Adok-veszek-cserélek

• 474 válasz
  • 278037 megtekintés
Re:Adok-veszek-cserélek
« Válasz #105 Dátum: 2015. November 17. 20:38 »
Kivancsi111!
Látszik, hogy már vége a szezonnak, kicsit nyugodj meg és ne indulatból írj.
Én azt írtam, hogy diszkréten kéne "boltolni"!
Ez azt jelenti, hogy mivel nem vagytok gyógyszerkereskedők életveszélyes az interneten gyógyszert árulni!
Valami gondod lehet, hogy ezt nem fogod fel!
A diszkréció azt jelenti, hogy telefon, személyes találka és egyebek.
Nem szeretnélek megsérteni, de a jó szándékomat így kiforgatni nem kis teljesítményre vall!
Itt belekeversz mindenféle házipatika receptúrát, nem is nagyon értem mi történt veled.
Akkor adj fel újság hirdetést is akár a Méhészetben, hogy akciós atkairtók kaphatók nálad.
Még mielőtt megtennéd leírok egy esetet.
Itt nálunk a faluban születtek szép fajkutyák.
Azért nem írom a fajtát mert nem ez a lényeg!
Feltették a netre, és hamarosan jött is a vevő.
30.000 Ft-ot fizettek, és pár perc múlva 400.000 Ft-ot kértek!
Jó árusítást!
Az illegális gyógyszerforgalmazást szerintem ennyiből nem úszod meg.
Ha nem érted az már maga A PEH!

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 20. 20:07 írta atya »

« Válasz #106 Dátum: 2015. November 17. 21:02 »
"Itt belekeversz mindenféle házipatika receptúrát, nem is nagyon értem mi történt veled."

Olvasási és értelmezési hiányosság. Fuss neki még egyszer!
Te hol élsz?
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 20. 20:06 írta atya »

« Válasz #107 Dátum: 2015. November 17. 21:10 »
Most állj!
Én gyógyszerforgalmazásról írok, Te pedig tiltott technológiáról.
Szerintem hagyjuk abba.
Üdv:Attila

« Válasz #108 Dátum: 2015. November 17. 21:19 »

1.1. A jövedelem megállapítása

Az ingó értékesítési tevékenység bevételéből a jövedelmet - 2012. január 1-től - csak abban az esetben kell megállapítani, ha a bevétel a 600 ezer forintot meghaladta [Szja tv. 58.§ (9)].

Szerintem is hagyd abba.

*

barger

• 173
« Válasz #109 Dátum: 2015. November 17. 21:25 »
Sziasztok!

Először is köszönet Attilának hogy van ez fórum. Kezdő vagyok és nagyon hasznos dolgokat sikerült itt begyűjtenem. Nameg az se hátrány, hogy itt lehet kérdezni, egy könyvnek aztán mondhatnám.
Attila és Jenő előző hozzászólásakor olyan deja vu-m lett mint amikor a kaptár kérdéskört tárgyalták ki. Külső szemlélőként azt kell mondjam mind a kettőtöknek igaza van, csak a dolgok mikéntje a nem mindegy. A kaptárakra röviden visszatérve. Jenő rendszere működik, azért használ ilyet mert egyedül kezel, állóméhészete van és tudomásom szerint méhlegelőben sem annyira erős. Ez így rendben is van. Attila azt mondta, hogy többet is ki lehetne hozni belőle, én is úgy gondolom hogy lehetne, de ez már több munka ráfordítással is járna. Akkor meg ugyanott tartunk. Egyszóval mind a kettőtöknek igaza van.
A támogatott vegyszer kérdéséről megint ugyanez jutott eszembe. Olyan ez mint a karácsonyi ajándék, azt se írja bele senki az adóbevallásába, vagy a menyasszonytáncból befolyt pénzt sem. Mért ne lehetne a maradékot eladni, persze kockázat van benne a vevőnek. De valóban ezzel segíthet egy kis méhészen. DE! Kis hazánkban abszurdisztánban egy fórum hozzászólásaiért az üzemeltető felel. Legjobb tudomásom szerint az Attila érdeme ezen fórum megléte, ezúton is még egyszer köszönet érte, viszont ezáltal ő is felel az itt leírtakért. Lehet legyinteni, hogy ugyan már... De nem ajánlott.

Baranyi Gergely

« Válasz #110 Dátum: 2015. November 17. 21:27 »
Most állj!
Én gyógyszerforgalmazásról írok, Te pedig tiltott technológiáról.
Szerintem hagyjuk abba.
Üdv:Attila

Nem forgalmazás. Eladja ami megmaradt.
Majd kiabálj akkor is amikor a méhész a literes Takticot szétméri! Aztán az még e célból engedélyezve sincs.

*

barger

• 173
« Válasz #111 Dátum: 2015. November 17. 21:30 »
Akárhogy is nézzük, bármilyen vegyszert, gyógyszert csak és kizárólag engedéllyel lehet forgalmazni. Ezen kívül aki megvette arra is a továbbiakban sok előírás vonatkozik. Lásd csórikámat akinek ellopták a meggyborát aztán fagyállót kevert a palackba. Kapott is 5 évet.
Baranyi Gergely

« Válasz #112 Dátum: 2015. November 17. 21:30 »
Azért van itt más is.
"Az engedély nélküli gyógyszerforgalmazás a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 199/A. § (1) bekezdése alapján szabálysértésnek minősül. E tevékenység kivizsgálására a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszerve jogosult."

Ez pedig nincs összeghatárhoz kötve.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 20. 20:05 írta atya »

« Válasz #113 Dátum: 2015. November 17. 21:38 »
Aki meg Szerbiából hozza be a Mitacot, azt már csak azért is könnyű lenne elkapni, mert évek óta veszteség nélkül telel, és rohadtul sok méze van, és piszokul sok méhe, aminek egy részét el kell adnia, és neki esetleg nem is olyan rossz a méz ára, mert nem 3000-ért próbálja eladni háztól. Van azért baja bőven, mert leáll hülyékkel vitatkozni, de abbahagyja..........................

« Válasz #114 Dátum: 2015. November 17. 22:08 »
Tisztelt illegális gyógyszermaradék forgalmazók!
Azt ígértem többet nem szólok hozzá, mert reménytelennek látom.
A Nemzeti Programból vásárolt, és megmaradt gyógyszerek reklámozását itt és mindenkor megtiltom!
Az összes ilyen jellegű hozzászólást törlöm!
Szórakozzatok akivel akartok!
Ez igazán veszélyezteti az egész támogatási rendszert, és az OMME létét!
A technológiák olvashatók a monitoring kis könyvben.(lámpabél, papírzsepi, karton lap stb.)
Nagyernyei Attila

« Válasz #115 Dátum: 2015. November 18. 07:00 »
"Ez igazán veszélyezteti az egész támogatási rendszert, és az OMME létét!"
Ez egy marhaság
Amúgy a gyógyszer-cukor támogatás úgy ahogy van mehetne a kukába. Pl: Placebo 1250 Ft-ért, ja de támogatottak között van.
Jenő: a Taktik állatgyógyászati készítmény, a Mitak pedig növényvédő szer. Azért ezen is elgondolkodnék.

« Válasz #116 Dátum: 2015. November 18. 11:54 »
Azt gondoltam csak Kivancsi 111 nem érti a problémát,aztán belépett Lilahagyma is a sorba.
Szerintetek miért kell bemutatni a gyógyszerek csomagolóanyagát ellenőrzéskor?
A nemzeti Program a cukorról szól.
Nekem nem kell ecsetelni a trükkök sokaságát, azt belülről megtapasztaltam, hogy mire képes egy méhész agy.
Tolna megyében még a program elején vett egy méhész 1 db Perizint meg 50 mázsa cukrot.
Az akkori IB javaslatára azonnal arányosították a gyógyszer-cukor támogatást, hogy ne cukorakciónak tűnjön, ez egy önvédelmi akció volt.
Azóta kialakult egy belső gyógyszer piac, amit nyíltan hirdetnek egyesek.
Ha visszaemlékeztek pár hete egy napilap a Méhészklubról idézett.
Ezt az oldalt nem csak méhészek olvassák.
Ha az MVH vagy maga Tantó Úr beleakad egy ilyen hirdetésbe szerintem nem fog neki örülni.
Most is azt állítom, hogy veszélyezteti a programot a nyílt gyógyszerrel való üzletelés, én ezt tovább nem firtatom.
Tegnap már privátban az írták, hogy egy mocsok vagyok.
Ettől sokkal csúnyábban is fogalmazhatnak, a véleményem akkor sem változik, hogy ezt a témát diszkrétebben kell ecsetelni, a miértjét kifejtettem.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #117 Dátum: 2015. November 20. 08:22 »
Még is akárki akármit mond, nekem van egy gondom ezzel a gyógyszerekkel. Valamikor atka ellen nem volt, csak antivar füstölő csíkkal beadva. Bizonyítottan ennek az atka mennyiségnek nem volt a tizede sem. Most kb huszonhat szer van, és tíz szer annyi atka. Holott pont fordítva kéne lenni. Ha ötször annyi szer van akkor ötödrész atkának kellene lenni.
Nem fejtem ki, de ha megvizsgáljuk a dolgot a gyógyszergyárak szempontjából akkor nekik szinte ideális ez a helyzet.
Az pedig, hogy megjelent a gyógyszerek mozgásában egy fekete piac szerű valami, az pedig csak azt jelenti, hogy van kereslet, mert valami nincs rendben és a méhész kínjában kénytelen ide fordulni.

« Válasz #118 Dátum: 2015. November 22. 19:13 »
Sziasztok! Szekszárd és Bonyhád környékén ismer valaki olyan asztalost aki fekvőkaptárakat gyárt?
Köszönöm előre is a segítséget!

« Válasz #119 Dátum: 2015. November 23. 08:53 »
Kaptár gyártás bonyhád
tel.06302161407