Lélektorna

• 373 válasz
  • 166847 megtekintés
Re:Lélektorna
« Válasz #90 Dátum: 2015. November 03. 13:20 »

« Válasz #91 Dátum: 2015. November 04. 12:30 »
na ez építő volt
végre

*

zümi

• 1382
« Válasz #92 Dátum: 2015. November 05. 17:23 »
Ha nincs bennünk könyörület, ugyan mi más marad, amitől emberek lehetünk? (...) Ha az ember ragaszkodik a gyűlölethez, akkor minden mást elveszít.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #93 Dátum: 2015. November 08. 17:53 »
 ;)
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #94 Dátum: 2015. November 09. 21:04 »
"Nem szabad félni a lelki szembesülések tisztító, sokszor nagyon sötét éjszakájától. Az indulatok, haragok, félelmek bennünk vannak, és azáltal, hogy előkerülnek, megfoghatóvá, kezelhetővé válnak."
Böjte Csaba

« Válasz #95 Dátum: 2015. November 18. 21:17 »
Putyin: "Isten dolga, hogy megbocsásson a terroristáknak, az enyém pedig, hogy elküldjem hozzá őket"

« Válasz #96 Dátum: 2015. November 19. 20:07 »
A bosszú az egyik legcsúnyább emberi tulajdonság.
Higgyétek el nem hiába idézem a következő sorokat, okom van rá.
"Szilaj indulat, mely képzelt v. valódi sérelmeknek megtorlását célozza. Alapjában az embernél is az állati ösztön nyilvánulása, mely ellenségével szemben könyörületet nem ismer. Akin a B. érzete hatalmat vesz, az nem latolgatja a vele történt sérelem nagyságát, hanem ellenfelét megsemmisíteni törekszik. Az ember önzése ilyenkor mintegy vérengző mámorba esik, melyből csak a megtorlás után ocsudik ki. A B. ösztönszerű nyilvánulását legjobban a vadérzésü, művetetlen emberen észlelhetni. De még szörnyűbb a B., ha szolgálatában az ész és a külszines műveltség fegyverei állanak. A renaissance emberei e tekintetben a B.-nak is mesterei voltak. Mai rendezettebb társadalmi viszonyaink között, a külső korrektség máza alatt a bosszu érzete az egoisztikus ember lelkében mint szivárgó méreg lappang; tartogatja, amig lehet, s megvárja az alkalmas időt, amikor kitöltheti."

« Válasz #97 Dátum: 2015. November 19. 23:04 »
 Attila!

A bosszú lényegét valaki nagyon jól összefoglalta.
Vajon ki a LEGÉKESEBB követője kicsiny szakmánkban?
Próbáljanak ellentmondani nékie,akkor van ám bosszú,
bosszú hadjárat.
Igaz-e he?
Mondják arra felé!
A bosszú is LÉLEKTORNA?
Igen,ez is az.Egyik "legszebb"formája,van aki ettől boldog.
Hát legyen.
Kussolj már Csányi,még a végén gerinctelennek fognak hívni!
Ja,hogy eddig is annak hívott?
No,de miért ?
Én csak elmélkedek.
Mondjál már valami konkrétat is,kicsúszol a kezei
közül mint egy kígyó.
A végén még Kígyó Csányi Antinak fog hívni az a szép ember.
Ja,hogy eddig is annak hívott?
Akkor mindegy.
Úr Isten!Már én is magamnak teszek fel kérdéseket,
önmagammal beszélgetek?
Ja,én még beszélgetek magammal.
Lélektorna,lélek.
Micsoda szép szavak.
Milyen jó is lenne ha mindenkiben "szép lélek","jó lélek"lakozna.
Milyen jó is lenne ha kicsiny bolygónkon nem a mindenkin átgázoló,
bosszúszomjas fenevadak uralkodnának,ha nem a cél szentesíti
az eszközt elvén élők irányítanának.
Igaz-e he?

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 23. 22:37 írta Csányi Antal »

« Válasz #98 Dátum: 2015. November 20. 07:27 »
Én azt hiszem, hogy sokkal komplikáltabb a helyzet, mint egyszerű bosszú. Nem gondolod, hogy vegyülhet bele sima, kutya közönséges pénzügyi érdek?

Addig, amíg nem tudod, hogy ki kinek adja el a mézét, és utána az a kereskedő érintett-e esetleg abban, hogy nem mézet árusítanak mézként - addig nem tudhatod, hogy kinek személy szerint mi az érdeke az OMME vezetői közül. A személyes anyagi érdeke.

A méznek van magyar szabványa. Ha nem tartja be, - és mindegy hogy melyik országból veszi a löttyöt - akkor az nem méz. Ha nem mézre ráírja, hogy méz, akkor az a fogyasztó félrevezetése. Szerintem a fogyasztóvédelemnél is el kellene indítani egy eljárást. El kell nekik küldeni a laboreredményeket, és kérni - tekintettel az ünnepekre - az azonnali és gyors intézkedést.

És ezt követően, ha nincs eredmény, tüntetést a Minisztérium elé.  Túl sok eszköz nincs a civil méhészek kezében. Az OMME sajnos érthető okokból passzív lesz. Nem idézném a Marxizmus-Leninizmus egyik fő tételét: Csak az tud forradalmi lenni, akinek nincs veszítenivalója. Az OMME a nemzeti programból számára juttatott 250 Millió forint miatt nem lesz harcostárs a Minisztériumoknál, és a Magyar Hatóságoknál. Túl sokan túl jól élnek - van mit veszíteniük... 

ÉBRESZTŐ!  Más az érdeke az OMME vezetésének, mint nektek méhészeknek. (Orbáni többes a magyar méhészekről.)

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #99 Dátum: 2015. November 20. 08:10 »
Személyes élményként is megéltem az OMME Küldöttgyűlésen a bosszú ízét.
Amikor Dr.Cserényi Péter súlyosbítást kért az etikai ügyemben, kiküldtek a teremből, annak ellenére, hogy jól érthetően titkos szavazást kértem, mert alapszabályunk, és az új civil törvény is ezt deklarálja.
A levezető elnöknek, Dr.Mészáros Lászlónak ezek után még mérlegelési lehetősége sem maradhatott volna, mert ha az érintett kéri, akkor KÖTELEZŐ a titkos szavazás.
Azt nem tudom mit csinált Dr.Soós, hogy ekkora jogsértést simán szó nélkül hagyott.
Nem csinálok belőle ügyet, mert így is lebőgött a doki, nem tudott ismét megalázni.
Privátba, telefonba sokan jelezték, hogy kik szavaztak ellenem.
Egyáltalán nem csodálkozok rajtuk, mert nekik ez a feladatuk, ők a pénzükért szavaztak, úgy mint a nyugdíjas katonatiszt.
Bevallom azt kicsit fájdalmasan élem meg, hogy a popsifényezők sorban állnak, a doki kegyeiért.
Bele nézhetnének ők is a "Tükörbe", akkor rádöbbennének, hogy saját magukat tették nevetségessé.
Én most úgy érzem lelkileg túl vagyok a nehezén, és mosolyogva nézek mindazokra akik a pénzükért mindent képesek elkövetni.
Pár hónap múlva kíváncsi leszek rájuk, hogy emelgetik a kezüket.
Ők számomra lelketlenek, mindenre  képesek saját önös érdekükben.
Egyszer mindenki elszámol tetteivel, én büszkén vállaltam eddig is, hogy a méhészek érdekében átgázolok mindenkin, és ekkor soha nem azt nézem, hogy ettől népszerű leszek vagy sem.
Nagyernyei Attila

« Válasz #100 Dátum: 2015. November 20. 12:15 »
 A szaktanácsadók közül sokan egyesületi elnökök is! ( etikátlan, és össze egyeztethetetlen is egyben )
Ezért áll elő az az abszurd helyzet, hogy a "hivatásuk" (szaktanácsadó) -  ami a biztos pénzt hozza a konyhára hónapról-hónapra - háttérbe szorítja a méhészek érdekérvényesítését.
Tulajdonképpen minden rosszban van valami jó is, más kérdés, hogy melyik milyen mértékben szolgálja a méhészek érdekeit.

Elhangzott már privát beszélgetésekben, hogy a szaktanácsadói hálózatra a Nemzeti Program  indulása, a regisztrációk lebonyolítása idején igen is nagy szükség volt.
Jelenleg azonban nekünk méhészeknek már nincs nincs igazán szükségünk rájuk, - de mint minden rosszban lévén jó is - a "vezetésnek" viszont igen nagy szüksége van rájuk, különben a küldöttek nem lennének "agymosottak" és vezetőink már régen el lettek volna zavarva.
A szaktanácsadói pénzkeretből simán (átvehetné) működtethetné az OMME az egészségügyi hálózatot.  Ez egy évben kb. 120 milla. Egészen biztos, hogy a kamara is melléállna az ügynek nemcsak mentálisan, hanem anyagilag is segítene bennünket.
Ez a saját véleményem, hiszen ez a fórum a vélemények megvitatására jött létre.

« Válasz #101 Dátum: 2015. November 20. 22:47 »
Én azt tanultam, hogy inkább 100 irigy mint egy szánom.
Idéztem Öcsitől, Édesanyám unokatestvérétől.  ::) ;D

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #102 Dátum: 2015. November 23. 22:28 »
Egy mai beszélgetést idézek be ide:
Idézet
[/Gewi:
Úgy láttam rendhagyó módon át adták a kitüntetéseket Gödöllőn,az elő terjesztett kitüntetésre 12 személyt a közgyűlés teljes többsége elfogadta, mindenki fel került,kivéve akit én felterjesztettem nem kapta meg,holott a küldött gyűlés teljes szavazattal elfogadta a felterjesztést. Németi János Penyigei lakost aki a Tisza Szamosközi Méhész egyesület vezetője volt 2002-től 2007-ig és azóta folyamatos méhész képzéseket oktat. Több generációs méhész dinasztiából származik,méh egészségügyi felelős. Mégsem érdemli meg a kiváló magyar méhész kitüntetést ???quote]

Idézet
László Idősebb Csuja:
Volt egy másik megjegyezni való eset is. A bemondónő kérte, hogy fáradjon fel a szinpadra a poszthumusz kitüntetett X.Y. méhész.

Idézet
Tímea Puklérné Sajermann:
Anyu ment ki Apu helyett... Utana percekig nyugtattuk, mert ugy remegett, es mondta hogy ki se akart menni. Apu 10 eve nincs kozottunk! Meg akartam koszonni a holgynek a mondatat, de nem talaltam. Szerintem nem is ertette a szo jelenteset!

Idézet
László Idősebb Csuja:
 Bocsánatot kérek amiért ezzel a bejegyzésemmel felszakítottam a sebet.

Idézet
Tímea Puklérné Sajermann:
 Nem kell bocsanatot kernie. Meg be se forrt... Anyu ma mar jol van, de tegnap kozel allt ahhoz, hogy mentot hivjunk hozza. En csak forrongok, meg le kell nyugodjak.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #103 Dátum: 2015. November 24. 09:15 »
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #104 Dátum: 2015. November 24. 11:49 »
Ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg ezt a filmet. Nyugalmat és erőt ad. Arról beszél, hogy van értelme az ember életének ha alkotni akar.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.