Amikor az előbbi hozzászólásomat megírtam, akkor rákerestem az ausztráliai Varroa helyzetre. Az AI adta ott is a válaszokat. Szóval Ausztrália keleti egy harmada úszott el. Az AI említi, hogy rezisztencia van a legfontosabb hatóanyagokra, így pl amitrázra is.
Én nem nagyon foglalkozok a mesterséges intelligenciával, amíg van nekem természetes.
DE! Sok esetben nagyon hasznos, ha arra használják amire való. Jelen esetben azt kapjuk az AI-tól amit talál a világ szerverein, ha híreket keresünk. Nem csak ausztrál, hanem magyar oldalt is beadna ha erre keresnénk gondolom. Sőt régi híreket is. Mondjuk ha valaki feltöltené az ATKAHÁBORÚ időszak eseményeit. Már akkor az amitraz rezisztenciával magyarázkodtak, vagy védekeztek. Aki akkor az egészet irányította Baktalórántházán, attól tudom, hogy nem volt azzal a szerrel akkor sem probléma, csak mivel vizes oldatban vitték fel, gyorsan lebomlott. Mi meg ugye cseppentettünk rá a saját permetszerből, aztán minden családunk áttelelt.
Ennek éppen 40 éve. Ugyanez a fluvalináttal...
Nagyon okos emberek, vagyis magukat annak gondolók, hülyeségeiket jó pénzért téli estéken tolták a méhészek fejébe, aztán titokban vásárolták tavasszal a méheket. Vannak még sokan akik ezek közül ma is élnek, SŐT JÓL A BUTÁKBÓL, le nem írom... Voltam olyan helyen, ahol hegyekben állt a különböző fajta keret, amit egyszerűen kiszórtak az udvarra. Miért vásárol méheket? Mert kell a reklámhoz a méhészet. Az a lapka már nincs, de az amitrázt szidta amerre járt.
Nekem aztán mindegy ki mivel kínlódik. Szenteltvízzel nem lehet atkát gyéríteni. Azért írom a gyérítést, mert amíg fias van addig igaza van annak akinek van atkája--védekeznie kell. De aki már lenyomta szinte nullára, az ne piszkálja őket, esetleg egy pöffentés, ha a környéken rabolnak atkás állományt.