Kérdés

• 144 válasz
  • 35186 megtekintés
*

Koki

• 355
Re:Kérdés
« Válasz #135 Dátum: 2026. Február 07. 23:29 »
Ezt a süketelést érti valaki?
Tudod John Wick én szeretek képekkel jellemezni agyament hozzászólásokat. Íme:
« Utoljára szerkesztve: 2026. Február 07. 23:32 írta Koki »

« Válasz #136 Dátum: 2026. Február 07. 23:41 »
Ok törölve, értöolvasás 1, köszi az épitö jellegü hozzászólásodat! További jó csevegést.

*

Koki

• 355
« Válasz #137 Dátum: 2026. Február 08. 00:16 »
Elkellett volna mentenem amit írtál, mert így nem tudják a méhészek értelmezni a marhaságodat, mivel törölted.
Nekem írod az "értőolvasás"-t? Most komolyan kérdezem! Eszednél vagy? Rakd már vissza az agymenést!

Teljesen lezüllesztik az aberráltak a fórumot. Tönkre teszik a méhészeteket az ostoba mellébeszélések. Sajnos vannak hiszékeny emberek, és fogékonyak mások hülyeségeire. Egyre nehezebb a kezdőknek az utat megtalálni a gazdaságos méhészkedéshez, mivel olyan értelmetlen blődségek tárulnak eléjük mint ami írtál.
Ha meg megkérdezem érti-e valaki a süketelésedet, akkor törlöd? Nem is próbálod megmagyarázni? Mondta vagy kérte valaki, hogy töröld? Mondjuk elég gáz volt az az írás, ez is egy megoldás.

*

Koki

• 355
« Válasz #138 Dátum: 2026. Február 08. 00:23 »
UI:
-Uram! Itt nem parkolhat. Ez a hely a rokkantak számára van fenntartva, mint a táblán láthatja.
-De én felvettem a lehetséges összes oltást.
-Ja értem. Akkor kérem, hogy rakja ki az oltási bizonyítványait jól látható helyre, a kormány és a szélvédő közé!

« Válasz #139 Dátum: 2026. Február 08. 00:37 »
Igen töröltem, valószinü telorol olvastad, pc-n rendezetten oszlopba rakta, nemrég is voltak beszólások elengedtem de épitő jellegüt N. Attila irt talán, Nem azért teszek fel kérdést vita tárgya legyen és itt éljék ki magukat egyesek a fotelből. Nem ismerjük egymást igy ebből a hangnemből kicsit visszább, Mit kellene megmagyarázni? szerintem meg a hozzáállásod gáz.. amit nem értessz az persze hülyeség :D
Törlöm én az összes hozzászolásomat. További jó kocsmázást :D

« Válasz #140 Dátum: 2026. Február 08. 06:57 »
Nem kell semmit törölnöd!
Itt minden vélemény szabad, még akkor is ha más hülyeségnek tartja.
Én nem olvastam el azt az írásodat amire berágott Koki, mert egész nap unokáztam.
Az, hogy ki mit tart hülyeségnek nézőpont kérdése.
Én is leírtam pár napja, hogy valamikor hülyeségnek tartották a Rózsaszín AC akáccal való foglakozást, és a kutyadokit.
Aztán akik ezeket kritizálták már rég túllépett rajtuk az idő.
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 355
« Válasz #141 Dátum: 2026. Február 08. 07:55 »
Nem kell semmit törölnöd!

Nem kellet volna törölnie, én is ezt mondom. Kifejezetten jellemző a semmit sem tudok, de okos akarok lenni, de még leírni sem tudom szisztémára.

További jó kocsmázást :D

Ilyenkor szoktam kérdezni: elfogytak az érvek?

Engem senki nemlátott kocsmázni katonakorom óta.
Akkor még vezetékes telefon is alig volt, nem mobil.
Nincs bekapcsolva olyan funkció a telefonomon amivel megtudnám nézni a hozzászólásokat, vagy írnék bármit is bárhova. "Face" sincs. Jól láttam én azt az írást monitoron. A hozzászólók arányát tekintve valószínűnek tartom, hogy senki nem foglalkozott vele, és ha olvasta is, nem fog reagálni rá, ha méhész. A kezdő esetleg valamit megpróbálhatott volna kigondolni belőle, de azt inkább hagyom.

Azért az az 1 kerettel készített műrajnak nevezett valami, amit 3 kerettel lehet betelelni, tényleg gondoskodást igényel a telelés alatt. Én elvinném Afrikába, de a Szaharától is délebbre. Ott nem kellene fűteni az ilyesmit. Egyébként az ekkora családot el lehet küldeni SMS-ben is. Talán.

Na és az az egyegészöttizednyi fiasítást is érdekes megfogalmazás, különösen akkor amikor nem teljes keret, csak részben fiasos. Na ezt nem szó szerint idézem, csak amikor hazajöttem a kocsmából ezt olvastam, és erősen demens vagyis időszakos elbutulásos állapotban erre emlékszem. Vagy mégsem?

Nem volt ott semmilyen táblázat, csak valami próbálkozás. Az egy katymasz volt.
Ezért kérdeztem:
Ezt a süketelést érti valaki?

Legközelebb idézem ha hozzászólok hasonló írásodhoz. Mondom HA!

« Válasz #142 Dátum: 2026. Február 08. 13:00 »
Ennyit kellett volna irnod, és nem kell már válaszolnod, leirtad a véleményed köszönöm.Elhiszem a 100 és + termelöcsaládos méhészeteket ez hidegen hagyja, de akik gyorsan szeretnének és biztosan szaporitani lehetne ez opció, ismétlem szaporitás, hogy ne kelljen évekig szaporitgatni.Ez csak kérdés lenne a tapasztalt esetleg már ezügyben jártas méhészekhez.Mint irtam a kisebb 3 db 3-4 nb kereten beteletetett családomnál/anyatartalékomnál kisérletezgetem már 1-2 nb persze nem léctöl lécig fedett fiasom van náluk,sokkal nagyobb méhtömeggel mint 1 honapja,nosema nincs!vizet belül kapják, és egyéb dolgokat.
Eddig pozitiv a tapasztalatom.

Csináltam képernyöképet a táblázatrol, mostmár nem katyvasz kimásolt, ebben igaza volt, tudom hogy nem 100%ig valós ezeket az adatokat szeretném tisztázni.

"""""""A külső hőforrás felszabadítja a dolgozókat. A kutatások (például dr. Vicze Ernő: Az alacsony keretes rakodókaptár vagy Örösi Pál Zoltán: Méhek között című művei) leírják, hogy a hőmérséklet stabilizálása akár 30-50%-kal is felgyorsíthatja a fiasítás kiterjedését."""""""""""""""""""""

*

Koki

• 355
« Válasz #143 Dátum: 2026. Február 12. 08:20 »
Ok törölve, értöolvasás 1, köszi az épitö jellegü hozzászólásodat! További jó csevegést.

ÉPÍTŐ JELLEGŰ:
(
3. terem

Oxálsav használata A-tól Z-ig
Kaptárfűtés A-tól Z-ig

Ez nem Wicc-k.

https://www.omme.hu/programok/mehesztalalkozo-es-vandorgyules-szekesfehervaron/

(Azért a fenti idézetben nem kellett volna azt az "értőolvasást" beírnod, mert abban a rövidke mondatban annyi hiba van, amiért már elhúznak érettségin.)
« Utoljára szerkesztve: 2026. Február 12. 08:32 írta Koki »

« Válasz #144 Dátum: 2026. Február 17. 19:10 »
Meghallgatnám az újdonságokat, remélem lessz digitalizálva. Egyébként most-2 fok van a keretek tetején 29fok, kaptár aljon akkor mennyi lehet? :D de úgy hogy a méhek zsongása csak koppantásra hallható, egyébként nem. 4 nb léputcás kis családnál már 2 keret 2 oldalán jó tenyérnyi kelöfélben lévő fiasitás van, igaz anyán is mullik mert a másik 2 ugyanilyen erősségü kiscsaládnál csak 1.
Kiváncsi lennék azért az elöadásra, de saját tapasztalatból, csak akkor kivitelezhető ez az egész dolog ha már elözö évben rákészülünk a gyengébb családokkal, (itt nem a fütés elöre behelyezésére gondolok) illetve ugrani kell ha az idö csak egy fél órára is engedi...