Gefdekas!
Felajánlok Neked egy lehetőséget. Te abba a hozzászólásomba kotyogtál bele, amikor azt mondtam, hogy egy manifeszt amitráz rezisztens törzs egyik atkája bemegy egy manifeszt fluvanilát rezisztens atka mellé, az országban egyetlen egy helyen. Ott megtörténik a valódi ivaros szaporodás (tehát a két atka utódai egymással párosodnak). Én azt állítottam, hogy ez a kettős rezisztenciával bíró törzs lesz az uralkodó pár éven belül az országban. Azt mondtad, hogy el fog tűnni, mert a fluvanilát rezisztencia is amilyen gyorsan jön, úgy megy el.
Gyorsen berakom idézetbe, mielőtt még rájössz a hülyeségedre és ezt is kitörlöd. Az ez előtti hozzászólásban van, tehát nem két nappal ezelőtti.
Sajnos ebben már csak azért sincs igazad, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy amilyen gyorsan kialakul a rezisztencia, olyan gyorsan el is múlik.
Itt a feladat: mutasd be ennek az eltűnésnek a folyamatát ezen a plédán : egy atka az országban örökölte a manifeszt amitráz és flubanilát rezisztenciát. Most ne azon lovagolj, hogy manifeszt amitráz rezisztencia nincs, hiszen én sem állítottam ezt, hiszen a nagyobb adagú kezelések még hatásosak. Semmi más teendőd nincs, mint hogy a szakma szabályai szerint vezesd le 3 éven át ennek a génkombinációnak a sorsát a saját állításod igazolására. Kedvem lett volna ezt két napja is "feladni", csak, hogy bebizonyítsam a kóklerségedet. Garantált lett volna a totális leégésed, hiszen saját magad bizonyítottad be, hogy már a legelső lépésed is vakvágányra vezetett volna. Most már mindent tudsz, tessék bizonyítsd be az igazad,hogy nem a levegőbe beszélsz! Szelekciós nyomásnak 99 százalékot vegyél, mert ennyi szükséges ahhoz hogy az állományok életben maradjanak, ellenkező esetben a modelled azonnal össze fog rogyni, hiszen kipusztul az állomány. A nyáron használandó szer amitráz és fluvanilát, a télit szabadon rád bízom.
Egyet ígérj meg, hogy ha ezt az állításodat nem tudod bebizonyítani, akkor soha többé egyetlen fórumon meg szólalsz, és veszedbe sem jut OMME tisztségviselő választáson indulni. Hiszen ekkor azt bizonyítod be, hogy a saját szakmádhoz sem értesz, minden megszólalásod nélkülözi a szakértelmet! Ha bebizonyítod, és arra kompetens genetikai szakember is azt mondja, hogy rendben van, akkor én is nyilvánosan fogom támogatni a jelölésedet. Vedd ezt egy pályázati anyagnak.
Egy feltételem azonban van, mert már nagyon jól ismerlek: ha bárminemű kifogással ki akarsz bújni ez alól a feladat elől, az azt jelenti, hogy TE ezt a állításodat képtelen vagy igazolni. Éppen ezért eldöntheted, hogy milyen milyen feltételekkel akarod az eltűnést levezetni: monogénes vagy poligénes, recesszív vagy dominás öröklésmenettel. A cél az, hogy bebizonyítsd a szavahihetőségedet. Azt, hogy megalapozott ismeretek alapján mondod azt, amit mondasz, vagy pedig ex katedra jelentesz ki dolgokat! Arra kérlek, amíg itt ebben a topicban ez a bizonyítás nem jelenik meg, addig még kérdést sem tegyél fel, mert mint mondtam a meghatározott peremfeltételeken kívül teljes szabadságot kapsz.
Itt a szakértelmedet és a szavahihetőségedet kell most bebizonyítani, ha az előbbieken kívül más peremfeltételek között kellen választanod, akkor mutasd be valamennyi variációt!
Ha itt a következő hozzászólásod nem a levezetés lesz, akkor azt úgy nem tekintem, hogy megbuktál