Bizony wr méhésztársnak ez egy rosszindulatú benyögése volt, amit nekem célzott:
"Kíváncsi leszek azokra akik büszkén írogatták hogy szotyin szoktak telelni, hogy majd a tavasszal vajon felfele, esetleg lefele fog kunkorodni a szájuk széle. Vizionálok "némi" téli veszteséget a jó kis vegyszeres telelőkészleten telelt állományok esetében."
A méhlegelő rovatban írtam a következőt:
"NB lépen 5-7 keret nagy kiterjedésű fiasom van, de volt néhány 8-as is.
A fias körül 9-10 centis mézkoszorú, amihez természetesen nem nyúlok."
Erre írta ő a fenti marhaságot.
Azért már eljutottam arra szintre,hogy ki tudjam a méhészek közül választani a szakmai talentumokat, meg a szájkaratésokat.
Wr méhésztárs ezt csúnyán benézte, és ezzel a színvonal alatti rosszindulatú benyögésével, el is helyezi magát egy olyan palettán, amit nívónak nevezünk.
Kicsit többet gondol magáról, azért történhet meg vele, hogy ilyen blődségeket hoz össze.
Először is 9-10 centis mézkoszorúról írtam!
Másodszor, hogy hordás van szolidágóról, tehát az erről begyűlő friss nektár még majd kívülről ez alá a mézkoszorú alá kerül, plusz még serkenteni, és etetni is fogok.
Tehát mikor ér a méhcsalád ehhez a jó "vegyszeres" cucchoz?
Vastagon a tisztuló kirepülés után, tehát semmi gondot nem fog okozni a méhcsaládoknál.
Állandóan megy a hiszti a napraforgómézen való teleltetés miatt.
Írásomból kiderül, hogy a méhek nem ezen telelnek, de ha Hunorom lenne akkor bizony igen.
Mivel a Hunor keret 9 centivel alacsonyabb, ott sokkal nagyobb az esély, hogy a napraforgómézhez a tél folyamán hozzákezdjenek.
Kicsit gondolkodj mielőtt arról írsz, hogy milyen gáz nekünk NB-s méhészeknek.
Őszintén örvendek, hogy fekvőkaptáraim vannak, és a napraforgó méz jelenléte a nagy képfelületnek köszönhetően semmi gondot nem jelent.
Hogy kinek merre fog tavasszal kunkorodni a szája azt a jövő dönti el.
Csak arról mondj véleményt amit megtapasztaltál, és kipróbáltad!
Maradj a 9-es LEGO-dnál, a fekvősöket meg ne fikázd.
Nagyernyei Attila