OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események

• 1411 válasz
  • 468673 megtekintés
Re:OMME IB, EB, OV, Küldöttgyűlés események
« Válasz #705 Dátum: 2017. Július 26. 19:25 »
Ez az igazi OMME bomba!
Nemhogy bocsánatot kérnének a szabályszegők, támadnak, fenyegetőznek, feljelentősdit játszanak?
Személyiségi jogok megsértése?
Akkor kezdjük az alapoktól.
Az OMME egy közhasznú szakmai civil szervezet.
Eddig rendben.
Minden, az-az minden adat nyilvános!
Világos?
Nincs zárt ajtó nincs titok, akár Márinéninek is meg kell mutatni az EB jegyzőkönyvet, mert a közhasznúság alapja az ÁTLÁTHATÓSÁG!
Tudjuk, hogy jobb lett volna ezt a sok balhét elsumákolni, és a fiók aljára nehéz kövekkel a tetején eldugni, de ez most nem jött össze.
Akiket elmarasztaltak jobb lett volna ha kiállnak a publikum elé, és bocsánatot kérnek, majd amelyik ajtón bejöttek, ott távoznak.
És mi történik?
Jogászkodnak, szitkozódnak és őrjöngenek, a szimpátia indexük meg egyre meredekebben zuhan.
Tóth Péter ezt írta Méhész Újság júliusi számába, de ezt már idéztem tőle:
"...Ezek megosztják a szakmát, miközben az általuk kiszemelt, legitim megválasztott méhészeti vezetőket, illetve egyéb közszereplőket igyekeznek megalapozatlanul befeketíteni. Úgy gondolom, hogy az ilyen megnyilvánulásoktól az OMME vezetésének egyértelműen el kell határolódnia, ugyanis sem a hangvétel, sem az állítások valódisága nem méltó arra, hogy bármilyen közösséget vállaljunk velük."
Teljesen egyet értek a sorok írójával.
Nem szeretnék olyan emberekkel egy közösségbe lenni akik a tagdíjunkat dézsmálják, és ha megbuknak akkor meg támadnak!
A legitim megválasztott vezetőnek példát kell mutatnia, hogy méltó legyen a tiszteletre.
Tóth Péter megkérdőjelezi az EB jelentést, mivel az abban lévő állításokat hamisnak véli?
Tudjuk, hogy nagyon gáz amikor lebukik valaki, de egy KÖZSZEREPLŐNEK, mert annak vallja magát sok mindent ki kell bírnia, valamint más törvények, főként a személyes adatainak nyilvános közzététele is vonatkozik rá.
Egy közszereplő mindig legyen alázatos, szolgálja a közösségünk érdekét!
Kedves Tóth Péter és Mészáros József VOLT OMME ügyvezető!
A tényeken nem tudtok változtatni, és a napidíjas "bulitokat" senkire nem tudjátok rákenni, noha megpróbáltátok.
Idéznék a jegyzőkönyvből:
"- a napidíj elszámolás automatikusan működik, az utazás bejelentését követően Farkas Zs. munkatársa számfejti a napidíjat, majd elektronikusan előállított "Külföldi kiküldetési utasítás és költségelszámolás" című nyomtatványon kerül kifizetésre, vagy átutalásra."
Tehát az OMME-t ők egy pénznyerő automatának gondolták?
Semmit nem tartottak be a napidíjra vonatkozó szabályokból, aztán meg vagdalkoznak?
Aztán a legpikánsabb rész:
"...Mészáros József saját magának és Tóth Péternek napidíjat fizetett."
Szerintem itt hagyjuk is abba!
Ez olyan mérvű szabálytalanság, és arcátlanság, hogy ez már etikai ügy is egyben.
Le kéne szállni a magas paciról, kicsit meghunyászkodni, mert ebből egyikük sem fog jól kijönni.
A Fekete-Fehér Méhészklub meg arra hivatott, hogy ezeket a csúnyácska botlásokat a méhészek elé tárjuk.
Én úgy érzem a méhészeti közélet megtisztulása elkezdődött.
Hiszek a nyilvánosság erejében, és abban, hogy olyan vezetőink lesznek akikre méltón büszkék lehetünk.
Ők nem tartoznak közéjük!
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #706 Dátum: 2017. Július 26. 21:31 »
QUQURIQ !!!

Érdekes érvelések, érdekes történetekre emlékeztetnek!
Még, hogy jóhiszemű, meg, hogy korábban ez hogyan történt?...
Arra azért emlékszik mindenki, hogy az előző ciklusban hányan vettek fel útiköltség térítést, hol nem járt volna.
Ezt nem az ügyvezető intézte?
Nem először fordult már elő ilyen visszaélés.

Tóth Péter ezt is nyilatkozza az EB előtt:
"Nem tudom korábban ez hogyan történt a központban, de elém tették a napidíj elszámolási papírt, hogy írjam alá, amit megtettem (ráadásul rossz helyen), az összeget jóhiszeműen vettem fel"!
Nos, sok minden sántít ebben a nyilatkozatban...
"]"Nem tudom korábban ez hogyan történt a központban, ...
Hány éve elnökségi tag Tóth Péter?
Előtte hány útiköltséget írt alá?
..és még nem tudja, hogy korábban ez hogy történt???
Aztán így folytatja!
..."de elém tették a napidíj elszámolási papírt, hogy írjam alá, amit megtettem"
Vajon kényszerítették az aláírásra?
"...írjam alá, amit megtettem (ráadásul rossz helyen), az összeget jóhiszeműen vettem fel"!
Két ciklus alatt már megtanulható lett volna, hogy egy útiköltség térítést hol is kell aláírni!
Ezt pedig egy szaktanácsadónak illene tudni, pláne aki már vezető szaktanácsadó is volt!
Ezt tanították meg legelőször a szakiknak amikor, réges-régen elindult a szaki hálózat!!!
Úgy, hogy ez is egy hasba akasztós süket duma, megpróbálja menteni a menthetetlent!
Vajon megyéjében hány útiköltség rendelvényt töltött ki az érintett az előadóknak?
Vagy, ha valóban ennyire nem tud egy útiköltség térítést kitölteni, kérdéses a szaktanácsadási feladat körének az ellátása lásd, neonikotinoidok!

Kiskakas

*

Bicska

• 601
« Válasz #707 Dátum: 2017. Július 26. 21:59 »
Egy fikció:

"Elnézést! Belenyomták a pénzt a zsebembe! Nem figyeltem, elfordultam, és mire visszanéztem, már benne volt.. Hát mit mondhatnék??? Marha peches napom van!!!"

Avagy egy idevágó Markos-Nádas idézet:

"-Elmegy maga a francba, fordítva adta ide azt a rohadt papírt!
 -Elnézést főnök! Így rakták a zsebembe!"

Na, kb ez jut eszembe....
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #708 Dátum: 2017. Július 26. 22:26 »
Kicsit elkanyarodott Kiskakas a témától.
Az útiköltség elszámolás, és a napidíj teljesen más tészta.
Ne keverjük össze a dolgokat.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #709 Dátum: 2017. Július 26. 22:47 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas már egy kicsit fáradt, de Attila felvetése jogos volt!
Én az MTA útiköltség elszámolására gondoltam. Arra sem kapott Tóth Péter felhatalmazást, hogy képviselje az OMME-t.
Talán így érthetőbb lett a hozzászólásom!

Kiskakas

« Válasz #710 Dátum: 2017. Július 27. 08:31 »
Ugye az EB jegyzőkönyvben védekezésképpen megpróbálják Farkas Zs.-ra hárítani a felelősséget, hogy Ő
automatikusan utalta a napidíjakat.
Szánalmas magyarázkodás!
Honnan tudta Farkas Zs. hogy merre bóklásztak és mikor?
Ehhez az érintetteknek adatokat kellet közölniük vele.
Az a javaslatom, hogy az EB-nek meg kell kérdeznie Farkas Zs.-t, hány alakalommal utalt automatikusan és kinek!
Ne szórakozzunk már a méhészek pénzével!
Csak úgy jóhiszeműen?
Ezt nem hiszem el, hogy ennyire arcpirítóan nyúlnak bele a tagdíjakba.
És mivel az OMME elnöke egyszer sem rendelte el azt, hogy napidíjban részesülhetnek (mert a feltételeknek nem felelt meg) ez sima pénzlenyúlás.
Az meg se forduljon senkinek a fejében, hogy vissza kell e fizetniük.
Ez a napnál világosabb.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #711 Dátum: 2017. Július 27. 12:27 »
Az OMME Ellenőrző Bizottsága az OMME elnöke biztatására tényleg elkezd feladatának megfelelően dolgozni, de nagyon sokat őríz még a régi reflexekből.

Alapvető problémát, az összeférhetetlenséget nem is vizsgálja. Ahhoz képest az itt csontig rágott útköltség és napidíj kérdések hangyaf@sznyi méretű problémák. Tóth Péter vagy elnökségi tag vagy szaktanácsadó, de a kettő együttesen nem lehetne. Ez bezzeg nem tűnik fel senkinek, még Bezzegh-nek se. Egyik kezével megszavazza, hogy a szaktanácsadói posztok ne legyenek megversenyeztetve, másik kezével felveszi a szaktanácsadói fizetését. Egyik kezével megszavazza a monitoringot, másik kezével aláírja a monitoring szerződést. Ja és mindezek után a magának megszabott feladatok után felszedi a nem csekély fizetséget. Ezt csinálja már nem is tudom hanyadik szaktanácsadói ciklusában. Aztán kavarja össze-vissza a közérdeket és önérdeket.

A méhészek nem mernek szólni, mert lám ez is kiderült, hogy miért. Ő képviseli az OMME szakvéleményt a méhmérgezéses peres ügyekben. Ja, ingyen képviseli! - mondja Ő. Ingyen???? Megfizeti őt az OMME elég vastagon.

Ilyen jól kiépített rendszert már nagyon régen láttam. Nem véletlen, hogy Ő kapta a legtöbb szavazatot a legutóbbi tisztújításkor. Ez ad neki magabiztosságot a kétséges helyzetekben. 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #712 Dátum: 2017. Július 27. 19:36 »
QUQURIQ !!!

"A méhészek nem mernek szólni,..."
Még, hogy nem???
Hány küldöttgyűlésen tiltakoztunk a neonikotinoidos OMME állásfoglalás miatt?
" Ő kapta a legtöbb szavazatot a legutóbbi tisztújításkor. Ez ad neki magabiztosságot a kétséges helyzetekben. "
Az akkori vezetés hagyta, hogy elkábítsa a méhészeket, és félreinformálta a 13 500 méhészt!
Vajon miért ürülnek ki a kaptáraink?
Vajon  miért nem elég a tavaszi szaporításhoz két táblás fias keret + a rárázott méhek?
Vajon miért kezdenek el mászkálnak repcén a méheink?
Vajon miért gyalogolnak napraforgón a a méhecskék?
Nos ha most lenne választás, messze Ő kapná a legkevesebb szavazatot...
"A kőr, egyszer csak bezárul"!
Mehet fűhöz fához személyiségi jogokért...A méhészek meg mehetnek kártérítésért....
20-30 évvel ezelőtt nem kellett az OMME-nek monitoring vizsgálat!
Nem kellett évente 100 ezreket kifizetni vizsgálatra...
Miért?
Mert nem voltak méhgyilkos csávázó szerek...
Csak úgy méhészkedtünk, csak úgy segítség nélkül éltek a méhek, hazataláltak!

Kiskakas

« Válasz #713 Dátum: 2017. Július 27. 20:18 »
Ezt írja Kiskakas:
"Nos ha most lenne választás, messze Ő kapná a legkevesebb szavazatot..."
Odáig már nem fog eljutni, hogy szavazni lehessen rá.
Annyi balhéja van, napidíj, útiköltség koldulás, neonikotinoidok sztárolása és reklámozása.
Semmi esélye.
A szúnyogirtás időpontjával is vannak gondjai ezt beszélik az ottani méhészek.
A "szimpatika patikába" ne jelentkezzen, ha az OMME-ból végre távozik.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #714 Dátum: 2017. Július 27. 20:35 »
QUQQURIQ !!!

Vajon kér -e valaki etikai vizsgálatot Tóth Péter ellen?

Kiskakas

« Válasz #715 Dátum: 2017. Július 27. 21:38 »
Azért nem vagytok teljesen toppon Attila mivel azt sem tudtátok  az ügyvezető felnyomta az OMME-et a Bíróságon? Mindig azzal hősködsz nálatok vannak friss hírek erről  nem tudtál? Vagy már te is titkolódni akarsz? Most tudtad vagy nem vallj színt mint klubvezető.

« Válasz #716 Dátum: 2017. Július 27. 21:54 »
Én 90 %-os valószínűséget teszek arra, hogy felnyomja. Te tudsz jobb számot?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #717 Dátum: 2017. Július 27. 22:01 »
QUQURIQ !!!

Igaz, hogy én csak egy Kiskakas vagyok, nem Attila, de...

"Azért nem vagytok teljesen toppon Attila mivel azt sem tudtátok  az ügyvezető felnyomta az OMME-et a Bíróságon?"

Tudtuk, nem tudtuk, de nem kellett nagy ész, hogy ennyit feltételezzünk...(még Kiskakasnak sem)!
Igaz, a megérzés, arról is szólhat, hogy jogvégzetteknek segítsége is kapóra jöhet, jöhetett volna..., ha nyerni akar.
Csak ugye, aki másnak vermet ás, maga esik bele...

Kiskakas

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #718 Dátum: 2017. Július 27. 22:40 »
QUQURIQ !!!

...és, jé!
A találgatások valóssággá váltak, csak az idő dimenzióján ténfergett!
Mészi barátunk mondta, "középkezdés"

kiskakas

« Válasz #719 Dátum: 2017. Július 27. 22:53 »
Kifüstölő!
Szerintem ezt csak bekacsáztad, vagy provokálsz.
Az EB jegyzőkönyv ismeretében kész öngyilkosságnak tartanám, ha Kismészi a Munkaügyi bíróságra adná a kirúgásának ügyét.
Bár állítólag az elnökségi ülésen erre utaló kijelentések is elhangoztak.
Nekem annak idején amikor a Csuja-OMME per zajlott, Kismészi az ajtóban odadörgölte az orrom alá, hogy hagyjuk ezt abba, és ne kavarjunk.
Ezért sem gondolnám, hogy pont ő jelentse fel az OMME-t.
Azért némi bizonytalanság is van bennem, mert az elnökség jogvégzett tagjai igen szimpatizáltak a volt ügyvezetővel.
Ha bosszút forraltak, annak csúnya vége lehet számukra is ha kiderül.
Csuját folyton azért marasztalták el, majd fosztották meg OMME tagságától, mert a többség akarata ellen ment, valamint jogorvoslati kérelmet adott be a Fővárosi Törvényszékre.
Ez nem feljelentés!
Ha Kismészi valóban "felnyomta"az OMME-t a bíróságon ahogy írod, abba többen is bele fognak bukni, az tuti.
Én nem tudom, hogy az OMME-ban mikor lesz egyszer béke, de a feljelentősdi csak mélyíti a válságot, a másik oldalról meg tisztulunk.
Végül is aki megbukik vagy támad, vagy bocsánatot kér, vagy hallgat.
Ebben az esetben véleményem szerint a támadás (ha igaz) saját kardba való dőlést jelent.
Semmit nem kell tennie az OMME elnökének csak az EB jegyzőkönyvet bemutatnia.
Kíváncsian várom mi lesz ennek a vége!
A privát üzenetedet, hogy honnan van az információd, és a beadvány száma ha hozzájárulsz felteszem ide.
Nagyernyei Attila