és  Nonosz plus hatásairól.
Úgy emlékszem azt írta róla, hogy a betegség kezdeti stádiumában a Nonosz Plus- al kezelt családoknál jobbak lettek az eredmények, mint a Fumidil-B vel.
Ha valakit érdekel, hívja fel  a Dr.-t.

Üdv: Bercsényi

« Válasz #162 Dátum: 2015. Február 10. 10:21 »
Bocsánattal tartozom az előző bejegyzésemet korrigálnom kell:

Nem a Dr. Hegedűs, hanem Dr. Békesi László- Mátrai Enikő páros végzett összehasonlító vizsgálatot 2009-ben.

A keresőbe be kell írni: Nonosz Plusz adagolása, vagy azt: jó méhész jó gyógyszerei

Mégegyszer bocsánat : Bercsényi

« Válasz #163 Dátum: 2015. Február 10. 15:24 »
Üdv Mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni ki mit rak a gyúrt lepénybe?Köszönöm a válaszokat!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #164 Dátum: 2015. Február 10. 16:10 »
Elsősorban cukrot. Másodsorban cukrot. Harmadsorban esetleg élesztő.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.