OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 290175 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #375 Dátum: 2016. Március 05. 20:52 »
Bocsánat! Nekem semmi problémám a szaktanácsadókkal, végzik a munkájukat azért kapják a bérüket. De ne akarjon egy OMME által  megbízott vállalkozó szaktanácsadó, megmondani, irányítani, vezetni, egy méhész érdek védelmi egyesületet!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #376 Dátum: 2016. Március 05. 20:54 »
QUQURIQ !!!

Lehet, hogy sokan vitatkozni fognak velem, DE!

Én Kiskakas, a szavazó cédulákra ráíratnám a választható illető, státuszát az OMME-n belül.

pl. Fekete József, általános elnökhelyettes, Nógrád megyei szaktanácsadó
     Tóth Péter IB-tag, (elnökségi tag) Veszprém megye szaktanácsadó
     Lászlóffy Zsolt külkapcsolatokért felelős alelnök, Csongrád megyei szakértő
     Dr. Mészáros László, OMME elnök, Naszály menti egyesület elnöke,
     Egyed Árpád IB-tag (elnökségi tag), OMME Magyarország Kft ügyvezetője, Nagyatádi Méhész Egyesületelnöke

Vagy, ha a jelöltek listáján van szaktanácsadó pl. Varga Tamás (most Ő jutott az eszembe)(nem tudom, hogy jelölték-e)?

Ha az OMME jelenlegi vezetése nem hajlandó, két év óta elrendezni az összeférhetetlenséggel együtt járó korrupciót, úgy a Küldöttek, dönthessenek, hogy akarják -e tovább az összeférhetetlenséggel együtt járó Demoklész kardját, hogy lebegjen a támogatások felett!
Jogilag ez azért megvalósítható, és követelendő!!!
...mert ezek a funkcióban lévő illetők nem mondtak le a posztjaikról és így folyamatos lenne az újra megválasztásuk!
...HA!
Választásuk előtt lemondanak a tisztségükről, titulus nélkül kerülnek fel a listára, ABC sorrend szerint!
Holnapi OV-n le kell fixálni, hogy melyiket választják az "urak"!
Azt is le kell tisztázni, hogy csak úgy fogadja el az új választási eredményeket a "VÁLTOZÁS" -t választók, ha a szavazat számláló bizottságban két fő "Változást" támogató van!!!
Mert, ha mégis a jelen vezetés nyerne, úgy a "Változást igénylőknek" tudomásul kell venni a többség akaratát!!!
Csak ezzel az eszközzel érhető el, a következő 4 év közös munkája!

" Itt az idő, most vagy soha"...

Az Anonymousz Kiskakas!

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #377 Dátum: 2016. Március 05. 20:58 »

Miért tehetne arról ez a fórum, ha jelenlegi vezetés ennyi "negatív dologgal" szolgál?

tsá

Sorold mááár... erre várok... ezért könyörgök itt mindenkinek!!!!
- letolt gatya, neonikotinoid nem játszik...
lop, csal, hazudik meg demagógia.

Konkrétumokat. Köszi.

Érdekes vki azt írta azért ilyen kevés az elnökjelölt, mert elnyomó a rendszer, erre kiderül, hogy azért van sok elnökségi jelölt mert elnyomó a rendszer....  :o na most akkor mi is van?

Most olvastam másik topikban, hogy lesz Zalában beszámoló a jövőképről, nna az alapján már lehet választani. Remélem mindkét fél közzéteszi írásban is, hogy lássuk.

« Válasz #378 Dátum: 2016. Március 05. 21:05 »
ÁÁÁ Kiskakas!
Légy precízebb!
pl. Fekete József, általános elnökhelyettes, Nógrád megyei szaktanácsadó, a Nemzeti Agrárkamara Nógrád megyei alelnöke, a Magyar Méhészeti Nemzeti Program Értékelő Bizottság tagja!
(Az utolsó olyan kurvára összeférhetetlen, hogy a monitorom is villog!)
A saját munkáját (szaktanácsadó)  értékeli!
Komolyan mondom, hogy rögtön besz@rok!
 -Tóth Péter IB-tag, (elnökségi tag) Veszprém megye szaktanácsadó, az OMME monitoring programjának vezetője, a Veszprém megyei Növényvédelmi és Növényorvosi Kamara tagja.
Nem folytatom, Fekete József kiverte nálam a biztosítékot.
Nagyernyei Attila

*

FInta

• *
  • 23
« Válasz #379 Dátum: 2016. Március 05. 21:08 »
Egy biztos nekünk küldötteknek kell pontot tenni az összeférhetetlenségre. Saját lelki ismeretünk szerint!
Az elnökünk ígéretet tett, hogy kikéri a Szakhatóságtól az állásfoglalást, ez ügyben, eddig semmi választ nem kaptunk. Miért? Mert olyan választ kapott ami az összeférhetetlenséget elismeri!
Vagy. Ha ellenkező véleményt kapta volna már rég ezt hangoztatná, de így hallgat!

Már nem emlékszem, hogy KGY-n vagy OV-n hangzott el, de vmi olyasmiről volt szó, hogy az alapszabály szerint minden tag választhat és választható - mert ezt írja elő a civil tv. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy szaktanácsadó, NAK tisztségviselő, mézkereskedő... Az ide vonatkozó tv. szerint nincs ezzel probléma...

Ez már a magán véleményem: ahogy az SZMSZ-ben korlátozva van a számuk talán ott lehet ilyen megkötést is tenni. Az már érdekesebb ha van köztük olyan, mint itt a fórumozók között és feljelentést tesz előfordulhat, hogy megnyeri a pert.

passzpiros....

« Válasz #380 Dátum: 2016. Március 05. 21:13 »
kiskakas!
Jó az elképzelés, ezt  a holnapi OV-én kell el dönteni, számon kérni az elnököt valamint a jelölő bizottság elnökét, illetve felkérni a szóban forgó urakat, hogy válasszanak és úgy kerülnek fel csak a jelölt listájára.

« Válasz #381 Dátum: 2016. Március 05. 21:18 »
Azt is le kell tisztázni, hogy csak úgy fogadja el az új választási eredményeket a "VÁLTOZÁS" -t választók, ha a szavazat számláló bizottságban két fő "Változást" támogató van!!!

Fel kell kérni egy közjegyzőt a választások lebonyolításához, ez a legegyszerűbb. Egy ekkora egyesületnek ez nem tétel és a közjegyző részvétele garancia a választás szabályos lefolytatásához.   

« Válasz #382 Dátum: 2016. Március 05. 21:21 »
FInta!
Nem tudom mennyire vagy informált. Az OMME közhasznúsága itt bukott meg!!

« Válasz #383 Dátum: 2016. Március 05. 21:25 »
Nekem meg az a javaslatom, hogy a szavazás megtörténte után, amikor az összes szavazócédula már az urnában van, előttünk, a termet nem elhagyva, öntsék ki annak tartalmát az asztalra!
Ne vigyék ki a szavazóurnát a teremből!
Senki nem zavarja őket, csak az a fránya bizalom, az nagyon hiányzik most.
Ne haragudjatok meg, de nekem szomorú tapasztalataim vannak a választások tisztaságáról.
Nem ide tartozik, Tolna megyében túl vagyunk rajta, de tudnék mesélni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #384 Dátum: 2016. Március 05. 21:31 »
FInta!
Csak egy kérdés a szóban forgó SZMSZt ki állította össze? Nem akarok személyeskedni (egy szaktanács adó, mert olyan pozícióban volt) erről ennyit részemről! De ő nem dönt az OMME belső ügyeiben, illetve nem szavaz!
Hogy van ez????

« Válasz #385 Dátum: 2016. Március 05. 22:26 »
Egy biztos nekünk küldötteknek kell pontot tenni az összeférhetetlenségre. Saját lelki ismeretünk szerint!
Az elnökünk ígéretet tett, hogy kikéri a Szakhatóságtól az állásfoglalást, ez ügyben, eddig semmi választ nem kaptunk. Miért? Mert olyan választ kapott ami az összeférhetetlenséget elismeri!
Vagy. Ha ellenkező véleményt kapta volna már rég ezt hangoztatná, de így hallgat!

Már nem emlékszem, hogy KGY-n vagy OV-n hangzott el, de vmi olyasmiről volt szó, hogy az alapszabály szerint minden tag választhat és választható - mert ezt írja elő a civil tv. Ebből a szempontból tök mindegy, hogy szaktanácsadó, NAK tisztségviselő, mézkereskedő... Az ide vonatkozó tv. szerint nincs ezzel probléma...

Ez már a magán véleményem: ahogy az SZMSZ-ben korlátozva van a számuk talán ott lehet ilyen megkötést is tenni. Az már érdekesebb ha van köztük olyan, mint itt a fórumozók között és feljelentést tesz előfordulhat, hogy megnyeri a pert.

passzpiros....

Persze, de nem figyeltél. Volt ott több hozzászólás. Megpróbálom leírni:
Feleség méhész, OMME tag. Jelölhető? Igen. Megválasztják elnöknek.
Férj OMME tag, méhész. Jelölt. Megválasztják Ellenőrző Bizottság elnökének.
CSAKHOGY EZ ÖSSZEFÉRHETETLEN!!!

Az alap: Igaz, mindenki jelölhető és választható. Eddig ez meg is van. Csakhogy más jogszabályok korlátozzák az összeférhetetlenséget. Nem egyetlen paragrafust kell kiemelni, hanem a jogszabályok összességét kell nézni. A példában Vagy a férjnek, vagy a feleségnek le kell mondania. Ugyanez a helyzet a szaktanácsadó és a döntéshozó összeférhetetlenségével. Jelölhető, de nyilatkoznia kell, ha megválasztják, akkor melyik pozícióról mond le.

Az Összeférhetetlenséget nem a civil törvény mondja ki minden esetre, hanem több, más jogszabály. Egyébként nem vagy egyedül azzal, aki szerint NEM aggályos, hogy Fekete, mint általános elnökhelyettes részt vesz a saját főnökének, mint szaktanácsadónak a kiválasztásában. Lászlóffy is szereti a saját főnökét kiválasztani, meg Tóth Péter is. Kérjen csak számon bármit a vezető tanácsadó, majd kirúgják. Mert ugye nemcsak a kinevezés, de a visszahívás is az Ő jogkörük. 

Kényelmes állás, a főnököt irányítjuk Cserényin keresztül, legrosszabb esetben meg kirúgjuk. Havi félmilláért nem is rossz a felállás. Ezért összeférhetetlen. Mert a becsületes többi szaktanácsadónak kell ezt a három embert tisztára mosni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #386 Dátum: 2016. Március 05. 23:12 »
A Civil törvény is szól összeférhetetlenségről, a Polgári törvénykönyv is, sőt esetünkben nem lehet figyelmen kívül hagyni az EU pénzek felhasználására vonatkozó összeférhetetlenségi jogszabályokat sem.

Elmondtam és leírtam már korábban, hogy az a legcélszerű, ha már a jelöltség pillanatában nyiltakoznak azok a szaktanácsadók, akik indulni kívánnak a tisztségviselő választáson. Ugyanis, ha indulnak és meg lesznek választva és nem szüntetik meg az összeférhetetlenséget, akkor nagyon kellemetlen következményekkel járó folyamatot generálnak maguknak és sajnos mindannyiónknak.

Ha van a szaktanácsadóknak egy csepp felelősségérzetük, akkor ennek a folyamatnak a beindulását nem generálják.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #387 Dátum: 2016. Március 06. 23:25 »
Szeretném ha Bross Péter lemondását sokan megértenék.
Péter úgy távozott,hogy nem mondta ki távozásának okát.
Ma ezt megtette az OV-hez írt levelében :
2012. március 31-én tartotta Egyesületünk tisztújító küldöttgyűlését, amelyen elnökké választottak a küldöttek. Mivel harmadik alkalommal került erre sor, így a mögöttem hagyott két elnöki, egy elnökhelyettesi és egy Intéző Bizottsági ciklus, összesen 16 év érdekképviseletben töltött időszak rutinjával kezdtem az új ciklus munkájába. Ott kezdtem, ahol abbahagytam: folytattam a napi munkát.
Az elvégzett munka közben azonban egyre inkább magamra maradtam. A választott tisztségviselők közül a szakmai- és az általános elnökhelyettes nem hogy nem segítették, hanem hátráltatták az elvégzett munkát, folyamatosan alaptalan, személyeskedő kritikákkal éltek. Az Intéző Bizottsági ülések gyakorlatilag nem a közös munkáról, a kreatív építkezésről szóltak, hanem a számonkérésről és a személyeskedésről. A döntésekben felelősséget nem vállaló, a napi munkában részt nem vevő és azt nem ismerő személyek által kierőszakolt -számtalan alkalommal újraszavaztatott- döntésekért sem szakmailag, sem emberileg nem tudtam vállalni tovább a felelősséget.
16 évig szolgáltam a hazai méhésztársadalmat az OMME keretein belül. Amíg a szakmáról, amíg az előrehaladásról szólt munkám, boldogan végeztem azt. A szakmatörténelem ismétli önmagát: a teljesen értelmetlen, sem az OMME-t, sem a szakmát előre nem vivő személyeskedésből időnként egyes vezetők nem kérnek – így csatlakoztam én is a „kiszállók” sorába.”

Azért ollóztam ki belőle ezt a részt,mert így egyértelmű távozásának oka.
Ő most azért indul a választáson elnöknek,hogy az OMME-t újra a jó útra terelje.

Nagyernyei Attilától idézek,a mai OV-ról írt:
Dr. Cserényi Péter azt mondta, hogy nagy bátorság Bross Pétertől, hogy indul.
Valami olyant mondott, hogy ide ne tegye be a lábát.
Gyakorlatilag megfenyegette, vele együtt a többi jelöltet is .

Mit képzel magáról ez az ember!
Demokratikus egyesületben ilyet mondani?
Nagy bátorság.
Saját vereségét segíti ezzel elő.
Titkos szavazásnál nem fognak rá szavazni.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 07. 00:09 írta Csányi Antal »

« Válasz #388 Dátum: 2016. Március 07. 00:16 »
Két éve ezt írtam:
Nem veszíthetünk el olyan nagy tudású,jó szándékú embereket,vezetőket, akik  méhészágágazatunkért,a közért  sokat tettek,és még sokat tehetnének, pusztán azért mert az egyesületi döntéseknél  az erő, az arrogancia lesz a döntő érv.
Ez így nem jó!
A teljesség igénye nélkül felsorolnám a közel múlt kiváló vezetőit, akik valószínűleg nagyrészt azért távoztak a közéletből,mert ezzel a vezetési "stílussal",gondolkodás móddal nem tudtak azonosulni:Nikovitz Antal,Kékes Gábor,Illés Kálmán,Gráf Ferenc,Hegedűs Dénes,Bross Péter,Kelemen Bálint.

Mit ír most Bross Péter?
"16 évig szolgáltam a hazai méhésztársadalmat az OMME keretein belül. Amíg a szakmáról, amíg az előrehaladásról szólt munkám, boldogan végeztem azt. A szakmatörténelem ismétli önmagát: a teljesen értelmetlen, sem az OMME-t, sem a szakmát előre nem vivő személyeskedésből időnként egyes vezetők nem kérnek – így csatlakoztam én is a „kiszállók” sorába.”

Kik voltak ezek a személyeskedő vezetők?
A teljesség igénye nélkül:Cserény Péter,Fekete József,Fáskerti László.
Milyen érdekes.
Az újkori segítők:Tóth Péter,Lászlóffy Zsolt,Mészáros László.

Az OMMME-nak nincs szüksége ilyen vezetőkre.
Itt a választás mindenki dönthet lelkiismerete szerint,

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Március 07. 00:32 írta Csányi Antal »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #389 Dátum: 2016. Március 07. 11:04 »
Aludtam egyet és kicsit nyugodtabban gondolok a tegnapi Országos Vezetőségi ülésen történtekre.

Haász Feri elmondta és a régi rókák tudták, hogy az OMME életében még ilyen sok jelölt nem indult a választásokon. kb 3,5-szeres a túljelentkezés.

Mindenki a két elnökjelölt küzdelmére figyel, holott bármelyik nyeri el a küldöttek bizalmát, azzal a csapattal kell dolgoznia, amit megválasztanak a tagok. Márpedig ekkora túljelentkezés esetén a véletlennek nagyon megnő a szerepe. Kialakulhat egy olyan vegyes társaság, amire senki se számít.

Nem tartom lehetetlennek azt sem, hogy lemondások miatt ősszel újabb választások lesznek.

Feltette Csuja Lacinak Bezzeg László a kérdést, hogy érvényes lesz-e a választás? Elébe ment a dolgoknak ezzel a kérdéssel, de kérdésével nyilván nem tudta lezárni a történetet, bár azt akarta elérni.

Csuja azt válaszolta, hogy a helyzetnek van egy jogi és van egy politikai vetülete. Éspedig többek között az összeférhetetlenségek újbóli megjelenése az ami a választási eredmény részleges vagy teljes megsemmisülésével járhat. Ugyanis több szaktanácsadó is jelölt lett. A kft ügyvezetőjére is vonatkozik, hogy az összeférhetetlenségi kritériumok szerint nem lehet vezető tisztségviselő az OMME-ban.

De a hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk.

Vagyis, ha a jelölt már több mint jelölt, már megválasztott tisztségviselő, akkor 8 napja lesz annak eldöntésére, hogy megszünteti-e az összeférhetetlenséget.

Reméljük, hogy a belátóképesség győz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.