Humor

• 651 válasz
  • 269899 megtekintés
Re:Humor
« Válasz #150 Dátum: 2016. Január 05. 22:25 »
Vagy tűz. ;D

*

robi 75

• 1012
« Válasz #151 Dátum: 2016. Január 05. 22:49 »
 ;D ;D ;
A koponyát nem akartam , bocsánat.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 06. 06:32 írta atya »
Üdv:robi

*

robi 75

• 1012
« Válasz #152 Dátum: 2016. Január 11. 22:40 »
Omme gyűlés valamikor 2020 után..... ;D ;D ;D
Tényleg csak vicc.

« Válasz #153 Dátum: 2016. Január 12. 10:20 »
Balról jobbra, Geddekas, Nagyernyei, az az árnyék meg kiskakas,

ez is vicc :)

*

robi 75

• 1012
« Válasz #154 Dátum: 2016. Január 12. 10:43 »
Hát én nem rájuk gondoltam ;D ;, de a humorba belefér ;D.

*

atya

• 1043
« Válasz #155 Dátum: 2016. Január 13. 19:59 »
ha-ha-ha-ha! És ez nem viccccc.
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #156 Dátum: 2016. Január 18. 08:31 »
 "a többit a HUMORBAN:"

Tartson disznót méh helyett. Sok a hasonlóság. Mindkettő legel, és a legelőt meg is illatosítja.
Önállóan megtanulnak repülni. Igaz a disznó csak 3-4 hetes koráig, és kell a hátára ehhez egy sas.
Mindketten tökéletes zsírtesteket tudnak képezni, miközben egyre nagyobb a lépjük. Vannak közöttük anyák, dolgozók, és ott is gyakori a semmittevő here. Ezek a lusta disznók.Az anyákat lehet nevükön nevezni. Disznónál pl. Mangal Ica. Méhnél ugyan ez Mallif Era.
Füstölve hosszabban eltarthatóak. Oxálról nincsenek híreim. A disznót rőf-ben mérik, a méhet milliMÉHterben.
De hogy senkinek ne legyenek kérdései felém, és tartsam magamat a a gyakran elhangzó komolytalanság szintjén, nézzünk még több bizonyítékot e két élőlény azonos származására, mert ugye hiába titkolnám, nekem van Darwinnál egy téglám, és tudom a disznóról és a méhről, hogy mindketten rovarok. A disznó is ízeltlábú.
Ki nem evett még körömpörköltet, vagy kocsonyát. Ott láthatta a sok ízt.
Na meg aztán hány fő részből álla sertés? Három. Fej, tor, és egy nagy potroh. Fejet és a potroht nem kell bemutatnom. Aki pedig a torban kételkedik, az biztosan nem hallott még a disznóTORosról. Na és a metamorfózis. A disznó teljesen át tud alakulni kolbásszá , sonkává, stb.

A disznókaka is változtatja a színét idővel, szürkébb lesz, mint az elmék.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 18. 08:37 írta kivancsi111 »

« Válasz #157 Dátum: 2016. Január 18. 17:41 »
 :)
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

« Válasz #158 Dátum: 2016. Január 20. 06:06 »
http://www.baon.hu/helyi-ertek/velem-en/tudasimport-szodaval-647361

Na ez az,amin az ember csak kínjában röhög.Itt az "aranyháromszögben" komoly problémák vannak a borágazatban is.Nagyon sok kis-és középüzem kénytelen lehúzni a rolót.Az átlagos szőlőtermesztő meg kénytelen bogyósan áron alul értékesíteni.(Tudom,nem méhészeti téma,de folyton a borágazattal példálóznak többen is,hogy bezzeg ők milyen jól csinálják,meg milyen jó nekik.) A történelmi borvidékeken biztos más a helyzet,de ez a régió is az ágazathoz tartozik.
Viszont a cikkíró ötlete,a hamis termékek "felhasználására" nem is rossz ötlet...legalább lenne egy jó napja a pékeknek is...   ;)
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

nyuszt

• 131
« Válasz #159 Dátum: 2016. Január 20. 21:19 »
Megy a székely atyafi az úton hazafelé . Lát egy csinos nőt az útszélén stoppolni , hát megáll és felveszi. Útközben beszélgetnek,majd begerjednek és megtörténik aminek meg kell történnie. A nő az aktus után megszólal: - Maga nagyon érti a dolgát csak az a baj ,hogy hamar elfárad.Nincs magának egy fiatalabb rokona ? Mire az atyafi:Má' hogyne vóna.Van egy szép szál fiam nékem.           Aztán ő is ilyen jól műveli ezt a dolgot?     Hát azt én nem tudhatom ,mink bíz erről nem szoktunk beszélgetni, de a múltkorjában elkapott egy medvét , hát azóta mán nekünk gyűjtögeti  a mézet.

*

Kitin

• 934
« Válasz #160 Dátum: 2016. Január 22. 15:11 »
Geddekas írta:

"tehát azonnal indítom a megsemmisítő keresetet a bíróságon, ha akár egyetlen személy esetében is felmerül az összeférhetetlenség. A nyers fogalmazmány már készen áll. Csak a neveket, időpotot kell írnom és a mellékleteket kell csatolnom."

Tátva maradt a szánk :)
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 22. 15:23 írta Kitin »

« Válasz #161 Dátum: 2016. Január 24. 11:26 »
Talán jobb helyen lesz itt ez az írás, mint a Szakma-politikában...

...........
Tehát elkezdődött a választási kampány!
......

Attila!

Háááát......???!!!

Talán emlékszel még rá, hogy óvtalak a te nyelvi kvalitásaiddal a némi nyelvi tálentumot igénylő feladatok vállalásától?

Nyelvi szempontból egyébként szinte semmi baj nincs azzal, amit leírtál, de szeretném felhívni a figyelmed, hogy vannak néhányan ezen a Klubon is, akik különösen érzékenyek a nyelvi finomságokra, árnyalatokra, s olvasták "nyelvi lektori" felkínálkozásodat. Nos, ők most megint egy jót röhöghettek...!
......
Érdekességnek tartom, hogy előadásom végén megkértek, én mint az OMME "kemény magja" beszéljek a jelenlegi szakmapolitikai helyzetről.
.......

Kérlek, a kedvünkért maradj meg ilyennek, s továbbra is hozz ilyen bájosan üde színt ebbe a sivár, kampány-nyomorította fekete-fehér szürkeségbe...!

Magam is úgy látom, hogy lehetséges magadat az OMME "kemény magja"-ként aposztrofálnod, de ez a szókép komoly csapdát rejt: gondolj bele, ha egy bibliaforgató méhész olvassa az írásodat, s "beugrik" neki a Teremtés Könyvében olvasott textus...

"Ter 38
Ter 38.1
Ebben az időben Júda elköltözött testvéreitől, és sátrát egy Hira nevű adullámi embernél ütötte fel.
Ter 38.2
Ott meglátta az egyik kánaánitának, Suának a lányát. Feleségül vette és vele élt.
Ter 38.3
Az fogant és fiút szült, akit Ernek nevezett.
Ter 38.4
Másodszor is fogant, fiút szült, s Onannak nevezte.
Ter 38.5
Majd ismét szült egy fiút, s Selának nevezte. Keszibben tartózkodott, amikor ezt szülte.
Ter 38.6
Júda az elsőszülött Er számára egy Támár nevű feleséget vett.
Ter 38.7
Ő azonban, Júda elsőszülöttje bűnös volt Isten szemében, ezért Isten elvette életét.
Ter 38.8
Júda azt mondta Onannak: "Élj bátyád feleségével, teljesíts vele szemben a sógori kötelességet, s így gondoskodj utódról bátyád számára."
Ter 38.9
Mivel Onan tudta, hogy az utód nem az övé lesz, azért valahányszor együtt volt bátyja feleségével, magját a földre ontotta, nehogy utódot támasszon bátyjának.
Ter 38.10
Istennek nem tetszett, amit művelt, azért ő is meghalt."

Láthatod, ilyen veszélyt rejthet, ha nem fogalmazol szabatosan, s buzgalmadban olyan költői képekhez nyúlsz, melyek esetleg mosolyogtató áthallásokat generálhatnak. A vizuális olvasók előtt esetleg nem a láttatni szándékozott, kőkemény keresztes lovag képe dereng fel, hanem személyedben vélik megtalálni, manifesztálódni az OMME "kemény magját".

No, üsse kő, nem bánom, ha ragaszkodsz hozzá, tőlem akár ezzel a metaforával is ábrázolhatod magad, de kérlek, ne értsd félre, ha az olvasó akarata ellenére is elvigyorodik...!

Viszont komoly jelét látom a nyelvi igyekezetednek is, az utóbbi időben ritkábbak azok a fogalom- és hangzótévesztéseid, amelyek mindig precízen detektálták, ha indulatba jöttél (Bross-Boss, Anubisz-Anibusz, Petronius-Patronius-Patronus, nitrit-nikotinoid, stb.). Nagyon helyes, dicséretes az igyekezeted, mert képzeld, annak milyen áthallása lehetne, ha az "OMME kemény magja" metaforában a "g" és "k" hangzót véletlenül felcserélnéd...!

Remélem, ezen válaszommal sikerült az obszcenitásnak a gyanúját is elkerülnöm, tudom, hogy Ágikán kívül neked is milyen fontos a Klub erkölcsi (és nyelvi) tisztasága. Mindenesetre azért ezt az írást is inkább lementem, mert az utóbbi időben mind gyakrabban szeretnék azok a fórumozók kiegészíteni a "Fekete-Fehér Szatírikont", akik lemaradtak arról, hogy itt olvashassák.
Arra is felhívnám a figyelmet, hogy a "Szatírikon" olvastával senki ne asszociáljon írójaként egy vén szatírra, bár a görög nyelvben a szó (szatürosz) az előbbi metaforákhoz hasonlóan szintén kétféle jelentést takar: a "szatírok" ("szatüroszok") Hermész fiai, Düonüszosz kísérői, mitológiai alakok, de nem ők írták a "szatüroszokat", azaz a szatírákat. Az utóbbi ugyanis egy ábrázolási mód, műfaj, melyben a valóság - groteszk (abszurd) kettősségét komikummal, iróniával fűszerezi írója, aki ettől függetlenül lehet akár egy vén szatír is, de ezt a szinonima-gubancot már valóban óvakodnék kibontani (különösen az újabb-kori nyelvi tartalom-kiegészülés fényében), nehogy véletlenül esmeg az obszcenitás vádjával illessetek...
« Utoljára szerkesztve: 2016. Január 24. 11:33 írta Petronius arbiter »

« Válasz #162 Dátum: 2016. Január 24. 13:00 »
Kedves Petronius!
Már megint kapkodsz!
Miért nem kapcsolod be az GPS-ed, TÚL GYORSAN MÉSZ! és így olyan sületlenségeket írsz, hogy az elképesztő.
Azért tettem időző jelbe a kifejezést, mert aki felkért, hogy beszéljek az OMME-ban zajló eseményekről, úgy jellemzett, hogy az "OMME kemény magja!"
Ez nagy megtiszteltetés számomra, hogy bennem látják néhányan az OMME "gyökerét", vagy kemény magját.
Bizony én nem változtam, továbbra is hű maradok az OMME alapeszméjéhez, amit valamikor közösen létrehoztunk.
Ez pedig nem más mint az alulról építkező, önkormányzatiság elvén működő szakmai civil érdekképviselet.
Ez az OMME kő kemény magja!
Ezt a közös célt felejtette el a jelenlegi társaság, és ők úgy döntöttek nem az OMME-ért, hanem az OMME-ból kívánnak élni.
Figyelmébe ajánlom mindenkinek, a 2 perces filmrészlet utolsó mondatát!
https://www.youtube.com/watch?v=E3rc0VUOH9I
Nyugi Arisz!
Nagyernyei Attila

*

Kitin

• 934
« Válasz #163 Dátum: 2016. Január 24. 13:09 »
 :D
Attila, ezt írtad:
"Azért tettem időző jelbe a kifejezést"

Pont erről beszél a Kedves Petronius!