Holnap? Eső után köpönyeg. 
Gondolom nem amitrázzal, mert szerinted az már veszélyes.
Tapasztalatom, és mások véleménye szerint is nagyon kemény szer ILYENKOR az amitrázzal való kezelés.
Ha a kezelés után szépen tudnak repülni talán nem lesz gondod.
És a hajnalok is enyhék lesznek ahogy nézem.
Azt azért el szeretném mondani, hogy volt aki emiatt elvesztette az állományát, de erről már írtam.
Miért?
Mert amitrázzal furettózott, lezárta a méheket fél órára.
Talán ez még nem is lett volna végzetes, de másnap hajnalban mínuszok voltak.
Saját véleményem, hogy én nem tenném, de várd meg a következő hozzászólásokat is.
Arról nem beszélve, hogy az atkafertőzés sem indokolja ezt a durva kezelést.
Nagyernyei Attila
 Az elmúlt hetekben szinte minden nap alkalmas volt az amitrázos kezelésre. Még három napig - a maival együtt- továbbra is alkalmas lesz.
Amit te írtál Attila az idézett hozzászólásodban, az ismét egy nagy megvezetés, abban semmi ok-okozati összefüggés nincs.
Az a méhész aki lezárta a méhcsaládjait kezelés után nem az amitrázos kezelés miatt szenvedett kárt, hanem a lezárás miatt. Nem szabad az ilyen embert a méhek közé engedni, gyámság alá kell helyezni. A füstcsíkos kezelésnél kellett valamikor régen bezárni a kijárót fél vagy egy órára. 
No persze volt aki 36ccm petróleumot rakott az egy liter Mitacba, meg volt aki 0,36-ot az egy liter petróba. Az előző keverék nagyon vitte az igaz, de amire a végére ért az elején már mind elpusztult. Egy kezeléssel ő is megoldotta... De legszomorúbb, hogy amikor látta akkor sem hagyta abba, végig csinálta. Aztán volt olyan is aki nyitott fenékkel próbálkozott, vagy óriási kijáróval. Ezek a hülyeségek nem az amitráz hibái, hanem a hozzá ne értők butaságai. Nem szabad félremagyarázni a dolgokat, mert másoknak kárt okoz. Tehát lehetett fújni, és még mindig lehet 3 napig.
Gondolom akkor holnap ismét szenteltvízzel próbálkozol.
"Kérdeztem, hogy mivel és mikor védekeztek?"
Miért nem mondod nekik a "tutit"?   (Küld őket  "vegyi alihoz", aki keveri a csorgatáshoz szükséges elegyet neked) A heti csurgatással megoldódik a "kínjuk. 
Alakul ez szépen, aztán majd februárban ismét az időjárásra fogod.
Láttad már a méhészetemet?
Nem!
Akkor meg a levegőbe lövöldözöl vaktölténnyel.
Ennyit ér a véleményed.
Nem láttam. Viszont leírsz te mindent róla.
Egyébként még emlékszem amikor valamelyik innét általad kizárt fórumozó kacsákért ment, és éppen a méhészeted mellett autózott el, hát megállt. Több méhészt, engem is felhívott, hogy semmi járás. Mondtam is neki, hogy nálunk 20 fok ragyogó napsütés. Mondja erre, "itt is". Aztán volt egy másik igen neves fórumtársunk is, aki ezt megerősítette. Majd elmondja ha akarja, de ő nagyon diplomatikus és még tőlem is kulturáltabban szokott téged elküldeni....
 A generációváltásnál kiderül, hogy kinek lesz igaza...
Nekem előbb kiderül ha megyek megint kacsákért...