Zöld gondolatok

• 526 válasz
  • 147911 megtekintés
*

leo

• 210
Re:Zöld gondolatok
« Válasz #450 Dátum: 2021. Június 23. 23:55 »
Mit kellene tenni, hogy ez megvalósuljon?
 Ki nem engedi, hogy ez megvalósuljon?

« Válasz #451 Dátum: 2021. Június 24. 09:27 »
Kedves Annamária! Nagyon jó irány. Nekem díszkertben van egy kb 30 nm-es rész, ahol vetettem vadvirágos rét fantázianevű magkeveréket. Nagyon jól néz ki, vidám, barátságos és hemzsegnek a rovarok.

« Válasz #452 Dátum: 2021. Június 25. 06:56 »
Azt gondolom ide pont beillik az OMME felhívása, ami a következő:
https://orszagfasitas.hu/fafajlista2021/
Nagyon örvendek, szerintem itt nálunk a faluban is fogunk regisztrálni.
Nincs is ezzel semmi baj, csak az a fránya "invazív, meg tájidegen" akác jut az eszembe.
A sor így kezdődik....Amerikai hárs
Ahogy a választható fajtákat nézegetem, hát ez mind egytől-egyig ŐSHONOS magyar fajta.
Szegény akác....
Nagyernyei Attila

« Válasz #456 Dátum: 2021. Augusztus 03. 19:26 »
Esélyes, hogy pár év múlva mindennapos dolog lesz a nézeteltérés, a vita, vagy harc az emberek, csoportok között, a hatóság leendő klímavédelmi intézkedései miatt. Egyesek majd elfogadják, mások folyamatosan hőbörögni fognak, hogy pl. miért adóztatják a húst, miért lesz extra adó a középkategóriásnál nagyobb autón, miért kötelező a saját területére fákat ültetni, stb. Főleg, hogy ezeknek az intézkedéseknek a hatása nagyon nehezen, vagy sehogy sem mérhető, esetleg csak évtizedek alatt. A levegő CO2 szintje mérhető, de az éghajlat extrémitása vagy normalizálódása már nemigen. Másrészt kérdésessé teszik majd sokan, hogy ezek az extra áldozathozások a lakosság részéről biztos az éghajlatvédelem célját szolgálják-e majd, vagy csak egyes emberek zsebét tömik-e.   

*

leo

• 210
« Válasz #458 Dátum: 2021. Augusztus 03. 22:54 »
Mortimer: Ki tesz igazságot?
Buksi:Ki tehet valamit?
Mi kicsik megtesszük amit lehet.

*

buksi

• 466
« Válasz #459 Dátum: 2021. Augusztus 03. 23:07 »
Sajnos nem tudom.

*

buksi

• 466
« Válasz #460 Dátum: 2021. Augusztus 03. 23:11 »

« Válasz #461 Dátum: 2021. Augusztus 04. 07:03 »
Mortimer: Ki tesz igazságot?
Buksi:Ki tehet valamit?
Mi kicsik megtesszük amit lehet.

Ebben a kérdésben a tudósokra kell hagyatkozni. Ők javaslatokat tesznek a döntéshozóknak a szükséges intézkedésekről. Ezek sokszor hátráltatják a rövidtávú gazdasági fejlődést, ezért sokat már a vezetők sem fogadnak el, pl. az USA kilépett a Párizsi Klímaegyezményből.
Ez a klímavédelem dolog sajnos eléggé idegen az emberi alaptermészettel. Kicsit talán a takarékoskodásra hasonlít, de azon túlmutat. Majd kiderül, mennyire tudjuk magunkévá tenni. Csak lehet, addigra már késő lesz.

*

buksi

• 466
« Válasz #462 Dátum: 2021. Augusztus 04. 10:11 »
Akkor sem lehet érteni a jelenlegi állapotot,mert ugy látszik eddig rossz döntéshozók rossz döntésekkel idézték elő.

*

wr

• 1014
« Válasz #463 Dátum: 2021. Augusztus 04. 10:14 »
Szerintem már rég késő. Nem bizonyíték, de érdemes megnézni a grafikont: https://www.quora.com/If-climate-change-has-so-far-caused-an-increase-in-temperature-of-just-1-5-degrees-Celsius-why-is-it-causing-so-much-more-erratic-weather-and-so-much-higher-temperatures , külön beillesztem képként is: . Ezen nagyjából az látszik, hogy ahogy kezd meglendülni a népesség rohamos fejlődése, ezzel együtt az iparosodás, úgy tolódik egyre jobbra az átlaghőmérséklet vonala a melegebb, a sárgább szín felé. Szóval a kép alapján olyan, mintha kizárólag az ember okozná ezt, persze a valóságban ez biztos nem így van, de hogy nagyon nagy szerepe van benne az embernek az biztos. Ehhez képest mit csinálnak? Örülnek, hogy dübörög a gazdaság, támogatják a nagycsaládokat, stb, holott, szerintem valahol annál az 1-1,5 milliós népességnél kellett volna már húzni egy határt, valahol az lenne ilyen körülmények mellett a normális. Így meg 2040-re 9 milliárdos, 2100-ra pedig 11 milliárd körüli népességet jósolnak.
Nem lesz ennek jó vége, akkor sem ha nagyon nagy dolgokat tennének az emberi tevékenység következményeinek a mérséklésére, így meg főleg, hogy nem is nagyon tesznek.