Szakma-politika

• 4549 válasz
  • 1972755 megtekintés
Re:Szakma-politika
« Válasz #1140 Dátum: 2015. Április 25. 22:06 »
Kedves János!
Ezt írod:
"Tájékozódás alatt nem azt értem , hogy ez meg az nagyon jó méhész -, akkor jó lesz az egyesületbe is vezetőnek .     E téves gyakorlatnak éljük sajnos a "fekete" napjait."
Nem tudom kikre, mely vezetőkre gondolsz?
Az OMME elnöke néhány éve méhészkedik, gyakorlati tapasztalata, szaktudása lemérhető a nyilatkozatai alapján.
A médiának ez kell.
Óriási dumás, olyan politikusi kisugárzása van.
Én meg sokszor kaparom a földet, annyira szakmaiatlan a szövege.
Nem akarok végigmenni a vezérkaron, de sokuk a minimum vizsgán sem menne át.
Egyébként lehet, hogy meglepő amit most írok.
Nem biztos, hogy az a jó vezető aki professzionális méhész.
Szerintem egy vezetőnek előrébb való a méhészekkel való kommunikáció és a jó szervező készség.
Na ebben katasztrofális a mostani vezérkar összes tagja!
A kommunikációt egy szóval letudták.
KUSS!
Szervező készség?
Gondoljatok csak a gödöllői rendkívüli küldöttértekezletre, és az utána lévő ünnepségre.
Ezt két szóval tudom jellemezni.
Szégyelljék magukat!
Most tényleg kussolnak, az OMME iroda környékére sem nagyon néznek, mindenki méhészkedik.
Olyan vihar előtti csend van a Viola utcában.
Geddekasnak az válaszolom, hogy biztosan fognak menni II. fokra!
Egy, nem a saját pénzét költi az OMME elnöke, hanem a méhészekét!
Kettő, időt húznak, de ez rossz taktika.
A gödör mélyül, a méhész bőszül.
Kedves János!
Szerinted foglalkoznak azzal, hogy mi a törvényes, vagy törvénytelen?
Akár a süket falnak mondjuk.
A Kontroll Csoport összes tagja egy megátalkodott OMME ellenes társaság az ő szemükben.
Persze, mert mi az OMME-ért aggódunk!
Ők meg?
A kenguruk hasán is ilyen van.
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1141 Dátum: 2015. Április 26. 20:57 »
Kedves János!

Minden tiszteletem azoké az embereké, és köztük a méhészeké, akik fel merik vállalni a véleményüket és el is merik mondani nyíltan.
Személy szerint nem oly rég kerültem közel a sokat tárgyalt probléma forrásához. A kezdetekkor olyan érzésem támadt, hogy a hopmester szinte hipnózis alatt akarja tartani a küldötteket - ez elég jól sikerült is - akik aztán elbűvölt állapotban megteszik amire utasítják őket, majd elmúlik a hatás és nem emlékeznek semmire.
Az elmúlt időszakban teljes bizonyosságot nyert számomra, hogy nagy a baj az OMME háza táján, és vannak akik ezt a kenjük be jó vastagon sárral elv érvényesítésével akarják elkendőzni, az ő olvasatukba megoldani.
Ha az a kérdés, hogy az OMME működése ellenőrizhető-e, a válasz egyszerű, igen. Ez nem csak lehetőség, de egyben kötelezettség is. Az sem lehet kérdés, hogy házon belül ennek a feladatnak ki a felelőse, illetve a vonatkozó jogszabályokban írtak szerint ki a hatáskör címzettje.
Számomra a "felmondás" lehetősége teljes mértékben elfogadhatatlan, nem elfutni kell a probléma elől, azt meg kell oldani. Már többször utaltam rá, hogy a jog eszközeivel ez nem rövid és sima folyamat, de más lehetőségünk nincs.
Sokan érezzük, látjuk a bajokat de véleményem szerint az a legnagyobb baj, hogy nagyon kevés a konkrét információval rendelkezünk. Repkednek a milliók, beszülünk könyvvizsgálói jelentésről, méhcsaládokról és letakart terepjáróról, sorolhatnám még tovább, de az általunk feltett kérdésekre nincs érdemi válasz, jó esetben csak valami gyatra ködösítést tesznek le az asztalra, de valamikor már azt sem. Valószínűleg félnek az igazságtól.
Ezért is fontos az, hogy minden jogszerű lehetőséget kihasználjunk a teljes tisztánlátás biztosítása érdekében, mert a jelenlegi vezérkar ódzkodik a korrekt, mindenre kiterjedő tájékoztatástól.  Arról nem is beszélve, hogy van köztük olyan személy, aki számára a jogszabályok elméletileg nem az ördög bibliájával kellene, hogy egyenértékűek legyenek, de hát....
Az, hogy ki mennyire elismert méhész, ki mennyire elismert jogalkalmazó, vagy éppen a kettő együtt olyan kérdés, amire nem könnyű a válasz, de egy vezető felelőssége nem lehet a felelőtlenséggel azonos, mint ahogyan a gazdálkodás sem egyenértékű a garázdálkodással. Ez azt gondolom, hogy a jelen helyzetben tisztán látszik, és erre kell záros határidőn belül megfelelő megoldást találnunk. Nálam a hipnózis nem jött be.

Dr. Horváth Zsolt

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1142 Dátum: 2015. Április 26. 21:30 »
Az OMME vezérkara és holdudvara most már azzal védekezik, hogy olyan nagy a baj, hogy ha erre kívülállók rájönnek, akkor BUMM bukik a támogatási rendszer és vele az OMME is.

Válasz:
1.
A baj tényleg elég nagy. Valóban szükség van nagytakarításra és rendcsinálásra. Nyugi! Az se baj, ha már ez el is indult.
2.
Oktalan félelemkeltés zajlik. Ugyanis ha borul a vezérkar a töménytelen szabálytalanság miatt, akkor kell egy nagytakarítás és rendcsinálás. Ha erre képes az OMME Kontroll Csoport, márpedig miért ne lenne képes, akkor megy tovább az OMME szekere változatlan formában.
3.

Tisztelt dr. Horváth Zsolt!

Nem érdemes azzal kábítani magunkat, hogy nem látható mi történik az OMME-ban. Igenis látható. Nem minden, de olyan lényeges folyamatok váltak láthatóvá, amik éppen elégségesek a cselekvések megindításához. Ennek a szellemében most már nemcsak kérdezünk, hanem cselekszünk is.

Jogon kívüli eszköz ugyan, de szerintem a lemondás elfogadható és helyes magatartás. Sőt fejlett demokráciákban ez az elvárt erkölcsös vezetői magatartás. A teljes Ellenőrző Bizottságnak megvan az erkölcsi alapja a lemondáshoz. Helyet kell adni olyan új vezetésnek, aki meg tudja oldani a problémákat. Természetesen a lemondott személyek nem mentesülnek a felelősség alól, de enyhítő körülmény az, hogy beismerték hibáikat, tehetetlenségüket.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1143 Dátum: 2015. Április 26. 22:03 »
Geddekas!
Miért az OMME-nak van még Ellenőrző Bizottsága?
Milyen Ellenőrző Bizottság az, amelyik 8 oldalban összefoglalja a súlyos szabálytalanságokat, majd amikor eljön a március 28-i Küldöttgyűlés, a beszámolót elfogadásra javasolja?
Ja úgy, hogy az OMME kft. pénzügyi beszámolóját senki nem látta!!!!!!!!!!!!
(Lassan egy hónapja várom az elnök válaszát.)
Ekkora abszurd?
Szerintem már nem tudnak az EB tagok lemondani.
Kettő, aki akart, már megtette, a többiek bajban vannak.
Csűrik csavarják a kártyákat, meg május elején újabb EB, de semmi értelme.
Óriási csalódást okozott az EB!
Az OMME törvényes rendjéért nekik kellett volna felelniük, de még javaslatot sem tettek az elnök, és társai felmentésére.
Hagyják a szabálytalan működést, arra hivatkozva, hogy mi lesz ezután, nincs alternatíva.
Már múltkor leírtam, hogy valóban nincs!
A jelenlegi vezetésnek nincs alternatívája.
Szerintem azt minden józanul gondolkodó méhész belátja, hogy a kussnak, az ajtóbezárásoknak, a titkosításoknak, a sumákolásoknak, a letagadásoknak, a hazudozásoknak nem kell alternatíva!
Akik ezeket a kirekesztő gondolkodásmódokat elutasítják, mind alkalmasak a vezetésre.
Nincs közöttük egy sem aki feláll, és kikéri magának,hogy elég volt?!
Ezért minden elismerésem Körmendy-Rácz Jánosnak!
Megpróbálják a két EB tag távozását is elbagatellizálni.
Meg a pénzügyekkel sincs nagy gond, az a néhány millió amivel eltért a beszámoló nem olyan nagy probléma.
Kutatási pénzből terepjáró, amivel nincs mit kezdeni stb.
Befejezésül egy csokorba foglalom amiket mondtunk rájuk:
kezdem a sajátommal, még mindig ez viszi a top listát.
"Az OMME bűnös galerije."
"Korruptak." (Pongrácz Attila)
" Hazudnak éjjel nappal" (sokan írtuk)
"Garázdák"
"Szava hihetetlenek"
"Törvénysértők"
"Szabálytalanok"
"Lábbal tiporják az OMME alapszabályát"
"Korlátozzák a szabad véleménynyilvánítást"
"Szólásszabadság korlátozása"
Nem folytatom.
Ezt mind a Fekete-Fehér Méhészklubon fogalmaztuk meg!
Az a kérdésem, hogy miért nem tiltakoznak ellenne?
Pongrácz Attila ellen elvetették az etikai vizsgálatot.
Állítólag velem szemben folyik az adatgyűjtés.
Remélem csatolni fogják hozzá az április 1-i bírósági döntést, és Körmendy lemondó levelét.
Egy civil szervezetet ilyen pancser módon vezetni, több mint profizmus.
A "profiknak" nincs alternatívájuk.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1144 Dátum: 2015. Április 26. 22:24 »
A lemondás a helyes alternatíva.

Ha kívülálló az Ellenőrző Bizottság jelentését elolvasná, akkor nem értené, hogy ennyi szabálytalanság mellett, mi a jó fenéért ajánlotta Fáskerti László elnök és az Ellenőrző Bizottság többsége az OMME 2014 évi munkáról adott beszámolót elfogadásra?
Mi ezen az elfogadható?

Nyilván már csak egy lehetséges alternatíva van, az pedig a beismerése a sorozatos hibáknak - jog és alapszabálysértésnek - és lemondás a választott tisztségről.
Ennek az erkölcsi lépésnek a felvállalása enyhítő körülmény a felelősségek megállapítása során.

Nem értem, hogy az Ellenőrző Bizottság tagjait, továbbá Kollár Imrét, Bognár Évát, Nagy Imrét mi köti még, hisz nem voltak kezdeményezői a helytelen történeteknek?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1145 Dátum: 2015. Április 26. 22:25 »
QUQURIQ !!!

Mindenkivel egyet kell, hogy értsünk, aki a változás irányvonalát akarják érvényesíteni!
Miért?
Mert a jelenlegi vezetés, immáron nincsen kivétel, szőröstől - bőröstől  kegyvesztett lett!
Hiteltelen, kiderülnek a tagság által befizetett tagdíjjak felélése…
Nem a tagság érdekeit képviselik, csak a maguk java, illetménye, útiköltség
térítése  és családjaik külföldi utaztatása a lényeg!
Ezért kell Nekik az IB-EB tagság…
Ezért kapaszkodnak görcsösen a székeikben!
De! Okoskáim!
Az a szék sem a Tiétek, az is az OMME tagságé, a miénk!...
A nemzeti programmal  fenyegetőzni meg  a tudatlanság, és butaságról árulkodik!
Ha összedőlne az OMME vezetése, gittegylete, akkor sem történne semmi!
Ugyan úgy megkapja  minden ki a támogatást mint idáig!
Miért?
Mert a bukott vezetés, nem maga az OMME, az csak az OMME szégyene…
Az ügyvezetés irányításával az iroda csak!!! Csak!!! az OMME igazolásokat kell, hogy kiadja!
A többi mind az MVH feladata!
Az ügyvezetés meg  ha nem adja ki az igazolást, kiadja munkaköri kötelessége  révén az  instruktor!
Ha nem adja ki mindkettő mehet új állásért!
Tehát ne higgyen senki  a hasba akasztó ijesztgetéseknek!
Csuja Lacinak meg inkább azt ajánlom, hogy inkább az OMME EB elnöke ellen célozza meg a jogi felelőségre vonást, mivel az EB elnökén múlott minden idáig elharapózó pénzügyi és szakma politikai visszaélések!
AZ EB elnökének lett volna a feladata és a kötelessége a visszaélések megakadályozása OMME-n belül!
És!
Ha!
Így ! Nem!
Ment volna Neki,
Úgy a Bírósághoz kellett volna hivatalból fordulnia…
Súlyosbítja a felelőséget az is, Hogy Körmendy EB –tag vizsgálatai alapján súlyos visszaélésekre derített fényt, amit az EB elnöke szó nélkül hagyott.
„Hallgatás – beleegyezés…..”

A néma Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1146 Dátum: 2015. Április 26. 22:38 »
Én megteszem azokban az ügyekben a lépéseket, amiről elégséges információval rendelkezem és aminek kétségtelen és kifogástalan jogi alapját ismerem.

Azt hiszem, hogy nemcsak nekem kéne jogi lépéseket megtennem. Mindig elhangzik, hogy ez csapatmunka. Vannak olyan emberek az OMME Kontroll Csoportban, akiknek nálam is pontosabb, hitelesebb információi vannak bizonyos ügyekről.

Qrva kényelmes lenne, de ne várja el senki Csujától, hogy arra figyeljen, hogy másoknak a fehér kesztyűje makulátlan maradjon!

UFF!

« Válasz #1147 Dátum: 2015. Április 26. 22:50 »
                  dr Horváth Zsolt
                                   Kedves Zsolt !

Egyetértek a leírtakkal ! Hasonlóan ítéljük meg a helyzetet ! A leírtak a felszín csupán,egyfajta sommázása a helyzetnek-nem a teljesség igényével- semmiképpen sem vádaskodás a jelen vezetés ellen ;hanem ok-okozat alapján objektív kép,és konklúzió, közlése a méhészek felé. 
 A Geddekas hozzászólásában van a lényeg!  Én csupán jelezni, üzenni kívántam :-bízva abban , hogy az érintettek elolvassák,ezért is eléggé szimbólikus az írásom. A lényeg a sorok közt van. Szándékom egyfajta szemléletformálás a méhészek között-/Pl.:a tisztségviselők megválasztásának analógiája -elismert méhész és vezető kérdése/-  A vezetésen minden tisztségviselőt és bizottságot értek. Tudniuk kell dolgokról,tájékozottnak kell lenniök az egyesület ügyeiben,tényanyagaiban , stb.
üdv.kis mellis

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1148 Dátum: 2015. Április 26. 23:13 »
QUQURIQ !!!

Nem kellene ide sem fehér, sem fekete kesztyű csak szemellenző nélküli tagság!
Bross lemondása után Nekik is menniük kellett volna, önszántan, vagy gyorsan leváltva Őket!   
Igen mindenki felvette a fehér kesztyűt, bedugta a fülét, és a szemellenzőt is jól lehúzta!
Nem látják, hogy mi is folyik körülöttük…
Ők azok akik nemzeti programos pénzekre ácsingóznak!
Akiknek semmi érdekük sem fűzi az OMME-hoz, azok önként elhagyják az OMME-t!
Miért?
Mert a befizetett tagsági díjukat a családjaikra költhetik, nem az OMME elnöke zsebét húzza…

Az anyagias Kiskakas!

*

Hozso

• *
  • 38
« Válasz #1149 Dátum: 2015. Április 27. 08:31 »
Tisztelt Geddekas!

Abban teljesen egyetértünk, hogy baj van, nem is kicsi. Nincs ebben semmi önámítás, de az ördög mindig a részletekben rejtőzik.
Az, hogy a látható baj csak a jéghegy csúcsa nagyon valószínű. Érdemi lépéseket csak teljes információk birtokában lehet tenni, lásd a 2014. november 30-i küldöttgyűlés, de ezt nyilván nem kell részletezni.
Azt nem tudom, hogy ki vagy kik milyen információkkal bírnak és azt sem, hogy esetlegesen milyen lépésekre készülnek, de az összehangolt stratégia eredményesebb lehet. Ezt viszont meg kell tervezni, együtt.

Dr. Horváth Zsolt

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1150 Dátum: 2015. Április 27. 10:12 »
Nov 30-i küldöttgyűlés megtámadásán sokat gondolkodtam mert nem szeretek veszíteni és nem vagyok jogász. Végül a lehetséges utolsó napon adtam be kereseteket. A küldöttgyűlésen résztvevő jogászok bármelyike pikk-pakk megtehette volna és már előrébb lennénk. Ugyanez  érvényes a többi döntéshozatali eseményre is

Kik azok akik nálam is több információval rendelkeznek? Bocs! Nevesítsem? Kényelmesebb mással elvégeztetni. Ez Magyarország.

Ha felvállaltam a küzdelmet, akkor elvárhatom a tiszteletet is. Az persze nem zavar,  ha az ellenfél lekezel, lekicsinyel, mert az nekem ad helyzeti előnyt. Tudom mit jelent fehér gallérban tárgyalni és megegyezni. Nagyon fárasztó, de kellemes dolog. Ismerem az érdekképviseleti box szabályait, sőt több évtizedes tapasztalatom van benne. Ezt már kevésbé szeretem, de megcsinálom, ha kell. Ehhez viszont kell a csapat. Egyetértek veled, hogy a csapatnak gyakran kellene találkoznia. Az én agyamban van egy stratégia, aszerint dolgozók. Adok javaslatokat is a közös munkára. Jó lenne ezeket megvitatni személyesen.

Tisztába vagyok azzal, hogy amikor összedől a jelenlegi vezérkar gyorsan megnő azok tábora akik megmondó emberek akarnak lenni. Ezt is a helyén kell kezelni. Ezért fontos az új alapszabály, ami új döntéshozatali struktúrát hoz.  Legyen a hangsúly a szakszerűségen.

*

zümi

• 1382
« Válasz #1151 Dátum: 2015. Április 28. 20:57 »
Jó estét!
Mivel nincs már köztünk Szilveszter, aki válaszolni tudna kérdéseimre, nektek klubtagoknak teszem fel!
Tud valaki infót az új Tolnai egyesülettel kapcsolatban?
Működik még?
Hány főt számlálnak?
Jól tudom,hogy az utolsó előadó Dr Cserényi volt?

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

atya

• 1043
« Válasz #1152 Dátum: 2015. Április 28. 21:29 »
A FACEBOOK-on mindent megtudhatsz ha kíváncsi vagy.
A régi Tolna Megyei Méhész Egyesület elérhetőségén vannak. (Én úgy tudom)
 Az elnökük, ( aki nálunk is mb elnök volt ) nem csinált maguknak másikat mikor kiváltak. Lehet könnyebb volt átírni a címet.  :-[
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #1153 Dátum: 2015. Április 30. 18:33 »

Tisztelt Méhészek!                                              (A csatolmány megtekintéséhez, kicsit görgessetek lejjebb!
Ma megkaptam az OMME elnökétől a választ(?)
Nekem sokan azt mondták, hogy nem lennék jó politikusnak.
Ezt a kritikát szívesen elfogadom, sőt egyet értek vele.
Az OMME elnöke viszont kiváló politikus lenne, mert mellébeszélésből is ledoktorálhatna.
A válaszlevelét mellékelem, viszont egy sort azonnal kiemelek belőle.
Ezt írja az OMME elnöke nekem:
"Azt csak sajnálattal jegyzem meg, hogy az OMME 2014-es Beszámolójának elfogadásakor a kérdései megvitatására, megválaszolására-direkt módon-alkalmas lehetősége volt a március 28-án tartott Küldöttgyűlésen."
A Hir-lesben április 21-én közöltem az írásomat, abból idézek most.(1635-ös írásom!)
"A 2015. március 28-án megtartott OMME Küldöttértekezleten feltettem Önnek egy kérdést, amire választ nem kaptam, ezért írtam március 30-án egy e-mailt, amiben újra kértem, hogy válaszoljon."

Katasztrófa!!!!
Ezért írtam neki a hivatalos levelet, mert ott nem válaszolt, sőt Horváth Lászlóné Tolna Megyei küldött, meg is kérdezte az OMME elnökét, hogy
"Elnök Úr, miért nem válaszolt Nagyernyei Attila kérdésére?"
Reménytelen.
Mellébeszélő, hasbeszélő.
Alkalmatlan az OMME vezetőjének!

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Április 30. 19:56 írta Nagyernyei Attila »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1154 Dátum: 2015. Április 30. 19:06 »
Ha jól értem dr. Mészáros László levelét, akkor semmilyen kérdésedre sem kaptál tőle választ, de azt viszont nagyon bőven kifejtette. Nekem Torgyán doktor jut eszembe erről a válaszról, aki a FKgP elnökeként soha nem arra válaszolt, amit kérdeztek tőle. Meg is bukott. Csak nehogy az OMME is úgy járjon dr. Mészáros László miatt, ahogy az FKgP járt dr. Torgyán József miatt. Remélem, hogy a felelős méhész magatartás erősebb lesz a megfelelő pillanatban, mint dr. Mészáros László.