Gödöllői üzenet-előzetes

• 211 válasz
  • 77552 megtekintés
Re:Gödöllői üzenet-előzetes
« Válasz #45 Dátum: 2015. November 09. 20:17 »
megváltó club = kontroll csoport, ez így helyes

« Válasz #46 Dátum: 2015. November 09. 20:28 »
Alapszabály változtatáshoz a jelenlévők háromnegyede míg az egyesület céljának megváltoztatásához az összes küldött háromnegyede.
Érvényes a küldöttgyűlés ha a küldöttek fele +1 fő jelen van.
A mostani esetben az a kérdés a közhasznúságot célnak lehet e nevezni mert akkor több mint 300 küldöttre lesz szükség. Ha csak síma alapszabály módosításnak minősül akkor kb 220 küldött elég vagyis ennek a létszámnak a háromnegyede.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 09. 20:45 írta jani bátya »

« Válasz #47 Dátum: 2015. November 09. 20:46 »
Lilahagyma!
Örülök,hogy a Megváltót nagybetűvel írtad.
Bizony, ha a Fekete-Fehér Méhészklub nem jött volna létre, nagyon sok méhész semmit nem tudott volna a méhészeti közéletről, és a szakmapolitikáról.
Az OMME vezetőinek valóban megváltás lenne, ha nem lennénk.
Nekünk pedig az lenne a megváltás, ha ők nem lennének már a nyakunkon.
Az OMME történetének legnehezebb, legsötétebb időszakát éljük.
Remélem, hogy valóban jön egy új erő, és végre megnyugszanak a kedélyek.
Rengeteg dologban változtattak a taktikájukon, mert kiokosítottuk őket.
Írásainkban megjelenő kritikákra nagyon figyelnek, de nem jó tanulók.
Többször meg kell ismételnünk egy dolgot, aztán beérik a gyümölcs.
Elmondtuk, leírtuk ezerszer, hogy a közhasznúságunk elvesztése történelmi bűne a jelenlegi vezetésnek!
Láss csodát, a Megváltó Klub erejének köszönhetően a 14-i OMME Küldöttértekezleten napirendi pontként szerepel.
Még, hogy nincsenek csodák....
Kicsit azért "csípős" vagy lilahagyma, mintha érintett lennél, akár csiperke.

Nagyernyei Attila

« Válasz #48 Dátum: 2015. November 09. 20:54 »
Lilahagyma!

Azt hiszem érdekelt vagy a jelenlegi helyzet fenntartásában.
A hozzászólásaidból számomra ez jön le.
Az OMME vezetése sajnos rossz kezekben van.
Ha kéred,leírom később,miért gondolom így.Most olvasnom kell a lányomnak,itt a mese
ideje.
Ezt írod.
A Megváltó klub a folyosón már jelentős támogatottsággal bír, de a szavazóteremben nagyon vesztésre áll.
Tévedésben vagy!
A küldötteknek tele van a hócipője ezzel a vezetéssel.
Alig várják a normális alternatívát.

Csányi Antal

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #49 Dátum: 2015. November 09. 21:08 »
Idézet
2011. évi CLXXXI. törvény
a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról

37. § (3) Ha a változásbejegyzési kérelem olyan adatot érint, amelyre vonatkozóan változásbejegyzési eljárás van folyamatban, annak jogerős befejezéséig az újabb változásbejegyzési eljárást a bíróság felfüggeszti, az eljárás felfüggesztésre egyebekben a Pp. tárgyalás felfüggesztésére vonatkozó szabályait megfelelően alkalmazni kell.

Vagyis teljesen értelmetlen munkát végzett 2014 november 30 óta valamennyi küldöttgyűlés. Sőt a november 14-i is.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #50 Dátum: 2015. November 09. 21:59 »
QUQURIQ !!!

A sok, sok napirendi pont helyett csak egy napirendi pontot kell kitárgyalnunk, az pedig a jelen vezetés leváltása!
Póréhagyma, ja bocs lila hagyma meg úgy tudja, hogy a Kontroll Csoportnak nincsenek jelöltjei!
Nagy tévedésben van!
Végre összeállt a csapat, akiket a megfelelő időben mindenki megismerhet!
Azért mert nem mutogatjuk magunkat....és még a nadrágunk is fenn marad, meggyőző, és végre tenni akarók fogják vezetni az OMME szekerét nemsokára!
Az a sok napirendi pont csak arra jó, hogy hasba akasszanak bennünket, az időt jól elcsesszék!
Nekik egy a lényeg, hogy minél hamarabb visszaállítsák a közhasznúságot, mert különben kirázza a "Nagy
testvér" a gatyájukból ezt a díszes társaságot!
Figyeljétek meg, hogy a megszokottnál mennyivel jobb kaját kaptok a szünetben...
Ja lesz még egy napirendi pont! Elnöki fizu!
Vajon visszamenőleg is megszavaztatják?
...na ez lenne a hóember fejére a forró vödrös sapka...

Az ellen jegyző Kiskakas!

« Válasz #51 Dátum: 2015. November 10. 06:51 »
A Póréhagyma úgy látja, hogy a Kontroll Cs jelöltjei azért nem fognak bizalmat kapni, mert a KCS delegálja őket.
A két virslinél nem nehéz többet adni.
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 10. 06:56 írta Lilahagyma »

*

atya

• 1043
« Válasz #52 Dátum: 2015. November 10. 07:09 »
Szerintem nem mindegy hogy hol foglalsz helyet, ebben a konfliktusban.
Most egészen más helyen van a KCS, és egészen más helyen van Cserényi.
A legnagyobb probléma a vezetés oldaláról az az, hogy sokan azon oldalról ahol a KCS van, úgy vélekednek miszerint, nincs érdekképviselete a méhészeknek. (ez az én magán véleményem)
Egyébként akit le KUSSOLTATNAK, annak nem sok lehetősége van arra, hogy kifejtse véleményét.
Sajnálom, hogy a Kontroll csoporton kívül a KUSSOLTATÁS senkit, nem zavar. (ezek szerint, még téged sem)
Az én privát véleményem szerint az érdektelenség a legnagyobb probléma, amit a jelenlegi vezetés tart fent.

Ui:
Látom, közben törölted mondanivalód egy részét.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #53 Dátum: 2015. November 10. 11:08 »
Lilahagymának láthatóan vannak kétségei a jelen vezetéssel kapcsolatban, de legfeljebb egy-két embertől szeretne megszabadulni. Most Ő nagy hangon állítja, hogy a folyosón a Kontroll Csoportnak nagy a támogatottsága, de csak ott. Viszont nem írna ide a fekete-fehér fórumra egyetlen sort se, ha biztos lenne a dolgában és biztos lenne abban, hogy csak az általa nem kedvelt ember esik ki a választásokon a testületekből. Ő sem tudja, hogy amikor a küldöttek titkosan szavazhatnak, akkor mi lesz az eredmény.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #54 Dátum: 2015. November 10. 12:46 »
Jani Bátya kérdésére válaszolva, én hiszem, ha a könyvvizsgálói jelentésben olyan van, amely jelentősen meghatározza az egyesület jövőjét vagy más megvilágításba helyez múltbeli történéseket, a küldöttek képesek lesznek felül emelkedni akár korábbi téves döntéseiken, vagy  téves személyi elkötelezettségeiken.
Az öreg róka azt mondta Vuknak a kis rókának, nem vagy te buta, csak még keveset tudsz.A küldötteknek minden egyesületbeli történésről tudniuk kell, hogy a megfelelő információk birtokában legyenek képesek dönteni.

« Válasz #55 Dátum: 2015. November 10. 18:20 »
Idézet
2011. évi CLXXXI. törvény
a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról

37. § (3) Ha a változásbejegyzési kérelem olyan adatot érint, amelyre vonatkozóan változásbejegyzési eljárás van folyamatban, annak jogerős befejezéséig az újabb változásbejegyzési eljárást a bíróság felfüggeszti, az eljárás felfüggesztésre egyebekben a Pp. tárgyalás felfüggesztésére vonatkozó szabályait megfelelően alkalmazni kell.

Vagyis teljesen értelmetlen munkát végzett 2014 november 30 óta valamennyi küldöttgyűlés. Sőt a november 14-i is.

Abban igazad van, hogy nem jegyzik be egyből. De megy minden majd sorban, és különben sem az a lényeg, hogy bejegyezzék. A bíróság majd visszadobja az összeset, ha nem felelnek meg az eljárási rendnek. Mert ugye az ügyvéd sem tette le a nagyesküt, hogy ez az alapszabály átmegy...

Nem tudom, hogy milyen a díjazása, verziónként kap pénzt, vagy a végén, ha bejegyezték. Ez az Ő dolga. Meg az elnökségé, hogy takarékosan bánik-e a közösség pénzével. Ha azt nézzük, hogy lehetett volna egy éve közhasznú alapszabályunk, akkor bizony nagyon pazarlóak. Semmi nem változott, és most mégis megcsinálják a közhasznút, pedig tavaly is minden feltétel adott volt hozzá. Csak akkor azt állították, hogy nem szabad benyújtani a közhasznút... "Erősen tévedtek!"

A lényeg, hogy lobogtatni lehessen megszavaztuk, folyamatban van a bejegyzése. Még úgyis lesz egy-két kör hiánypótlás, amit máshogy kell majd megfogalmazni. És majd amikor mindent megcsináltunk, akkor lehet majd bejegyezni, onnan lesz a közhasznúság hatályos...
Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

« Válasz #56 Dátum: 2015. November 10. 18:51 »
Sziasztok!
A Tolna Megyei Méhész Egyesület (előttem való átmeneti kormánya) teljesen lemásolta az OMME dolgait!
Mi is elvesztettük a közhasznúságunkat, mi is visszakaptuk módosításra az alapszabályunkat!
Vettem a sátorfámat és kértem időpontot a megyei cégbíróságnál, ugyanis a fogadóórákon lehet kérdezni.
Velem jött a bonyhádi klubvezető, és szépen sorban haladtunk.
Minden kérésüket teljesítettük, és mi újra közhasznúak vagyunk, székhelyet módosítottunk és ismét 350 közelében van a taglétszámunk!
A mi alapszabályunkon rajta van a "HATÁLYOS" bélyegző.
Enélkül semmilyen banki tranzakció nem mehet végbe!!!!!!!!!!
Tehát az OMME a régi hatályos alapszabálya szerint utalványoz, és kezeli a lóvénkat!
Akkor milyen új alapszabályról beszélnek?
Ha én ezt a procedúrát nem jártam volna személyesen végig, még hihetnék is nekik.
Azért óvatosan velük, mert az a hazugságvizsgáló műszer kiakadna tőlük.
Nagyernyei Attila

« Válasz #57 Dátum: 2015. November 10. 18:56 »
Geddekas, nincs esélye a KCS -nak, hogy a teljes vezetőséget leváltsa. A szavazás a küldötteknél, érzelmi alapon megy és látni a többségen (főleg délután) a nekemmindegycsakmenjünkhaza hozzáállást.
Ha titkos szavazás lenne, nagy különbségek lennének ebben egyet értünk, de ezt tudja a vezetőség is, és azzal az indokkal, hogy gyorsabb a lap felmutatása kiüti a KCS-ot az esélyegyenlőségből. Még hogy nem értenek hozzá?
Ha csak Cserényit sikerülne kiütni a ringből annak én is örülnék. Számomra is voltak olyan mondatai (szinte minden KGY-en), ami kiverte a biztosítékot.
Nagyon megváltozna a kép és a hang is, ha ő távozna.
Atya, nekem kimondottan tetszett, hogy nem lett a KCS 12345 oldalas változtató szándéka megtárgyalva, de a kussoltatás módja nem tetszett.
Érdektelenségről beszélsz, amit szerintem nem a vezetőség tart fenn, hanem változik a méhésztársadalom és ez hozza, ja és a pénz.
Nem érdekli a méhészeket a kollégák sorsa, és ez nem volt így régen. Viszont ez már nem a témához tartozik.

« Válasz #58 Dátum: 2015. November 10. 19:35 »
Mi lett veled Lilahagyma?
Írásod nagy részével egyet értek.
Azzal különösen, hogy a küldöttek délután már fészkálódnak, és mennének haza.
Mi a jó frászért vállal valaki közösségi munkát, ha két napot nem tud a méhészeire tölteni?
Ugyan ez vonatkozik az OV tagokra is!
A múltkori OV-n 43 OV tag volt jelen a 117-ből!!!!!!!!!
Ezt ott, akkor szóvá is tettem.
Bizony ezen változtatnunk kéne!
Azon is, hogy semmi szükség a 400-nál is több küldöttre!
Nagyobb az OMME küldötteinek létszáma minta a Magyar Parlamentté!
Sokkal rugalmasabban lehetne kezelni a kérdéseket, ha bevezetnénk egy "felező díjcsomagot".
Óriási költségmegtakarítás lenne!
Igen ám de ez nem célja a jelenlegi vezetésnek, mert a sok kis egyesület tolja igazán a szekerüket.
Ezt a témát is át kell gondolni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #59 Dátum: 2015. November 10. 22:01 »
Lilahagyma!

Lám lám!
Te is én is ugyanazt szeretenénk.
Ki kell jelentenie a józanul gondolkodó többségnek,hogy Cserényi
a legfőbb gátja bármilyen változásnak.
Diktatórikusan vezeti az egyesületet,mindig mindennek úgy kellett
lennie,ahogy Ő gondolta,ahogy Ő kitalálta.
Gyakorlatilag Brossnak úgy kellett dolgoznia egész elnöksége alatt,hogy
végig küzdeni,veszekedni,taktikázni volt kénytelen,elsősorban Cserényi,
másodsorban Fáskertivel szemben.Ebből lett elege.
Nagyon kevesen mertek,és ma is nagyon kevesen mernek ellentmondani
Cserényinek.Félnek tőle mert bosszúálló,arrogáns.
Egyre kisebb a támogatottsága éppen ezért.
Ezen okokból kifolyólag nem sok esélye,ideje van hátra az egyesület vezetésében
neki és az általa fémjelzett csapatnak.Júj,majdnem galerit írtam.
Egy komoly megbízható alternatív vezetőség összeállna,semmi esélye
nem lenne a jelenlegi csapatnak.
Szerintem már a hétvégén le kellene váltani a jelenlegi vezetőséget.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2015. November 10. 22:47 írta Csányi Antal »