OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288370 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #210 Dátum: 2016. Február 10. 09:03 »
Albert, ha részlehajlás nélküli "önzetlen" tájékoztatás lett volna a hangfelvétel célja, akkor az összes (még hivatalosan nem is ismert) elnöki jelölt programját is meg kellett volna hallgatnunk. Ennek hiányában ez kampányolás volt, holott még csak jelöltállítás volt a téma. Nem hiszem, hogy több felvétel is ott lapult a zsebedben. Én megértelek Téged, de Te is megérthetnéd Simon Péter véleményét. Nem mondta, hogy nem hallgathatjuk meg, csak azt, hogy meghallgathatjuk, de nem sok értelme van a jelöltállítás szempontjából. A hallgatóság sem követelte az előadást rajtatok kívül. Inkább már ment volna haza a többség. Simon Péter egyébként többször is szót adott Neked korábbi gyűléseken OV tapasztalataid megosztására.
Kiskakas meg figyelmetlenül olvasott, ha azt olvasta, a jelenlegi vezetés mellett kampányolok. De tudjuk is mennyit ért a tyúk (meg ezek szerint a kakas) az ABC-hez.  ;) Ez valami baromfiudvar betegség lehet.... Bizonyára jó vezetőink lennétek  ::) Inkább méhészkedjen Kakaska. :) Sajnos mindkét oldalon, aki komolyabban résztvett benne, nevetségessé tette magát ebben az erőlködésben, hogy a másikat megsemmisítse hamis információkkal meg lejáratással. Ezzel egyben bizonyítva alkalmatlanságát OMME vezetésre.
(Texas Rangert vagy Albertet nem sorolom ebbe a csoportba!)

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #211 Dátum: 2016. Február 10. 09:36 »
QUQURIQ !!!

Nembaromfi, hanem mi???,  :o

Kiskakas még az elején kijelentette,  ha végig olvastad volna elejétől a kakaskukorékolést, hogy nem vállal semmi funkciót.
Így aztán nem érhet vád, hogy magamért kampányolok!
…de ami az OMME-ban és a Bp.-i szervezetnél antidemokratikus, az antidemokratikus!
Ezt nem kell ragozni mindenki láthatja.
A Bp. szervezetnél alig van klubnap, előadás, előadás, előadás.
Szinte alig ismerjük egymást….

Gerére visszatérve, etikátlan volt a kampányszövege!
Azt kellett volna mondania, Péter, én ilyen beosztásban nem szólhatok hozzá a közösség előtt, de a végén, neked négyszemközt elmondom a véleményem!
Ezt írod!
„Sajnos mindkét oldalon, aki komolyabban részt vett benne, nevetségessé tette magát ebben az erőlködésben, hogy a másikat megsemmisítse hamis információkkal meg lejáratással. Ezzel egyben bizonyítva alkalmatlanságát OMME vezetésre.”

Szerinted, az nevetséges,hogy megpróbáljuk „bármi áron is megvédeni az OMME vagyonát??? (ide értem a közhasznúságot is)(OMME méhes)…..stb…!!!
Ezek nem hamis információk, látod megint csúsztatsz!
Emlékeztetni foglak, ha Bross nyer, és vége lesz a részletes könnyvizsgálói  ellenőrzésnek… Ezzel egyben bizonyítva alkalmatlanságát OMME vezetésre.”
„Ezzel egyben bizonyítva alkalmatlanságát OMME vezetésre.”
Kire gondolsz???
Írjad le, ne rébuszokba irkáljál.
Én is tudok ilyet produkálni!
Ne feledd, a bársonyszék, hamar kihűlhet alattad is…

Üdvözlettel: Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #212 Dátum: 2016. Február 10. 09:46 »
Nembaromfi!

Idézet
Albert, ha részlehajlás nélküli "önzetlen" tájékoztatás lett volna a hangfelvétel célja, akkor az összes (még hivatalosan nem is ismert) elnöki jelölt programját is meg kellett volna hallgatnunk.
Bross Péter és Hegedűs doktor előadása olyan alapos körültekintő képet adott a magyar méhészeti ágazat helyzetéről, ami egyben meg is határozza kettőjük jövőbeni feladatait. Tehát tekinthető ez programnak is. De nézd meg, mert mostmár fent van a youtube-n és magad is meggyőződhetsz erről.
Más jelöltek programja? Másik elnökjelölt tudomásom szerint Dr. Mészáros László lesz. Neki ismerjük a programját, hiszen három éven keresztül azt valósította meg. Ha igaz, hogy dr. Cserényi Péter nem kívánja senki számára átengedni a szakmai alelnöki posztot, tehát újra indul a választáson, akkor az Ő programja még részletesebben ismert, hiszen volt rá tízegynéhány éve, hogy megvalósítsa.

Érdekes az ajánlatod! OKÉ! Legyen egy olyan fórum, ahol a legfontosabb jelöltek (elnök, alelnök) megszólalnak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #213 Dátum: 2016. Február 10. 10:25 »
Tantó Sándortól ezúton kérek bocsánatot. Nem kívántam őt rossz színben feltüntetni. Úgy ismerem, mint őszinte egyenes embert, akivel lehet tárgyalni és meghallgatja, sőt figyelembe veszi a másik ember éveit. Kaposváron tartott előadását nemcsak jónak, de rá jellemző módon őszintének is tartom. Szerintem ez az egyenes őszinte magatartása tiszteletre méltó.

Csuja László személyesen beszélgetett Tantó Sándorral, aki elmondta, hogy szomorúan látja a különböző fórumok kifogásolható hangnemben folyó a vitáit. Sem Ő, sem munkatársai, soha nem foglalnak és nem foglaltak állást az OMME választási küzdelmeiről, a lehetséges jelöltekről. Természetesen, mint minden méhésznek, nekik is van személyesen véleményük és szimpátiájuk, de ez a munkájukra, és az OMME-hez való viszonyukra semmilyen hatással nincs.

Számukra a mindenkori OMME vezetés tárgyalópartner minden - a méhészeti ágazat országos gondjait érintő - kérdésben. A tyúkpereket pedig, oldja meg az OMME tagsága egymás között. Ugyanakkor minisztérium nyitott az ágazati problémák megoldására (lásd a fogyasztóvédelmi kérdések (kinai méz) és a dömping problémák).

Nagyon sajnálja Tantó Sándor, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Programhoz szoktalanul kevés javaslat érkezett a helyi méhészközösségektől. Hiányolta az aktivitást, pedig a méhészek figyelmét időben felhívták a javaslatok megtételére. Így a 11 tagú bizottságra nagyobb feladat hárul, mint arra eredetileg számított.

A méhegészségügyi felelősök irányításának feladatát nem adhatja át a Minisztérium az OMME-nak, viszont kiemelt feladat lesz a méhegészségügyi felelősök továbbképzése a MMNP következő ciklusában.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #214 Dátum: 2016. Február 10. 10:47 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 20. 10:24 írta deGonosz »

« Válasz #215 Dátum: 2016. Február 10. 10:51 »
Nembaromfi!
Írásod ezen részében jó lenne, ha lerínád kikre gondolsz.
Kiskakas is idézte:
"Sajnos mindkét oldalon, aki komolyabban részt vett benne, nevetségessé tette magát ebben az erőlködésben, hogy a másikat megsemmisítse hamis információkkal meg lejáratással. Ezzel egyben bizonyítva alkalmatlanságát OMME vezetésre.”
Szerinted hamis információ volt, hogy a jelenlegi vezérkar magára zárja az ajtót, titkolódzik, könyvvizsgáló jelentés tartalmát elsumákolja?
(Bírósági ítélet?=vörös iszap.)
Hamis információ, hogy a neonikotinoidokat kipártolták?
Nem is folytatom, mert akik olvassák írásainkat mindenről tudnak.
Inkább arra kérlek emeld ki azokat az információkat, amelyeket hamisnak vélsz.
Beszéljünk róla, ezért jött létre a Méhészklub.
Esetleg, hogy doktor Úr a Nemzeti Program pénzén kampányol.... ez lehet hamis?
Esetleg, hogy azok a szakik nem ülnek jól a szeren akik nem hívják meg a dokit előadni?
Furcsállom, hogy a minisztérium emberei is "Gere"blyézik az útjukat, mintha közös lenne az érdekük.
A kampány idején politikai vonalat beleszőni az érdekvédelem jövőjébe?
Ha NEM a méhészek akarata fog érvényesülni, bekövetkezik a katasztrófa.
Most húzzák elő a piros ászt?
Túlszámlázott chipek?
Adatokat gyűjtenek?
Ki kit akar lejáratni?
Így halad a karaván?
Hajcsárt kéne cserélni....
Nagyernyei Attila

« Válasz #216 Dátum: 2016. Február 10. 11:24 »
deGonosz méhésztárs!

Én ezt már közel 10 éve mondom folyamatosan minden lehetséges fórumon, hogy nagy baj lesz, ha nem méhész szakmai felügyelet és ÉRDEK szervezi, irányítja a méhegészségügyi felelősi /korábbi OMME körzeti ellenőri hálózatot.

Még mindig nem elég nagy a baj, hogy a többség ráeszméljen változtatni kell!

(Ha az a kevés pénz is el fog tűnni a rendszerből, már csak a szakma szeretet és az önvédelem fogja mozgatni a rendszerben lévőket (méheü. felelősöket) ideig óráig....aztán csinálja aki akarja!
Lesz helyettük jelentkező?)

A minisztérium részéről elhangzik, hogy a jogszabályok miatt.....nem lehet.
Kérdezem, ha egyszer egy jogszabály (vagy jogszabályok) nem szolgálja egy közösség érdekét nem kéne megváltoztatni azt/ azokat????
(A régi kis öregek nem voltak buták! Az OMME-t olyannak építették föl, hogy az a méhészek érdekét szolgálja
a Magyar Királyság folyamatos és állandó támogatása mellett!!)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #217 Dátum: 2016. Február 10. 11:32 »
Valós probléma a méegészségügyi felelősök rendszeres képzésének hiánya. Ha ennek a problémának a megoldására az MMNP a következő ciklusban lehetőséget, jól teszi.

A méhegészségügyi díjazás megduplázásának kiharcolása a minimál cél a következő OMME vezetése számára. Szerintem erre az elvi támogatás megvan a Minisztérium részéről, de a költségvetési törvény megalkotása során folytatott küzdelemben a duplázás mellé kellen komoly érveket is letenni. No ez a dolga az OMME következő vezetésének.

A jogszabályok változtathatók. Bár a mozgástér nem nagy, de bővíthető. Ebben is kezdeményezőnek kell lennie az OMME-nak.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #218 Dátum: 2016. Február 10. 13:06 »
Tegnap volt a szaktanácsadóknak értekezletük. Ezen dr. Cserényi Péter szakmai alelnök azt a bejelentést tette, hogy az előző elnök (Bross Péter) idejében szerinte az informatikai fejlesztések túlárazottak voltak és kérte a szaktanácsadókat, hogy hozzák ezt tudomására minden méhésznek.

Nyílván a chippek vásárlását kifogásolja Cserényi. Ha bajt lát Cserényi úr, akkor miért nem lépett már négy évvel ezelőtt? Miért nem lépett Fáskerti úr, mint az Ellenőrző Bizottság elnöke eddig semmit se? Miért nem volt ez témája az ellenőrzésnek? Vagy kamu a vád, a gyanúsítgatás és valójában nem a tiszta kéz, hanem a sározás a lényeg?

Ugyanis az egész Intéző Bizottság és az egész Ellenőrző Bizottság, sőt ennél is szélesebb közönség volt bevonva a döntéshozatalba annak idején. Több ajánlatot kért be az OMME az Intéző Bizottság döntése alapján. Minél olcsóbb volt az ajánlat, annál ormótlanabb és alkalmatlanabb volt a chipp a feladatra. Ugyanakkor volt az állatoknál (kutyáknál) alkalmazott chipp, ami a legjobb lett volna, de pontosan Cserényi doktor tiltakozott a megvásárlása ellen, mivel az volt a legdrágább. Akkor minden támogatást megszavazott Cserényi. Mi történt? Lehet ezen a témán pattogni, rugózni, de a méhészek még  jelenleg se igyekeznek használni a chippet, pedig alkalmas a feladatára.

Továbbá kérte a szaktanácsadókat, hogy legyenek szívesek részletes tájékoztatást adni neki arról, hogy a helyi szervezetek közül melyik áll Bross oldalán és melyik áll a jelenlegei elnök mellett.

Az egyik szaktanácsadó elmondta, hogy az alsóvadászi szervezet nem a jelenlegi elnök oldalán áll. Erre azonnal reagált Cserényi, hogy akkor ezzel neki dolga lesz. Vajon mi dolga van a szakmai alelnöknek ebben a tekintetben?

Mi ez, ha nem nyílt nyomásgyakorlás a szaktanácsadókra és a méhészekre? Mi ez, ha nem diktatúra?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #219 Dátum: 2016. Február 10. 13:17 »
Legújabb hír!

Lesz egy harmadik jelölt az OMME elnöki pozíciójára, sőt úgy tűnik, hogy teljes listát akarnak összekalapálni. A kampányuk jelmondata: "Szűz kéz kell az OMME élére!" Ezt feszegette tegnap esti hozzászólásában Nembaromfi. Lehet, hogy Ő is ott van a csapatban?

Ha valóban szűz kéz a harmadik jelölt, akkor azt se tudja mit kell csinálni az egyesület élén, tehát dróton lehet majd rángatni. Nyílván a külső érdekcsoportoknak pontosan arra van szükségük. Lásd, a növényvédőszerekkel kapcsolatos ügyek vitelében miért olyan elégedett Tóth Péterrel a Növényegészségügyi Kamara? Puha és alamuszi ember ne vállaljon OMME elnöki feladatot.
Ha meg nem szűz a keze, akkor meg miről beszélünk?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #220 Dátum: 2016. Február 10. 13:41 »
Bross nem fogja erőltetni a személycseréket, mert csak működőképes egyesülettel tud eredményeket felmutatni.
Ezt el is mondta!

Szaktanácsadóknak is van eszük!
Ők szeretnének a következő hároméves ciklusban is szaktanácsadók maradni.

Majd hülyék lesznek szolgai módon végrehajtani dr. Cserényi Péter szakmai alelnöknek a nem szamai utasításait a szaktanácsadók.
Tessék-lássék megcsinálják, de szent meggyőződésem, hogy rengeteg fals információt fognak továbbitani, aminek köze nem lesz a valósághoz, tehát nem lesz használható semmire, de a feladat teljesítése ki lesz pipálva.
Cserényi ebben nem hisz, de ez legyen az Ő baja.

Ráadásul úgy tűnik, hogy a szaktanácsadóknak három elnökjelölt felé kell megfelelniük április 2-ig. Ha én szaktanácsadó lennék és az is szeretnék maradni, akkor csak papíron teljesíteném ezeket a kampányfeladatokat és erőteljesen koncentrálnék a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban előírt feladatok maradéktalan teljesítésére.

Úgy érzem, hogy tényleg nagyon eljárt az idő Cserényi doktor felett. Felnőtt embereket nem lehet saját jól felfogott érdekükkel ellentétes feladatra eredményesen felhasználni.

Cserényi úr! Mit gondol, miért jut kezembe minden lényeges információ? És leellenőrízheti az összes szaktanácsadó telefonját és levelezését, nem tőlük! (A technika ma már csodákra képes.) Azért, mert a tisztességes felnőtt emberek gyerekes nádpálcás és üvöltözős megoldásokra így reagálnak, nem pedig úgy, ahogy Ön szeretné. Kellemes józanodást kívánok Cserényi úrnak!
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 10. 14:09 írta Geddekas »

« Válasz #221 Dátum: 2016. Február 10. 13:48 »
     T. Nembaromfi

Ha már így össze hozott a fórum és véleményed van az ominózus kampányolásomról ,akkor meg szeretném kérdezni tőled amit te ott mondtál  a gyűlésen azt minek minősíted. Nekem az hogy az O M M E mostani vezetése mit végez a nemzeti programmal kapcsolatban , és mit készít elő azt már Kaposváron is lehetett hallani , (sok változás nem látszik ) egye fene "értékelhető". De az hogy ezt köz alkalmazott útján szócső formájában még tovább fényezik  magukat , részemről nem teljesen elfogadható .Én nem kampányoltam , mint küldött szerettem volna tájékoztatni a tagságot .

" A hallgatóság sem követelte az előadást rajtatok kívül. Inkább már ment volna haza a többség. Simon Péter egyébként többször is szót adott Neked korábbi gyűléseken OV tapasztalataid megosztására."

Erre csak az a véleményem ,ha a program úgy van meghirdetve " jelölt állítás megbeszélése" akkor rászánom az időt és próbálok aktívan részt venni a munkába ,(nekem ez volt az ötletem) .Erre az időpontra nem kellett volna előadást szervezni , amit már régebben is jeleztem Péternek .Az  O V-ra Kgy-re azért jártam el mert érdekelt hogy 2013-as Tavaszvárón történt dolgoknak mi lesz a következménye -önszántamból- .Erről a gyűlésekről beszéltem Péterrel és a 2014 OV-rol  meg kért hogy jegyzeteljek és tájékoztassam , arról nem volt szó , hogy nekem előadás formájában beszélnem kell róla ,sikerült ahogy .... nem vagyok rá nagyon büszke .

"  nevetségessé tette magát ebben az erőlködésben,........."

Akik észre vették a hibákat és nevetségessé váltak mások szemében azokat miért kell kinevetni és miért kell még ezt neked is propagálni .Tökéletes ember nincs ezt tudjuk jól , de ha lejtőn guruló járműben valaki szól a sofőrnek  hogy vigyázz mert jön felénk egy fa ,akkor jót nevetünk mert majd kikerül ,de azért lobog a hajunk csuhéjjj de jó. ezért ki kell nevetni az illetőt.Lehetne még erről és hasonlókról beszélgetni ,HA két oldalú a beszélgetés, ezért kellenének a gyűlések ,de mivel nincs ezért van fórum.

A végére csak annyit hogy ki alkalmas, s ki nem azt döntse el mindenki maga , én tudom magamról  hogy mire vagyok alkalmas , nem kell félni tőlem azok mellé teszem le a szavazatomat akiket úgy látom , hogy a közösségért akar valamit tenni ,    hogy mellette neki nagyobb tisztelet , több lehetősége van , az engem már nem foglalkoztat ,DE szolgálja a közösséget .

Albert.

ui: Ha valami nem tiszta és világos akkor lehetőség van személyes beszélgetésre a gyűléseken ,ha gondolod. ;) Én  mindig ott vagyok , mert érdekel .

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #222 Dátum: 2016. Február 10. 14:15 »
Már kezdem belőni, hogy ki a Nembaromfi. Ott szokott ő is lenni a budapesti méhészgyűléseken. 150 méhcsaláddal méhészkedik hivatali munkája mellett.

« Válasz #223 Dátum: 2016. Február 10. 14:22 »
      Lehetne saját névvel is írogatni , akkor nem kéne lövöldözni. :) ;)

Albert

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #224 Dátum: 2016. Február 10. 18:14 »
Lehetne, de egzisztenciális okok miatt nem teszi.