Sziasztok Lenne egy kérdésem.Három napja máról holnapra hirtelen hasmenést észleletem sok családnál.Mi lehet az oka,mit csináljak?Annyit füznék hozzá,hogy Mitak cseppeket használtam a varroa elleni füstöléshez,7 kezelést kaptak összesen 4 cseppel családonként.Varroa most már kiirtva mert az aljdeszkán kb egy-öt varroa volt a 7. kezelés után.Tegnapra pedig egy közepes vagy inkább gyenge családom ok nélkül kiveszett oly értelemben hogy az anya meg kb 2o méhe maradt a fiókban a többi mind lehullva meghalva az aljdeszkán.Semmi elözetes rendelleneséget elötte nem észleltem náluk ( biztos nem rablás történt mert a méz és nagyon pici fias volt a kereteken,csak hasmenéses foltokat találtam nálluk is ahogy kinyitottam).
Furcsálom még hogy sok család bejáró nyilásán - deszkán,fiók külsején sok méhe van, még a füben is, a kaptár elött is élve de megdermedve a hidegtöl vagy nem tudom mitöl?Olyan mintha nem lett volna idejük visszatérni a fiókba és a hidegtöl lebénultak...Mondjatok valami okosat sürgösen mert kezdö vagyok.
Bemásoltam nektek egy tanulságos atkaírtási módszert!
Hol van ilyenkor a tapasztalt mentor a kezdő méhész mellől?
A családoknak annyi..............