Mai BOMBA hírem, hogy az idei méhpusztulás fő okaként a februári enyhe időjárást, és a márciusi hosszú bezártságot hozták ki fő okként.
Kik
hozták ki fő okként?
Ezt te találtad ki. Esetleg azok terjesztik, akiket meg tudsz még vezetni.
Az idei méhpusztulás oka ugyanaz, ami a jövő évié lesz.
Aszály. Nektárhiány. Hiába etet a méhész. Az erős családok előnyben. Kevés virágpor július-augusztus. = nozéma.
Rossz kristályos mézek a telelőkészletben. Mézharmat hirtelen sok (napraforgóval egy időben), fiasok fölé is kerül, fednek is belőle. ("Ennyi pénzért nem pergetek" hozzáállás, olcsó méz ár miatt). Késői etetés.
Maradék nyomorék családok kis egységekké szétszedve már akác előtt, mert vissza kell állítania a méhállományát a támogatások miatt. Azt hiszik sokan, annyi család, ahány anya.
Atka. Majd a ráébredés után minden szer ami csak elérhető, ész nélkül. További nozéma feldúsulás és elhatalmasodás.
Nekem miért nem pusztult el egy sem, és azoknak akik ugyanazt csinálják amit én? Nálam is ugyanolyan időjárás volt.
Miből lett annyi rajom, amennyi még soha? Olyan tavaszi fejlődés volt, amit még 40 év alatt nem tapasztaltunk, no ha ugye jók voltak, és adtunk teret a szaporodáshoz, nem zártuk őket néhány keretre. Láttad a videót, amikor április 12-én fogom be az első rajt? Aztán beindultak. Szerinted mikor petézték az első rajbölcsőket? Én megmondom neked. Amikor ismét egy kerettel szűkebbre vetted a fészket.
Ne találj ki meséket az örökös problémáidra, mert ártasz a hiszékeny embereknek!
Jövőre még több lesz, meg ugye eladó család is.