Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak

• 3170 válasz
  • 1188831 megtekintés
Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #690 Dátum: 2016. Január 08. 18:47 »
Egy érdekes statisztika, aránylag friss 2015 augusztusi.
Sok érdekes dolgot lehet találni benne, például azt, hogy Kína az egyik legnagyobb mézfogyasztó a világon és egyéb nyalámságokat.
https://www.cbi.eu/sites/default/files/trade-statistics-europe-honey-2015.pdf

Üdv. jani bátya

*

robi 75

• 1017
« Válasz #691 Dátum: 2016. Január 08. 18:58 »
Az lehet, mert másfél milliárdan vannak, elég ha mindegyik csak egy teáskanállal eszik évente, ;D ;D.
Üdv:robi

*

izso60

• 573
« Válasz #692 Dátum: 2016. Január 08. 19:23 »
Üdv. Uraim!    Ha ekkora távolságokból ordítozunk egymás felé annak a világon semmi értelme hacsak nem az hogy kitartóan uraljuk a pulpitust. igaznak vélem azt hogy rólunk, a mi termékünkről van szó de az itt folyó feneketlen vitának ha senki nem hajlandó a másikhoz közelebb lépni az egyet értés érdekében szerintetek mi értelme lehet? Ha csak nem az egymás hergelése a célotok.                        A kínai mézfogyasztásba  robi 75-nek igaza lehet.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #693 Dátum: 2016. Január 08. 20:26 »
Izsó!

Itt nem távolságról van szó, hanem vannak komolytalan és felelőtlen emberek, akiknek jólesik, ha félrevezethetik a többi embert. Komolytalan és felelőtlen az olyan kijelentés, ami azt a képzetet ébreszti a méhészekben, hogy a nyugat-európai ember tömegével vásárolja a mézet pl. 9200 Ft-os áron. Az eféle kijelentések kimerítik a hűlyítés fogalmát. Mértéktelenül káros és szégyelni való magatartás. Pedig ez az ember tudja, hogy mennyi a kinti bolti mézár, de mégis csak a hecc kedvéért hülyéskedik. Az ilyen beszélgetés nem vita. Ilyen esetben nincs távolság, mert a távolság csak két valós alternatíva között lehet. A hülyítés pedig soha nem nevezhető valós alternatívának.

Valós alternatíva például a mézkereskedelem témában, hogy
1.
van-e esély nemzetközi összefogásra vagy nincs? Vagy például, hogy
2.
lehet-e olyan mézszabványt kidolgozni, amibe a valódi termett méz belefér, de a gyártott trutymó nem? Vagy például,
3.
lehet-e elérni egy antidömping eljárást a kinai mézzel szemben vagy nem?

Stb. Ezek lehetnek értelmes vitatémák, de azon vitatkozni, hogy káros-e a magyar exportra a 80 000 tona EU-ba beáramló kinai trutymó vagy nem káros, teljesen fölösleges.
Ez az OMME szégyene és egyes hangadó méhészek butaságát jelzi, ha kétségbe vonják akár a kinai méz dönping jellegű jelenlétét, vagy akár a jelenlétének káros voltát.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #694 Dátum: 2016. Január 08. 21:28 »
Kitin!
Többek között az általam belinkeltből megtudhatod, és alátámasztható a Geddekas által említett méztömeg ,hogy az EU kínai méz importja  a teljes uniós mézimport 26%-a meghaladta a 83 ezer tonnát és hogy rendkívül olcsó, mert olcsó az előállítása de minőségileg kifogásolható tételek is vannak. Ennek ellenére Kína a legnagyobb uniós beszállító mézből. A második legnagyobb szállító Mexikó 8%.al , a harmadik Argentína 3%-al részesül az uniós mézpiacból. Figyelemre méltó ,hogy 2010-ig Argentína volt a legnagyobb, de az éghajlati viszonyok és a GMO pollen jelenléte miatt csökkent a pozíció.
Kíváncsi által belinkeltből pedig azt, hogy a Kínai méz majdnem fele annyi átlagáron kerül be a németekhez mint a magyar.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 08. 21:36 írta jani bátya »

*

robi 75

• 1017
« Válasz #695 Dátum: 2016. Január 08. 22:47 »
Ez tiszta beszéd jani bátya, én is így látom, attól tartok  hogy ezt az árat nem győzzük le, a csökkent árak maradhatnak tartósan, aki ezt bírja az bírja, aki nem az nem. Az bisztos hogy megszűnik jó" biznisznek" lenni a méhészkedés. Én nem várok semmire és senkire sem, az agyamat már erre állítottam át, ősz óta meg egy csomó tervezett lépést már lefújtam, de a termelékenységhez amúgy sem lett volna sok köze. Én még szerencsés vagyok mert rögtön leadtam a mézeimet ahogy jöttek, jó áron. Méz nincs a nyakamon, nadrádszíjj meghúzva, ha tudom tartani az átlagomat akkor nem "döglök éhen" így sem.

A mezőgazdaságban amúgy jobb, ha mindig a legrosszabbra IS készül az ember, és akkor nem ül ki a paraszt arcára nagy D betű. (Van földem is)
Én már így gondolkodok, és e szerint cselekszem, de ez attól még csak egy elmélet,
lehet hogy nem így lessz.
Bár az optimisták angolul tanulnak,
A pesszimisták meg oroszul,
A realisták meg lőni tanulnak.
De lehet csak túl sok híradót nézek ;D ;D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #696 Dátum: 2016. Január 09. 00:12 »
Janibátya! Robi!

Ugyanezt a linket idéztemén is be. Ugyanezeket az adatokat láttam és ezek alapján érveltem.

Nézegessétek és láthatjátok.

https://www.cbi.eu/sites/default/files/trade-statistics-europe-honey-2015.pdf

Még több is mint 80 000 tonna

Kiváncsi!

A stílusod hagy némi kívánni valót maga után. Én elhiszem, hogy este jól esik neked néhány üveg sör, de Több józansággal kéne irogatnod.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Kitin

• 934
« Válasz #697 Dátum: 2016. Január 09. 00:22 »
Jani Bátya írta:
"Ha már így belejöttünk a dolgokba azért jó lenne a másik oldalt is látni, hogy valójában mivel is állunk szemben.
Próbálkoztam így neten keresztül a Kínai méhészettel kapcsolatos adatokat böngészni bevallom igencsak kevés sikerrel."

Csodálkozom, mert hatalmas mennyiségű kínai méhészeti anyag található itt az interneten és nagyon részletesek. Segítek, pl. itt nézelődj, sok mindenre fény derül:
http://zjjs.china-bee.com/bee/sjcx/qgcl/

http://www.china-bee.com/

Akkor felhívom Geddekas figyelmét is, hogy már nem 70 és nem is 80 ezer tonna Kinai mézről beszélünk, hanem mostantól a helyes adat : TÖBB, MINT 83 000 TONNA!  :o

Mivel úgy látom ismét visszakanyarodtunk a startmezőre és továbbra is senki nem ért semmit sem, illetve azt sem, hogy a másik mit nem ért, / főleg, mert nem is akarja/ inkább nem is törném magam.
Az üzenetem továbbra is csak ennyi marad: 早安   ;D

Bercsényi 2016. Január 01. 20:57 bölcsességéből idéznék, ezt írta:
"A kínai mézet valóban nem lehet kiszorítani, ill. kitiltani az EU-ból!"

« Válasz #698 Dátum: 2016. Január 09. 00:56 »

早安
       csak vigyázz az ékezetekkel nehogy elnézz valamit mert akkor őket sem fogod megérteni, mint itthon minket. menny a startmezőre oszt kezdj egy új játékot,rugózz még egy kicsit ha jól esik na szasz.

sajnos úgy érzem nem jutottunk előrébb ,veled is csak többen vagyunk.sajnállak.
  Albert.   de ha gondolod (albert).

*

Kitin

• 934
« Válasz #699 Dátum: 2016. Január 09. 01:08 »
Albert!
  "sajnos úgy érzem nem jutottunk előrébb ,veled is csak többen vagyunk.sajnállak."

Hidd el ezt én is pontosan így gondolom , tökéletesen illik rád a mondókád  :P

早安
Azért én azt javaslom másold csak ezt be a fordítóba, nézd meg mit jelent mielőtt kapkodni kezdesz, ne törődj mások mit mondanak,  elmélkedj kicsit!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #700 Dátum: 2016. Január 09. 01:25 »
Kitin!

Téged se érdekel a valóság. Neked is Mohács kell.

« Válasz #701 Dátum: 2016. Január 09. 08:03 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 20:27 írta kivancsi111 »

*

robi 75

• 1017
« Válasz #702 Dátum: 2016. Január 09. 08:31 »
Jó drága a boltban a szentségit neki.
Na de ezt tapasztalhattuk az elmúlt  20 évben más ágazatokban bőven.
Azért mert valaminek a termelése ellehetetlenül, vagy épp hogy önköltségi áron megy, attól a BOLTOKBAN SOSEM UGROTTAK LE AZ ÁRAK!
A kukoricámat búzámat is lényegesen olcsóbban vették tavaly, a kenyér vagy hús árak mégsem kezdtek meredek zuhanásba a boltban!!!!
Erre a zsidó mindig vigyázott és fog is.
Attól hogy a németeknél 9-10 ezer egy kilo akác, mi még vidáman gallyra mehetünk.

« Válasz #703 Dátum: 2016. Január 09. 09:19 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 30. 20:27 írta kivancsi111 »

*

robi 75

• 1017
« Válasz #704 Dátum: 2016. Január 09. 09:32 »
Kiloját?