Kedves Gewi, Robi, Barger!
Nem tudom, mi a fenén görcsölnek... Ha szövegértelmezési nehézségeik támadnának, egyrészt rá lehet kérdezni direktben a nyilvános fórumon, esetleg privátban ha kínos a nyilvánosság, s amennyiben a kérdezést érzik kínosnak, a "Google is a barátjuk" lehetne...
Emlékeim szerint ketten tagjai mindkét méhész-honlapnak. Ha már tagok, s információra vágynak, olvasgassanak figyelmesen és használják mindkét fórumon a keresőt, ha megakadnának. Szerintem a nevem megismerésének olthatatlan vágya fölött érzett problémáik is anakronisztikus(s)-nak (írhattam volna idejétmúltat is, de az nehezen rímel az itt oly divatos "csitító" felszólításra) tűnnek annak fényében, hogy azt e klubon Geddekas közel két esztendeje már közzétette a Gőzölgőben, s jómagam sem rejtettem véka alá a "Ződön", teljes nevemmel is vállalván véleményemet Pásztor Józsefnek írt válaszomat aláírva. Ha még több információra vágynának, azt is megkaphatják, ha beleolvasgatnak a Klubon folytatott beszélgetésekbe, több témában is rendkívül részletes bemutatkozásaimmal, "önvallomásaimmal" találkozhatnak.
Bevallom, engem viszont egyáltalán nem érdekel egyikük neve sem, nekem bőven elegendő, ha Robiként, Gewiként vagy Bargerként leírt véleményükkel szembesülök. Azokat ugyanis nem a valódi, vagy nick-nevük alapján teszem mérlegre, hanem a tartalmukra vagyok kíváncsi. Hozzáfűzném, hogy Nagyernyei Attila és a többi klubtag írására sem név alapján reagálok, esetükben is a tartalomnak van prioritása számomra, annak alapján döntöm el, kívánok-e azonosulni vele, vagy elutasítom-e azt. A személy már csak másodrendű, hiába örvend "köztiszteletnek" egy fórumtárs, ha az általa leírtak számomra nem elfogadhatóak. Egyébként Attila is ismeri a valódi nevemet, mikor találkoztunk Fehérváron, azon mutatkoztam be neki. Kapcsolatunkban nem hozott érdemi változást a bemutatkozás sem, ő nem kívánja továbbra sem akceptálni az én véleményemet, én meg hasonlóan tekintek az övére. Igazolva látszik tehát: a névnek kevés a jelentősége, valamint nem feltétlenül azért használ nick-nevet egy fórumozó, mert a névtelenségbe kíván burkolózni, hanem mert a világhálón ez a szokás. Noha tudom Litterae valódi nevét, eszembe sem jutna azt közzétenni, itt ő Litterae-ként kíván szerepelni, ezért arra fókuszálok, mit ír Litterae, s nem arra, Litterae vállalja-e a valódi nevét, vagy szeretne megmaradni Litteraenek. Nem érdekel Kakaska, Tyúkocska, Szürke Vereb, Jóbarát, Batka Manó, Kánya (tényleg, hova tűnt Csőrike?) identitása sem, mert nincs jelentősége a valódi nevüknek, csupán az erre a "piacra" elhozott portékájuknak. Aki pedig itt akar támogatókat szerezni a programjához, az kénytelen a nevével vállalni a programját, mert a jelölőlistára az előbb említett nick-eket senki nem írja fel, senki nem óhajt szavazni rájuk. A névvel szereplőkre sem feltétlenül, de rájuk legalább lehetne, a névteleneknek ilyen esélye nincs. Dedukcióval ebből egyenesen következtethetnek, hogy ezidáig én sem óhajtottam a méhész közéletben szerepet vállalni, mindeddig nem éreztem szükségét, hogy ezen oknál fogva saját néven szerepeljek, bár ahogy elnézem, lehet, hogy a végén még szükség lehet rám is... Oscar Levant-tal szólva: "A világnak (most) több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk..."
Gewinek meg üzenem: csak a jóérzés tartott vissza, hogy esmeg mekegve vagy rímekkel, ne adj isten, kecskerímekkel borzoljam a megváltó harcban megfáradt és túlérzékennyé vált klubtagság jobb sorsra érdemes idegrendszerét, elég volt Tóth Zoltánnal a "rímháború". Szegény azóta sem versel, nem ír ide sem, az sem lehetetlen, hogy még az egyedfejlődésében is visszamaradt... No, hogy nehogy nyugtalanul hánykolódjon a késő éji órákon, küldenék egy Gárdonyi-átköltést Bargernek ajánlva, vésesse azt a megváltó harcokban forgatott kardjára:
"Te, Baranyi Gergely, szaporábban nyergelj!"
Gewi! ha ragaszkodik a "rímeléshez, csak Önnek, csak ma este egy pihentető altatódal:
Nem kenyerem a szójáték.
Békésben is már rég' járék.
Én kis kertész legény vagyok,
Ganézgatok, locsolgatok.
Gyomlálok is, hogyha muszáj,
Ne legyen itt egy kupleráj...
Nem haragszom, megbocsájtok,
Fogadj el egy jó tanácsot!
Szeretem a bölcs nyugalmat,
Ne húzd hát a szakállamat!
No, most látom, nicked Gewi!
Nem is vagy te olyan... buta!
Püff neki! Látja, megint elrontottam a rímet! Javaslom, maradjunk meg a prózánál, mindegyikünknek jobb lesz úgy...
Tengermély tisztelettel: Szenttamási István Tamás, jelenleg Petronius arbiter, fórumok "szatírikussa" (de most aztán indulás lájkolni, mert nem állok jót magamért...!)