Tisztelt Méhésztársak!
Folytassuk!
A mondandómat sajnos csak a szereplők cseréjével kell folytassam, viszont a vége egészen más lesz ígérem!
(Kik a csapdaállítók az OMME-ban? Kik hozzák olyan helyzetbe a Legdrágább Elnökünket, hogy magát h..nak érezze? Kíváncsi vagyok ezek után az emberi magatartásukat, hogy fogja értékelni a Legdrágább Elnökünk a nagy nyilvánosság előtt?)
Lovagregényről lesz szó, mert a szereplői Lovagok is egyben, akik a méhészközösség érdekében végzendő munkára tettek esküt. Kérem ennek fényében is tessék végig gondolni az alábbiakat!
A történet 2014. április 5-én kezdődik, amikor az OMME Küldöttgyűlést tartott.
Itt azzal a javaslattal állt elő a Legdrágább Elnökünk, hogy az egyesületünk közhasznú alapszabályának módosításával ráérünk még 2016-ig és addig egy mindenki által elfogadható alapszabály tervezetet készítenek és tárnak a tagság elő.
Van-e valakinek ellenvetése?
Sűrű csönd!
Javaslata?
Ismét csönd!
Szerintem ekkor már állt a csapda, az elnökünk szépen belegyalogolt. Sajnos nem csak ő, hanem a jóhiszemű tagság is! Ezt is ajánlom figyelmébe a kedves méhésztársaknak a véleményük kialakítása során!
Akkor nézzük, miből gondolhatom, hogy ez a csúf dolog esett meg velünk.
http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-szervezetek-nevjegyzeke-keresesHa előjött a honlap, akkor beírni a Göndöcs szót legördít keresés!
Előjön az Ellenőrző Bizottság Elnökének Fáskerti László egyesületének bírósági bejegyzése.
Na nézzük mit alkottak ott a lenti végeken.
(Megjegyzem ott annyi tégla van, hogy még várat is emeltek belőle!)
A létesítő okirat kelte 2014.03.23.! Egyik hétvégén megszavazzuk a helyi királyság közhasznúságát. Alszunk egyet és a másik héten hagyjuk, hogy a gondjaira bízott egyesület (OMME) a tagság akaratával ellentétben elveszítse azt.
Még lejjebb található a gyulai önálló méhészegyesület közhasznú jogállásának megszerzése 2014.07.04.!
(Van ahol gyorsabban mennek a dolgok mint Nógrádban!)
És a korona az egészre, hogy a Göndöcs Méhészegyesület mai napig Közhasznú egyesületként működik.
Akkor gondolkodjunk egy kicsit!
Göndöcs méhészegyesület közgyűlése (valószínűleg 2014.03. 23-án) megszavazta a közhasznú alapszabályát, amit a bíróság felé be is nyújtott! A mai bíróság gyakorlat szerint, ha a beadvány minden részében megfelelő, akkor legfeljebb 6 hónapon belül átvezeti a kérelmet és bejegyzik, ebben az esetben 2014.07.04-án.
Amikor a Göndöcs Méhészegyesület megtartotta a közhasznú besorolását, az OMME éppen akkor veszítette el!
1. Kérdezném a tisztelt méhésztársakat, hogy ezek után mit kéne gondolnia a Legdrágább Elnök Urunknak, akitől az április 5-i Közgyűlésen kb. 5 m-re ülő Ellenőrző Bizottsági Elnök hagyta, hogy hazugságba keverje magát és ezzel az OMME közhasznú státuszát elveszítette?
2. Kérdezném a tisztelt méhésztársakat, hogy az Ellenőrző Bizottság Elnökének nem az lenne a feladata, hogy a gondjaira bízott egyesületet az alapszabály megtartása mellett a széltől is óvja? Miért nem értesítette a Legdrágább elnök Urunkat arról, hogy a saját egyesületében már megváltoztatták az alapszabályt és az OMME-nak is meg kell, mert a közhasznú jogállását el fogja veszíteni ?
Gondolhatnánk, hogy nem tudott a gyulai méhészegyesület ez irányú tevékenységéről?
Biztos?
http://www.gyulaimezfesztival.hu/docs/mehesz_egyesulet_alapszabaly.pdfHú ez nagyon gáz!
Alapító tagok…akiknek ott kellett lenni!
Jé egy ismerős név a lista elején!
Haász Ferenc az OMME Küldöttgyűlések állandó résztvevője!
Vajon Ő miért nem állt fel, hogy méhésztársak a Legdrágábbnak elment az Es(z)e! Alapszabályt kell módosítani!
Csak nem csapdaállító Ő is? Szegény Legdrágább már kezdem sajnálni!
Minden hol csapdák! Ráadásul a hű lovagjai rakják a lába elé!
Haász lovagról még egy kicsit.
http://www.omme.hu/?p=5462Ott a Jelölő Bizottsági tájékoztatót kell megnyitni!
Mit tesz isten ilyen elő élet után Haász lovag fogja javasolni (gondolom erős ellenőrző bizottság elnöki tevékenység mellett) az általuk meggyalázott OMME tagság részére ki alkalmas az Ő vezetésükre!
Szerintetek Tisztelt Méhésztársak a Lovag urak rajta lesznek ezen a listán?
El fog-e hangzani az a demokráciaépítő kijelentés, hogy az IB jelöltje X.Y.?
Én csak ennyit akartam elétek tárni, hogy legyen mi gondolkodnotok addig is ameddig kinek kényszerből, kinek szabad akaratából de lendíteni kell majd a kezét az OMME szebb jövőjéért!
Úgy gondolom ezzel az arányosság elvét figyelembe véve (díjazva Legdrágább elnök urunk és hű csatlósának az „eltérő kultúrájú” Fűrészesnek) tevékenységét, részemről befejezettnek nyilvánítom az OMME tagság tájékoztatását.
Remélem az „emberi hozzáállásommal” sikerült pár kétkedőt gondolkodásra bírni!

Búcsúzóul!
Mézlovagrendi eskü:
Én ……………………….. ünnepélyesen esküszöm, hogy hű tagja és elkötelezett hírnöke leszek a Göndöcs Benedek Méz Lovagrendnek.
Munkámban és emberi viselkedésemben mézlovaghoz méltóan, példamutatóan járok el. Terjesztem és védem a Termelői Magyar Mézek jó hírnevét. Tapasztalataimmal és legjobb tudásommal segítem a méhésztársaimat. Óvom és védem a természetet, erre tanítom a környezetemet, különösen az ifjúságot. Hiszem és vallom, hogy mézben az egészség és a szépség!
Minden eszközzel azon leszek, hogy a magyar méhésztársadalom és Békés megye
jó hírnevét öregbítsem.
Isten engem úgy segéljen.