Szakma-politika

• 4550 válasz
  • 2137989 megtekintés
*

Veszti1982

Re:Szakma-politika
« Válasz #615 Dátum: 2015. Január 06. 11:06 »
Számodra az rend, hogy emberek bejárnak az OMME-ba és szabadon pakolásznak a papírok között? Egyszer nincs meg, egyszer csak: hoppá mégis itt van? Azért az erősen túlzás, hogy annyira nagy lenne a hanyagság, hogy egyik nap keresik és nincs meg, majd egy rövid idővel később meglesz.
Az szerinted természetes, hogy a Geddekas kijelenti, hogy az egyesület dokumentumai teljesen nyíltnak kell lennie?
Rendben van szerinted annak, hogy az OMME számítógépeiről adatok, levelezések mennek ki egy harmadik személynek?

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy ezt azok követték el akik le szeretnék váltani a jelenlegi vezetést.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #616 Dátum: 2015. Január 06. 11:06 »
Veszti!
Ne haragudj, nem tudok kihagyni egy poént. Ha nálatok mindig szilveszter van, akkor soha nincs újév és megújulás.

Szerintem fölösleges indokolnod mit miért csinálsz, ha jóakarattal teszed, hiszen a jóakarat közérthető. Ha meg nem, akkor hiába magyarázod. 

Azon gondolkodjon el és írd le a véleményed, hogy megjelent a fórumon itt néhány napja Fekete József, aki születéseteknél bábáskodott. Hogy megjelent az érték, de ...... Vajon miért nem válaszol a neki feltett kérdésekre?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Veszti1982

« Válasz #617 Dátum: 2015. Január 06. 11:12 »
Miért nem válaszolt? Mert ha valaki jó akarattal kérdez, az elfogadott és közérthető. Ha meg nem (és olvasd vissza a kérdéseket) akkor hiába a válasz.
Ja, és nem haragszom poénnak tényleg jó, de szerencsére a valóságban nem ez van.

*

Nb18

• 797
« Válasz #618 Dátum: 2015. Január 06. 11:15 »
Veszti!

Én úgy gondolom, ha valahol tagdíjat fizetek, akkor joggal kíváncsi lehetek, hogy mire megy el a pénzem és hogyan. Ki tehet arról, hogy nincsenek meg bizonyos dokumentumok? Ki tehet arról, hogy számítógépeiről adatok, levelezések mennek ki? Az ellenzék? Akit be sem engednek az OMME székházba?
Ha valaki rosszul címez meg egy levelet, vagy rossz levél kerül a borítékba, arról a címzett tehet? Basszus! Te tényleg fordítva ülsz a lovon!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #619 Dátum: 2015. Január 06. 11:19 »
Veszti!
Látom töltik az agyad vastagon. Az OMME hivatala kicsi, de sok ember dolgozik benne, akik rettenetesen féltik az állásukat. Miért pakolásznának - ahogy te mondod -, miért küldenének iratot z OMME számítógépről főnöki engedély nélkül bárkinek?
Egyébként meg marha kiváncivá tettél. Mit küldtek az OMME gépéről illetéktelen helyre?
Ja, a nyilvánosság. Az nem az én találmányom, hanem a törvény mondja ki szentem. Bocs.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #620 Dátum: 2015. Január 06. 11:24 »
QUQURIQ!!!

Veszti1982!

Az egyesület, nem egy házasság, hogy vagyonmegosztásról kellene beszélni!
Ezt írod! „Csak az jöjjön aki jönni akar, ezzel nagyon egyet értek „
Akkor meg minek invitáltok levélben más klubokból tagokat?
Igen Attilának abban igaza van, hogy egy egyesület egy érdekeket képviseljen, pláne, ha önálló!
Ezt úgy is mondják, hogy pártfegyelem.
Ezt nem tudhatod még a fiatalságod miatt, de úgy is bele tanulsz!
Attilát a jelenlegi vezetés változtatta meg, engem is és még nagyon sokakat.
Ezt Te nem tudhatod, hogy mi volt a 90 években…
Nagyon sok lekváros kenyeret kell, még enned, hogy Antit, indulatok, vagy indulatok nélkül leszóljad!
Valamivel előbb kezdte, meg szerintem több méh is megszúrta, mint Téged!
Miért azokkal aggatod a körmöd, akiktől csak tanulhatnál, de sokat?
Azt meg nem kell megmagyarázni, hogy miért voltak csak annyian a választáson…
Ha nem vetted volna észre, minden OMME és tagegyesületi választáson hasonló az arány!ű
Na, ilyen helyekre is még sokat kell eljárnod, hogy megtanuld!
Ezt írod! „állandóan csépelje a vezetést, nem hagyva időt az érdemi munkára”.
Mi az érdemi munka?
Minek tapsolsz és szavazol?
Az OMME közhasznúság elvesztésére?
Ez a szakértelem?
Szerinted, hagyjuk szó nélkül?
Te akarsz majd méhészeti vezető lenni?
Ezek Neked a jó példák?
Juj-juj? Én már menekülök is az egyesületedből!!!
Ezt megint Te írod! „A jól működő egyesületben nincsenek széthúzások.
Én még semmit nem tettem le az OMME asztalára a fiatalságomnál fogva, de valahol kezdeni kell".
Kérdezem?
Akkor miért szakítottátok szét a tolnait?
Valahol el kell kezdeni? (valamikor)
Széthúzással elkezdeni valamit, az halálra van ítélve!
Rosszak a mestereid! Vagy rossz lóra tettél….,vagy űltél? Fordolj meg a lovon, mert onnan rossz szagok jönnek..
Ahogy megismernek, úgy bánnak veled tovább!
Neked még a szakmát kell tanulnod, mert még nekünk is tanulnunk kell!
Ezt lehet, hogy csak évek múlva fogod megérteni…
Tudod, én helyedben odamennék az Attilához, és megkérdezném tőle, hogy a Tavaszváró rendezvényben miben segíthetnék….
Ja és bocsi!
Biztos vagyok benne, hogy Attila szívesen venné a segítségedet. Így lehetne tapasztalatokat szerezni, tanulni a tapasztaltabbaktól, szakmát és emberséget….
Ne haragudj, látom, hogy tenni akarsz, csak jót tegyél!!!

Üdv. Kiskakas!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 06. 11:32 írta kiskakas »

*

atya

• 1043
« Válasz #621 Dátum: 2015. Január 06. 11:24 »
Veszti 1982!

Idézet
Azért az OMME nagy családjában már nem annyira ismeretlen a nevem, de köszi, hogy aggódsz értem.
Még mielőtt elhinnéd magadról, hogy te vagy a frankó-jankó, szeretném ha elmondanád hogy mitől is vagy ismert.
Idézet
Bross idejében, még nem olyan volt a TMME, hogy állandóan csépelje a vezetést, nem hagyva időt az érdemi munkára.
Ezen időszak alatt, nem csak úgy"mekkmester" módjára épült a ház. Nem a tetőtől kezdték a házat építeni.
Idézet
A jól működő egyesületben nincsenek széthúzások.
Én még semmit nem tettem le az OMME asztalára a fiatalságomnál fogva, de valahol kezdeni kell.
Amíg "ide" tartoztál, egyszer nem tetted szóvá azt, hogy az OMME miért nem adja vissza az OMME tagdíjának felét a helyi önálló egyesületnek? Ami az együttműködési megállapodás szerint is járna vissza.
Idézet
Miért kell nekem azzal egy egyesületben élnem, aki merően másképp gondolkozik mint én?
Hát igen, igazad van. És én is ezt így látom megfelelőnek.
Most azok alakítottak másik egyesületet, akiket nem érdekelt, hogy az OMME vissza adja-e a helyieknek azt ami jár, és az sem érdekli, hogy az OMME jelenlegi vezetői, fordítva építkeznek.

« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 06. 11:27 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Veszti1982

« Válasz #622 Dátum: 2015. Január 06. 11:47 »
Geddekas:
Igenis vannak az egyesületben olyan dolgok amelyek nem tartoznak a nagy nilvánosságra.

Kiskakas:
Az invitálás helyett úgy fogalmaznék, hogy tájékoztattuk a tagokat az új alternatíváról.
A széthúzás első momentuma a ti OMME-ban való viselkedésetek ellenzése volt.
Igyekszem tanulni én is.
A tavaszvárón már nekem is van feladatom. Nem egészen az amit Te javasoltál, de hidd el nem egy unalmas szórólap osztogatás.

Atya:
Nem tartom magam frankó-jankónak, de bevállaltam, hogy a mai délelőtt válaszolok az új egyesülettel kapcsolatos kérdésekre. Onnan ismernek, hogy nagyon sokat telefonálok (mert olyan csomagom van, hogy 6000Ft/hó és korlátlan hívás az országon belül) és időnként egy egy vezetővel is sikerül csevegnem.

Mindenkinek köszönöm, hogy itt volt. Ma már nem biztos, hogy gép előtt leszek, de igyekszem majd válaszolni az esetlegesen felmerülő kérdésekre

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #623 Dátum: 2015. Január 06. 12:01 »
Mit értesz nagy nyilvánosságon?
Mi nem tartozik szerinted a nagy nyilvánosságra?

*

atya

• 1043
« Válasz #624 Dátum: 2015. Január 06. 12:24 »
Veszti!
Ha ilyen ütemben válaszolsz a kérdésekre, hamar a végére érsz.
Nekem elejtettél válaszolni, de nem baj.
Én nem arra vagyok kíváncsi, hogy milyen tarifacsomagod van. És nem is szeretnék a zsebedben turkálni, hogy ez  mennyibe került.
Kérdésem továbbra is az, hogy mit tettél a méhészekért, mitől vagy ismert??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #625 Dátum: 2015. Január 06. 12:54 »
QUQURIQ!!!

Veszti1982!

Nem válaszoltál a sok kérdésre?... sokunk, sok kérdésére.

De állítasz egy újabb badarságot!
Mi húzunk szét?
Csak azért mert az OMME vagyonáért aggódunk?
Hol voltál Te akkor, amikor ezt a meglévő vagyont úgy kapirgálta össze a tagság?
Én pl. akkor kezdtem el méhészkedni, amikor Téged a világra hoztak…
1984-ben már kettő éves voltál, amikor az OMME alakult…
Mi már régen tagdíjakat fizettünk, amikor Te az ovis társaiddal még bigyón csúszkáltatok kőrbe-kőrbe.. (kérlek, ezt vedd viccnek)!
Csak az OMME pénzét féltjük, amit oly sokan éveken keresztül kuporgattunk össze!
Ezért, megvethetsz bennünket!
Vállaljuk!

Üdv. Kiskakas!

« Válasz #626 Dátum: 2015. Január 06. 13:01 »
Veszti!

"Mindenkinek köszönöm, hogy itt volt. Ma már nem biztos, hogy gép előtt leszek, de igyekszem majd válaszolni az esetlegesen felmerülő kérdésekre."
Nekem nem válaszoltál.

Csányi Antal

*

Veszti1982

« Válasz #627 Dátum: 2015. Január 06. 13:11 »
Nehéz ennyi kérdésre válaszolni.
Geddekas:
A nagy nyilvánosságra minden embert értek.
Van olyan dolog ami még az OMME tagdíjat befizetett méhészre sem tartozik. Például egy folyamatban levő mézhamisítás felgöngyölítésének dolgai.

Atya:
Egy kérdést tettél fel: azért nem tettem szóvá, mert nem tudtam róla. Eddig én ilyenekbe nem lettem beavatva. Azért azt tudatni szeretném, hogy vannak olyan dolgok az OMME-ban amellyel én sem értek egyet, sőt olyan is amit mélységesen elítélek, de ezeknek én nem a fórumon adok hangot.

Kiskakas:
Igen, ti húztok szét csak a nagy egyesületet. Ameddig nem kukorékoltál addig békesség volt a falak között. Az OMME vagyona nőtt, nézd meg a prezentációt. ú
Valóban sehol nem voltam akkor. Mindenkitől elnézést, hogy akkor születtem csak.
Ne gondold, hogy megvetlek. Egyszerűen közlöm, hogy nem értek veled egyet.

Csányi Antal:
Elkezdtem megírni neked most a választ, mert nem kell mennem délután sehova. Privátban küldöm el.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Január 06. 13:15 írta Veszti1982 »

« Válasz #628 Dátum: 2015. Január 06. 13:36 »
Veszti!
Úgy érzem nem maradtam egyedül.
Ahogy elnézem bajban vagy.
A hozzászólásokkal, a Tieden kívül jórészt egyet értek.
Bross idejében ennyire nem "vágtuk" a vezetést?
Mi változott meg szerinted?
Bross nem bírta ezt az arrogáns légkört, nem szerette a konfrontációt.
Nagy hibája volt ez Péternek. Ha seggbe rúg időben néhány embert, nem nőnek a fejére.
A vezetés nem csak arról szól, hogy "Úgy kő szavazni ahogy az IB akarja."
Mi azzal a gondod, hogy a Tolna Megyei Méhész Egyesület küldöttei egyhangúlag szavaztak a közhasznúság kérdésében?
Erre hatalmaztak fel bennünket a közgyűlésen a tagjaink.
Valami olyan iratot megtaláltak amit kerestek az OMME központban?
Ez a káosz velejárója. Ők zsenik, mivel a káoszban is feltalálják magukat.
Egyeztess az elnököddel, mert még tegnap este azt jelentette be, hogy szívesen lát bennünket nálatok.
Te azt írod, hogy nem szívesen jössz ilyen csapatba
Az tuti híres leszel. Végrehajtottad az OMME akaratát, úgy ahogy Lászlóffy Zsolt megcsinálta Pongrácz Attiláéknál.
Ilyenek a bábu emberek. Én egy kicsit keményebb fából lévén, nem kellek a nézetemmel, meg a bábukat faragható fából készítik. Én nem "faragatlan" vagyok, hanem kemény, nem simulékony.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület méhészeinek érdekében eddig és ezen túl is mindent el fogok követni.
Válaszolj egy kérdésre?
Ha annyira szívén hordozza a Ti csapatotok az egyesület, és a méhészek pénzét, miért fizettetek eddig súlyos százezreket a NÉBIH-nél, terembérletet?
A Művelődési Központban ingyen, térítés mentesen leszünk az együttműködési megállapodásunk alapján!
(Remélem nem sunnyogtok ide!)
Persze benneteket ez nem érint Veszti!
Miért? Mert az OMME vérét szívjátok, alapszervezetként!  De nekik honnan van erre pénzük, hogy a Ti helypénzeteket kiperkázzák?
Hát a tagdíjakból, az az tőlünk is szívjátok a tagdíjakból beszedett összeget.
Ne aggódj, nem vagyok egyedül, látod mennyi követőm van.
További szép napot.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #629 Dátum: 2015. Január 06. 13:55 »
Köszönöm a válaszodat Veszti. Láthatóan nem rendelkezel erről elég tájékozottsággal.
Ne vedd kioktatásnak, de tanuld meg lécci a következőket.
1.
Az egyesületet közös érdekek érvényesítésére hozzák létre a tagok. Tehát TERMÉSZETES MÓDON magába foglalja, hogy a tagok számára belső nyilvánosság biztosítása alapvető elemi kötelessége a választott vezetésnek.
2.
A külső nyilvánosság a nem tagok felé szóló információ szolgáltatást jelenti.
A nem közhasznú szervezetek esetében ez egyszerű, mert a törvényességet vizsgáló és felügyelő állami szervezetek felé a nyilvánosságot biztosítani kell, de a sima utcai járókelők felé nem szükséges.
Viszont a közhasznú szervezetek éppen azért vállalják a közhasznúságot, mert a nem tagok érdekeit is képviselik, következésképpen a nem tagok felé is információ szolgáltatási nyilvánosságot kell biztosítaniuk.

Ha most az OMME nyilvánosságra vonatkozó gyakorlatát nézzük, akkor egyszerűen belátható, hogy nemcsak etikailag elítélhető módon tartja titokban működését, hanem a jogszabályokban megfogalmazott legszűkebben értelmezett nyilvánosságot sem biztosítja tagjai számára. Erre bizonyítékkal rendelkezem. OMME tagként kértem olyan információt, amit kötelessége lett volna az OMME hivatalának számomra kiadni, megmutatni és írásos kérésemet is elutasította az OMME elnöke, pedig még mérlegelési joga se lenne neki ebben a tárgykörben.