meezesjeno
Hozzászólás témája: Re: Mi újság a méhesben?
HozzászólásElküldve: 2023.04.30. 07:58
Rendszeres hozzászóló
Rendszeres hozzászóló
Egy hónapja írtam, és petés bölcsős képekkel illusztráltam - lentebb, április elsején. Nálam akkor kezdődött.
Nem április elsejei tréfa volt. :lol:
Mondjuk nálam azoknál már 8-9 keret fiassal illett is akkor. Valahol olvastam abban az időben, hogy egy Nagy-tudású (lehet rosszul írom a nevét, csak az elejére emlékszem :?: ) méhész dupla tetsziket szeretett volna adni egy méhésznek, aki akkor éppen 20-25 dm2 fiassal büszkélkedett. Ez sem vicc!!! Ott le van írva. 111, hogy hol. Na ott nincsenek rajzásra készülődő családok, és nem is lesznek még egy darabig. "Szerencsémre" a késői, júniusi szaporítások, tartalékok elnyelték a pluszt részben, illetve már vannak kényszer szaporítások, talán már idei petéző rajanyák is. Nem azt mondom, hogy örülök neki, de mit tehetnék?
Jövőre lepényezni, vitaminozni és szűkíteni fogok. (Köszi Veszti1982!

) Tenyésztett -államilag elismert- anyákat vásárolok, legfőképpen mert támogatják. Előadásokra járok, megcsinálom azt a sok hülyeséget amit ott IS hallok, és akkor talán nálam is gyengécskék lesznek a méhek, vagy trottyok, és végre nem kell banánra annyit költenem, ami ugye javítja a fára mászási képességeimet.
Na meg az a 200 új kaptár is üresen marad akkor, amit a télen csináltam.
A zöldről hoztam át. Amikor te Attila a 20-25 négyzetdeciméter fiast 2x akartad teccikelni a Jenőnél meg már 8-9 keret fias volt. Menj fel a zöldre nézd meg a képeket petés rajbölcsőkkel. Akit a múltkor említettél a Zsiros Pistánál meg nem sokkal ez a bejegyzés után már volt raj .