Méhészeti programok

• 1150 válasz
  • 482650 megtekintés
Re:Méhészeti programok
« Válasz #405 Dátum: 2016. Március 08. 21:00 »
Tegnap Tolna megyében kétszer is volt méhészeti rendezvény, növényvédelmi témában.
Az egyik Pálfán, amit a szervezők nagyon ügyesen összekötöttek a gazdatalálkozóval.
Sajnos nekem a közgyűlésünk miatt előbb el kellett jönnöm, de a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara részéről, Terpo Úr 15 percben nagyon szépen összefoglalta a problémákat, és megoldásokat is ajánlott.
Megbeszéltük, hogy kidolgozunk közösen ehhez egy normális cselekvési tervet, amely előkészítését hamarosan megkezdjük.
Ezen részt fog venni a Kamara, a NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezetvédelmi Igazgatósága, és egy szakember a Növényorvosi Kamarától. (nem az OMME-s!!!!)
Ők mondták nem én!
Este, a közgyűlésünk után a téma folytatódott, most már a megyei NÉBIH Növény- Talaj- és Agrárkörnyezetvédelmi Igazgatója, Dr. Vörös Géza Úr jóvoltából.
Az előadónk úgy esett be, Pestről.
Sok megyébe kéne ilyen előadót hívni!
Hihetetlenül nyomja, és mindenre válaszol.
Rengeteget kérdeztek a méhészek, ezt szóvá is tette, hogy milyen aktív a társaság.
Közvetlensége lenyűgöző!
Ő is kérdezett!!!!
De mit, nem hiszitek el?
Erre 87 tanúm van!
Van Önöknek érdekvédelmi szervezete?
Én úgy tudom ez az OMME?
Nem folytatom, mert úgy sem hinnétek el mit mondott.
Elmondta, hogy mit kéne csinálniuk.
Remélem 3 hét múlva ezen a területen is radikális változás fog bekövetkezni.
Bár Cserényi doktor nagyon büszke arra , hogy a NÉBIH illetékese méhészcsaládból származik.
A kapcsolatát ki kéne használnia.
Ki is használja, de erről nem írnék, mert megkértek rá.
Doktor Úr!
Kitöltöttem a Méhegészségügyi Kis könyvemet, van érvényes Kis-kiszerelői engedélyem, bejelentkeztem az önkormányzatnál, feleségem volt tüdőszűrésen, nyugtát szoktam adni.
Rám küldheti a NÉBIH-es haverjait!
Röviden ennyi.
Nagyernyei Attila

« Válasz #406 Dátum: 2016. Március 08. 22:18 »
Nem csodálkozom azon , hogy Bross nem kívánt bemenni annak az oroszlán barlangjába ahol többször megmarták !!!!!! Én is voltam Bakon és a két elnökjelölt végén tartott tíz perces expozéja után kapott  külön taps alapján Bross a befutó !!!!

« Válasz #407 Dátum: 2016. Március 10. 17:50 »
Fendrik doktor is ott volt Bakon az elnökjelöltek párbaját meghallgatni. Úgy tudom hozzászólt. Nem volt elragadtatva Mészáros úr szereplésétől. ............

Kedves Geddekas!

Sajnos nem jó az információd. Fendrik Péter ugyan valóban megjelent a baki elnöki vitanapon, de nem volt ott az elejétől fogva, később esett be. Nem szólt hozzá. Senki nem szólt hozzá a vitához.
A vita során és végén a hallgatóság nem kapott lehetőséget a hozzászólásra, pótkérdésekre. Rövid volt az idő, Brossnak mennie kellett a zalaegerszegi előadásra, ezért igény esetén sem lett volna lehetőségünk kérdéseket feltenni. Így is késve indult, s érkezett, nekünk, otthon lévőknek is gondot okozott odaérni a landorhegyi  úti Keresztury VMK-ba a kezdésre.
Az elnökjelöltek kérdéscsoportonként felváltva válaszoltak Czémán László levezető elnök felolvasott kérdéseire, 2-2 percben. Kérdéscsoportonként váltották a válaszadás sorrendjét, s a kérdéscsoport végén lehetett válaszolni az ellenfél által felvetett gondolatokra.
Bent tehát semmi olyan nem hangzott el, amit te próbálsz tényként tálalni. Amire te utalsz a kutatási programokkal kapcsolatban, az a vita végén, annak lezárta után, a bejáratnál hangzott el. A társaságunk a közelben volt, mindnyájan jól hallottuk az elhangzottakat. Fendrik Péter nem az alkalmazott kutatásokról beszélt Mészáros Lászlóval, hanem a viasz detoxikálásával kapcsolatos programjáról, amit annak idején az IB elé is bevitt, de az ott és akkor nem kapott támogatást. Állítólag a szakmai elnökhelyettes összeférhetetlenségre hivatkozva lesöpörte a javaslatot. Mészáros ismételten felajánlotta a témában az együttműködés lehetőségét, de Fendrik azt indulatosan visszautasította, de lehet, hogy ez nem is indulat, mindössze a véleményének határozott, vehemens megfogalmazása volt.
Egyébként Fendrik Péter a fülünk hallatára azt mondta, hogy a választás során egyik elnökjelölt mellett sem kíván állást foglalni. Be kellene végre látni, hogy az ő dolga, miként ítéli meg a jelölteket, hiába igyekszel a szájába adni a saját vágyaidat.
Kár, hogy az ismételt kapcsolatfelvétel kísérlete így alakult, mert mi kedveljük Fendriket, bár tudjuk és értjük azt is, hogy a praxisa és a vállalkozása(i) mellett az érdemi érdekképviseleti munkára már nemigen maradt ideje, mint ahogy régebben a megyei szaktanácsadói feladatokra sem mindig jutott. Talán ebből eredhet Brossal kapcsolatos emóciója is, hiszen végtére is Bross volt, aki a szaktanácsadói pozícióból eltávolította a dokit.
Ezért javasoltam, hogy ne tálaljon és kommenteljen senki tényként olyanokat, amik nem hangzottak el a vita során. Remélem a válaszokat vágatlan formában, szerkesztetlenül rövidesen közzéteszik. Az írott anyagból sajnos hiányozni fog a nonverbális kommunikáció, de mint írtam, ez esetben ez talán inkább Bross Péternek kedvezhet.   

« Válasz #408 Dátum: 2016. Március 10. 18:03 »
Lousicide!

"Remélem a válaszokat vágatlan formában, szerkesztetlenül rövidesen közzéteszik. Az írott anyagból sajnos hiányozni fog a nonverbális kommunikáció, de mint írtam, ez esetben ez talán inkább Bross Péternek kedvezhet. "

Persze a remény hal meg utoljára.
Nem kell félni nem lesz megvágva az anyag, szerintem teljesen át lesz írva.
Lásd: Kaposvári méhésztalálkozó
         és egyéb irományok.
Hidd el nem volt véletlen ,hogy Mészáros nem engedélyezte a hanganyagot vagy a videót.
Az elmúlt időszakban többszörösen is rajta lehetett csípni a félrebeszélésen, szerintem most sem történne másként.

Üdv. jani bátya   

« Válasz #409 Dátum: 2016. Március 10. 18:29 »
Miért távolította el a szaktanácsadói pozícióból a Bross Fendriket?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #410 Dátum: 2016. Március 10. 21:21 »
Idézet
lousicide
Idézet
Bent tehát semmi olyan nem hangzott el, amit te próbálsz tényként tálalni. Amire te utalsz a kutatási programokkal kapcsolatban, az a vita végén, annak lezárta után, a bejáratnál hangzott el. A társaságunk a közelben volt, mindnyájan jól hallottuk az elhangzottakat.
Beszéltem Fendrik doktorral. Nem derült ki számomra a beszélgetés során, hogy amit Ő mondott, az a nagy plénum előtt hangzott el, vagy kiscsoportos beszélgetésben. De ha te is hallottad, akkor nyilván azért hallottad, mert Ő nem is akarta véka alá rejteni az álláspontját.
Jó tette.
Idézet
Fendrik Péter nem az alkalmazott kutatásokról beszélt Mészáros Lászlóval, hanem a viasz detoxikálásával kapcsolatos programjáról, amit annak idején az IB elé is bevitt, de az ott és akkor nem kapott támogatást.
Akár tetszik neked akár nem tetszik, a viasz detoxikálása ALKALMAZOTT KUTATÁS. Arra a figyelemfelhívásra adta be, amiben kérte az OMME vezérkara az alkalmazott kutatási programra a javaslatokat. A OMME vezetése nem is volt hajlandó érdemben tárgyalni senkivel sem, aki beadott kutatási javaslatot. Tehát nemcsak Fendrikkel nem tárgyaltak. Azt is tudom, hogy miért! Szervilis magatartás miatt. A tudományos kutatáshoz a jelen vezérkar olyan félelemetesen setét, mint a néger segge éjfélkor, ezért aztán a felülről érkező nyomásnak engedve oda tolták a pénzt, ahol aztán az biztosan a semmibe hullik. Oda is hullott.
Idézet
Állítólag a szakmai elnökhelyettes összeférhetetlenségre hivatkozva lesöpörte a javaslatot.
No, ez pletyka.
Egyébként meg nem is akartak, szándékukban sem állt semmilyen mértékben együttműködni Fendrik doktorral.
Idézet
Mészáros ismételten felajánlotta a témában az együttműködés lehetőségét, de Fendrik azt indulatosan visszautasította, de lehet, hogy ez nem is indulat, mindössze a véleményének határozott, vehemens megfogalmazása volt.
Tudod, aki valamennyire is ért a tudományos életből valamit, az nem is reagálhat másként, mint ahogy Fendrik doktor tette. Egyetértek vele.
Milyen együttműködésről beszél Mészáros? Én megtapasztaltam már, hogy amit ma igért és le is tette rá a nagyesküt, hogy úgy lesz, azt másnap simán és gátlástalanul, szemrebbenés nélkül visszaszívta. Miért változott volna meg?
Idézet
Egyébként Fendrik Péter a fülünk hallatára azt mondta, hogy a választás során egyik elnökjelölt mellett sem kíván állást foglalni.

Ez a kijelentésed engem meglep. Nem így tudtam.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #411 Dátum: 2016. Március 28. 09:23 »
A Tavaszváró előadásai, ha még valaki nem látta, itt egy helyen megtalálhatóak.
https://fustolo.wordpress.com/2016/02/14/xii-tavaszvaro-mehesznap-eloadasai-videon/
Nagyernyei Attila

« Válasz #412 Dátum: 2016. Április 08. 22:11 »
Holnap nem lesz valami jó idő, ezért aki Gödöllő felé repked, 3-tól Bross Péter előadását hallgathatja meg a SZIE V. előadójában :)

« Válasz #413 Dátum: 2016. Április 08. 22:14 »
Mi holnap éppen arrafelé fogunk kirándulni, jó lenne majd rábeszélni a társaságot egy kis kitérőre.

Üdv. jani bátya

« Válasz #414 Dátum: 2016. Április 08. 22:19 »
Csak nem a kalocsai csapat jár a HáGK-ban? :)
Ebéd és Kastély után egy egyetemi járat beleférhet.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #415 Dátum: 2016. Április 08. 22:19 »
QUQURIQ !!!

Ha jól tudom, holnap beiktatási bulit csapnak a Gödöllőiek Bross Péter tiszteletére!!!
Aki tud menjen el, de azért sütit is vigyen!

Üdv! Kiskakas! Baldavári László

« Válasz #416 Dátum: 2016. Április 08. 22:20 »
Csányi Antival arra fogok repülni.
Üdvözlettel és köszönettel a gödöllői szervezőknek!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #417 Dátum: 2016. Április 09. 20:55 »
Igen itt voltak a gyűlésünkön. Köszönet az ativitásukért.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #418 Dátum: 2016. Április 10. 16:41 »
A kalocsai csapat 09.én 9.00 kor érkezett a HáGK-ba szakmai napra.
Ennek keretében megtekintettük a kiváló felszereltségű méhészeti múzeumot, ahol Sz. Gy. személyében kiváló "idegenvezetőt" kaptunk.
Mellette kapott helyet a HáGK méhese és felújított Méhes háza is, valamint láthattuk az OMME konténerét, valamint "méhészetét" is.
Jelenleg a szépen elhelyezett rámpákon 2-3 db 1/2 NB rakodó, és 3 db NB kaptár van, amelyekből - bár nem volt igazán jó idő - méhek nem távoztak és nem is érkeztek "haza".
Egyik kollégám megpróbálta enyhe kopogtatással megtörni a "csendet", de erre sem reagáltak.
Délután 3 órakor jó előre megszervezett tematika szerint megtekintettük a Grassalkovics kastélyt idegenvezetéssel.

Jó hangulatú, értelmes napunk volt.

Sajnáljuk, hogy nem tudtunk részt venni a Bross P. ugyanebben időpontban megtartott előadásán, és ünnepi köszöntésén.

Az őszi előadói listába már most tervezzük Péter meghívását , és reményeim szerint  addigra már az új vezetés elvégzett  és tervezett valódi "érdekérvényesítő" tevékenységéről tud majd élőben beszámolni.

Gratulálok a Gödöllői Egyesületnek !!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #419 Dátum: 2016. Április 10. 16:45 »
Akkor ott jelenleg nincs szükség méhészre sem, méhegészségügyi vizsgálatra sem. Nagy veszteség.

Szerintem nagyon nincs rendben a méhészeti kutatás sorsa Magyarországon.