OMME tisztségviselők választása, 2016!

• 728 válasz
  • 288490 megtekintés
Re:OMME tisztségviselők választása, 2016!
« Válasz #135 Dátum: 2016. Február 01. 19:56 »
Az új alapszabály szerint 11 tagú az IB vagy elnökség. Az ellenőrző bizottság 7 tagú. Az etikai fegyelmi bizottság 5 tagú.
Ugyan nem csapatban lett a nyilvánosság elé tárva az -"ellenzék"- három jelöltje, azért jó lenne ha előzetesen akárcsak ide is leírnák azoknak a neveit akik egyesületük tagjainak támogatásával és ajánlásával a hátuk mögött szerepet vállalnának egy új szemléletű vezetésben, és akikkel a jelöltek is szívesen dolgoznának együtt. Van még 21 hely.
Vagy mint ahogy Attila írta ahol történik ill. megtörtént a jelölés esetleg a jelölt személyét.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #136 Dátum: 2016. Február 01. 20:08 »
Mivel az OMME helyi nem önálló szervezeteire nincs külön szabályozás, ezért a nagy OMME alapszabály vonatkozik rájuk.

Következésképpen most tavasszal az OMME minden helyi szervezeténél teljes körű tisztújítást kell végrehajtani. Kiküldték-e már a tisztújításra szóló meghívókat, továbbá még fontosabb, hogy megtörtént-e a Jelölő bizottságok felállítása.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

izso60

• 573
« Válasz #137 Dátum: 2016. Február 01. 20:17 »
Üdv. Uraim!
Geddekas!!!
NÉGY ÉVENKÉÉÉÉNT!!!!!!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #138 Dátum: 2016. Február 01. 20:43 »
Bizony, bizony!

Az alapszabály mindenkire érvényes szépöcsém! Letelt a négy év minden helyi szervezetben.

Akit véletlenül nem négyévvel ezelőtt választottak, hanem csak három, két vagy egyéve, azoknak is lejárt a mandátuma, ott is meg kell csinálni a választást, mert az alapszabály mindenkire vonatkozik. Ha Mészáros Laci és az egész OMME vezérkar köteles megméretni magát most tavasszal, akkor kutya kötelessége ezt megtenni minden helyi szervezet vezetésének is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

izso60

• 573
« Válasz #139 Dátum: 2016. Február 01. 20:59 »
Üdv. Uraim!
Geddekas!
Jó hogy az írásodból nem  derül ki ki is neked a szép öcséd, de ezt most hagyjuk.
Viszont megkérnélek arra hogy légy szíves, ha az alapszabályra hívatkozol írd le mely pontja tartalmazza hogy minden alapszervezetnek egyidejűleg kell tisztújítást tartania.
Köszönöm szépen Uram Bátyám!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #140 Dátum: 2016. Február 01. 22:00 »
Teljesen egyértelmű szépöcsém!

A tisztségviselőkre csak egyetlen szabályozás van. Ha a helyi szervezetek tisztségviselőire más szabályok vonatkoznának, akkor arról külön kellene szólni az OMME alapszabályában.

Ha 1960-ban születtél, akkor nincs mese szépöcsém vagy és kész.

Csókoltatlak!

« Válasz #141 Dátum: 2016. Február 02. 07:29 »
Jó reggelt!
Továbbra is úgy érzem van egy tabu téma, amelyet kerülgetünk.
Most ezt kívánom boncolgatni, reményeim szerint nem fogok vele egyik félnek sem ártani, ezért hozzászólásom elején nyomatékosan kijelentem, hogy csak és kizárólag a saját gondolatimat fogalmazom meg.
Ez nem más mint a szaktanácsadók szerepe a választások alatt, és az összeférhetetlenség.
A két dolog véleményem szerint szorosan összefügg.
Érdekes változásnak lehetek tanúja, amikor azt tapasztalom, hogy azok a volt kollégáim (egy kivételével) akik közel 3 éve, távozásom óta nem szóltak hozzám, egyre jobban közelednek.
Mi ennek az oka, kérdeztem Kaposváron az OMME elnökétől is, aki széttárta a karját mint aki nem tudja mit kérdeztem.
Mondtam neki nem kell a telefonjaikat ellenőriznie, mert magánhívásokat kapok, ugyanis a "hivatalit" ellenőrizhetik, tehát majréznak a szakik.
Talán megcsapta őket a változások szele, és attól félnek, ha Bross visszajön a paradigmaváltás tavaszi nagytakarításba megy át?
Aki Kaposváron a 4-es előadóban ott volt a kampánynyitón hallhatta, hogy a szakikra továbbra is szükség van, azt egy ember terjeszti csupán, hogy nektek is annyi, ha változás lesz.
Ez egy szemen szedett hazugság, egyszerűen nem igaz!
Véleményem szerint Kaposváron a szaktanácsadók rádöbbentek erre a fondorlatos, minden valóságot nélkülöző marhaságra, és ez a közeledésük alapja.
Eddig azt sulykolták beléjük, hogy nyírjátok ahol bírjátok a Bross szellemiséget, most meg hideg zuhanyként élik meg,amit Kaposváron az előadóteremben megtapasztalhattak.
Nagyon nehéz és veszélyes az árral, a méhészek akaratával szemben úszniuk, és láthatóan doktor Úrnak is nehezére esik.
Pedig mindent bevetett, viszont Dr.Hegedűs Dénes ringbe szállását, láthatóan nehezen éli meg.
Az összeférhetetlenséggel hamar végzek.
Szerintem a szaktanácsadók akkor viselkednek a legjobban, ha nem nyilvántartanak véleményt, mert nem Bross hanem a méhészek fogják őket kiközösíteni, és ettől nincs nagyobb bukta.
Én ezt megelőzvén a mi szaktanácsadónkkal  már rég megbeszéltem, és kijelenthetem, hogy tökéletesen működik a dolog, egyáltalán nem kampányol, csendben végzi a dolgát.
Viszont vannak olyan megyék ahová Péter egyáltalán el sem megy, mert annyira ellene hangolták a méhészeket.
Egy szó mint száz, a szaktanácsadók hadrendbe állítása nem tűnik jó taktikai húzásnak, felbujtójuk személye eddig is ismert volt.
Érdekes két hónap következik.
Tantó Sándor előadásának gondolatival zárom írásom:
"KÖZÖS FELADATUNK az, hogy:
Az erősségeinket meg kell tartani!
A gyengeségeinket fel kell számolni!
A veszélyeket meg kell próbálni elhárítani!
A lehetőségeinket ki kell használni!"
Tehát közös a cél, de a két oldal másként látja a veszélyt, a gyengeséget, a lehetőséget, és mindenképpen az
"ERŐSSÉGET"!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #142 Dátum: 2016. Február 02. 07:50 »
Cserényi doktor hisztériás kirohanásai után felüdülés lesz a Szaktanácsadók számára Hegedűs doktor meggyőző és higgadt érvelése. Nem lennék meglepve, ha a Szaktanácsadók csendben rá is szavaznának, sőt kampányolnának mellette, hiszen ez év augusztus 31-én mindenképp lejár a szerződésük, ugyanis szeptember 1-én kezdődik az MMNP új szakasza.

« Válasz #143 Dátum: 2016. Február 02. 12:58 »
Látom parázslik végre a csendes víz  , és tüzet fogott az elszántság és a kilátástalan múlt.  A méhész társadalom ébredezik „gondor” falai között , OMME taktika nem változik , de talán a tündék érkezése  mindent megváltoztat. Lesz mit és lesz mit újrahangolni , akár a szaktanácsadókat is ha  a titulusuk szerint  azok, számomra a szaktanácsadó mást jelent és végzetségben is de ez régi téma, most a legjobb ha meghúzódnak a falak mögött és  figyelik a szakma esetleges erejét a szakmaiság győzelmét.  A tisztogatás híre mindenkinek rémisztő , amit követhet a változás , mert szükség van rá. megülte az emberek földjét az áporodott túlpolitizált méhész szakma és az embereken is túlért a múlt butasága és szakmai hozzá nem értése, amit tetőzött a gőg és az erő.  Változás kell mert                   „ gondor” falai  egyszer leomlanak , marad a sivár valóság és lehet mindent újra építeni  , kár mert mindig ez a szakma újra kezdi amíg van rá lehetősége és  bátorsága…….
Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót,
és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz hogy a pénz nem ehető.

« Válasz #144 Dátum: 2016. Február 02. 20:32 »
Mennek a találgatások, jönnek a hírek!
Olyan sokan mondják a következőt, hogy megosztom veletek.
Állítólag Cserényi doktor egy hatalmas bejelentésre készül, hogy elvegye Bross Péter kedvét a "hatalomátvételtől"!
Ez már a vég!
Akarattal tettem idéző jelbe a hatalomátvételt, mivel Péter Kaposváron világossá tette, hogy a méhészeket kívánják szolgálni.
A jelenlegi vezetés gondolkodásának középpontjában a hatalomhoz és a pénzhez való ragaszkodás áll, el sem tudják képzelni azt, hogy valami teljesen más szemléletet szeretnének a méhészek.
A két hónap iszonyúan hosszú időnek tűnik számomra, pláne ilyen ádáz küzdelemben.
Egyszer már leírtam, most újra megteszem!
Lehet, hogy doktor Úr saját magát, az egész elnökséget, és az EB-t fogja kellemetlen helyzetbe hozni ezzel a kampánnyal?
Ezt nem állítom, kérdésként tettem fel!
Amikor egy ember ahhoz folyamodik, hogy ellenfelét mindenféle mondvacsinált dolgokkal zsarolja, ettől nincs lejjebb, ez már olyan veszélyes zóna, ami a bosszúállás, személyeskedés kategóriája.
A nagypolitikából  mindenki számára ismerős, viszont a civil szféra ezidáig nem volt érintett.
Már jó előre jeleztem, ha az OMME jelenlegi vezetése vesztésre fog állni, olyan negatív kampányt fognak indtani, hogy azt a politikusok is megirigyelhetik.
Hát eljött ennek is az ideje, engem momentán nem ért váratlanul, már jó néhány hete ezt előre beharangoztam.
A gyűlölet, a bosszú nem jó tanácsadó!
Még csak egy kis ízelítőt kaptak Kaposváron, és máris áll a bál?
Mi lesz még ezután?
Nagyernyei Attila

« Válasz #145 Dátum: 2016. Február 02. 20:38 »
 :o :o :o
Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #146 Dátum: 2016. Február 02. 20:45 »
QUQURIQ !!!

"Állítólag Cserényi doktor egy hatalmas bejelentésre készül".....
Talán nem csak le akar mondani??? ;D
Vagy talán az etikai vétségei miatt eljárást indíttat saját maga ellen??? :o
No!
A vak is azt mondta, hogy meglátjuk! :-[

A látnok Kiskakas!

*

zümi

• 1382
« Válasz #147 Dátum: 2016. Február 02. 21:05 »
Idézet
Akarattal tettem idéző jelbe a hatalomátvételt, mivel Péter Kaposváron világossá tette, hogy a méhészeket kívánják szolgálni.
A jelenlegi vezetés gondolkodásának középpontjában a hatalomhoz és a pénzhez való ragaszkodás áll, el sem tudják képzelni azt, hogy valami teljesen más szemléletet szeretnének a méhészek.

Attila!
Teljesen mindegy ki mit gondol, ki mit mond!
Ez már nem a rendkívüli tisztújító!!!
Az ugye bár "kudarcba" fulladt, de csak azért mert kedves elnökünk nem merte megmérettetni magát(magukat ::))
Azért kíváncsi lettem volna az akkori eredményre!
Fekete ugyebár megkérdezte a "színes" társaságot, hogy ha lesz rendkívüli eredménytől függetlenül, nyugalom lesz? Csak szavak voltak tettek semmi.....
Most lehet kapaszkodni a majrévasban de rendesen! :)

Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #148 Dátum: 2016. Február 02. 21:26 »
Zümi!
Brosstól egyébként is hisztiznek, de véleményem szerint a lényeg a következő.
Bár ki, az-az bár ki indul ellenük, ők ezt úgy fogják fel, mintha az életükre törnének!
Ez egyedül azért lehetséges, mert a pénz dominál, féltik az egzisztenciájukat, és az avval járó gázsijukat.
Kár ezt tagadniuk, ők az OMME-t egy aranyat tojó tyúknak tartják, mi pedig nem.
Ők az OMME-ból élnek, mi pedig (hála az égnek egyre többen) az OMME-ért, és ezt nem hagyjuk!
Büszke vagyok azokra akik ilyen gyalázkodás, sárdobálás mellett, megmérettetik magukat.
Sokan nem a közszerepléstől rémülnek meg, hanem a nemtelen támadásoktól.
Nagyon sok jó, tenni akaró szakember fordít hátat a közösségi munkának, mert nem akar konfliktust.
Néhányan felvállaltuk a "golyófogó" szerepet, de alig várom, hogy vége legyen a kampánynak.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #149 Dátum: 2016. Február 02. 21:53 »
Meggyőződésem, hogy nem telt el fölöslegesen az a néhány év. Dr. Mészáros László személyiségének árnyoldalait jobban meg tudták ismerni az ember, így könnyebben mérlegelnek, döntenek, hogy kire bízzák az érdekvédelmi munka vezetését.