Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.

• 745 válasz
  • 410184 megtekintés
Re:Méhészújság, Méhész Közlöny, stb.
« Válasz #420 Dátum: 2016. Január 07. 08:34 »
Atya!
Nem is kell értened, mert értelmetlen.
Ellenem etikai vizsgálatot Cserényi indított, nem a Gödöllői Méhész egyesület.
Erre lennék kíváncsi, hogy Dögei Imre ellen indít e.
Mit lehet ezen ennyit rugózni?
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #421 Dátum: 2016. Január 07. 09:39 »
QUQURIQ !!!

Az OMME vezetése lassan a 13 000 méhész ellen indít etikai vizsgálatot, akik elküldik Őket a francba...

A hazug elnöknek meg falaznak!
Cserényi tükörbe nézhetne, mert Attila etikai erőlködésével köz röhej tárgyává teszi ki magát!
Kérdésem?
Ki követett el nagyobb vétséget az OMME 13 000 tagja ellen Attila vagy az elnök Mészáros?
Mészáros előre megfontolt szándékból, hazugságaival  az OMME közhasznúságát elveszítette...
vagy
Attila aki ezt megkritizálta jogosan?

A kacifántos Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #422 Dátum: 2016. Január 07. 11:13 »
Élőszóban elmondani valamit vagy írásban, nagyon különböző dolog.

Tényleg nézzétek át már a hozzászólásaitokat, mert egyetlen szó hiánya vagy megfelelő központozás hiánya ellenkező értelmet ad a modataitoknak.

Tegnap Nagyernyei Attila írása volt félreérthető, most Kiskakas írása.

Idézet
Cserényi tükörbe nézhetne, mert Attila etikai erőlködésével köz röhej tárgyává teszi ki magát!
Helyesen a mondat így hangzana:
Cserényi tükörbe nézhetne, mert Attila elleni etikai erőlködésével köz röhej tárgyává teszi ki magát!

Ugyanis az idézet mondat azt is jelentheti, hogy Attila erőlködik, holott Kiskakas - feltételezem azt akarta írni -, hogy Cserényi erőlködik.

Vagy tévedek?

Szóval, legyenek a leírt mondatok egyértelműek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #423 Dátum: 2016. Január 07. 11:16 »
Azon gondolkodik a Gödöllői Méhészegyesület vezetése, hogy OMME kitüntetésre terjeszti fel Dögei Imre főszerkesztőt. Ez hogy tetszik nektek?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

atya

• 1043
« Válasz #424 Dátum: 2016. Január 07. 12:26 »
Hááát.
Ha gondolkodni kell Dögei Imre főszerkesztő kitüntetésre való előterjesztésről, akkor nem is tudom hogy hogy tetsszen.
Szerintem ha valaki megérdemli akkor azon nem kell gondolkodni.  ;)  Cselekedni kell.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 07. 12:30 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #425 Dátum: 2016. Január 07. 12:50 »
Mi legyen? Milyen minősítésre terjesszük Ludányi Pistát, amiért kiváló reklámot adott a neonikotinoidoknak? Kéne alapítani az elrettentő páldákat mutató személyek tevékenységének értékelésére is díjat.
Mi legyen a neve a díjnak?
Lódarász díj? Nyulós díj?
Évente vagy havonta osszuk ki?

« Válasz #426 Dátum: 2016. Január 07. 19:03 »
Sziasztok!
Tegnapi hozzászólásomra sokan reagáltak.
Én is örvendettem, hogy Dögei Imre, olvasatom szerint (mások szerint nem) kipártolt bennünket.
Ez nem azt jelenti, hogy én személy szerint támogatnám a kitüntetését.
Azt előre szeretném bocsátani, hogy Dögei Imrével soha, semmi gondom nem volt, viszont egy dolgot sérelmezek.
Megkeresett, hogy írjak a Méhészetbe az OMME és az OMME Kontroll Csoport tagjainak nevében egy tényfeltáró cikket.
Én ezt meg is írtam, az OMME részéről is megírták, valamint a Méhészet részéről Maya Péter úgyszintén.
A cikk nem jelent meg!
Nem vélek felfedezni Maya Péter távozása, és a le nem adott cikk között összefüggést, viszont Dögei Imre döntött, a cikk nem jelenhet meg.
Én névvel, aláírással vállaltam írásom, és hajlandó lettem volna egy nyilatkozatot is írni, hogy annak valóságtartalmáért vállalom a felelősséget.
Mindenféle magyarázatot kaptam ezek után, amit vagy elfogadok vagy nem.
Az viszont számomra elfogadhatatlan, hogy az OMME-ban zajló dolgokról a méhésztársdadalom nagy része semmit nem tudhat.
Ezért egyelőre nem javasolnám Dögei Imre kitüntetését.
Szigorúan a magánvéleményemet közöltem.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #427 Dátum: 2016. Január 07. 20:48 »
QUQURIQ !!!

Kedves Attila!

Én több információval szolgálok!
Dögei Imrét jó szándék vezérelte, hogy mind két oldalt meg szerette volna hallgatni.
Nem rajta múlott!
A Lap tulajdonosa külföldön tartózkodott, és azt mondta, ha a szabiról hazaérkezik, foglalkozik a témával.
Na!
Ez nem történt meg!
Azt ugyan én sem értem, hogy a méhészet miért nem indított pert az OMME TESCO újságja ellen, mivel az újság árával azonos megemelt tagdíjunkból kötelezővé tették a lap megvételét!
1. Vételkényszer
2. Lap vásárlók címeinek a visszaélése...
3. OMME honlapon hónapokig a méhészetet háttérbe szorították!
4. A hirdetőket az OMME vezetése külön-külön felhívta, hogy ne hirdessenek a Méhészetben...
5. Arról nem is beszélve, hogy a kezdeti átszámlázások a nyomda és az OMME közötti piszkos ügyletről...

Igaz, akit ennyi sérelem ért, mint a Méhészetet, miért nem lépett fel vagy média útján, vagy peres úton...
Dögei Imre ott volt minden Küldöttgyűlésen  és talán az Ov -kon is.
Mindent hallott és mindent látott!
Igaz, a látszat  a jelen estünkben hazug!

Az igazság köztünk van, csak csukott szemekkel és fülekkel járunk... Kiskakas!

« Válasz #428 Dátum: 2016. Január 07. 21:18 »
Kiskakas!
Szerinted egy laptulajdonosnak nem az az érdeke, hogy minél több példányszám fogyjon.
Biztosan úgy van ahogy állítod, viszont szerintem rohadtul nem érdekli a tulajdonost mi van a lapban.
Én felajánlottam, hogy írok egy nyilatkozatot, amiben mindent magamra vállalok, ha abban valótlan dolgok lesznek.
Először az volt vele a baja, hogy túl hosszú.
Lerövidítettem a kért "méretre".
Nem kell itt mellébeszélni.
Ez innentől kezdve már nem szakmapolitika, hanem nagybetűs POLITIKA.
Leszóltak föntről, hogy nem kell az ágazatban a balhé, cikk nem jelenhet meg.
Az OMME dolgaiba nem csak Királyok mondják meg, hogy "Azt kell megszavazni amit az IB akar" hanem már a Császárok is?
Nekem erről ez a jól megalapozott véleményem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #429 Dátum: 2016. Január 07. 21:53 »
A Méhészet újság a Magyar Mezőgazdaság Lapcsoport "tagja".
Vélhetően igaza van Attilának abban, hogy

Leszóltak föntről, hogy nem kell az ágazatban a balhé, cikk nem jelenhet meg.

Tudjátok, ebben az országban minden szép és jó. És előfordul, hogy ha pl. sokat nézi valaki a "köztévét", akkor a végén még el is hiszi... ;D

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #430 Dátum: 2016. Január 07. 21:53 »
QUQURIQ !!!

"Biztosan úgy van ahogy állítod, viszont szerintem rohadtul nem érdekli a tulajdonost mi van a lapban".
Látod, ebben igazad van!
A tulajnak csak egy a lényeg, hogy jó sok mani-mani folyjon be!
Kiskakas tudomása szerint évek óta a Méhészet a jövedelmező a mezőgazdasági kiadónak...
Ezért nem értem én sem, hogy nem lépett a tulaj még idáig!
...de lehet, hogy a méhészklub már kinőtte magát, és Nekünk is ki kellene adni még egy harmadik szakmai lapot?
Vajon az OMME Kft-je per nélkül tűrné???

"Leszóltak föntről, hogy nem kell az ágazatban a balhé, cikk nem jelenhet meg".
A fentiek akkor miért nem léptek a kínai mézbotrány miatt???
Miért kellett Nekünk halottak napja előtt 1200 x2 2400 km lebuszoznunk Brüsszelbe?
..és 10 évvel ezelőtt mit csináltak fentről a magyar mézek külföldi stopjánál?
A Kérvényeink ott nyugodtak a minisztériumi fiókokban...
Mit tesznek fentről, hogy hagyják, hogy az egyesület elveszíthesse a közhasznúságát, aminek alapja a minisztériumi stratégiai együttműködés?
Mit tesz az Agrárkamara a méhészekért?
Egy sza...os cikk sem jelenik meg rólunk, hogy baj van a méz piacon!
Mit csinál Fekete Jóska  OMME (alelnök) mint agrárkamarai haja jaj jaj kend!
Magunkra vagyunk hagyva, ...oldjuk meg balhé nélkül úgy ahogy csak tudjuk!
Nesze Neked, fogd meg jól!

Lehet, hogy felháborodott a Kiskakas?

« Válasz #431 Dátum: 2016. Január 07. 22:06 »
Ezzel az egész dologgal alapvetően nem az a bajom, hogy megírtam a cikket és nem jelent meg.
Azt nem tudom elfogadni, hogy egy civil szervezet életébe beleszóljon a politika!
Totál félreviszi a saját dolgainkat.
Akinek a mikrofon vagy az írott sajtó van a kezében, az úgy manipulálja a tömegeket ahogy jónak látja.
A méhészeket meg rohadtul nem érdekli ki az OMME elnöke.
Több zsozsót kapok mint amennyi tagdíjat fizettem, aztán üsse kő.
A politikai elitnek meg a nyugalom az érdeke, a szelíd, biztos szavazópolgár.
Azért lehet eredményt elérni!
Íme!
Szerintem Katinka nem megalázta, csak kimondta az igazságot, ami fájdalmas volt.
http://tenyek.hu/tavozik/198914_megalazta-hosszu-katinka-ezert-lemondott-a-szovetsegi-kapitany.html
Nagyernyei Attila

« Válasz #432 Dátum: 2016. Január 07. 22:54 »
A politikai elitnek meg a nyugalom az érdeke, a szelíd, biztos szavazópolgár.
Azért lehet eredményt elérni!
Íme!
Szerintem Katinka nem megalázta, csak kimondta az igazságot, ami fájdalmas volt.

Nagyjából minden úszóedző szerint megalázás történt. Íme egy vélemény:
http://www.origo.hu/sport/uszas/20160107-hargitay-andras-velemenye-kiss-laszlo-lemondasarol.html#

Ja és a kislányból pont az hiányzik, amit az omme-n is számon kértek: az alázat. 2 dolog lehet a háttérben:
-amerikába akar költözni és ottani színekben versenyezni csilió dollárért
-megbuktatni Gyárfást az úszók elnökét.

A másodikat tartom valószínűnek, gondolom csípi a Fideszesek szemét, hogy egy őket köztudottan rühellő alak még ilyen pozícióban ül.
Pont emiatt nem lesz változás az Omme vezetésben, mivel a mostani banda nettó Fideszes. Megvan az erős ember is. Amint fent, úgy lent - tartja az ókori bölcsesség.

Talán akkor lenne esélyetek, ha rábeszélnétek Deutsch Tamás valamelyik feleségét, hogy induljon az elnöki posztért.
Na így lehetne eredményt elérni. ;D

« Válasz #433 Dátum: 2016. Január 08. 08:44 »
A méhészeti közélet politikai átitatottságot mindig is tartalmazott, politikai nyomás mindig is volt, és mindig is lesz!
Sajnos ez minden politikai rendszer sajátossága. Ezt elkerülni nem lehet, legfeljebb mérsékelni.
Lehet ez akár civil szervezet is
Attila: csak gondolj arra, hogy a méhészek között szinte minden szakma vagy élethivatás képviselteti magát.
Orvosok, mérnökök, politikusok, jogászok, elmefurkászok, segédmunkások, szakmunkások, továbbmenve főállásúak és kiegészítő tevékenységként folytatók.
Mind mind más beállítottságú, mások a személyi és csoportérdekek.
Azelőtt is sok sok ellentét feszült a méhészeti berkeken belül. A mai telefonos, internetes, okos telefonos világban, abban a világban, ahol a PÉNZ ural mindent, az információk a fénysebességgel terjednek ezek az érdekcsoportok még inkább erőből tudnak érvényt szerezni céljaiknak.

Ui: én a pink partnernek két verzióját tartom a Katinka céljai között, annál is inkább, mivel  Gyárfás T. a rendszerváltás utáni években nem volt - enyhén kifejezve - "korrekt" a magyarsággal szemben. Nem tudom elő tudom- e keresni az erre vonatkozó írásokat, ha igen azt ha igény van rá közzé teszem.

Üdv: Bercsényi

« Válasz #434 Dátum: 2016. Január 08. 10:15 »
Pont emiatt nem lesz változás az Omme vezetésben, mivel a mostani banda nettó Fideszes. Megvan az erős ember is. Amint fent, úgy lent - tartja az ókori bölcsesség.

Ha ez a „mostani banda” megjelölés az IB-Elnökség személyi összetételét jelöli, akkor nem helytálló a megállapítás. Ez a személyi kör - talán szerencsésebb ez a megnevezés, mint a „mostani banda” :) - a politikai, társadalompolitikai szimpátiáit tekintve nagyon vegyes. Mindenkit ismerő régi motorosok szerint, ülnek a testületben un. „véremeszpések”, egykori pártbizottsági munkatársak, akik szerint ez a kormány még egyetlen jó intézkedést sem hozott, ülnek benne un. „kirakatfideszesek”, akik szerint „nagyon jól ülünk a szeren”, és a liberalizmus néha nőiesbe csukló hangja mellett a konzervativizmus neoprimitív értelmezése is agresszíven jelen van, amely szerint -nem mellesleg- a XXI. században még következmények nélkül verheti valaki a feleségét. Egyre viszont jól felfogott érdekükből nagyon vigyáznak egyesek, jelesül arra, hogy a "neoprimitív konzervatív" és a „szertornász” előtt rejtve legyen az eltérő társadalom-politikai szimpátiájuk és tevékenységük. Tisztelet a kivételnek. Ezek ismeretében, társadalompolitikai egységet senki ne keressen ebben a testületben, mert az biztosan nincs.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 08. 10:41 írta Litterae »