A méhcsaládok általános állapota

• 4442 válasz
  • 1471969 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4440 Dátum: 2026. Szeptember 17. 19:21 »
Tisztelt Méhésztársak!
Szeretném ha hozzászólnátok a következő témához.
Először is egy idézetet emelnék ide:
"Az influencer (vagy magyarosan influenszer) olyan tartalomalkotó a közösségi médiában, aki nagy és hűséges követőtáborral rendelkezik, és képes befolyásolni a követői véleményét, életmódját vagy vásárlási döntéseit."
A következő sorokban erről a magánvéleményemet fogalmazom meg, és nincs benne semmi sértő szándék, de a véleményem megvan róla.
Történt ugyanis, hogy egy újkori influenszer szervezett egy nozema konferenciát, mivel állítólag óriási baj van nozema ügyben.
Nincs is ezzel semmi gondom, csupán annyi, hogy ilyenkor nozema vész?
Két és fél hónapja szárazság, eső nuku, a méhek rendszeresen repülnek.
A nozema egyik alapja a bezártság, rossz minőségű élelem és sorolhatnám.
A spóraszám alapján kongatják a vészharangot!
Olyanok akik kikiálltják magukat szakembernek, majd a közösségi médiákba erről egy "szakmai" összefoglalót fognak feltenni.
Anno olyan 10-12 éve még Koós Péter méhészetében mi is szerveztünk egy méhegészségügyi konferenciát, annak is része volt a nozema, lehet ezt figyelmen kívül hagyták (vagy elfelejtették) a buzgóságukban.
Nem szeretnék háborút, de kérdezném neo, és Koki véleményét is a témában.
Azt elfogadom, hogy az aszály az atka, az atka által okozott vírusok, a szántóföldi növényvédelem miatt sok felé gyengébbek a méhcsaládok, de nekem ebbe a képbe MOST a nozema nem fér bele.
Kérem szóljatok hozzá!
Köszönöm szépen!
Nagyernyei Attila

Megnéztem a videòt.
Igazad volt. Inkàbb olyan ,,promo" szaga van.

Voltam vàsàrolgatni Belaruszban. Kaptam ezt is azt is az üzletben. Kivancsi leszek a hatàsàra, amit szomszédbòl hordanak utóbbi időben nem nagyon jött be.

*

Koki

• 525
« Válasz #4441 Dátum: 2026. Szeptember 17. 20:39 »
Berci, matek egyes.
Miért rugóztam az átlagon?
Mert csak így tudod saját munkád értékelni.

Akkor írd már le ide munkád gyümölcsének értékesítési mennyiségét, hogy átlagban mennyi hordóval adtál el hetente akácpergetés óta!
Nekem nincsenek titkaim, és itt vannak (többnyire csak olvasók), és én nem hazudozhatok másokkal ellentétben. Munka után este amikor többen is hívnak, írja már meg valaki, hogy éppen hány alkalommal mézszűrés az elfoglaltságom! Tényleg velünk akarsz versenyezni a istenhátamögötti világodban, ahol nem raklapon hanem szatyorban vásárolod az üvegeket?
Most készítsek videót a tizenvalahány raklap üvegről, a számtalan dobozról amiben sok tízezer tető van, vagy rakjam fel a nyugtákat, amit már be kell vallani folyamatosan. Ha valamivel bizonyítjuk, hogy nem kispályások vagyunk 40 év után, és nálunk vége a méhészeti évnek a kaptárokban, akkor meg dicsekszünk szerinted.
Állj már le Attila! Nem a méhészek az ellenségeid. Vedd már észre!

Az eredmény? Május vége óta a 14. hordó akácot szűrtem az ideiből, és a hatodik vegyest. Még 22-es is van. Olyanok olvasnak itt a fórumon akik látták, csak nem szólalnak meg, sőt azt mondja elég gyakran, egyáltalán miért kell veled szóba állni. Te eladtál azóta egy hordócskával?

Szerintem megint komoly gondokkal küzdesz a méhészetedben, de ezt a borzalmas világot ne akard a mi mindennapjainkba belevinni, KÉRLEK!!!

« Válasz #4442 Dátum: 2026. Szeptember 17. 21:01 »
Remélem nem apad tovább a Balaton erre a sok sületlenségre.
Semmi okom a panaszra, sem az eladással, sem a méheimmel kapcsolatban.
Szerintem hagyd a kiszerelést a francba, próbálj meg kártyából jósolni, az talán jobban jövedelmez.
Már megint ez a dicsekvés, aztán meg nyaralás, pihenés az nuku??????
Most zajlik Szekszárdon a szüreti fesztivál.
Végre a 4S Street is fellép szombaton.
Ez éppen a 64. koncertem lesz, és alig várom.
Majd beszámolok róla.
Jah, az elmúlt héten 60 anyát cseréltem, egyet benéztem, mert pont váltottak.
Hajrá Fradi!
Nagyernyei Attila