A méhcsaládok általános állapota

• 4157 válasz
  • 1275287 megtekintés
*

robi 75

• 1037
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #4155 Dátum: 2026. Március 22. 09:28 »
Jenő bá, azért az is elég szélsőséges méhészet ahol néhánynap bezártság után bölcsők ezrei lesznek. Szétrajzik az állomány nagyrésze már első akácon jól nézünk ki. A12 keretes hunor fészeknek meg az odaszögelt anyarácsnak is megvannak a "határai". Persze a másik véglet se jó amit a youtubén mutogatnak a méhtartók, az éhendöglés határán álló pár keretes roncsokról, és még beszélnek is róla.

Üdv:robi

*

Koki

• 391
« Válasz #4156 Dátum: 2026. Március 22. 18:15 »
Az. Szélsőséges. De ha jó az idő, akkor már az ötödik napon nincs hely peterakásra, mindenki gyűjtésre áll át aki 10 napnál idősebb, mert a nektár a korlátozó, a nyitott fiasítás hiányában, és mai áron a napi 5-8 kg az 10 milla/ nap.  (Ez csinálja Bezzeg Laci, de ha beüt a rossz idő, akkor azt az állományt le lehet bölcsőzni.) Attilának ezért is elkellett volna mennie a Tükör előadására.  Szerintem Attila mivel háztól adja el a javát termésének, ezért azt számolhatjuk dupla áron is, tehát van lé bőven. Ezért is javasoltam a koncertpark mellet a telekvásárlást. UGYE ROBI ÉRTED AZ IRÓNIÁT, MERT A VALÓSÁG KICSIT MÁS?

Na ha már szóba hoztad a koncerteket.
Hogytiltanákbeabbaarohadtkur...
Itt egész nyáron koncert van. Szinte minden este nyomják a rendezvényparkban, és nem lehet ellene semmit tenni. Van egy eladó telek a szomszédjában. Meg akartam venni, de a Zasszony nem járul hozzá. Ha ennyire szereted, és akarsz egész nyáron ingyen koncerteket, keress rá. A romos épülettel együtt 90 millióért árulták, most elbontották, gondolom a bontással sem kerül többe száznál. Írásaidból (jó év, jó árak) kikövetkeztetve szerintem nem okoz problémát ennek megvásárlása.

Az odaszögelt anyarácsot nem értem.
« Utoljára szerkesztve: 2026. Március 22. 18:22 írta Koki »

« Válasz #4157 Dátum: 2026. Március 22. 18:37 »
Ezt írja nekem Koki!
"Olyan dolgokról írsz, amit nem tudtál megtanulni. Az a te dolgod. De másokat ne taníts rosszra!!!
Nálad NEM nemzedékváltás volt. Elvesztek a telelőméhek, alig lett utánpótlás, babusgatod őket, hátha utolérik mások méhcsaládjainak erősségét, és "profi" méhészekkel példálózol olyankor, akiknek én csak még a nyomukban sem járok. Ugye emlékszel?"

Tökéletesen igaz ez a benyögése Kokinak a mostani belpolitikai helyzetre!
A két erős párt (TISZA-FIDESZ) azon marakodik hol vannak többen a lakossági fórumokon, még ki is számolják, hogy 1 négyzetméteren belül hány ember tartózkodik.
Mit mondok én erre?
Ez semmit nem ér, várjuk már meg a választásokat!
Ugyan ez van Koki hozzászólásainál!
Várjuk már meg a pergetést!
Ő akkor fára mászik, én meg?
Görgetem ki a bodegámból a teli hordókat.(Ha nem fagy meg, és kedvez az időjárás.)
Aztán lehet itt görcsöli ki ért a méhegészségügyhöz, meg 30 fok fölött van csak nozema.
Ezt remélem aki ért egy kicsit a méhegészségügyhöz nem hiszi el.
Kollégám már 30 méhcsaládot bezárt az idén.
Mind nozemában ment el!
Hol volt itt 30 fok?
Jenő, ezt te sem gondoltad át valld be.
A végére hagyom, de nem lényegtelen.
Molnár Jenőt egy nagy tudású, profi méhésznek tartom, de vannak hülyeségei.
Ettől még jó ember, és tiszteletre méltó!
Én örökké a termelést tartottam szem előtt, hogy minél nagyobb átlagokat érjek el állomány szinten.
Ő pedig a szaporulatot eladja, és valamennyi mézet a Balcsin.
Nincs közöttünk összehasonlítási alap, de a jó dolgait megszívlelem.
Van egy mondás ami nagyon tetszik, de nem célzottam idézem!
"Az okos és bölcs ember más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye pedig semmiből sem!"
Én a fenti idézet szerint élem az életem.
Üdv:Nagyernyei Attila