Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 473014 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #1005 Dátum: 2023. Július 24. 08:55 »
Nektek meg ennyire telik?
Nézzük ti, hogy tiltakoznátok a jelenlegi helyzet ellen?
Ja nincs javaslatotok?
Akkor csüccs!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1006 Dátum: 2023. Július 24. 10:24 »
Altatódal! Itthon kellene rendet rakni...

« Válasz #1007 Dátum: 2023. Július 24. 10:47 »
Akkor aludj szépen!
130-150 ezer tonna hamis méz jött be Európába.
A magyar mézfogyasztás 10 ezer tonna.
Tényleg itthon kell rendet rakni.
Okoskodni azt rengetegen tudnak, de érdemi lépést senki nem javasol.
Ja cézét kérdezném mire is gondol az itthoni rendrakásban?
Őszintén érdekelne.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1008 Dátum: 2023. Július 24. 11:03 »
Volt már erre kísérlet (Süth Miklós részéről), akkor sem jött össze!!

*

neo

• 1000
« Válasz #1009 Dátum: 2023. Július 24. 12:28 »

Nézzük ti, hogy tiltakoznátok a jelenlegi helyzet ellen?

Tudod Attila, én immáron fél éve papagájként írom le, teljesen feleslegesen, hogy nagyon komoly keresnivalónk lenne. Egy olyan szervezet, mint az OMME pert indítana az Európai Bíróságon kártérítés cmén azért, mert a Mézdirektíva a hamisítás veszélyének elhárítása érdekében a kritikus szabályozási pontban ellentétes módon szabályoz, mint ahogyan ott kellene. Konkrétan e szerint meg kellene tiltani a mézek keverését. Ehelyett megkönnyítette. Vagyis a hamisítást lehetővé tette. Amit a saját vizsgálatai is bizonyítanak. Ezek alapján is be kellett volna tiltani a kínai mézimportot, de nem tette.
Az OMME elnöke pedig antidömping eljárásról beszél. Nem tudja felfogni, hogy az antidömping eljárás az nem hamisított mézek esetében megfontolandó eljárás. Itt azonban hamisításról beszélünk. Valódi mézük nincs annyi a kínaiaknak sem, hogy életbe kellene léptetni az antidömping eljárást. Az ukránoknak szerintem több valódi mézük van. De ott sem az antidömping eljárás a soron következő lépés. Van ott egy sokkal nagyobb bibi. Az ukrán mezőgazdaság az EU-ban betiltott szereket használhat. Az ilyen országokból szóba sem jöhetne az import. Ha az EU-ban egy élelmiszerben lévő hatóanyag az egészségre ártalmas, akkor az akkor is ártalmas, ha nem az EU-ban állítják elő. Az EU jogrendszere recseg-ropog. Az egyik intézkedése üti a másikat. Egyetlen intézmény van, ahol kikényszeríthető ennek az ellentmondásnak a feloldása. Az Európai Bíróság. Annak döntenie kell, hogy ha bejöhet ukrán mezőgazdasági termék, akkor az európai tiltásokat is fel kell oldani. Vagy fordítva: ha itt tilos, akkor ha Ukrajnában nem tilos, akkor nem jöhet be. Vagy-vagy. Olyan nincs, hogy is-is.
 Már egyszer leírtam! Nyomásgyakorlás nélkül nem megy. A tüntetés az nem nyomásgyakorlás.
Idézetet írta: Gyurcsány Ferenc
Lehet tüntetni! Majd megunják! Hazamennek!

A nyomásgyakorlás az, amikor színvallásra kényszerítjük az európai intézményeket! Amikor mondaniuk kell valamit, nem pedig lapulni a fűben! Mondani pedig csak egyfélét lehet! Meg akarja-e a jogszabály tiltani a hamisítást, vagy engedni akarja? Ha meg akarja tiltani, akkor a bizonyítékok alapján az elmúlt húsz évre nekünk kártérítés jár. Évente, családonként legkevesebb százezer Ft. 100 család a húsz év alatt 200 millió. Na ez a nyomásgyakorlás. Bizonyítsa be, hogy hamis méz nélkül ennél kevesebb illetne meg bennünket. Nem tudná bizonyítani! A kereslet-kínálat nem lineáris rendszer!
Ha netalántán a másik érvet fogadná el a bíróság, hogy a kritikus szabályozási pont alkalmazása nem életszerű (keverés tiltása), ezért a hatályos Mézdirektíva érvényben maradhat, akkor azonnal több tízezer oldalnyi jogszabály visszavonásáról is intézkednie kell, de szerintem sokkal inkább az európai jogalkotó intézmények feloszlatását kell kezdeményeznie, úgy, mint Európai Parlament, Bizottság Tanács), mert hát az mégsem működik, hogy jogszabály mondja ki, hogy szabad a hamisítás. Ebben az esetben a teljes jogrendszer hullana a porba.
Az a baj Attila, hogy ezt a néhány sort, amit most gyorsan lefirkantottam, nincs, aki érdemben  legalább cáfolni próbálta volna . Ezért inkább lapít úgyszintén fűben. A  méhészek pedig birka módon törődnek bele a sorsukba. Nem baj! Megérdemlik! Velem együtt! Ugyanis azt látom, hogy ennek a projektnek a végrehajtása nem fog menni, amíg Bross az elnök. Szerinte inkább vesszen az OMME. Mert a megoldás az lenne. Szétverni az OMMÉ-t azzal, hogy egy párhuzamos egyesületet hívunk életre, amelyik megindítja a bírósági eljárást. De nem lenne 100 belépő sem ebbe az új egyesületbe. A 2020-as kétharmados többség mindent elmond. Hála Istennek, most legalább a béke szigete van, ahol nyugodtan lehet dolgozni. Ezt ugye a Hegedűs Dénes mondta Neked. Most hirtelen nem jut eszembe, hogy ennek a három év béke szigetének milyen eredményei vannak, amit az ellenzék nélkül az OMME meg tudott csinálni? Lenne itt feladat, de inkább gumicsont dobálás van a népnek. Rágódjatok rajta, tüntessetek, a valódi megoldások helyett álmegoldásokat mondok nektek (antidömping)! Hátha egyszer végre talán belepusztultok! Én úgy látom, hogy ez a cél.

« Válasz #1010 Dátum: 2023. Július 24. 13:19 »
3 év elég nagy idő ahhoz hogy változzon az emberek véleménye. Szerintem a másik egyletbe sokan átlépnének.

« Válasz #1011 Dátum: 2023. Július 24. 13:20 »
Lenne itt feladat, de inkább gumicsont dobálás van a népnek. Rágódjatok rajta, tüntessetek, a valódi megoldások helyett álmegoldásokat mondok nektek (antidömping)! Hátha egyszer végre talán belepusztultok! Én úgy látom, hogy ez a cél.

Erre gondoltam én is Attila, csak nincs ennyi időm írni!!!

« Válasz #1012 Dátum: 2023. Július 24. 18:41 »
Cézé!
Légy szíves az idézet mellé írd oda, hogy mikor, hol, milyen szövegkörnyezetben íródott.
Nagyon megtévesztő ugyanis amit írtál, mert úgy tűnik az olvasónak, hogy ez tőlem származik.
Ha pedig nem tőlem származik az idézet, akkor sebtiben korrigáld!

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2023. Július 24. 18:45 írta Nagyernyei Attila »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #1013 Dátum: 2023. Július 24. 20:24 »
Ez a brüsszeli tüntetés a bohózat második felvonása lesz!? Csak más a rendező.
Az első felvonás sem aratott nagy közönségsikert.
Ebben a formában nem kellene erőltetni.  A darab megbukik. Nem lesz néző aki a következő előadásra jegyet venne.

« Válasz #1014 Dátum: 2023. Július 24. 20:47 »
Cézé!
Légy szíves az idézet mellé írd oda, hogy mikor, hol, milyen szövegkörnyezetben íródott.
Nagyon megtévesztő ugyanis amit írtál, mert úgy tűnik az olvasónak, hogy ez tőlem származik.
Ha pedig nem tőlem származik az idézet, akkor sebtiben korrigáld!

Nagyernyei Attila

Mondd neki cz, hogy majd akkor, ha visszarakta a törölt -rá is- terhelő hozzászólásokat, és Anti gumicsontjai sem vezetik tévútra a méhészeket!
« Utoljára szerkesztve: 2023. Július 24. 21:22 írta seed150 »

« Válasz #1015 Dátum: 2023. Július 24. 20:49 »
Mi az ,hogy indoklás nélkül törlöd a rád is nehezedő hozzászólásokat? Milyen módszer ez Attila ?

« Válasz #1016 Dátum: 2023. Július 24. 20:53 »
Itt mindent lehet Attilának. De majd az élet más területén is ilyen hatalommal bír?
Van itt a fórumon olyan méhész, aki nem látja, hogy kinek a szekerét tolja? Na ezekre bíztátok méhészek az érdekképviseletet. Még szerencse, hogy jó állásom van.

« Válasz #1017 Dátum: 2023. Július 24. 21:06 »
Lenne itt feladat, de inkább gumicsont dobálás van a népnek. Rágódjatok rajta, tüntessetek, a valódi megoldások helyett álmegoldásokat mondok nektek (antidömping)! Hátha egyszer végre talán belepusztultok! Én úgy látom, hogy ez a cél.

Akkor most helyesbítek (telefonról írtam, ezért a helytelen idézés), bár szerintem akiket a ködösítés sem zavar meg, azok eddig is értették, hogy neotól akartam idézni! Velősen kifejezte azt amit én is gondolok a zavarkeltésről!

« Válasz #1018 Dátum: 2023. Július 24. 21:09 »
Jó lesz így Attila!? Törölheted az előzőt, ha az n(s)em tetszik!

« Válasz #1019 Dátum: 2023. Július 25. 04:52 »
Ezt kérdezi tőlem a szamaras bácsi:
"Mi az ,hogy indoklás nélkül törlöd a rád is nehezedő hozzászólásokat? Milyen módszer ez Attila ?"
Csak a Méhészklubot züllesztő írásokat törlöm, de azt kíméletlenül.
Szerintem meg minden rendben van az ágazatban, nem kell tiltakozni.
Majd a küldöttgyűlésen is beolvasom a hozzászólásokat, hogy ....nem igaz, hogy gond van!
Kár a gőzért, had jöjjön továbbra is a 150.000 moslék Európába, ezzel a magyar méhészek is egyet értenek.....
kivéve azok akik józanul látják a történéseket.
Jah, és egy fontos közlendőm is lenne.
Erről OMME Küldöttgyűlési határozat is született!
Szerencsétlenek.
Nagyernyei Attila