Kakaskukorékolás

• 4219 válasz
  • 1770070 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Kakaskukorékolás
« Válasz #1350 Dátum: 2015. Október 20. 08:24 »
Törvény mondja ki, hogy a tag a jogait személyesen gyakorolja. Tehát minden küldött csak egy szavazócédulát kaphat. A távol lévők helyett senki sem szavazhat. Meghatalmazás ezekre az esetekre nem fogadható el.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1351 Dátum: 2015. Október 20. 22:32 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas csak kérdez?

Ki tudja, hogy a világ gigantikua méhészeteibe milyen atkaölő készüléket használnak, milyen vegyszerekkel?
Argentína, Kína, Brazillia... stb..
...és persze, hogy milyen hatásfokkal?
OMME elnökünk biztosan találkozott, vagy találkozhatott volna az Apimondián az említett országok képviselőivel...
Vagy miért ment ki?
Ennél nagyobb információt nem is hozhatott volna...
Tehát a kérdésem, innen az író asztalom mögül, egy pohár kellemes vörösbor társaságában, hogy ki tud ezekre a kérdésekre hitelérdemlő választ adni?

Várom a szakmaszerető világ járt szaktársaim válaszait...

Az Érdeklődő Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1352 Dátum: 2015. Október 21. 19:37 »
QUQURIQ !!!

Ma megint egy kicsit röpködtem az ország különböző helyei felett!
Gödöllőn a déli órákban nagy volt a sürgés forgás az OMME méhészete körül...
Egy forgató stáb ki lett utasítva egy Gödöllői méhegészségügyi felelőssel együtt...
Az OMME állománya röpkörzeten belül van a szomszédos méhegészségügyi felelős területéhez.
A Kitiltás oka, kutatási terület, minisztériumi engedély kell!
Ez egy Nemzeti Programos támogatásból létrejött OMME állomány!
Semmi köze a KÁTKI-nak, csak megbízták, hogy különböző kutatásokat végezzenek. Nem tulajdonos!
A minisztériumnak meg semmi köze az egészhez...
Csak egy kérdés?
Ki tudja hitel érdemlően megmondani, hogy az OMME milyen kutatásra adott ki megbízást és kinek?
Kinek, kiknek van végzettsége hozzá?
Miért nem a KÁTKI tart méheket kutatásra?
Tudtátok -e, hogy a KÁTKI udvarán lévő méhek hányszor voltak nyúlósak?
Ezért nem is tartottak ott az utóbbi időben méheket...

A röpkörzetes Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1353 Dátum: 2015. Október 22. 20:12 »
QUQURIQ !!!

A Bross féle Brüsszeli demonstrációt az OMME 7 buszig finanszírozta!
Most, ha az OMME karakán akarna lenni, és kimondottan a 16 000 magyar méhészek érdekeit szeretnék képviselni, a 370 000 millónyi OMME vagyonból juttatna 2-3 milliót, hogy eredményesek legyünk!
Az OMME nem engedheti meg magának azt a baklövést, hogy hagyja, hogy a méhészek a saját pénzeiken menjenek ki demonstrálni, Amíg az elnök több milliós fizetést vesz fel a semmiért...(az-az az elcseszésekért)...
A sajtóban magyarázkodni lehet, de nem érdemes...
Akár, hogy is számolgatom, minimum személyenként 50-601 ezer Ft-ot kell számítani költségként!!!
Ha az ágazat ennyit nem ér meg az OMME vezetésének, menjenek oda, ahonnan jöttek, és hagyjanak fel az érdek képviselettel!
Pár évvel ezelőtt a 7 busznyi méhész ingyen jutott ki Brüsszelbe, hogy képviselje az itthon maradottakat!!!
Most a környező országok képviselői is mellénk álltak, és erősítenek bennünket!
Az OMME vezetőjének kellene a magyar zászlót vinni legelöl, a mezőgazdasági parlament bejáratáig!
A Magyar méz méltóságát csak így lehet megvédeni!!!!
Aki csak tudja, magyar tulajdonú méz kereskedőnek adja oda a természet kincsét a mézét!

Uccu neki OMME vezetés! most megmutathatjátok, hogy Mi érünk Vagytok!

Köszönjük a 16 000 méhész nevében!

A Demonstrál Kiskakas!

*

bükk

• 169
« Válasz #1354 Dátum: 2015. Október 23. 08:32 »
Nekem egyszerű OMME tagnak kicsit elkapkodottnak,egy helyi egyesület akciójának tűnik ez a dolog.
Igaz nincs róla elég információm,pedig bizonyára más egyesületek is csatlakoztak volna...de láthatóan ez nem volt cél.Vajon ki fogadja őket Brüsszelben?

Kiskakas,szerintem rosszul emlékszel a korábbi Brüsszeli tüntetésre.
A kiutazók(10.eFt/fő) és az itthon maradt méhészek(1.eFt/fő) is hozzájárultak a költségekhez.(ez is egy összetartó erő volt)

Azzal meg,hogy magyar kereskedőnek adjuk oda a mézünk nehéz mit kezdeni.Nevezd már meg őket.
Egy amerikai mondás szerint az az igazi hazafi aki nagy adófizető!
Nos itt meg az látszik akik itthon  "magyarkodnak" a külföldi és hazai leányvállalatuk révén lenyelik a nyereséget.
Meg a  korrekt felvásárlási árakról meg elfeledkeznek....

*

kas62

• 146
« Válasz #1355 Dátum: 2015. Október 23. 09:02 »
Amikor a méhészek segítenek haragudni...
Nekem ez a véleményem.
A következő lépés,hogy a méhészek keverik a mézet...

« Válasz #1356 Dátum: 2015. Október 23. 09:53 »
Azon lehet morfondírozni, hogy kinek mekkora érdeke fűződik akár az egyik akár a másik tüntetéshez vagy demonstrációhoz. Lehet érdekeket felsorolni pro és kontra. Egy ami biztos, hogy érdemi lépések nélkül semmi nem fog sem pozitív sem negatív irányba változni.
Ha a méhésznek kell megfogni a mézkereskedő kezét vagy akár fordítva szerintem így vagy úgy de meg kell tenni.
A nélkül nem fog elindulni a haladás, hogy a kezdő lépést ne tenné meg valaki még ha imbolyogva is teszi azt meg.
Egy dolgot nem szabad megtenni, nem mellé állni egy méhész kezdeményezésnek az OMME részéről még akkor is ha ennek következményei esetleg kétségesek hatásaiban. Tonnaszám kóstoltatható parkolókban a méz, mégsem lesz akkora hír értéke mint amit most a kaposváriak kezdeményeztek.

Üdv. jani bátya

*

kas62

• 146
« Válasz #1357 Dátum: 2015. Október 23. 19:11 »
Az érdem az egyenlő az érdekkel?

« Válasz #1358 Dátum: 2015. Október 23. 20:14 »
Ha nekem szántad a kérdést, én sehol nem írtam érdemről, csak érdekről.
Hogy érdem e avagy hiba majd a jövő eldönti.
Az általam használt szó "érdemi" mely az érdemleges szinonímája, még csak véletlenül sem hasonlítható össze az érdem szóval.

Üdv. jani bátya

*

kas62

• 146
« Válasz #1359 Dátum: 2015. Október 23. 20:45 »
Oké,én személyre v.személyekre( :))vonatkoztattam nem a tartalomra ;)
Bocsi Jani bátya.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1360 Dátum: 2015. Október 25. 21:45 »
QUQURIQ !!! 

Kass62!

Én már az oviban bilin csúszkáltam a lányokkal kőrbe-kőrbe, amikor Te születtél!
Sőt már mézet is ettem.
Nem Kínait, hanem Magyart!
Akkor még a méhész, méhész volt, nem kereskedő!
Jelen jellemtelen, Kínai méz kereskedők is méhészek….voltak, olyanok mint Te és Én!
Csak az elég, nem volt elég…
Minden olyan kezdeményezés, ami ennek a gátját veti, csak támogatható, és dicsőíthető minden magyar méhész számára!
A Laboratórium analitikai egységeit, nem lehet megmagyarázni, azok tények!
Pár évvel ezelőtt amikor rendszeresen voltak közjegyzői méz mintavételek, a méz piac stabilizálódott…
Tudtommal voltak olyan méz kereskedők akiktől végleg a bíróság eltiltotta a mézkereskedelmet!
A mai napig nincs a méz szakmában a hamisító-k!
Ha csak 3-4 évente ki tudunk szanálni mi méhészek egy-egy ilyen méz hamisítót, már megérte a küzdelem!
De!...
….ha az OMME  folyamatosan vizsgáltatná a boltok mézeit, (úgy mint régen)…
Mind beszarna…
…és kénytelen lenne a tisztességes kereskedői versenyben beállni a sorba, a méhészek meg megkaphatnák a megérdemelt minőségi áru árát!
…és így mindenki jól járhatna!...
A vásárló is, a méhész is, és a kereskedő is!
Igaz, hogy a kereskedő, így már nehezebben tudna komoly földterületeket venni a Dunántúl frekventált részin! (100 hektár számra)…
A méhész meg csak küszködjön a méheivel, és az időjárással!
Persze a méz kereskedők között is vannak kivételek, akik segíthetik a méhészek göröngyös szakmáját…

Az analitikus Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1361 Dátum: 2015. Október 26. 21:08 »
QUQURIQ !!!

Végre valami elindult amit nem Cserényi irányít!
Pál fordulás, vagy talán Laci fordulás?
..ha Laci jó felé fordul talán, mondom talán, még a szimpátiát is elérheti...
Egy biztos, hogy jó, mondom nagyon jó, hogy "Végre" nem hallgatott az OMME észtrösztjére...
Úgy látom, hogy a többi vezérkar is az elnök mellé állt, sőt van aki még aktivizálta is magát...
Viszont nem hallani a visszahúzódott EB elnök, Fáskerti László állásfoglalásáról...
Vagy nagy az egyetértésük, vagy ezután lesznek nagy viták...
Ha az elnök egyedül végig tudja vinni a demonstráció lebonyolítását, ellenfelekkel, végre megérezheti az egyedüli irányítás örömeit...
No, de addig ne igyunk előre a medve bőrére, amíg meg nincs nyúzva...

A zsigerelő Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1362 Dátum: 2015. Október 27. 23:15 »
QUQURIQ !!!

Tisztelt Méhészek! (Barátaim )!

Az a tény mindig jusson az eszetekbe, hogy
…Takács Feri már régen szólt, az OMME vezetésének, hogy baj van, árad be a kínai méz, magyar   felcímkézett üvegekben.
… a kaposvári méhészek Petrus Lajos elnökkel megelégelték, hogy nem tudják eladni a mézeiket a
kínai méz túltengés miatt!
… Elkezdték szervezni a tüntetést Brüsszelbe!
…Cserényi ordított, hogy baromság!
…amikor meg a brüsszeli tüntetés szervezése komolyra fordult, rögtön Fekete Jóska is elkezdett szervezkedni, mert olyan égő lenne, hogy az OMME nem csinál ez ügyben semmit.
… kusdoktor meg belekezdett ugyanarra az időpontra szintén tüntetést szervezni egy bevásárló központ elé.
…halandzsa Matyi elnökünk meg a médiában, fűnek-fának azt híreszteli, hogy az OMME szervezi a brüsszeli tüntetést!
...először ellenzi, majd bele kapcsolódik abba amit más irányít!
…csak, hogy tudja mindenki, hogy nem az OMME vezérkara intézkedik.
…Az összes engedély a Kaposváriak és Takács Ferenc érdeme!

A nyitott szemű, jó fülű Kiskakas!

« Válasz #1363 Dátum: 2015. Október 28. 00:17 »
Kiskakas!

Utolsó két irásod,kukorékolásod fergeteges !
Gratulálok.

« Válasz #1364 Dátum: 2015. Október 28. 06:19 »
Kiskakas újra régi fényében kukorékol!
Van egy nagyon egyértelmű bizonyíték, hogy miért csak az események megindulása után kapcsolódott be az OMME!
Az OMME ügyvezetője egész héten szabin van!
Szerintetek, ha a brüsszeli demonstrációt akár az OV körül komolyan gondolták volna az OMME vezetői, elengedik Mészáros Józsit szabira?
Ezen a héten nem elérhető, még a telóját is kikapcsolta, akkor tudtam meg, hogy szabadságon van.
Ő már két hónapja lefixálta ezt a családja számára fontos időpontot, és akkor az elnök rábólintott.
Most meg tombolnak, hogy ezekben a fontos napokban nem számíthatnak rá.
Írtam már itt, és utána Janibátya is, hogy igazat állított Dr.Soós Tibor az egyik tárgyaláson, amikor azt mondta,
megszüntettük a kétfejűséget.
Arra utalt, hogy az OV-t megerőszakolta a jelenlegi vezetés, minden hatáskörét sárba tiporta, ezzel veszélyeztetve az OMME működését.
Az OV volt az egyesület "operatív döntéshozó szerve" amely egy gyors reagálású kis csapatként működött!
Az új vezetésnek az első feladatai között kell szerepeltetni az OV hatáskörének azonnali visszaállítását, sőt megerősítését, és az elnökség tejhatalmának megszüntetését!
Akkor legalább az OMME egyik feje talán tud gondolkodni, és nem vétenek rendre ilyen fatális hibákat.
Nem rég még azt állította vezetőink egy része, hogy nincs kínai méz, meg ne riogassák ezzel a méhészeket!
Most ők szervezik azt amit Petrus-Takács páros megunt!
Végezetül szerintem lépjünk túl ezeken a dolgokon, mert a végén az jön le, hogy "az én apukám erősebb".
A cél közös, zömében magyar mézek legyenek az áruházak polcain, akkor talán a felvásárlási ár is emelkedhet.
Irány Brüsszel!
Nagyernyei Attila