ATKAIRTÁS, de ésszerűen

• 3257 válasz
  • 1598376 megtekintés
Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Válasz #2040 Dátum: 2017. Augusztus 26. 11:16 »
Errol van valakinek tapasztalata?

http://www.omme.hu/?page_id=7&id=28682#

« Válasz #2041 Dátum: 2017. Augusztus 29. 22:42 »
Úgy tűnik te lehetsz az első aki leírja itt tapasztalatait. ;D

« Válasz #2042 Dátum: 2017. Augusztus 30. 17:06 »
Hello mindenkinek!

Az atka hullassál kapcsolatban egy észrevétel. Nálam például kb. 2-3 órával a füstölés után lehet számolni a lehullott atkát. A másnapi számlálás az már szinte értékelhetetlen, mert közben eltűnnek az atkák a hig.tálcáról. Megfigyeltem , hogy 2 órával a füstölés után volt a tálcán kb. 8-10 atka másnap reggelre viszont nem találtam csak 1-2 atkát. Pedig fénymásoló papirt rakok a tálcákra jól megkenve étolajjal. Viszont egyik nap láttam, hogy egy hangyácska épp a kiszemelt zsákmányát ( lehullott atka) próbálja elhurcolni. Szerintem mindenkinek érdemes erre a dologra is figyelni.
Én is viszonylag nyugodt voltam amig másnap reggel számoltam az atkát. Viszont már elmúlt ez az érzés ( :( ), igy, hogy 2-3 órával a füstölés után számolok!!!
Feltettem egy videót is amit készitettem. kb a 23. másodperctől látszik rendesen.
https://www.youtube.com/watch?v=FrosCZc8eqE

« Válasz #2043 Dátum: 2017. Augusztus 30. 18:32 »
Köszönjük  endi33!
Ezt eddig is tudtuk, de így megörökítve nagyon ütős.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2044 Dátum: 2017. Szeptember 01. 21:29 »
Jó estét mindenkinek. Érdekes dolgot figyeltem meg. :o
A youtube-n méhészettel kapcsolatos dolgokat nézegettem, és nézegettem a világ oxálsavszublimálót használó méhészeit. Szinte senki nem használ gázálarcot, és annak ellenére boldog.  ;D Valamit nagyon nem jól csinálok, mert én már gàzálarc nélkül be sem gyújtom.
Ez csak egy ilyen kis esti szösszenet volt a részemről.

« Válasz #2045 Dátum: 2017. Szeptember 01. 23:15 »
Szia Kamikaze. Akkor én még nàlad is rosszabbul csinálom, mert rajtam 2 maszk is van. Először egy minőségi pormaszkot veszek fel, és arra ráveszem a P3-mas álarcot. Így már nem érzek semmit, csak az álarccal viszont igen. Érdekes, hogy annyira nem is kényelmetlen igy a két maszk, bár valószínű, hogy a pormaszkot szétvágom, és jó erősen rászigszalagozom a P3 szűrőre. Az amitrázos szűrővel már ezt megcsináltam, és működik a dolog.

*

Kitin

• 934
« Válasz #2046 Dátum: 2017. Szeptember 01. 23:40 »
Még egy kis apró trükk:

Meg kell borotválkozni és úgy feltenni a maszkot, mert csak úgy zár rendesen.
  Borostásan beszivárog az anyag.     

« Válasz #2047 Dátum: 2017. Szeptember 02. 07:56 »
Ez a borotválkozás dolod biztos hogy igaz. Jelenlegi állapotomban Csubakka sírva könyörögne a receptért, viszont a maszk alatt néha picit érzem az oxált. Úgyhogy bozótvàgásra fel.
Ja és van olyan videó, ahol a narrátor mélyről jövő köhögése szakítja meg az ismertetést, van ahol a mókus csak pormaszkban csinálja.

« Válasz #2048 Dátum: 2017. Szeptember 02. 17:41 »
Az öltözékre illetve annak takarítására ki mekkora energiát fordít? (youtubon jó a poló is  ;D )

« Válasz #2049 Dátum: 2017. Szeptember 02. 17:59 »
Szerintem nem olyan veszélyes ez mint mi hisszük, kivéve a légzésvédelmet. Kérdeztem az acidumnál a kiszolgálót hogy mit tud erről hogy bőrön át felszívódik és felhalmozódik. Kinevetett, és mondta hogy az ilyen anyagok csomagolásán biztos hogy van halálfej, ezen nincs. Megjegyezte hogy azért kiskanállal ne egyem. Azt is mondta hogy a szublimálás más tészta, azt nem tudja, mert csak a méhész szublinál más nem. De ezt meg tudjuk.
Ez csak az én tapasztalatom, inkább mindenki biztosítsa túl magàt nehogy baj legyen.

« Válasz #2050 Dátum: 2017. Szeptember 06. 15:50 »
Most nem leszek túl népszerű, akaratlanul végrehajtottam egy állatkísérletet. Próbálkozok egy újfajta szublimàló kazánnan, és eközben elgurult a földre egy, kb. Kockacukornyi   összeállt oxálsavgörcs. Ezt felcsippentette azonnal egy eleven csirke, majd jóízűen megette. Majd várta a repetát. Ez történt 3 napja, köszöni jól van. Repetát nem kapott.

« Válasz #2051 Dátum: 2017. Szeptember 06. 17:15 »
 ;D

« Válasz #2052 Dátum: 2017. Szeptember 08. 09:06 »
Üdv urak. Valaki nem tudná nekem megmondani hogy honnan tudom ha a gázálarc szűrőjének az élettartama a vége felé közeledik? Nehezebb benne a levegővétel gondolom. De nem tudom.

« Válasz #2053 Dátum: 2017. Szeptember 08. 10:27 »
Most nem leszek túl népszerű, akaratlanul végrehajtottam egy állatkísérletet. Próbálkozok egy újfajta szublimàló kazánnan, és eközben elgurult a földre egy, kb. Kockacukornyi   összeállt oxálsavgörcs. Ezt felcsippentette azonnal egy eleven csirke, majd jóízűen megette. Majd várta a repetát. Ez történt 3 napja, köszöni jól van. Repetát nem kapott.

De gondolom, atkája sincs ;)
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

« Válasz #2054 Dátum: 2017. Szeptember 08. 10:54 »
Kamikaze
Akkor jár le a szűrő élettartama, ha használatakor már érzed a szer illatát. Mondjuk némelyiknél ez már új korában bekövetkezik.