Nem tudom Jenő bával mi lehet? Lehet hogy mérgében 500 családot feldobott nógrádba, vagy már csak banánon él annyi a raj😂
Szia Robi!
Olvasok én esténként, csak ugye sok a dolog, meg aztán WR-ként minek írjak én válaszokat hülyeségekre?
Borsó csumázás, eper szedés, paprika kapálás, uborka ültetés, permetezés, öntözés a fóliában, készülődés a vendégvárásra. Ezek reggeli és esti tevékenységek, plusz ugye a kisrókákra esténkén fél óra elmegy a unokámmal etetjük őket, hogyan mennék én Nógrádba? Meg minek?
Nekem helyben meghozzák annak sokszorosát amiért mások éjszakánként szenvedve kínlódva elmennek és visszamennek majd azért a pár hordócska mézért, mindenféle emberekkel hadakozva. Juj! Többségüket a méz közelébe sem engedném.
Sok-sok mellébeszélés és mégis nagy öröm, miközben helyben dupla annyi családdal kényelmesen elérhető az a mennyiség, és ráadásul még sűrű is, nem kell majd hordónként írogatni a víztartalmat, meg sorolhatnám, de nekem még visszavan 254 család....nincs ehhez már kedvem...tudja aki naponta olvas, hogy miről beszélek.
Szóval ha dupla mennyiségű családdal elérhető kényelmesen, akkor mennyit lehet termelni 10x annyi családdal helyben??? Na ugye ehhez megkellett teremteni azt a kaptármennyiséget és a hozzá való kerteket, meg az eladott családok kereteit a sok eszközt stb. ...
A rajok. Az utolsó napi mérésig 34 volt. Már szaporítottam is tovább családokat és volt talán 80-90 raj azóta összesen.
900 család (lyukon repülnek) fölött vagyok, nemsokára elfogy a kaptáram, így 1000 alatt maradok. Jövőre is lesz párszáz eladó tavaszra, de ugye áráért!!!
Nem lesz 100 hordóval azt már most látom. Nagyon rosszul indult, de aztán azért valami az esők után összejött. Viszont van 6000 szűzlépem ami sok mézbe került, de jól megfogta a rajzást.
Nálam nem voltak gyalogosok. A túri dühösnek jók a szárnyaik, tudnak repülni.