A méhcsaládok általános állapota

• 4412 válasz
  • 1462756 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4410 Dátum: 2026. Szeptember 08. 08:42 »
Ügyes vagy, de a tényeken nem vàltoztat.

*

Koki

• 511
« Válasz #4411 Dátum: 2026. Szeptember 08. 09:19 »
De a tények azok, amiket már leírtál, és most mégis képes vagy a másik oldalról nézni a tényeket. Miről is van szó?
Írtad (most nem akarom idézni), hogy megveszik a mindenfajta anyát az anyanevelőtől, vagy értsük úgy, hogy megveszik, aztán mindenfajta lesz belőle. Azok az anyanevelők nem tudnak mást nevelni, mert a sok okostojás méhész tele szemeteli nem a Kárpát-medencébe való anyák behozatalával az ország méhészeteit. Nem azt állítom, hogy azok az anyák szemetek, de mint Őrösi mondta, az Ő kuglófja csak abba a kuglófsütőbe passzol, amit abban sütöttek. A mi méhünk bírja a száraz nyarakat. Amelyik nem bírta az elveszett, szelektálódott. Most is így lesz, de mint Neo is írta, nem ez a fő probléma, habár az aszály miatti családgyengülés egyre súlyosabb, és mint ahogy az Időképről idéztem a készülődő esőt, az már nem sokat fog a méhészek helyzetén javítani.

"Miért fontos a méhanyák inszeminálása?
– Az inszemináció haszonállat-tenyésztésben már egy ismert tevékenység, viszont méhanyák tekintetében még elmaradottnak számít a szemléletmód Magyarországon."

Ezt nem méhész írta. Olyan embertől származik, aki íróasztal mögött lehetőséget, netán hatalmat kapott, vagy lehetőséget olyan dologba beleszólni, amiről nincs tapasztalata, vagy tudása.

Egyszer Nikovitztól érdeklődtünk, hogy miképpen lehetne ilyen anyákhoz jutni. Azt mondta felejtsük el! Kérdezzük meg hány anyából lett valami amit a kísérletekben a megtermékenyítés után anyaráccsal elzártak a RÁPÁRZÁS lehetőségétől.
De ha ennyire érdekel a téma, vagy bárkit, akkor kérdezze meg Dr. Kolics Balázst! Elmondja, de nem fogja megmutatni. Állítólag azok nem pároznak rá.

« Válasz #4412 Dátum: 2026. Szeptember 08. 09:38 »
Elhiszem én is amit ìrsz, de még mindig sok a múltidő, àllìtòlag.

Nemrég szòlt hozzà a poszthoz egy fiatal:

Idézet
Nekem az az érzésem, hogy itt is rengeteg régi tévhit él és kering közszájon, amik beépültek a kollektív tudatba, pedig az újabb kutatási eredmények már mást támasztanak alá.