IDŐJÁRÁS

• 970 válasz
  • 421726 megtekintés
*

Nb18

• 797
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #525 Dátum: 2016. Május 18. 21:20 »
Viszlát! Menj a méhészekhez jenőke!

« Válasz #526 Dátum: 2016. Május 18. 21:29 »
Vazze!

Írsz egy akkorra állatságot, hogy az egész ország ezen röhög, és a diliseid hivatalból megvédenek, miközben Te is tisztában vagy annak valótlanságával. Nekem meg senkik mint nb18 mondja meg hova menjek? Nem szégyenlitek magatokat? Hazudoztok ferdítitek a tényeket, és egymás hülyeségeit fényezitek, holott ki sem láttok a nyomorotokból. Már a pergető alól eladjátok a mézeteket, tüntettek magatok ellen, mert nem látjátok miért alacsony Magyarországon a felvásárlási ár.
Vivaldi meg okosan hülyíti a csapatot, és jól szórakozik rajtatok többedmagával.
Na aztán akkor mi lesz Attila? Remélem véglegesen kitiltasz, mert mostantól nem lesz maradásod a hülyeségeidre azonnal reagálok.

*

Nb18

• 797
« Válasz #527 Dátum: 2016. Május 18. 21:36 »
Lehet, hogy senki vagyok, de nem hazudok, ferdítek, nem adom el a pergető alól a mézem és nincs semmi nyomorom. Boldog vagyok, hogy méhészkedhetek még ha esetleg nem jön össze egy év akkor is.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #528 Dátum: 2016. Május 18. 21:37 »
Kiváncsi11111111111111111111111 jó méhész. Sok hordó méze van a raktáron. De mivel nem vándorol, ezért kételkedik. A kételkedés nem baj, de a sértegetés, amit kételkedés címén csinál, az már igen. Ettől még nem kell kizárni őt innen. Ő másként látja a világot.

De ne sírjon a szája neki se, hiszen eladott már ez évben 200 méhcsaládot és ha az időjárás miatt nem perget ez évben semmit, akkor se fog éhen halni se ő, sem a gyerekei. Persze most ideges, mert az időjárás neki nem kedvezett. Volt már ilyen és lesz is. De volt már a fordítottja is, akkor se volt vele elégedett.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #529 Dátum: 2016. Május 18. 21:38 »

Ha annyira derogál neked ez a társaság, fórum, mi a f...t keresel itt?Menj és rontsd máshol a levegőt!

Nb18

Ez nem zavar ugye?

"Meg Csuja baromsága, hogy Nógrádban gyorsabban melegszik a virág, és 27 fok is lehet . Mint a Szaharában.
Napsütésben gyorsabban melegszik ezek szerint a nógrádi akác virágja, ezért deres hajnalok után 27 C fok is lehet délben. Ha a virágra hajnaltól kezdve folyamatosan süt a nap, akkor bent az akácvirágban (mint egy üvegházban) sokkal melegebb a levegő, mint a környezetében, ezért elindul a nektárképzés még hidegnek tűnő időben is. Ha meg ráadásul déli-délkeleti kitettségű nógrádi hegyoldalon van az akác, akkor már a reggeli órákban képes nektárt adni, mert hamar képes felmelegedni annyira a virágon belül a levegő ami kell a nektárképzéshez. Az éjszakai hidegben a párologtatás se nagy, tehát a növényben reggel sok a nedvesség, ami kell a nektárképzéshez."

A szakma csúcsa. Olvasod Te ezeket. Normálisnak mondott emberek ezeken nem háborognak? Na ez emeli a színvonalat.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #530 Dátum: 2016. Május 18. 21:45 »
Jenő!

Menj oda és próbáld ki te is. Vivaldi ott él és megcáfolta volna Attilát, ha nem lenne igaza. De nem cáfolta! Érted te ezt? Nekem úgy tűnik, hogy nem érted. Akkor most Vivaldi is hazudik aki ott őslakos. Úgy őslakos, ahogy te a saját helyeden.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #531 Dátum: 2016. Május 18. 21:47 »
Csuja!

Ha majd pergetek, csinálok neked videót arról is. Meg fogsz lepődni. (Nem vagyok e miatt ideges. Nekem elég 5-6 jó nap is. ) Azzal is járhatod a fél világot, mint a napraforgós mérgezéses videóimmal, aprópénzért, és hazudozhatsz, mert arról is csak az elképzeléseidet lesznek. De majd költesz hozzá történetet, és fizetnek érte.
De úgy tudom Te  csak méhértékesítésből csinálsz pénzt, mert Nemesgörzsönyben úgy hírlett. Valójában semmit nem adsz Te, csak álmaid vannak...

« Válasz #532 Dátum: 2016. Május 18. 21:56 »
Kivancsi111!
Ez az időjárás rovat!
Ma este a dühöngőben folytasd.
Tehát aki Nógrádot jól ismeri, mert salgótarjáni, az Buchinger György.
Most pakolászik hazafelé.
Kivancsi111 soha nem tapasztalta azt meg, hogy a hajnali hidegek után, amikor párában úszik az akácos, micsoda klíma alakul ki.
A méhek tombolnak!
A hőmérséklet úgy emelkedik mint a rakéta.
Este pedig úgy zuhan.
Amikor a kocsmából botorkáltunk hazafelé éjszaka, tökig vizesek lettünk a réten, akkora harmat volt, néha dér.
Ma is ott volt a méhészetemben egy kisebb csapat, erről, és a Méhészklubon írtakról beszélgettünk.
Jobb ha Jenő nem tudja milyen a véleménye a méhészeknek írásairól.
Ez ismét az a kategória mint az anyakorlátozás.
Soha nem korlátozta, de belekotyog.
Soha nem volt Nógrádban én meg vagy 25-ször.
Jenő!
A Méhészklub nem alaptanfolyami szint.
Tapasztalt méhészek írnak ide jobbító szándékkal.
Az észosztást és sértegetést hagyd abba!
Nagyernyei Attila

*

P.P.

• *
  • 24
« Válasz #533 Dátum: 2016. Május 18. 22:32 »
Régen (15-20 éve) arra ébredtünk, hogy nagyon fázunk a bódéba. 1,5 méterre elfagyott az akác. Ez első akácon volt , aztán kisütött a nap és volt hordás utána is. Nem jöttünk haza üresen. Meleg kellene nappal és nem lenne semmi baj.

Ez a veszekedés itt, meg adok kapok, lehangoló és elkeserítő. Talán el kellene mindenkinek gondolkodni azon, hogy itt kellene-e veszekedni mindenki előtt.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #534 Dátum: 2016. Május 19. 00:25 »
Kíííííííííváncsiiiiii!

Vedd már észre, hogy én a te tudásodat tisztelem, erkölcsi hozzáállásodat a közügyekhez károsnak tartom. Te viszont semmi különbséget nem tudsz tenni. Ha valakivel szakmailag vitában vagy, akkor azt te szarembernek tartod. Ez pedig nem igaz.

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #535 Dátum: 2016. Május 19. 06:22 »
Szerintem ez már nem olyan:
Az anyakorlátozásról vitatkoztatok, sokat lehetett tanulni belőle.
Most meg veszekedtek, sértegetitek egymást.
Petrimókus is sértegeti az embereket, de neki legalább van szókincse meg stílusa hozzá ;D
Nem szabadna lesüllyedni egy színvonal alá, de ezt mindenki maga dönti el hol van az a vonal.
Nagy Zoltán

« Válasz #536 Dátum: 2016. Május 19. 06:50 »
Most húztuk meg a határt!
Saját magammal kezdem!
Nem fogok sértegető, másokat fikázó írásokra válaszolni, egyszerűen törlöm azokat.
Sok tapasztalt vándorméhész-társam is írogat, felhív, hogy ne menjek bele az effajta meddő vitákba.
Mindenki fel van paprikázva a változékony időjárás miatt, és a rajokkal küzd.
Van aki itt vezeti le az elkeseredését, mérgét, de ez nem helyes.
Tartsuk továbbra is tiszteletben a különböző véleményeket, tapasztalatokat.
Szerintem sokan okulnak ebből, és olyan jelzéseket kapok, hogy szívesen olvassák.
Ismét egy időutazás.
Minden vándorlásra elszánt (főként kezdő) méhésztársnak azt üzenem, nagyon körültekintően pakolásszanak le olyan helyeken ahol soha nem jártak.
Érdeklődjenek a helyiektől, nagy esőzéseknél nincs e veszélyben a méhes.
Volt aki a Bakonyban a faluban szedte össze a méhészetének romjait, mert olyan lehetetlen helyre pakolt.
Nekem is sikerült egyszer a helyiek szerint a "rohadt sarokba" pakolnom.
Pont a hazavándorláskor kapott el egy felhőszakadás.
A méheket még fel tudtuk rakni a teherautóra Réde mellett a "rohadt sarokban", és már hömpölygött is a két domb közötti iszap.
Akkor még ARO kisteherautóm volt, azzal húztam az IFÁ-t, azután apám Ladája kötve.
10 perc múlva már nem tudtunk volna kijönni.
Amúgy az akác akkor jól sikerült.
Ősi akácfák alatt volt a méhészetünk.
Sajnos már kivágták őket!
Tehát mindig magasabb pontokat válasszatok lepakolásnak, és figyeljétek a víz útját.
Remélem az idén már ebben nem lesz részünk.
Az egyik, Méhészklubra író profi is tudna mesélni a méhészetének mentéséről.
600 családja úszott el.
Felhívom, megkérem írja le, vagy mondja el történetét, hogy okuljatok belőle.
Nagyernyei Attila

« Válasz #537 Dátum: 2016. Május 19. 07:19 »
Nekem nem a kialakult vitákkal hanem azok lealacsonyodó stílusával van problémám. A normális olvasókat pont a baráti stílusú beszélgetések csalták ide. Nincs más dolgunk mint visszaállni erre.
Az időjárásról: remélem jó lesz.

« Válasz #538 Dátum: 2016. Május 19. 22:18 »
Jenő!

Menj oda és próbáld ki te is. Vivaldi ott él és megcáfolta volna Attilát, ha nem lenne igaza. De nem cáfolta! Érted te ezt? Nekem úgy tűnik, hogy nem érted. Akkor most Vivaldi is hazudik aki ott őslakos. Úgy őslakos, ahogy te a saját helyeden.

"Békéscsabán 26,7 fokot emelkedett a hőmérséklet. Ez aztán a hőingás! Még belegondolni is rossz, milyen egészségügyi hatásai lehettek ennek a hirtelen és nagyon erős változásnak"

Idézet innét. Csak igazat! Tehát egyszer volt 27C közeli napi hőemelkedés, ami a rekord:
http://koponyeg.hu/hireso/493-lexikon-idojarasi-rekordok-magyarorszagon-i-

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #539 Dátum: 2016. Május 19. 22:52 »
Jenő!

A hegyoldalak mikroklímáját, az ottani hőingadozást soha nem fogja az általános idő-járásjelentés leközölni. Tedd ki a hőmérőt a méhesedben és hasonlítsd össze össze az interneten megjelenő adatokkal. Soha nem fognak egyezni. De ez a természetes. Az időjárás helyről-helyre más és más. Ezer tényezőtől függ, ahogy a méhek viselkedése is.

De ezeket te is tudod, csak most olyan ing van rajtad, olyan kötekedő fajta.