A méhcsaládok általános állapota

• 4323 válasz
  • 1452319 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4320 Dátum: 2026. Augusztus 27. 20:33 »
Igaz

*

Apis

• 220
« Válasz #4321 Dátum: 2026. Augusztus 27. 21:35 »
J.Wick a lelkesedésed méhészet iránt és a kaptárfűtés iránt pozitív. Én azért azt javaslom hallgass a tapasztalt méhészekre, akik itt a forumon írogatnak, a stílussal ne foglalkozz! Mindenki a saját kárán tanul, az a lényeg , hogy felállj utána és változtass. Az legyen gyanús, hogy ha nálad most nem hullik az atka és mindenki másnál igen, hogy változtass a szeren. Ha van mentorod akkor kérj tanácsot tőle.Az én véleményem is az, hogy túlzásba vitted a szaporítást és azok a családok nem telelőképesek, de ez az elején előfordul. Térjünk vissza erre a témára először idén novemberben , majd jövő év március végén, mert a vizsgák bizony akkor lesznek. Sok sikert kívánok neked a méhek világában!

« Válasz #4322 Dátum: 2026. Augusztus 27. 22:40 »
Köszönöm a tanácsokat! Úgy látszik, az előbb rosszul fejeztem ki magam, természetesen én is jól tudom, hogy ha egyáltalán nem hullik az atka, ott baj van. Nálam  a „nincs atka” kifejezés  mindössze pár darabot jelent, rosszul fejeztem ki magam, szóval szerencsére egyáltalán nem hullik sok.A családok nyáron kaptak sima oxálsavas csíkot, most pedig timolosat. Ősszel még tervezek egy Api Life Var kezelést is, és bízom benne, hogy így már jó lesz a helyzet. Láttam a Koki által belinkelt mai facebookos videót is, de az ott bemutatott családokhoz képest az én idei szaporításaim sokkal erősebbek, és fiasítás is van bennük bőven. Szerencsére mostanra már virágpor-feleslegem is lett a kaptárakban pár hete nem is láttam keresni kellett. De ahogy írtad a lényeg majd március végén dől el!
Köszönöm!

*

Apis

• 220
« Válasz #4323 Dátum: 2026. Augusztus 27. 23:21 »
 Próbálj ki más szereket is
« Utoljára szerkesztve: 2026. Augusztus 27. 23:34 írta Apis »