Neonikotinoidok

• 1753 válasz
  • 798225 megtekintés
Re:Neonikotinoidok
« Válasz #300 Dátum: 2014. Július 18. 06:14 »
Varjú!
Ezt írod.
"Abban van nézet különbség, hogy mennyire káros, több kárunk származik-e mint előnyünk a tiltásból, egyáltalán ez-e minden bajunk okozója, mint azt szintén egyesek előadják? Én biztos vagyok benne, hogy nem, de egy részt ez is hozzátesz. A kérdés, mekkorát?"

Az egyesek közé tartozék én is, és a világon számos nagy hírű kutató, és a mögöttük álló fejlett laboratóriumok.
Nem tudod, hogy mekkora "részt tesz hozzá" akkor, miről beszélsz?
Mindig azzal vádoltok minket, hogy nem tudjuk megmérni, akkor nincs is gond. Már tíz évvel ez előtt bebizonyították Franciaországban, és onnan indult el a világméretű tiltakozás a neok ellen.
Írásodból kiérződik, hogy Te is egy OMME katona vagy! Ezt kell mondanunk.
Hogy állíthatsz olyant, hogy nem káros ha meg sem mérted? Ja ez az OMME álláspontja.
Gagyimonitoring vizsgálattal még várhatsz egy csomót. Abban soha nem fog kiderülni a "turpisság", mert nem tudnak mintát sem venni! Kérdezd meg őket mikor, és hogy veszik a mintát, és kérdezz meg egy szakembert, hogy kell szakszerűen venni.
Már itt eldől minden.
Én meg abban vagyok biztos, hogy óriási kárt okozott eddig, és az emberek egy része ettől lett rákos!!!!!!!!!!!!

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Július 18. 06:18 írta Nagyernyei Attila »

*

varjú

• 161
« Válasz #301 Dátum: 2014. Július 18. 08:55 »
Melyik nagy hírű kutató vagy intézet is írt olyat, hogy Magyarországon minden probléma erre vezethető vissza?
Szerintem ilyet te sem olvastál. Én pedig erről beszéltem.
Geddekas előző hsz-ében megpróbálja úgy beállítani az idei helyzetet, hogy minden jobb mint tavaly és nem hall mérgezéses eseteket. Ezzel szemben 1-2 hete még itt is arról ment a sirám, mennyi mászkáló van. A méz termés is kevesebb mint tavaly, vagy tavaly előtt. Ahogy szokta mondani a tények makacs dolgok, azokkal nehéz vitatkozni.
Akár mit írok mindjárt megtámadtok, és OMME katonának minősítesz. Ez természetesen marhaság. Elemi érdekem, mint főállású méhésznek, mint méheket szeretőnek, nem utolsó sorban mint méhész egyesületi elnöknek, hogy kiderüljön miért vannak ezek a jelenségek.
De úgy látom ismét távol kell tartanom magam ettől a fórumtól, mert mindegy mit írok, támadás van. Most is csak azért jöttem vissza, mert hallottam, hogy köszönhetően Bükknek, Iridónak, Zombinak, és Arisztaiosznak értelmes, elvakultság nélküli eszmecsere alakult ki a kérdésről.
Sajnos hiába vannak a zöld moderátorai többször rossz színben feltüntetve itt sem egyenlő mércével mértek.
Arisztaiosz az iróniája miatt már többször lett figyelmeztetve, kitiltással fenyegetve, míg a Kánya nevezetű (másod)nick büntetlenül, figyelmeztetés nélkül becsmérelhet embereket úgy, hogy építő jellegű hozzászólása talán egy sincs!
Láttál-e már karón varjút?

*

kas62

• 146
« Válasz #302 Dátum: 2014. Július 18. 10:24 »
Savanyú a szőlő?! :)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #303 Dátum: 2014. Július 18. 17:54 »
Javasolom Varnyú komát moderatornak. Akkor nem keverheti a dolgokat. Kénytelen lenne emlékezni, hogy a repce neonikkelcsávázott volt és erre érkezett sok panasz. Ennek kapcsán emlegették a mászkálást.

Senki se állította, hogy a neonikkek okai mindennek. De lehet, hogy a te feledékenységed oka tényleg neonik eredetű.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Július 18. 18:03 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

bükk

• 169
« Válasz #304 Dátum: 2014. Július 18. 20:26 »
  Azzal magunkat tesszük nevetségessé, ha ugyanazon a fórumon elemezzük azt, hogy a csávázószerek veszélyes mértékben jelennek meg a nektárban, guttációs cseppben, évek alatt nem bomlanak le a talajban, ezáltal feldúsulnak, melette pedig arra biztatjuk egymást, hogy vándoroljunk az egyetlen jól mézelő növényünkre a napraforgóra, amely még a mérgező hatása mellett is annyi mézet ad, hogy nehogy leírjuk mennyit, mert lemegy a méz ára. Ez így komolytalan.

Az sem semmi amikor "bioméhész" biológus  kutatónak aposztrofálja saját magát,holott max. egy kísérletező vagy esetleg inkább újító méhészt láthatunk benne.
Mélyen gyökerező bio környezettudatos szemléletét bizonyítja hogy szerinte mindegy mennyi,mekkora mennyiségű vegyszert használnak a gazdák. >:( Nesze neked élővilág.

Geddekas,te fenyegetni próbálsz?Játszd ki a piros ultidat,de szólok előre hogy a piros hetes nálam van.(2008.04.23)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #305 Dátum: 2014. Július 18. 20:53 »
Bükk!

értelmes vita helyett folyamatosan félreértelmezel mindent amit írok. A végén még gyilkossággal is fogsz vádolni. Hol állítottam azt, mindegy mennyi mérget használnak a gazdák?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #306 Dátum: 2014. Július 19. 06:54 »
Varjú!
Sajnos azt kell mondanom belőled is árad a rosszindulat.
A mászkálásról még májusban írtunk, és Te tudod a legjobban, hogy a repcére még a vetés előtt engedélyezték a neonikotinoiddal való csávázást.
A napraforgó nem egy kíméletes növény. Az olajos pora eltömi a méhek légzőnyílásait, felülete olyan mint a smirglipapír. A méhek lefeketednek, szőrköntösük jó része lekopik, valamint a hordásban elöregedve, elpusztulnak.
Ez egy természetes folyamat. A háborúban vesztesek is vannak.
A neonikotinoidok kártétele sokkal másabb.
Első és legfontosabb a komoly eltájolás. A kijáró méhek nem jönnek haza. Kiülnek a környező fák, bokrok ágaira és úgy pihegek mint egy jókora amitrázas füstölés után.
A témát nem kívánom előröl kezdeni, ez tény. Az, hogy Ti jó páran véditek az OMME mundérját részben megértem, de a tagság felé, hogy számoltok el? Egy Molnár Jenőnek akinek 700 családját érte a pusztítás nehéz lenne megmagyaráznod, hogy rosszul lát.
Ne tapadjatok le a magyar írásoknál. Kicsit nyíljon ki a világ fekete szemed előtt, és rádöbbensz, hogy mekkora problémát okoz a nikotinok vegyszerként használata az élelmiszerben.
A cigis doboz hátulján is rajta van!
Káros az egészségre.
Ne nézzetek mindenkit hülyének, mert egyedül maradtok!
Azzal semmi gond, hogy más a véleményetek, ha megalapozott.
Arra kérlek olyan írásokat hozzatok példának, amely azt bizonyítja, hogy mondjuk a Gaucho, Poncho, elixír.
Véleményem szerint egy méh és rovargyilkos, emberiség ellenes készítmények!
És ezt sztárolja az OMME vezérkara, hogy milyen kár, hogy betiltották.
Tapsolj csak nekik! Amíg lehet...
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila

*

varjú

• 161
« Válasz #307 Dátum: 2014. Július 19. 14:55 »
Az viszont igazi gerincességre vall, hogy egy másod nicken  a névtelenség, arctalanság homályából "vérfagyasztó bátorsággal", habzó szájjal, fröcsögő nyállal, gátlástalanul köpködsz embereket.
Gratula hozzá! Igazi férfi vagy! ;)
Süt belőled az irigység szerencsétlen.... ;D
Szar lehet így élni.
Láttál-e már karón varjút?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #308 Dátum: 2014. Július 19. 17:16 »
Varjú!

Azt mondod, hogy az igazság kiderülése érdekel. Engem is. A küldöttgyűlésen jasoltam, hogy méhmérgezés kutatásra az OMME fordítson évi 20 millió Ft-ot. Te arra szavazták, hogy ne. Ezek szerint nem mondasz igazat, mert a cselekedeted az ellenkezőt bizonyítja.
« Utoljára szerkesztve: 2014. Július 19. 17:20 írta Geddekas »

« Válasz #309 Dátum: 2014. Július 19. 22:28 »
Sziasztok!
A profik elnöke nem az általa képviselt tagság érdekét nézi.
Az érdekli, hogy tud az OMME vezetőinek megfelelni.
A mai világban ez a módi. Nekem ez már nem is furcsa.
Ez egy tipikus sablonszerű, egyszerűen megfejthető embertípus.
Mindig a hatalmon lévőknek kell megfelelni.
Ez a liberalizmus eszméje.
Ha nem Mészáros László lesz az OMME elnöke, simán elsétál mellette.
Sokan a pozíció miatt simulnak, nem az emberi érték számít.
Most konkrétan nem Tükörre írtam a fenti sorokat, mert benne is van egy halom kurázsi ami tetszik.
A szakmai dolgai (neok ügyben) viszont szánalmasak.
A legnagyobb európai profi méhészet, a Csányi tesóké.
Nekik is sokszor volt repcén, napraforgón káruk.
Az ő érdekükben mit tett a profik elnöke?
Na itt a gond. Behódolt az OMME vezetésnek, ezzel súlyos terhet vett saját vállára is.
Sokan ezt tévesztik el. Nem a vezetőknek kell megfelelni, hanem a tagságnak!
Nagyernyei Attila

*

kas62

• 146
« Válasz #310 Dátum: 2014. Július 20. 09:13 »
 A legundorítóbb emberi tulajdonság a kétszínűség.
Ha kétszínű , legalább gondoskodjon róla, hogy az egyik szín jól álljon!
A következő ajánlott nick név: kaméleon

« Válasz #311 Dátum: 2014. Július 21. 12:40 »
Elekes, Nagyernyei, Csuja!
(Kánya, Kiskakas, Geddekas!)

Tudjátok, változatlanul az a baj Veletek, hogy műveletlenek, demagógok, és ráadásul még tájékozatlanok is vagytok!
Ez a státus-otok kivetítődik "írásaitokra" is.
Mivel csak a felszínt látjátok, képtelenek vagytok az ok-okozati összefüggések észlelésére.
És ami még ezekhez szorosan kapcsolódik; - nem vagytok ÚRIEMBEREK! (Gentleman=udvarias, nemes jellemű ember, aki őszinte, egyenes, korrekt, elegáns és stílusos.)

Aki ezen az Általatok alapított Fórumon szakmailag tárgyilagosan próbál írni, netán ellenvéleményen van, annak azonnal alpári módon nekiestek. (OMME bérenc, IB huszár, stb...) A pitiánerségetek csak ráadás!

Varjú, Bükk sem bántott egyikőtöket sem, mégis rájuk rontottatok!

Ebben a Fórumban egyszer már leírtam észrevételemet arról, hogy az a nemes jobbító szándék, ami e Fórumot elindította; - megfeneklett!!!!
Most újfent megerősítem; - a Fórum kiüresedett. Ha az a néhány ember - aki képes tárgyilagosan írni - abba hagyja itt az írást, lehúzhatjátok a redőnyt. (Márpedig nélkülük a Méhészklub fél kupac kutyagumit sem ér!)

Eszméljetek elvtársak!
No hajrá!

« Válasz #312 Dátum: 2014. Július 21. 13:25 »
Kedves Elemér méhész!
Én magamra vállalom, hogy egy diplomám, és hét önálló szakmám mellett műveletlennek minősítesz, de a többiek nevében ezt határozottan visszautasítom!
A Fekete- Fehér Méhészklub alapeszméje a kemény, tárgyilagos, elfogulatlan stílus.
Azon kívül, hogy sértegessük egymást mindent szabad.
Ha valakit "Nem ÚRIEMBER"módján megsértettem, majd vele elintézem.
Bizony bizony, nagyon sokan az IB és az OMME vezetőinek a nyalókásai. Ebben vannak helyi vezetők, szaktanácsadók és még sorolhatnám. Itt csak akkor juthatsz előrébb, ha tökig nyalsz. Én nem akartam Úri Ember lenni!
Inkább maradok műveletlen bunkó, de nem nyalok!
Ezt a fél kupac kutyagumit minden reggel nézegetik ám az OMME első számú vezetői, és igen fintorognak az abban lévő sok igazságtól.
Az érdekes cikkeket kinyomtatják, és lefűzik.
Elég vastag már a mappánk.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

« Válasz #313 Dátum: 2014. Július 21. 14:20 »
Kedves Attila!

A gond ebből adódik: "A Fekete- Fehér Méhészklub alapeszméje a kemény, tárgyilagos, elfogulatlan stílus." Ezt írod, de többségében nem ezt képviseled, képviselitek.
Kettős a mérce!(Bővebben nem fejtem ki.)
Ha ez kiküszöbölődik, akkor van esély az alapeszme kiteljesülésének.

A műveltséget mindenkinek önmagában kell mérlegre tenni! (A műveltségbe a másikkal szembeni viselkedés is beletartozik, nemcsak az un. "tárgyi tudás".)

Az "ellentáborodat" csak azért, mert nincs Veled egy véleményen, még nem igazán szabad maradéktalanul a "nyaló skatulyába" bepaszírozni. (Te (Ti) még az illegalitásodban is többet találkoztál (találkoztatok, találkoztok) az IB tagjaival, mint a legtöbb egyesületi vezető! Akkor Te (Ti) is a nyalók közé tartozol, tartoztok?)

"Ezt a fél kupac kutyagumit minden reggel nézegetik ám az OMME első számú vezetői, és igen fintorognak az abban lévő sok igazságtól."

Alábecsülöd az OMME vezetőit, s jócskán túlértékeled ezt a Fórumot!

Cseréld le az informátorod!

« Válasz #314 Dátum: 2014. Július 21. 15:04 »
Kedves Elmér méhész!
Szakmapolitikai rovatban válaszolok, mert a téma oda való.
Nagyernyei Attila