Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1982459 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Szakma-politika
« Válasz #795 Dátum: 2015. Február 11. 01:34 »
Iridó!

Meglep, hogy továbbra sem az általam feltett kérdésre válaszoltál, holott még mankót is adtam, a GMO takarmányt csipegető csirke fluoreszkáló csontja példájával, ahol szó sem esett a gén beépüléséről, de mégis látványos a GMO takarmány hatása.

Te meg arra próbáltál magyarázatot adni, hogy a GMO gén be tud-e épülni a táplálkozás útján a táplálkozó élőlénybe vagy sem?
Nem ezt kérdeztem, bár jogos ez a kérdés is.
Meg fogsz lepődni és fel fogsz horkanni, mert nem azt a választ adom amit te. Ugyanis szerintem nem lehetetlen, hogy táplálkozás során be tudjon épülni egy GMO gén.
Miért?
Merthogy a Monsanto által kívánt gént vírus hordozza és építi be. Az élet azt bizonyítja, hogy ezek a vírusok ki tudnak szabadulni és át tudnak vándorolni más fajba. Erre van példa.
Persze védekezel, hogy az emésztő nedvek milyen hatékonyak.
Hááááát....! Ha olyan hatékonyak lennének, akkor nem jutnának át vírusok az emésztőrendszer falán. Márpedig átjutnak.
Hogyha aztán ha átjutnak beépülnek-e vagy nem? vetheted fel a kételyt.
Nem lehetetlen, hiszen, ha a Monsantonak sikerült, akkor a természetnek miért ne sikerülne. Sokáig azt hitték, hogy természetes atombomba nem volt a Föld történetében. Bebizonyosodott, hogy volt.
Ennyi!
Szóval Iridó, Istent nem jó játszani, mert Lucifer kezébe kerül az ember.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

irido

• 488
« Válasz #796 Dátum: 2015. Február 11. 07:29 »
Ez a vírus nekem új. Génpuskáról hallottam. Jó, nekem az is nagyon abszurd. Bárhová belőhetem a sejtben? A csirkéről azt gondolom, hogy a módosított gén működésének a következménye. Az is lehetséges, hogy kísérletileg ültettek be a csirkébe egy ilyen gént,de ha Te biztos vagy a forrásban és takarmánnyal került be, akkor szerintem más GMO növényben termelődött ilyen anyag, ami a floureszkálást okozza. Tehát nem arról van szó, hogy a takarmánnyal felvett gén aktivizálódik a csirkében . A két dolog lényegileg lényegileg különbözik egymástól. A vitát el tudja dönteni a vírus. Ha tényleg azzal viszi be, akkor működésbe léphet. A vírus azért tud átmenni az emésztőenzimek működésén, mert a virion egy nukleokapszid. A nukleon részt megvédi a kapszid. De ha vírusról is van szó, akkor azt nem a Monsanto állította elő. A természetből vette. A természetben pedig még sosem csinált ez a vírus egyik élőlényből egy másikat.
Nekem az a véleményem,hogy a kémiai terápiák jövője már látható: záros időn belül véget ér. Ha nem lesz genetikai terápia, akkor az ember fejlődéstörténete is véget ér.
Idézet
Meglep, hogy továbbra sem az általam feltett kérdésre válaszoltál
Légy szíves tedd fel újra, mert akkor én nem tudom mire gondolsz, ha a fentiek nem adnak neked választ a kérdésre.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #797 Dátum: 2015. Február 11. 09:23 »
Iridó!

Sokféle hatása lehet a GMO-nak. Ezek közül csak az egyik, hogy átjut-e a GMO gén vagy sem. A GMO lény által termelt molekulának is lehet károsító hatása és nemcsak a célszervezetre, hiszen az adott lényt mi emberek is megesszük, lásd a kommersz csokit, amiben ott a GMO szójaliszt. Bizonyíték van rá, hogy a patkányokra súlyosan káros. Vajon az emberre teljesen hatástalan?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #798 Dátum: 2015. Február 11. 12:07 »
Tisztelt méhészek!! (és méhtartók)

Milyen szakma politikai kérdést tennétek fel az OMME elnökének, ha most 4 szemközt lennétek???

Köszönöm a kérdéseket!
Üdv: Bercsényi

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #799 Dátum: 2015. Február 11. 13:03 »
Négyszemközt?  ;) Hááát! Szemtelent.  ;D
Komolyan? Miért választotta az OMME élén a legrosszabb vezetési módszert?
Bocs! Ez is szemtelen kérdés.
Szóval, nem is tudom, hogy a hivatalos napi problémákon túl tudnák-e vele bármiről is beszélni.

« Válasz #800 Dátum: 2015. Február 11. 13:10 »
Hát ezzel nem lettem okosabb!?

« Válasz #801 Dátum: 2015. Február 11. 13:12 »
És a hivatalos napi problémakörben?  Mert ez a lényeg, nem??!

« Válasz #802 Dátum: 2015. Február 11. 13:27 »
Kicsit bővebben, mert bocsika de már a kérdéseket sem értem, márpedig, ha kérdezni akarok, akkor legalább a kérdést értenem kellene. (összefüggéseket keresek, de nem találom)

« Válasz #803 Dátum: 2015. Február 11. 14:07 »
Bercsényi Jani!

1.
Ki irányítja valójában az OMME-t mert ő biztosan nem.
2.
Mi van az autópálya kapukba telepítendő chip leolvasókkal?
3.
Átadtál e a rendőrjégnek a kaptár chip leolvasókat?
4.
Öt éve mondta Dr. Fendrik Péter, hogy a Feedbee GMO szennyezést tartalmazhat.
Miért csak most nézték meg, hogy mi van benne?
5.
Az alkalmazott kutatási keretből miért terepjárót vettek?
6.
Kanadai méhészek perlik a Syngenta méregkeverő céget.
Magyarországon miért nem kongattak vészharangot, miért hirdetik a tagdíjunkból a neonikotinoidokat?
7.
Várható e új atkairtó szerek bevezetése?
8.
Mikor szünteti meg az OMME-ban az összeférhetetlenséget?
9.
Miért OMME alapszervezeteket sztárolja, mikor az önálló egyesületek szövetsége a cél?
10.
A 2014-es tiszteletdíját ki írta alá, ki utalványozta?
11.
Miért nevezi a székházunkat OMME hivatalnak.
Civil szervezeteknek nincs hivatala.
12.
Mit tesz az OMME a nagy méh, és méhészsűrűség ellen?
13.
Mit tesz az OMME a nyúlós visszaszorítása érdekében?
14.
Mit tesz az OMME a méhviaszok toxinmentesítéséért?
15.
Mit tesz az OMME a mézhamisítás ellen, miért vonul ki emögül a téma mögül?
Egyelőre ennyi.
Ha nem elég írj, fojtatom!
Nagyernyei Attila

« Válasz #804 Dátum: 2015. Február 11. 15:01 »
Attila'

Már nekem is volt 6-6 komoly kérdés a tarsolyomba, de ezek nagyon provokatívak. Megpróbálom szerényebben megfogalmazni.

Egyébként meg szinte biztos vagyok benne, hogy a jelen pillanatban is árgus szemek figyelik a feltett kérdéseket, és az elnökünk most izzó telefondróton lóg, kéri a "szakmai" segítséget a "szakiktól"(te, mit mondjak: jó lesz így meg így??)

Köszi ennyi elég lesz, de az "előadása" után is biztosan lesz kérdésem, hisz ismersz??!!

« Válasz #805 Dátum: 2015. Február 11. 15:26 »
Jani!
Provokatív?
Ilyen visszafogott még soha nem voltam.
Egy közszereplőnek ezek a kérdések olyanok mint az autóvetőknek a rutin vizsga.
Üdv:Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #806 Dátum: 2015. Február 11. 15:47 »
QUQURIQ!!!

Kiskakaska is kérdezne, de nincs mit!
Igen, a szakmáról nincs mit kérdezni, mert úgy sem tud válaszolni…
Kell Neki még vagy 10 év, úgy mint a többi méhésznek, hogy komoly dolgokhoz is hozzá tudjon szólni!
Ez nem kritika, ezek tények!
…Ha meg foci, akkor is csak a lejátszott meccsekről beszélhetnénk, mert még megmagyarázná, hogy azt a gólt a bírónak kár volt megadni, Ő úgy is megváltoztatja az eredményt…
Volt rá példa?
Igen!
Közhasznúság…
Talán az időjárás, azt lehet, hogy nem tudja lebeszélni az égről…
Vagy?
Azért viszek magammal, fürdőnadrágot, esernyőt, meg síbakancsot…

Az előre látó Kiskakas!

« Válasz #807 Dátum: 2015. Február 11. 16:47 »
Kedves Bercsényi!

A legszomorúbb az hogy Nagyernyei Attila kérdéscsokor segédletére és a kapott válaszadási reakcióidő ellenére sem fog tudni szolgálni semmiféle érdemleges válasszal.
Jobban járnánk ha csatlakozna volt kollegai egyik csoportjához, valamelyik parkolóban most az EKAER ellenőrzések kapcsán, lehetséges így érnénk valamit vele. :-[
De így egy újabb fölösleges tankolás, na meg még ki tudja milyen költség elszámolása a tagdíjainkból.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 11. 16:52 írta Legyen Köztársaság! »

« Válasz #808 Dátum: 2015. Február 12. 01:00 »
Ravasz!
Ezt írod a szekszárdi rendezvénynél,miután megnézted Simon Gergely előadását !
"Ezután az előadás után Cserényi doktort, meg Tóth doktort el kéne hajtanunk nagyon messzire. Minden méhészt éveken keresztül azzal szédített az OMME szakértő gárdája, hogy a neonikotinoidok nem okoznak semmi bajt. Nem szégyellik magukat?"

Nagyon régóta veszekszem velük(Cserény,Tóth) a neok miatt.Több éve.
Többször megmondtam nekik,ekkorát nem lehet hibázni.
Megmondtam a dokinak addig csak az alaptagdíjat fizetjük amíg nem változtatják
meg a neok-ról az álláspontjuk.
Meg is lepődött,mikor rájött,hogy tényleg nem fizetünk,valószínűleg el sem tudja képzelni
hogy lesz....k a támogatási pénzüket,hogy ezért a pénzért nem nya...k be.
Ha én nem nézek utána a nemzetközi kutatásoknak-nem is értek hozzá-
az az én károm lesz,de ha az OMME szakmai vezetője hibázik ekkorát,
azt sokak kára lehet,és lett is.
A doki a külföldi kutatásokról mindig fitymálva beszélt,"Ó a sz.. amatőr franciák",
mit értenek azok a méhekhez,stb.
Nekik kötelességük lett volna minden egyes tudományos eredménynek utána nézni.
Nem pökhendien fitymálni azt,aminek utána sem néznek!
Egy valamit nem értek.
A doki nem rossz méhész.Volt idő amikor a tudása miatt nagyon felnéztem rá,
régi motoros,aki Isten tudja mióta méhészkedik,ezért nem értem,hogy hogy nem
látja mennyivel nehezebb gazdaságosan méhészkedni,jó családokat tartani ma,mint
20 évvel ezelőtt.
Hogy hogy nem veszi észre, lényegi változás csak a növényvédelemben történt.
Amint megjelentek 8-10 éve a hosszú hatású szerek a méheknél egyre több betegség
üti fel a fejét.
Tönkre teszi az immunrendszerüket valószínűleg.

Az én javaslatom!
Méhegészségügyi konferenciák szervezése azonnal!
Meghívni a kutatókat tudósokat.
Segítségüket kell kérnünk,kutatásaikra pénzt kell szereznünk!
Ez a feladat!
Mert nem akárkik állnak a túloldalon!

Követelnünk kell a neok és minden hosszú hatású rovarölő szer azonnali
végleges betiltását.
Virágzó kultúrákban méhkímélő technológiát kell követelnünk.
Maximum,gyorsan lebomló vegyszerek használatát engedélyezzék!

Még egyszer megnéztem Simon Gergely előadásátn én is,és egyszerűen nem tudok elaludni,
pedig ezt én már nagyrészt tudtam,és ott voltam Szekszárdon is.
Tényleg tennünk kellene már a méhek és magunk érdekében!

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. Február 12. 01:09 írta Csányi Antal »

« Válasz #809 Dátum: 2015. Február 12. 08:11 »
Tisztelt méhészek!

A tegnap esti kalocsai "elnöki" műsorról fogok majd tájékoztatót adni, ami a Csányi Anti és a Legyen köztársaság hozzászólásához is csatlakozik majd, de most rohannom kell!!
(és még a "lélektorna" Lindzzy bejegyzéshez is)