Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1740305 megtekintés
*

gewi

• **
  • 78
Re:Gőzölgő
« Válasz #885 Dátum: 2015. Június 04. 20:34 »
Lehet, hogy félreérthető voltam?
Nem arra gondoltam hogy betegen dolgoztok. Ezt a szófordulatot felénk arra használják, amikor valaki sokat dolgozik, már-már betegre dolgozza magát.
Vagy az is lehet, hogy tökéletesen megértjük egymást csak a személyes kontaktus hiányzik.
Abban viszont tökéletesen egyetértünk, hogy:
"Nekik okuk van lázasnak lenni, de erről már ők nyilatkozzanak!"
Nagy Zoltán

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #886 Dátum: 2015. Június 04. 20:57 »
Karcsi azóta minden OV-n, Küldöttgyűlésen keresi a társaságomat és mivel nem talál járókeretet, az ígéretét nem tudja beváltani. De azért mindig mellém ül.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #887 Dátum: 2015. Június 04. 21:16 »
A legutóbbi négy alkalommal tette tiszteletét nálam, mintha én lennék a Keresztapa, don Corleone. Pedig téved, mint kiskacsa aki anyjának tekinti az őt kikeltő tyúkanyót.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #888 Dátum: 2015. Június 04. 21:35 »
Ha leesne a botod, kérj meg valakit, hogy hajoljon le érte!

« Válasz #889 Dátum: 2015. Június 04. 22:39 »
Gewi írta nem sokkal ez előtt:
"Nagyon remélem, hogy a kontroll csoport nem szünetet tart, hanem lázasan dolgozik azon, hogy a törvény előtt is bizonyítani tudja egy eljárás során, a szabálytalanságokat."
Biztosíthatlak Gewi,hogy igyekszünk!
Nincs tűzszünet, néhány nap és hasznos közérdekű információkkal fogunk szolgálni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #890 Dátum: 2015. Június 04. 23:01 »
Attila!
...Sokat támadtátok az OMME méhészetet. Én úgy látom, hogy minimum egy, maximum 2 évtizeden belül olyan atkatörzs lesz Magyarországon, amely hármas rezisztenciával fog rendelkezni (amitráz, kumafosz, fluvanilát) Kettős rezisztencia 6-8 év. Ennek 95 % esélyt adok. Most még nem lenne késő oxálsav alapú technológia kidolgozása. Azt gondolom, hogy országos méretben ez csak más módszerrel kombinálva adhat  kielégítő eredményt. A más módszer pedig alapvetően a hőmérsékleti kezelés lenne (lép vagy méhmelegítés). Ehhez viszont pénzre van szükség. Sok pénzre, fizetett alkalmazottakra. És megegyezésre. A méhésztársadalom megegyezésére, hogy ez egy fontos cél, hogy időben legyen alternatív megoldás. Azt hiszem ez Geddekasnak való feladat lehetne. Napi támadások kereszttüzében ez a kezdeményezés is elbukna. Ezt lehetne végezni az OMME méhészetben. ...

Kedves Irido,

Ezen kutatásokból már elindult egy Magyarországon. Nem kellenek hozzá önállóan, egész éveben tartott méhek. Egy kutatás biztosan megy, és szerintem hallani fogunk az eredményéről. Csak az OMME szerepvállalása ebben a projektben nem mozdult el a nulláról.
A másik módszert már kidolgozták külföldön, csak a turistaúton nem hozta haza senki a nemzetközi konferenciákról.

Szerintem olyankor, amikor a szakirodalomban ezer méhcsaládos kísérleteket végeznek az OMME a maga 78 méhcsaládjával nem tud labdába rúgni. Etienne, aki Magyarországon is tartott előadást több, mint 2000 méhcsaláddal végzett el egy kísérletet. Ez statisztikailag értékelhető eredmény, és releváns eredmény. Elveszik benne a méhcsaládok genetikai eltérése, és kiszűrhető sok más tényező is. Egy szaporításból származó 78 méhcsaládnál ugye erről szó sincs... De nem ragozom..,

Szerinted az OMME tárolja majd a mézet, vagy odaadja olcsón a kereskedőnek, hogy megszabaduljon tőle, ezzel mintegy belép a mézpiacra?

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

irido

• 488
« Válasz #891 Dátum: 2015. Június 05. 07:28 »
János!
Ez egy javaslat volt a részemről. Ha esetleg érdekelnek a részletek, akkor megindokolnám. Az ősszel tíz egy nehány családnál elvettem a fiasítást (nem kivilláztam, hogy  a benne levő atkák tudjanak kódorogni), ezzel egyidejűleg oxálsavaztam. Majd Perizineztem egyszer, majd Perizineztem még egyszer. A dolog úgy tűnt, hogy vagy csak 80%-os hatásfoka van az oxálsavnak, vagy folyamatos hosszú hatásra van szükség. A vélhetően újrainduló fiasba még jelentős számú atka tudott bebújni, és ott nem volt az oxálsavnak már hatása. Tisztán oxálsavas megoldásnál nem elég az egy kezelés. Többszöri kezelés irodalmi alapon (csorgatás) nem ajánlott. Itt pont az lenne a lényeg, hogy megtudjuk, mennyit bírnak el a méhek. Nem gondolnám, hogy itt túl sok méz képződne. Nyári kezelések problémáját most nem is említem. Igen , szerintem sem lenne elegendő 78 méhcsalád. Sőt, rendszeresen pótolni kellene. Hiszen pont az lenne a lényeg, hogy a nyereség-veszteség arányt megbízhatóan monitorozzuk. Pontosan azért, hogy egy közös kasszából történjen ez. Amiben mindkét oldalnak meg kellene egyeznie, hogy megéri ez a költség. Az egy áldatlan állapot, hogy ha egyik oldal akar valamit tenni, akkor a másik ezt másképp gondolva (nyilván vannak észérvei) támadja. Ha nincsenek alapvetések, amiben meg lehet egyezni, vagy  akarat sincs a megegyezésre, akkor ott semmiféle előrehaladás nem lesz.
A hőmérsékleti kezelés: külföldön vagy méhek nélkül végzik (felejtős), vagy hereléppel (megint nem az, amiről beszélek). Melegíthető munkáslépeket kellene konstruálni. Ez sem kétfilléres dolog.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #892 Dátum: 2015. Június 05. 18:03 »
Amíg ez az OMME IB EB egzisztál kutatási kérdésekről 100% értelmetlen beszélni. Minősíthetetlen amit csinálnak. Nincs mit vitatkozni róla, ész nélkül csak szórni lehet a pénzt. Az IB által kutatás menedzsmenttel megbízott három ember nem mondom, hogy tök hülye, de olyan mértékben dilettáns, hogy a szakmához valamit is értő vagy röhög vagy falat kaparja kinjába.

Bocsáss meg Iridó, de itt nincs két álláspont, mert nekik a tudáshiány miatt nem tud lenni álláspontjuk. Kapnak a minisztériumból ad hoc ötleteket és azzal operálnak. Ez meg csak arra elég, hogy égessék magukat, mint a terepjáró vásárlással. érdekes módon az egyik IB tag tök véletlenül, pont ugyanattól a cégtől, közel azonos időpontban, ugyanolyan terepjárót vett. Vajon melyikre érvényesítette az ilyenkor szokásos kedvezményt a kereskedő. ó. Itt nincs még látszata se az összeférhetetlenségnek.

Hogy nem szakad rájuk az ég!

« Válasz #893 Dátum: 2015. Július 01. 17:54 »
Tegnap éjszaka elloptak Szántódtól délre a tótoki-lapról 2 darab NB18-as kaptárat méhekkel Bárdos László méhésztársunktól. Kérjük a méhésztársakat, hogy aki valahol felismerni véli a képen látható kaptárakat, jelezze nekem vagy a méhésztársnak. Nem az értéke miatt (hátha közülünk való a tettes), azt mindannyiunk érdekében vonjuk felelősségre, a nyilvánosság előtt.

A környékről eltulajdonítottak három üres kaptárat is, ezért nem biztos, hogy közöttünk - méhészek között - kell keresni a tettest, de egyre gyakrabban hallani a méhészek meglopásáról.

*

atya

• 1043
« Válasz #894 Dátum: 2015. Július 01. 21:33 »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

tsá

• *
  • 31
« Válasz #895 Dátum: 2015. Július 02. 10:09 »
Méhésztársak!

Csányi Antal hozzászólását Re:Hír-les« Válasz #1781 Dátum: 2015. Július 02. 00:27 » picit tovább gondolva, képzeljétek el 20, 30, 50 év múlva, mikor fogalommá válik mint Őrősi, Zsidei, Boczonádi Szabó, Vicze, Faluba, Cicatricis, stb.  Tomipapa (valakinek a papája, ez még lehetne kedves is) Arisztaiosz (önjelölt méhészeti félisten, ez már gázos. Csodálkozom, hogy nem nevezte el magát mindenhatónak, mert az írásai, bocsánat kinyilatkoztatásai, önhitt tökéletességről árulkodnak!) Petronius arbiter ( Néró -avagy az OMME egyik főmufti- "nagy" írója, ez a név választás zseniális, szerintem önmaga sem gondolta volna mennyire találó, csak meg ne kapja azt a bizonyos levelet, mert akkor neki is meg kell írni azt a bizonyos levelet! S az érvágásról ne is beszéljünk brrrr... De! itt is valakinek a valakije, egyszer sem önmaga, -identitás zavaros személyiség, -ek?, ha többen vannak egy emberben, az szegényes ismeretem szerint pszichiátriai eset). Tehát, akkor a jövő méhészei arról értekeznek majd, a szakmai  összejöveteleiken, hogy ez a papa, félisten, mester (majd biztos egyesítik a neveket, ez így túl bonyolult) milyen szofisztikáltan tudta alázni, a gyakorló méhészeket!

Ui.: A hangsúly jelen esetben a gyakorlón van mivel tudjuk, (aki nem tudja, majd meg tudja, ha csinálja azaz gyakorolja) hogy a méhészeti szakma, nagyon nagy részben csak gyakorlati tapasztalattal szerezhető meg sok-sok (szerintem min. 10) év alatt, viszont elméleti síkon nagyon „könnyen” (kis írói vénával) „osztható az ész” s így sokan vannak, akik el is hiszik mennyire érti a szakmát ez a csóka....

üdv tsá

« Válasz #896 Dátum: 2015. Július 02. 11:07 »
Köszönjük tsá!
Ez jólesett!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #897 Dátum: 2015. Július 02. 12:36 »
Tomipapának nem kell leutaznia Gönyűről Szekszárdra, hiszen működik a csapatmunka, megírja neki a sokarcú Arisztaiosz (szaktanácsadók, Cserényi, Tükör, a tonaiakból kiváltak stb) a riportot. Nehogy azt hidd már, hogy most nem így történt. Tomipapának elég a fóliakertből beballagnia kocsmahivatalba meg vissza. Mire visszaér, kémei jelentenek és utána Ő Arisztaiosz néven osztja az észt. 

*

Nb18

• 797
« Válasz #898 Dátum: 2015. Július 03. 14:39 »
Kapitány!

Oké, hogy bajod van a moderátorral, de azért lehetne egy kicsit finomabb jelzőket használni és elég volna egyszer, egy helyen leírni azt.....
Köszi!

Nb18

*

atya

• 1043
« Válasz #899 Dátum: 2015. Július 04. 07:32 »
A focimeccsen, mindig van bíró. Van aki nem ért egyet a döntésével, és szidja. Vannak akik egyetértenek a döntéseivel, és elfogadják azt, azokat.
De egyet nem szabad elfelejteni. A bíró azért van a pályán, hogy "kordában" tartsa a játékosokat, és ha kell, a bíró döntést hoz! Az ő szava az utolsó ha tetszik valakinek ha nem.
Itt mindent meg lehet "beszélni", akár privát üzenet formájában is ha valakinek nem tetszik valami a döntéssel, vagy döntésekkel kapcsolatban. De-hát ez néha nem így sikerül.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.