Gőzölgő

• 4410 válasz
  • 1739974 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Gőzölgő
« Válasz #960 Dátum: 2015. Szeptember 29. 17:09 »
Én Simon Zoltán a dolgozó magyar nép fia én vagyok.  Vagyok aki vagyok. / Az Isten után szabadon./
Ha ez is kortesbeszéd akkor nagy a baj.
Ugyanis engem a fent leírt néven ugyanúgy nem vesz figyelembe Fekete Józsi sem mint más, Mészáros vagy Cserényi vagy ti, vagy más egyéb korifeus. Még csak halovány gondolata, olyan mint a három évvel ezelőtti tavaszi szellőnek, még úgy sem merült fel senkiben, hogy én küldött legyek. Igaz saját magamban sem.
 Én csak leírom a saját magam hülyeségeit, és nem is várom el senkitől, hogy túl komolyan vegyen.
Ugyanis. Ennek az állapotnak van egy kurva nagy előnye. Nem vagyok zsarolható, ezért mindent le merek írni.
Úgy gondolom, a legszarabb állapot az amikor az embernek saját magával szemben van oka szégyenkezni, mert lelkiismeret furdalása van.
 Nos, bármilyen furcsa nekem nincs. Én nyugodtan hajtom nyugovóra a fejem.
De, abból amit igaznak vélek nem engedek. Tűnjenek bármilyen utópisztikusnak a gondolataim.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #961 Dátum: 2015. Szeptember 29. 18:06 »
Tudod Vivaldi!
Tudatlanságod nem mentség semmire, mert a tudatlan gyerek is tud óriási kárt okozni, embernek tárgynak egyaránt.

Soha nem a tudatlan fegyver öl, hanem az emberi jószándék hiánya. Ezért szeret téged a hatalom.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #962 Dátum: 2015. Szeptember 29. 18:53 »
Valahogy még mindig nem jöttem rá, hogy a te jó szándékod miben merül ki.
Légy szives foglald már nekem pontokba, mer én csak azt látom, hogy annyira futja belőle, hogy az omme vezetést el kéne zavarni. Különben minden maradna. Mint ahogy az egyszeri ember mondta a feleségének mikor az otthagyta. " Gyere haza asszony lesz ahogy vót."

*

atya

• 1043
« Válasz #963 Dátum: 2015. Szeptember 29. 19:32 »
Vivaldi!
Idézet
"Sem rokona, sem ismerőse nem vagyok senkinek."
 Nézzétek mindenesetre mi egyben vagyunk, és nem vagyunk szétszakadva 6 felé mint máshol. És ez valamennyire Fekete Józsi érdeme is.  Az OMME pénzügyi beszámolójáról azt sem tudom, hogy ilyen egyáltalán létezik.
 Ezért jelekből ítélek. Egyszerűen már a fejem fájdul meg, ha csak bele olvasgatok az írásokba. Mert lehet, ha megérteném mi megy ott fenn,/ és ezt az ellenzékre is értem/ inkább bebújnék egy kaptárba fejvédő nélkül.
Erre mit is lehet mondani? ::)  :-[
Szerintem azért vagytok még egyben, és azért támadod oktalanul az ittenieket, mert Fekete nem mondja el a valóst.
De az is lehet, hogy hiába is mondaná el neked.  :o
Idézet
Én Simon Zoltán a dolgozó magyar nép fia én vagyok.  Vagyok aki vagyok. / Az Isten után szabadon./  Én csak leírom a saját magam hülyeségeit, és nem is várom el senkitől, hogy túl komolyan vegyen.  Ugyanis engem a fent leírt néven ugyanúgy nem vesz figyelembe Fekete Józsi sem mint más, Mészáros vagy Cserényi vagy ti, vagy más egyéb korifeus. Még csak halovány gondolata, olyan mint a három évvel ezelőtti tavaszi szellőnek, még úgysem  merült fel senkiben, hogy én küldött legyek.
Mit is akarsz te egyáltalán?? Ha magadról is ez a véleményed, miért csodálkozol másokon.  :-[   :-[
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #964 Dátum: 2015. Szeptember 29. 21:45 »
Én? Semmit nem akarok. Mert minek akarnék? Hosszasan fejtegethetném, ha már nem fejtettem volna ki néhányszor, hogy ez a rendszer ami az omme-ban van, és még csak nem is Mészárosék találták ki, ez sok mindenre nem alkalmas. Többek között az elnök, vagy elnökség leváltására sem. Ezért tartok falra hányt borsónak minden erre irányuló törekvést.
Ha hiszed ha nem, csak innen tőletek tudok valami nagyon halvány információt arról, hogy valamiféle választás következik, ezt is inkább abból, hogy irományaimat Fekete Józsi kortesbeszédének hiszitek. És ez még nem lenne baj, de így van ezzel a tagok túlontúl nagy  többsége is.
 Még el lehetne mélázni azon is, hogy miért alakult így, de nincs semmi értelme.
Azon túl pedig, hogy van benne némi lokálpatriotizmus is, de igazságosnak tartom ha a nagyobb egyesületek nagyobb szerepet kell  hogy kapjanak az omme vezetőségében. De azt is tudom ez se jelent semmit, hogy én mit tartok igazságosnak.
Ennyi.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 29. 21:48 írta Vivaldi »

« Válasz #965 Dátum: 2015. Szeptember 29. 21:56 »
Tisztelt Vivaldi!
Igaz nem nekem szegezted a kérdést, hanem Geddekasnak, viszont nem tudom megállni, hogy a véleményemet ne fejtsem ki.
Geddekassal nem egyeztettem, mindig is a saját gondolatomat közöltem, most is ezt teszem.
Erre a két, általad írt sorra kívánok reagálni:
"Valahogy még mindig nem jöttem rá, hogy a te jó szándékod miben merül ki.
Légy szives foglald már nekem pontokba, mer én csak azt látom, hogy annyira futja belőle, hogy az omme vezetést el kéne zavarni."
A jó szándéka abban merül ki, hogy folyamatosan felhívja a figyelmet az OMME vezetés szabálytalanságaira, és ha az Ellenőrző Bizottság nem lép, jogi úton keresi azt a megoldást, ami véleményem szerint a méhésztársadalom érdeke.
Mivel Csujának van már egy első fokon megnyert ügye, ahol a bíróság neki adott igazat, és ha másodfokon sem döntenek másként, nem kell az OMME vezetést elzavarni.
Mennek ők maguktól!
Nagyon furcsállom Vivaldi ezt a hozzáállásodat.
Valójában azoknak a pártjára állsz, akik fittyet hánynak az OMME alapszabályára?
Szerinted az nem jó szándék, ha valaki erre felhívja a figyelmet?
Milyen módszer az, hogy lefoglalnak számítógépeket, mondvacsinált okkal?
Ezzel az OMME elnöke magának sokkal nagyobbat ártott, mert le sem tudja magáról mosni a bosszúálló jelzőt!
Egy sértődött ember, aki nem tűri ha kritizálják.
Pedig ad rá bőven okot!
Közhasznúság elvesztése, 8,5 milliócska eltitkolása, zárt ajtók!
Nem kéne még pezsgőt bontani, hogy valaki olyant kihúztak a sorból aki veszélyes rájuk!
Mi van ha a fagyi visszanyal?
Nem tudom, hogy kire vagytok büszkék Vivaldi, ez a magánügyetek.
Az viszont közügy, aki aláír egy titoktartási nyilatkozatot, és abban az szerepel, hogy a méhészek erről-arról nem tudhatnak, hát én nem lennék rá büszke.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #966 Dátum: 2015. Szeptember 30. 07:17 »
Lássuk pontokba szedve, mit érdemes másként csinálni:
1.
2005-ben döntött a közhasznúság mellett az OMME, 2014 tavaszán elveszítette az IB, EB ETB akaratából. Vissza kellene állítani.
2.
Méhegészségügyi hálózat átvétele, hogy a hiányokat be lehessen tölteni nyugdíjas méhészekkel.
3.
Méhlegelő program valós működtetése. Szabályozás, támogatás.
4.
Eszközminősítés rendszerének kiépítése. Csak minősített eszközök támogatása nemzeti programból.
5.
Technológiák minősítése, minősítettek támogatása.
6.
Növényvédőszerek káros hatásainak tapasztalati vizsgálata termelési körülmények között.

Folytassam?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #967 Dátum: 2015. Szeptember 30. 07:36 »
A 2. ponton kívül egyetértünk. Mert az állam kezében biztosabb kézben van a méhegészségügy.
 A kérdés csak az Csuja bácsi, hogy jobban félnek e tőled vagy tőletek, mint a mostani vezetéstől.
Azért, azt is figyelembe kell venni, hogy sokan nem igen szeretik azokat, akik állandóan perrel bírósággal fenyegetőznek.
 Valószínű sokan nem a mostani vezetés mellett, hanem inkább ellenetek, és főleg Csuja bácsi ellen fognak szavazni.
 Kiderül ha kiderül.

« Válasz #968 Dátum: 2015. Szeptember 30. 08:02 »
Ezt írja Vivaldi!
"Azért, azt is figyelembe kell venni, hogy sokan nem igen szeretik azokat, akik állandóan perrel bírósággal fenyegetőznek."
Mi meg azokat nem szeretjük akik elkövetik a szabálytalanságokat, törvénysértéseket, de látható neked ez szimpatikus.
Ez a kérdés válasszatok!
Had titkolódzanak továbbra is, hallgassák el a pénzügyi beszámolóból a 8 és fél milliót, had vesszen a közhasznúságunk, kussoltassanak, zárt ajtók mögött pusmusoljanak, mondják meg, hogy kire kell szavazni, vagy inkább kérdezzék meg a méhészek véleményét, ne legyenek zárt ajtók és titkok, legyen olyan Ellenőrző Bizottság és Etikai Bizottság amelyek hárítják a belső problémákat?
Lehet itt jópofizni, kampányolgatni, egyet nem lehet.
A bíróság határozatát végre kell hajtani!
Ha tetszik ha nem!
Lehet utálni Csuját, Elekest, Nagyernyeit és még sorolhatnám.
Lehet számítógépeket lefoglalni, negatív kampányt folytatni az OMME Kontroll Csoport tagjai ellen.
Amennyiben viszont a bíróság úgy dönt, hogy mellettünk az igazság, illik tiszteletben tartani!
Sajnálom Vivaldi, hogy nem érted meg az alapkérdést!
Ezek a perek nem valaki, valakik ellen szólnak, hanem a méhészek érdekében.
Képzeld mit művelnének, ha nem lennénk!
Te közéjük álltál, és kipártolod azokat akik fittyet hánynak a törvényekre, az alapszabályunkra.
Ne változtass a véleményeden!
Nekem lesz egy tiszteletteljes javaslatom.
Az OMME Kontroll Csoportjának működése hosszútávon épüljön be a méhészeti közéletbe, akár az alapszabályban is legyen ez rögzítve.
Akkor talán nem kell mindenért bírósághoz fordulni, előbb észhez térnek a szabálytalankodók.
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 30. 08:06 írta Nagyernyei Attila »

*

atya

• 1043
« Válasz #969 Dátum: 2015. Szeptember 30. 08:07 »
Vivaldi!

Idézet
A kérdés csak az Csuja bácsi, hogy jobban félnek e tőled vagy tőletek, mint a mostani vezetéstől.
Szerintem a méhészeknek nincs okuk félni a fentiekben megjelöltektől. De ehhez elengedhetetlen a szabályos jogszerű működés  ::)
Itt valójában csak arról van szó, hogy az elmúlt pár év alatt, sokkal több szabálytalanság került napvilágra, mint az megemészthető lenne. A szabálytalanságok tömkelege, szembe ment a méhészek akaratával.
Itt van pl egy.
Idézet
1.
2005-ben döntött a közhasznúság mellett az OMME, 2014 tavaszán elveszítette az IB, EB ETB akaratából. Vissza kellene állítani.
Tette ezt úgy, hogy a 2014 tavaszi küldöttgyűlés, kifejezetten a közhasznúság megtartása mellett döntött.!
Már csak ennek a ténynek a tekintetében, és az azóta kialakult helyzeteknek köszönhetően, nagyon el kell gondolkodni Vivaldi kérdésén, amit elsőként idéztem be.
Egyet tudomásul kell venni: a közhasznúság nem ketteslétra. Azt nem lehet csak úgy vissza állítani mint egy eldőlt létrát.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 30. 08:19 írta atya »

« Válasz #970 Dátum: 2015. Szeptember 30. 08:42 »
Szerintem meg van okuk félni. Vivaldi néha ritka nagy butaságokat ír, de a lényeget átlátja.
Nem tőletek kell félni a méhészeknek, hanem Csujától. Naponta áll elő olyan vadbaromságokkal, mint a felsorolt pontjai, és még megkérdezi, hogy folytassa-e. Talán rossz álmatlan éjszakái vannak :o. Kialvatlan emberrel pedig nem érdemes szellemileg viaskodni, ötletei egyébként is álomkórosak.
Természetesen igazatok van, mert ennyi szabálytalanságot és ballépést még a régi vezetés sem követett el. Nem azt mondom, hogy gyakran nem a jó szándék vezérelte őket, csak balul sültek el a dolgok, aztán előre menekülés lett az eredménye, vagy (egyesek) egyáltalán át nem gondolt ötleteit a vezetőség a méhészek megkérdezése (nevezhetjük a párbeszéd hiányának, amit Attila joggal ró fel gyakran) nélkül a karlendítős küldöttekkel könnyedén megszavaztatta. Na ezek után úgy gondolhatták, hogy ha másról is szavaztak, az már lényegtelen. Aztán a világ kicsit másképpen alakult, mert voltak akik nem így gondolták. Bla bla bla...De nem meg mondtam ezerszer, hogy ahol Geddekas megjelenik, ott garantált a bukás. Tényleg azt hiszi valaki, hogy ez az egész a méhészeket érdekli? Fogalma sincs az átlag méhésznek ezekről a dolgokról.
Tegnap beszélgettünk nem átlag X méhésszel, és "ingyen újság"-nak nevezte az (még) új lapot. Elekes Laci is ott volt. Így volt Laci? Na ennek ellenkezőjéről gyorsan meggyőztük, mert nem ingyen van és sajnos a szakmai színvonal huuuuuu. De aztán igazat adva nekünk hosszasan elemezte Geddekas múltját, tetteit ami azt az embert ( méhész akar lenni, először vett részt a beszélgetésben) is elgondolkodtatja, aki akkor hall róla először.
Na most engem ez teljesen hidegen hagy, mert én nem méhészpolitikus versenyző vagyok, csak drukker. Drukkereknek , edzőknek, és vendégcsapat játékosainak ajánlom, hogy olvassák el Vivaldi előző hozzászólásának utolsó mondatait figyelmesen. Így szól:
"Valószínű sokan nem a mostani vezetés mellett, hanem inkább ellenetek, és főleg Csuja bácsi ellen fognak szavazni.
 Kiderül ha kiderül."
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 30. 08:49 írta kivancsi111 »

*

atya

• 1043
« Válasz #971 Dátum: 2015. Szeptember 30. 09:16 »
Idézet
Az OMME Kontroll Csoportjának működése hosszútávon épüljön be a méhészeti közéletbe, akár az alapszabályban is legyen ez rögzítve.
Ilyen csoport, csoportosulás, szerintem mindig volt, van, és lesz! Akár beszélünk róla, akár nem.

A csoport fogalma
Az ember társas lény, léte szempontjából tehát a csoportviselkedés egy nagyon jellemző magatartási forma. Mivel életünket társadalomban éljük, így állandó kapcsolatunk van valamilyen csoporttal.
Az ember egyidejűleg kisebb és nagyobb csoportokban élő, és az azokban megtalálható társas viszonyok által meghatározott, komplex pszichikus (lelki) jelenségekkel és folyamatokkal bíró biológiai lény. A csoport egymással társadalmi kapcsolatban lévő emberek struktúrája, ahol társadalmi, egyéni interakció és kommunikáció zajlik.
A csoportok formái
-    A (csoport lehet a) halmaz: véletlenszerűen összeállt – pl. jármű utasai, orvosra várakozók
vagy közösség: közös érdekek, közös célok által definiált csoportok.
 A csoport létrejöttének okai
-          Közös, eredményes munkavégzés igénye (team)

Ui:
Hogy a csoportosulás ilyen formája ki védhető-e??
Talán csak akkor, ha nyitottan, jogszerűen, és rendeltetés szerűen működik "valami".

« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 30. 09:30 írta atya »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #972 Dátum: 2015. Szeptember 30. 10:57 »
Mindig olyan nagy dologra gondoltok a méhegészségügyi hálózat átvételén, pedig nem az. A hatósági jogok maradnának változatlanul a NÉBIH hatósági állatorvosánál. Csak a személyek kiválasztása és munkaszerződés megkötése, a méhegészségügyi jelentések összegyűjtése, meg a munkadíjak kifizetése kerülne át az OMME-hoz.

Mi lenne az előny ebben, ha a hatósági jogok nem kerülnek át, de a felelősök átkerülnek?
A NÉBIH nem köthet nyugdíjassal szerződést, de az OMME igen. Jelenleg sok méhegészségügyi felelős több ezer méhcsaládot felügyel, holott ez képtelenség. Ha a nyugdíjasok is végezhetnék ezeket a munkákat, akkor nem lenne túlzott a leterheltsége egy-egy felelősnek.

Az ajánlott létszám amit egy-egy méhegészségügyi felelős ellenőríz kb 1000-1500 méhcsalád, de sajnos sok helyen jelenleg 3-5000 méhcsalád jut egy méhegészségügy felelősre. Ha jól emlékszem Mézes Jenő is több mint 2000 méhcsaládot vizsgált még nemrég.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 30. 11:32 írta Geddekas »

« Válasz #973 Dátum: 2015. Szeptember 30. 11:40 »
Valamivel többet mint kétezret, de itt azért nem ennyire bonyolult a helyzet, mert az enyémeket mindenképpen átvizsgáltam volna, ami az egyharmada az összesnek. (Pár éve még a duplája volt a családszám, holott több a "méhész" ::) ma. )
A felelősök egy része akkor is a kocsmában írná össze a családszámot - vagy telefonon megkérdezve- nem vizsgálna, amiként ma sem teszi. Ki ellenőrizné?
Omme-n keresztül menne a pénz?  :o Újabb pozíciók? Nem sorolom, mert megbántanék néhány "szakembert". Felejts el végre!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #974 Dátum: 2015. Szeptember 30. 11:52 »
Ki szervezne? Biztos, hogy a kft-nek van további létjogosultsága, amikor csak papiron nyereséges? Onnan fel lehet szabadítani két irodai státuszt. Ezen kívül van 20 szaktanácsadó. A méhegészségügy hálózat költségfedezetét meg jó tárgyalás után megkapja az OMME. De ha ügyesen tárgyal a csapat, akkor a szervezési feladatokra is lehet kapni pénzt.
Persze alapfeltétel ehhez, hogy az OMME közhasznú legyen.