Jó reggelt!
Továbbra is úgy érzem van egy tabu téma, amelyet kerülgetünk.
Most ezt kívánom boncolgatni, reményeim szerint nem fogok vele egyik félnek sem ártani, ezért hozzászólásom elején nyomatékosan kijelentem, hogy csak és kizárólag a saját gondolatimat fogalmazom meg.
Ez nem más mint a szaktanácsadók szerepe a választások alatt, és az összeférhetetlenség.
A két dolog véleményem szerint szorosan összefügg.
Érdekes változásnak lehetek tanúja, amikor azt tapasztalom, hogy azok a volt kollégáim (egy kivételével) akik közel 3 éve, távozásom óta nem szóltak hozzám, egyre jobban közelednek.
Mi ennek az oka, kérdeztem Kaposváron az OMME elnökétől is, aki széttárta a karját mint aki nem tudja mit kérdeztem.
Mondtam neki nem kell a telefonjaikat ellenőriznie, mert magánhívásokat kapok, ugyanis a "hivatalit" ellenőrizhetik, tehát majréznak a szakik.
Talán megcsapta őket a változások szele, és attól félnek, ha Bross visszajön a paradigmaváltás tavaszi nagytakarításba megy át?
Aki Kaposváron a 4-es előadóban ott volt a kampánynyitón hallhatta, hogy a szakikra továbbra is szükség van, azt egy ember terjeszti csupán, hogy nektek is annyi, ha változás lesz.
Ez egy szemen szedett hazugság, egyszerűen nem igaz!
Véleményem szerint Kaposváron a szaktanácsadók rádöbbentek erre a fondorlatos, minden valóságot nélkülöző marhaságra, és ez a közeledésük alapja.
Eddig azt sulykolták beléjük, hogy nyírjátok ahol bírjátok a Bross szellemiséget, most meg hideg zuhanyként élik meg,amit Kaposváron az előadóteremben megtapasztalhattak.
Nagyon nehéz és veszélyes az árral, a méhészek akaratával szemben úszniuk, és láthatóan doktor Úrnak is nehezére esik.
Pedig mindent bevetett, viszont Dr.Hegedűs Dénes ringbe szállását, láthatóan nehezen éli meg.
Az összeférhetetlenséggel hamar végzek.
Szerintem a szaktanácsadók akkor viselkednek a legjobban, ha nem nyilvántartanak véleményt, mert nem Bross hanem a méhészek fogják őket kiközösíteni, és ettől nincs nagyobb bukta.
Én ezt megelőzvén a mi szaktanácsadónkkal már rég megbeszéltem, és kijelenthetem, hogy tökéletesen működik a dolog, egyáltalán nem kampányol, csendben végzi a dolgát.
Viszont vannak olyan megyék ahová Péter egyáltalán el sem megy, mert annyira ellene hangolták a méhészeket.
Egy szó mint száz, a szaktanácsadók hadrendbe állítása nem tűnik jó taktikai húzásnak, felbujtójuk személye eddig is ismert volt.
Érdekes két hónap következik.
Tantó Sándor előadásának gondolatival zárom írásom:
"KÖZÖS FELADATUNK az, hogy:
Az erősségeinket meg kell tartani!
A gyengeségeinket fel kell számolni!
A veszélyeket meg kell próbálni elhárítani!
A lehetőségeinket ki kell használni!"
Tehát közös a cél, de a két oldal másként látja a veszélyt, a gyengeséget, a lehetőséget, és mindenképpen az
"ERŐSSÉGET"!
Nagyernyei Attila