OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288504 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #150 Dátum: 2016. Február 02. 21:55 »
Állítólag Cserényi doktor egy hatalmas bejelentésre készül, hogy elvegye Bross Péter kedvét a "hatalomátvételtől"!

-Péter! Én vagyok az apád!

*

zümi

• 1382
« Válasz #151 Dátum: 2016. Február 02. 21:57 »
Idézet
Néhányan felvállaltuk a "golyófogó" szerepet, de alig várom, hogy vége legyen a kampánynak.

Attila!
Egy a lényeg, hogy "kigolyózni" ne tudjanak benneteket a többi nem számít!
Sok víz lefolyik még a Dunán választásig addig is kitartást!
Ugye bár Bross nem véletlen mondott le anno, az elnöki posztról.
Biztosan kellemetlenül érintette  a dr urat, hogy ringbe szállt Bross meg Hegedűs ::)
Golyóálló mellényre fel :D 
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #152 Dátum: 2016. Február 02. 22:11 »
Azok a méhészek akik nem ismerik a történetet, és természetesen az OMME vezérkara azt hangoztatja, hogy Bross cserbenhagyott mindenkit, angolosan távozott!
Az okról nem beszélnek.
Az ok pedig köztudott, aki jelenleg is uralkodni szeretne, de ereje egyre fogy.
Az OMME elnökének is elmondtam Kaposváron, hogy nem hallgatott rám, most együtt mennek a lecsóba.
Azt kérdezte, hogy az OV-n mellém ülhet e, ha nem választják újra?
Mondtam persze, ha úgy szavaz ahogy nekünk tetszik. :P
Ahogy észreveszem szokják a gondolatot.
Szerintem még a java hátravan, de már nem olyan magabiztosak.
Nézzétek vissza az egy évvel ezelőtti nyilatkozatokat!
Hangos kisebbség, szét akarják verni az egyesületet, lázadók, bosszúállók, sértődöttek.
Most valahogy mást kezdenek szajkózni.
Egyedül a változás örök.
Nagyernyei Attila

« Válasz #153 Dátum: 2016. Február 02. 23:04 »
Szomorú amit Cserényi "produkált" eddig és még szomorúbb lesz az
amit ezután tesz.
Nemtelen eszközökkel és vádakkal fog gyalázkodni.
De jó lenne ha tévednék,ha most Ő távozna angolosan.
Mennyivel szebb lenne a jövő.
De jó lenne ha rájönne mekkorákat hibázott.
Most még lehetősége lenne rá,hogy egy "kicsit" jobb megítélése
legyen majd a jövőben.
De jó lenne ha rájönne,ha megértené,miért mondott le pár éve Bross.

Bross jóban volt Cserényivel hosszú ideig.
Elnézte,tompította,helyretette,gátolta túlkapásait.
Én is sokáig jóban voltam vele,tiszteltem,felnéztem rá.

Most itt a lehetőség arra,hogy javítson.
De jó lenne ha nem dobálná a sarat.
De jó lenne ha békésen átadná a staféta botot.
Mindenki jól járna az OMME is és még Ő is.

Van más út is mint amin jár.
Valaki,akit még meghallgat,mondja már meg neki.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 02. 23:13 írta Csányi Antal »

« Válasz #154 Dátum: 2016. Február 03. 04:39 »
    Állítólag Cserényi doktor egy hatalmas bejelentésre készül, hogy elvegye Bross Péter kedvét a "hatalomátvételtől"!

-Péter! Én vagyok az apád!

Jó messzire esett az alma a fájától. ;) :(
« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 03. 04:43 írta Mózes Albert »

« Válasz #155 Dátum: 2016. Február 03. 06:37 »
Ha Péter valahogy megszerzi a 2/3-ot (látjátok, kezdek már én is hozzászokni a gondolathoz) azért azt tudnia kell, hogy nem lesz már olyan az OMME mint az előző ciklusában.
Akkor nem volt két tábor, most már van. Az ő elnöksége sem volt hiba mentes, de akkor nem volt ellenzék. Most már van, és az OMME kontroll csoport ugyanúgy élni fog, csak más szereplőkkel. Erre fel kell készülnie, vagy megint lelép a felénél...

*

atya

• 1043
« Válasz #156 Dátum: 2016. Február 03. 07:00 »
Én személy szerint örülök a tisztán látásodnak. Ezek szerint véglegesen eldőlt számodra, hogy van és lesz Kontroll Csoport, mert erre szükség van.  :o
Tudod most is működhetett volna még tovább szépen az OMME ebben a felállásban, mert az nem lehet baj ha van egy úgynevezett KCS. Amitől a jelen vezetők, és hitthű csatlósai mindenki számára kimutatva elhatárolódtak.
Szándékosan én nem használom, az "ellenzék" szót, mert azzal hogy van más vélemény az  OMME-ban az nem azt jelenti, mint a politikában, hogy a másik oldalon állnak. A baj akkor jön, van, lesz, ha nem hallgatják a véleményeket, és kirekesztik azok megformálóit, (méhészeket) és nem törekszenek kompromisszumra.

« Utoljára szerkesztve: 2016. Február 03. 07:08 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #157 Dátum: 2016. Február 03. 07:18 »
 "  Lilahagyma

ezt írod   " Erre fel kell készülnie, vagy megint lelép a felénél..."

Először is tisztázni kéne hogy ki kit sértett meg akkor és azóta ,sajnos többszöri rákérdezésre sem kaptam meg a választ annak idején ,és azóta azért sok minden kiderült .Szerintem Péter és a többi jelölt tisztában van azzal hogy támadni fogják  őket, de azért addig míg oly szarvas hibákat nem követnek el mint a jelenlegi vezetés addig a két tábor leülhetne megbeszélni  és megérteni , hogy  ez idő alatt mi volt a szakadás oka? Közben lehet figyelni árgus szemekkel a hibákra ,de rossz indulatból kár örvendően  mondva csinált kritikát megfogalmazni nem érdemes.Már régebben írtam ,hogy egy hajóban evezünk közös az érdek. Sajnálom  hogy ellenzéknek érzitek magatokat , BÉKÉLJÜNK meg nem hiszem hogy ok nélküli vitára szükség van.
     Szerintem nem harap a bácsi ez a vezetés nem lesz rosszabb az eddiginél. ;) :)

Albert

« Válasz #158 Dátum: 2016. Február 03. 07:49 »
Lilahagyma!
Lelépés?
Péter nem fog lelépni a felénél, mert akitől lelépett az már ott sem lesz.
OMME Kontroll Csoport más személyekkel?
Szerintem nem a személyek neve, és összetétele a lényeg, hanem a kontroll, a közösség vagyonának folyamatos ellenőrzése.
Beton kemény EB kell, mert a mostani az nagyon gyengus.
Ezt már többször jeleztem Fáskerti Lacinak.
Addig nagyon tetszett a munkájuk amíg feltárták a hiányosságokat.
A szankciók elmaradása tette őket hiteltelenné.
Ficzere Pétert egy kiváló szakembernek tartom, viszont ő sem elég harcias.
Ha valami törvénysértő, vagy szabálytalan akkor annak van felelőse, szankcionálni kell, mert különben elszemtelenedik az illető.
Ez minden alkalommal elmaradt!
Bross elnöksége nem volt hibamentes?
De nem ám!
Péternek volt egy gyengesége, amit többször említettem neki is, de remélem ezt a múltban felejtette.
Nem volt elég kemény, amikor az asztalra kellett volna csapnia, hogy elég volt!
Néhány embert ki kellett volna penderítenie, és minden megoldódik!
A fejére nőttek, uralkodtak, és ő elmenekült előlük, mert érzelmeket fűzött az irányításhoz.
Nem a feladatból, nem a méhészekből, hanem az agresszív emberekből lett elege.
Jó volt neki ez a pihi, most olyan csapat áll össze mögötte, akik nem üvöltöznek, nem maszatolnak, talán majd szabályosan mintát is tudnak szedni, alázatosak, és együttműködnek a méhészekkel, valamint kikérik a véleményünket.
A jelenlegi társaság erőből nyomta, és ezt megunták a méhészek.
Akik 20-25 éve bent vannak a vezetésben, és még mindig ilyen állapotok uralkodnak, a következő 4 évben sem tudnak ezek az emberek hozzátenni semmit az egyesület működéséhez, esetleg a saját bankszámlájukhoz.
Azt mindenki tudja, érzi, hogy vannak olyan feladatok amit pénz nélkül nem lehet, és nem is szabad csinálni.
Az arányokkal van gond!!!!!
Fent már írtam arról, hogy az EB megállapította a szabálytalanságot, a könyvvizsgáló meg a jogsértést, tehát bűnt.
És nem történik semmi, Egyed Árpád marad, Mészi marad.
Akkor meg minek bohóckodunk a küldöttgyűléseken?
Az alapszabályunkba kell foglalni, hogy csak akkor lehet tiszteletdíjat fizetni, ha a küldöttgyűlés által hozott határozatokat határidőre, maradéktalanul végrehajtották azok, akiknek ez a feladatuk.
Örülök, hogy Lilahagyma is másként látja már a dolgokat.
Nem lesz egység?
Az egység megteremtése a mindenkori elnök feladata.
Szerintem korrekt tájékoztatás kell, és akkor nem lesz gond.
A méhészek és remélem a küldöttek nagy részének kezd világossá válni, hogy a jelenlegi vezetés érdeke, a Nemzeti Programban rejlő lehetőségek minél jobb kihasználása, sajnos nem a közösség számára.
Az is érthetetlen számomra, hogy az elméleti ismeretek fő előadói bent vannak a vezetőségben, és gyakorlatilag "ajánlkoznak" előadónak, sőt illik őket meghívni, mert dádá lesz a szaiknak.
Na befejezem.
Ezen is változtatni kell.
Nagyernyei Attila

*

zümi

• 1382
« Válasz #159 Dátum: 2016. Február 03. 09:13 »
Idézet
Akkor nem volt két tábor, most már van.

Lilahagyma!
Sajnos ez a tényező már Tolna Megyére is értendő! Mivel önként távoztatok.....
Kérdeznék tőled.   
Ha nem lép le Bross félidőben, visszajöttök az egyesületbe?
Egységes lehet újra a méhész csapat?
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #160 Dátum: 2016. Február 03. 09:28 »
Minden választás előtti kampányban ígérnek fűt fát minden jót (szegény ember aki ígérni sem tud) és amikor oda kerülnek mindent elfelejtenek...Hibázni mindenki szokott csak van aki beismeri és van aki nem.. 

« Válasz #161 Dátum: 2016. Február 03. 09:55 »
Látom a kampány és csatározás elindult  ,  a pozíciók megőrzésért elindult a ragaszkodás!  Látványos volt az OMME-én belül a szakmai színvonal drasztikus romlása , valamint ez az agyon szabályozott nemzeti program esztelen  költése és kapkodása.  Számomra mindig  kérdéses volt az ilyen módozata a méhészeti támogatásnak ami túl központosított és mindent az OMME költ el,  nincs újabb szakmai hosszútávú  terv sem ez ügyben, előadok évek óta akik a tányér közelében voltak, nem voltak ötletek a megváltozott méhészeti ágazatra, mindenki elvolt.  A szakmai  vezetés   nem tudta ezt kezelni sem doktori szinten sem monitoring szinten, csak érdekeik miatti ténykedés volt, és mindig hatóságot játszottak.  Remélem lesz váltás és nem lesz hatalmi harc és csak a szakmáról fog szólni  mert eddig csak a  cirkusz volt a kirakatban.
Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót,
és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz hogy a pénz nem ehető.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #162 Dátum: 2016. Február 03. 17:01 »
Olvasom, hogy Cserényi nagy bejelentésre készül. A realitások között az a lehetőség is szerepel, már most beismeri, hogy Dr Hegedüs Dénessel szemben nem tud nyerni, tehát el sem indul a tisztújító választáson.

Az is reális lenne, hogy Fekete Jòzsef, Lászlóffy Zsolt, Tóth Péter is bejelenti, hogy nem kíván indulni, mert az összeférhetetlenséget eredményezne. Egyed Árpádnak is kutya kötelessége lenne ugyanezt tennie. Ha nem ezt teszik, hanem jelöltetik magukat, akkor nagyon kellemetlen jogi procedura vár rájuk. Ezt persze a Jelölő Bizottság megelőzheti, de ha nem teszi, akkor a választás eredményességét veszélyezteti.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #163 Dátum: 2016. Február 03. 19:42 »
QUQURIQ !!!

„fejes”Lilahagyma!

Miért vagy oly homályt látó?

Kicsit nagyobbra kellene nyitnod a szemedet, és a fény felé forduljál.

Ezt Te írtad!
„ Az ő elnöksége sem volt hiba mentes, de akkor nem volt ellenzék. Most már van, és az OMME kontroll csoport ugyanúgy élni fog, csak más szereplőkkel. Erre fel kell készülnie, vagy megint lelép a felénél...”
Miért kellene egy percig is felkészülnie?
Péter, mindig is nagyszerűen és sikeresen vezette az OMME nagy családját!
Emlékezzél csak vissza, hogy Ő előtte meddig jutott az egyesület vagyonilag?
Bérelt iroda, (az is egy) nem voltak járművek, és anyagi nehézségekkel küzdöttünk!
Kontroll csoport más szereplőkkel? Igen, egy demokratikus vezetés áll elibe!
Az a kontroll csoport, saját magát fogja feloszlatni, ha nem talál soha hibát!
Az írásod mögül, kesernyés gúnyt vélek felfedezni!
Kicsit szoktassad a gondolataidat, az új vezetéshez.
Nagyon kívánom Neked, és mind azoknak, akik kételkedve fogadják a változást, hogy tényleg ez az új garnitúra dolgozik, sikereket ér el!
Érdekes módon, még kételyeim sincsenek, hogy az új vezetés nem jó teljesítene!
A változás mindig újabb és újabb lehetőséget hozhat!
Nekünk a szakértelemre kell most szavaznunk!

Kiskakas, aki az új nap hajnalát várja….