Tényleg ki az az Ádám József???
Ha bárki, bármit tud, bármilyen visszaélésről, ami a méhészek közösségének ártott, akkor miért nem lépett fel ellene?
(Aki elkövette az a bűnös. Aki tudott róla és nem szólt róla az a bűnpártoló. Aki tudott róla és segített benne az a bűntárs. Aki tudott róla és nem szólt, hogy majd később használhassa az infót az meg a zsaroló. Aki meg nem tudott semmit semmiről az alkalmatlan volt arra a tisztségre amire megválasztották.
Akkor viszont el kell gondolkozni azon, ha esetleg ezek közül a személyek közül valaki ha még hivatalban van,
nem kellene-e leváltani az alkalmatlansága miatt? Szerintem!)
Kérdezném amikor ezek a dolgok történtek akkor ki volt az elnök?
............
Kedves Texas Ranger!
Ugyan Attila (Ata) igyekezett figyelmeztetni, hogy aki szelet vet, vihart is arathat, de úgy látom, az ominózus hegesztőszemüvege mögül kikandikálva nehezen képes a jó tanácsra fókuszálni. Miért kérdezgeti, ki is lehet Ádám József. Önnél nem hiszem, hogy jobban tudná bárki is, hiszen 2009. szeptemberében együtt szerepeltek vele a Gazdakör c. müsorban...
http://nava.hu/id/870700/ Most az emlékezete fakult meg a "megváltó harcban", vagy esetleg nem szeretne igazat mondani, hiszen e "költőinek szánt kérdések erősen manipulatívaknak tűnnek. Természetesen az idézett videón nem csak ketten osztották az igét, az OMME akkori elnöke is szerepelt a műsorban, ha jól láttam, éppen az Ön méhesében. Ha netán homályosodna az emlékezete, hallgassa vissza. Nem mondhatja, hogy csak az utolsó elnöki éra favorizálta Ádám Józsefet, Brossnak sem volt semmi kifogása ellene, s az Ön számára sem volt teljesen ismeretlen az Udvarhelyszéki Örösi Méhész Egyesület elnöke. Az, hogy Ön sűrűn tűnt fel az egykori elnök mellett, azon nincs miért csodálkozzunk, feltehetően jól megértették egymást. Ezt már csak onnan is gondolom, hogy az egykori sikertörténetről, a kaptárazonosító rendszerről is együtt nyilatkoztak 2009. szeptemberének végén:
http://nava.hu/id/876788/ Igaz, hogy azóta Nagyernyei Attila már jelentősen átértékelte ezen brossi kezdeményezés "pozitívumait", de talán ő nem volt akkortájt olyan bennfentes információkkal ellátva, mint Ön. Sajnos sok fura pletyka is keringett méhész-berkekben erről a projektről (s itt nem Nagyernyei eliminálódott leolvasójára utalnék, az sem lehetetlen, hogy ő -használhatatlannak ítélve- egyszerűen eldobta), de eszembe sem jutna Önt azzal vádolni, hogy bűnpártoló, bűntárs vagy ne adj Isten, zsaroló szándékokkal hallgatott volna. Erős a gyanúm, hogy idejében belátta: "ugyan nem tudott semmit semmiről", de felderenghetett, hogy saját szabályrendszere alapján alkalmatlanná vált arra a tisztségre, melyre megválasztották. A történések fényében nem tudok másra gondolni, mint hogy az egyesületi elnökségről való lemondásával ezen "tudatlanságának" konzekvenciáit vonta le...
Azt sem szeretném sugallni, hogy a MMNP-ból "finanszírozott" előadások között valóban volt az egykori elnök tudtával és cinkosságával dotált, ámde a jogvégzettek szerint törvénysértő fejtágító. Nem szeretném, ha az terjedne rólam, hogy kizárólag nekem csípte volna a szemem e jelenség, ezért inkább "átemelnék" a "Ződről" olyan idézeteket, melyek szerzői itt autentikus véleményformálókként elfogadottak:
"Litterae:
Hozzászólás témája: Re: Buckfas méh Hozzászólás Elküldve: 2010.01.14. 00:03
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Baldavári László írta:
Tudjátok, hogy engem nem érdekel, hogy Krajnai, Buckfast, Kárpáti, Bánáti, Kaukázusi, Promorsziy, csak a legjobb legyen! Ha a radírgumi a legjobb én azt fogok tartani!......
Engem viszont érdekel és meg vagyok döbbenve ezen a szemléleten. Nehéz a szívem, amikor méhészekkel kapcsolatban merülnek fel ilyen kérdések. Sokféle méhésszel találkoztam, s ezen a fórumon is sok véleményt megismertem. Vitákat, sokszor indulatos vitákat követhettem, követhettünk végig. Az úgynevezett méhésztársadalom nagyon sokszínű. Meg lehet itt találni az egyszerű kétkezi munkást és a kiművelt, sokszor többdiplomás méhészeket is.......... Ne vitassuk, hogy van a méhészek között néha rivalizálás is, s valljuk meg, emberek vagyunk, az irigység sem kerüli el némelykor a méhészeket.
Azonban, már kezdő méhész koromban is azt tapasztaltam , hogy a méhészek ismerik a természetet, követik annak változásait. "Rajta tartják a mutatóujjúkat a természet érverésén."
Talán sokan nem fogalmazták meg maguknak, de úgy gondolom, hogy mindannyian tiszteljük a Teremtés eme csodáját. (A materialisták, ha nem tévedek, fejet hajtanak az általuk csodált evolúció előtt.)
Egy valamit nem értek. Miért kell belepiszkítani az örökségünkbe. Miért hiszik néhányan, hogy okosabbak sokezer év genetikai csodájánál.
amatőrök írta:
Kíváncsi lennék ha a méhészek összedobnák a pénzt és pert indítanának az őshonos méh genetikai szennyezése miatt, Baldavári Úr mivel védekezne?
Amatőrök!
A felvetés érthető részedről, de ez nem a mi dolgunk kellene, hogy legyen. Ha valaki követte a topik hozzászólásait, akkor megismerhette a jogi minősítését a "Buckfast egyesület " tevékenységének. (nem volt kimerítő, de a lényeget tartalmazta) Jelen esetben bűncselekménnyel állunk szemben. Büntetőeljárás feljelentés, vagy a hatóság hivatalos észlelése alapján indul.
Ha, ebben az országban betartanák a törvényeket, akkor elsősorban a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumnak, másodsorban az OMME-nek kellene feljelentést tennie.
Az, hogy az említett minisztérium, illetve érdekképviseleti szerv részéről a feljelentés nem történt meg, az gyalázat. Ha, valaki úgy gondolja, hogy nem jól látott, annak mégegyszer leírom: gyalázat."
Egy másik:
"bebe:
Hozzászólás témája: Re: Buckfast méh Hozzászólás Elküldve: 2010.08.13. 12:42
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Pletyka szintű információim szerint Baldavári Lacinak bejött a buckfast üzlet. Sajnos az az érzésem, hogy nemcsak pletyka, hanem valóság, hogy többezer buckfat anyával fertőzték meg ez évben az országot 2-2500 Ft/anya áron.
Nem értem a méhészeket. Ezek az anyák bizonytalan telelésűek Magyarországon és a Nemzeti Program támogatását sem vehetik igénybe rá. És mégis veszik. Ennyit ér a reklám."
"Litterae:
Hozzászólás témája: Re: OMME hírek Hozzászólás Elküldve: 2012.09.13. 15:34
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Az OMME honlapján olvasható, az elméleti ismeretterjesztés program 2012/2013. évében, az OMME által javasolt előadások listája. Köztük a Baldavári László által jegyzett, a „Buckfast méhhibrid ismertetése, tulajdonsága és ezekkel való termelés” című előadás.
Jóemberek, senkit nem zavar a szakmai témák ajánlói közül, hogy a Buckfast hibrid tartása Magyarországon törvénytelen? Mi több, a hibrid törvénytelen tartására buzdító előadót a Magyar Méhészeti Nemzeti Program pénzéből előadásonként 35.000 Ft-tal jutalmazzák is.
Ezt komolyan gondolják, vagy ekkora az OMME szakmai stábjában a tudatlanság, netán ekkora a gátlástalanság?
http://www.omme.hu/portal/index.php?opt ... &Itemid=46"
Nos, ha kétségei lennének, s Bebét mégsem ismerné fel, segítségképpen elárulom, hogy méhész-körökben az egykori Bebét csak úgy nevezik: a gödöllői Chuck Norris "bosszúja" az OMME ellen. Ha rám hallgat, nem lesz büszke rá, bár Ön tudja...
Amúgy kedves Chuck Norrisunk, elkerekedett szemmel konstatáltam Gabika távozta fölött érzett megindultságát is. Egy valódi Texas Ranger nem engedhet a gyengéd érzelmeknek, Chuck Norris kemény, mint a vídia, egyedül ő osztható nullával, ő bírta szóra a Csendes-óceánt, s óvszerként is igazi texasi csörgőkígyót használ. Egyébként is furán jön ki, hogy míg Gabika távoztával könnycseppeket morzsolt el a szeme sarkában, addig Katika eltávolításához a Kontroll Csoport Chuck Norrisa ragaszkodott nem oly rég körömszakadtáig...
Arra meg inkább megkérném, hogy ne idézze ilyen vehemensen az öreg "fűrészest", mert még a végén meg talál jönni a hívó szóra. Az meg még Chuck Norrisnak is lehet kellemetlen. Ne feszegesse azt a ládát, nehogy ki találjon nyílni, s kiderüljön: nem Pandora szelencéjének fedelét igyekszik nyitogatni. Tudja, szükség esetén én is képes vagyok az önéhez hasonló böszmeségre, egyedül azt vegye figyelembe, hogy e böszmeséghez rendelkezem némi szókinccsel is...
Ön már beírta nevét arany betűkkel az annalesekbe, mikor a Dr. urat helyzetbe hozta Gödöllőn, örökké hálás szívek magasztalják e tettéért. Amúgy meg javasolnám (s ez csak egy jó tanács), ne vegye ennyire véres-komolyan saját magát. Én sem teszem...