QUQURIQ !!!
Íme egy recept!
mézbor
A mézhez vizet kevernek, majd élesztőt adnak hozzá, hogy az erjedés minél hamarabb beinduljon, ami 2-3 hónapig is eltart. Az erjedést követően fejtik, kénezik, derítik, majd szűrik és palackozzák a bort. A készítéshez szükség van erjesztő- és úszófedeles tartályra, szivattyúra, szűrőre, palackozóra, dugózóra, címkézőre.
A mézborkészítésnek két fő ága különböztethető meg: miután a mézet vízzel összekeverték, minimum 2 órán keresztül főzik és csak utána erjesztik, vagy a főzés nélküli módszer, amit Wilhelm Andrásék is alkalmaznak: a mézet 18-22 ºC között erjesztik, így a méz pozitív élettani hatásai is megmaradnak.
A mézbor, mivel jövedéki adós termék, egyszerűsített adóraktár, jövedéknyilvántartó program, jövedéki ügyintéző, és könyvelő alkalmazása szükségeltetik. Mindegyik tényezőnek elég erős anyagi vonzata van, ami fix költségként jelentkezik havonta –
Kiskakas a borlovag!