Nálam a kritikus hónap a szeptember, az idén is 13-án indítani kellett a második sorozatot, nem volt mese de résen voltam. Ha ezt októberben veszem észre akkor késő. A kb augusztus közepére befejezett sorozatnál szinte alig volt atka hullás, de ez nem lep meg, mert akác után is elkenem a szájukat(és nem kettőt pöffentek!).
De naprára szépen körbevesznek a haza szálingozó, amúgy helyi vándorok, Az enyémhez képest némelyiknek olyan az állománya, mint a Sztálingrádnál szétvert német-magyar-román-olasz hadseregek.
Na ez sem lep meg, be van kalkulálva, augusztusban még nem szokott jelentkezni a baj, de a szeptember elejei részletes családvizsgálatnál, a fedelező villa a zseben van, és nincs olyan fias keret amiből legalább egy szúrásnyi mintát ne vennék,(közben az eüsöm is elvégezte a maga dolgát).
És bizony a legnagyobb igyekezetem ellenére is volt atka, a konti keleti oldalán, amik közös legelőre voltak tájolva a bajosakkal, a többi nyugatra járt ezt távcsővel is szépen lehetett látni, úgyhogy ez sem ért váratlanul, indult a szeptemberi sorozat. Ami október harmadikán vagy negyedikén ért véget, már nem tudom. Rá egy hétre kb megint átnézés, ahol még volt fias oda szúrtam a villát, de atka már nem volt sehol sem, a kontroll sem hozott le semmit sem.
Úgyhogy már itthon vannak és teljes nyugalomba telelnek, a hunorok 10, a nagybocik 8 kereten, már záró kezeléssel sem zargatom őket, nehogy nekem karácsonyra összefossanak mindent.