"A kérdésre pont nem válaszoltál. A feltételezésem az, hogy a keleti országrészben és a vándoroknál nem ilyen erős egy átlag család."Nézd Attila! Legyen igazad. Benéztem. Mert be, aha. Kutyafülét.
Én válaszoljak a
feltételezésedre? Ez most komoly? Honnét tudjam én, hogy Te mit feltételezel Attila? A keleti országrészben nem ilyen erősek a családok? Azzal mit kezdjek? Járjak el oda is méhészetet kezelni?
Menjenek el ők is "oszkárhoz" majd betanítja őket, mint ahogy talán neked sem ártana. Ő a keleti országrészben lakik, és ott vannak a méhei is. Vándorol is talán néha.
Mert nekem úgy tűnik, hogy dunántúli állóméhészek nyomják a kioktató stílust pl nyírségi vándoroknak. A kettő főleg a tavalyi év után teljesen más liga.
Ezt ki is írta? Hol van ebben a Gábor1985?
Ki fikázta ki?
Na nehogy már más "liga" legyen. Ugyan már. Van nekem Vásárosnaményban ismerősöm, kidől a méh a kaptárjaiból. Nyíregyházán másodállású méhész cimbora -is- nem tud mit kezdeni a felesleggel--eladja, mert kell az üres kaptár a szaporulatnak.
A gyenge, az gyenge, még ha 2 tetsziket is adnál rá.
Szerintem neked írásaid alapján eléggé gatya egy állományod lehet, mindenkivel szemben állsz. Erről nem mi tehetünk. Nektek sürgősen kell kaptárat bontani, és macerálni a méheiteket az első alkalmas időpontban, mert nem a rajzásgátlás a problémátok, hanem a szar családok pátyolgatása és a pótcselekvések kínotokban.
Aztán a méheüsnek mi köze ahhoz, hogy a méhész mikor kezdi meg a tavaszi első átvizsgálást? Ráadásul azzal a méheüssel mit kezdjek, aki nagyrészt üres kaptárjaiba akarta a lepényeket berakni, amit az én méheim még soha nem láttak. De nézd csak meg "cserépfalva" és B.Gergely mikor nézett először kaptárba!!!
Tudod olvastam egy híres méhésztől valamelyik oldalon, hogy akinek rendben van az emésztése, nem beszél a sz@...ról.