Egyet értek kivancsi 111-el!
Iridot olvasva úgy érzem tényleg nem értek a méhekhez,csak ámulok.
Annyi hozzáfűzni valóm van, hogy szerintem az OMME szakmai stábja sincs ezen a szinten.
Lényeg az, hogy ők a legokosabbak, és a mások, akár nagyságrendekkel magasabb tudását nem fogadják el.
Én örülök, hogy a Méhészklub már itt tart!
Mindig abban bíztam, hogy a háttérben vannak olyan szakemberek akik a méhegészségügy megreformálásában a következő csapat segítségére tudnak lenni, mert reményeim szerint ott majd kikérik a véleményüket.
Pár hónapon belül eldől, hogy a méhésztársadalom felnőtt e a feladathoz, kívánja e a változást, vagy maradjon a régi Kommunista rendszert is megszégyenítő, diktatórikus gondolkodás az OMME-ban.
Szükség van a hasonló szakmai csörtékre, mert mi gyakorló méhészek nem vagyunk ilyen szinten, de véleményem szerint nincs is szükség rá.
Viszont érdeklődve olvasom irido írásait, mert tanulni soha nem késő.
Történelmi hibát vétettek az OMME vezetői amikor nem kérdezték meg a tagságot a különböző szakmai kérdésekben!
Ezért szorgalmaztuk már többször, hogy össze kéne hívni egy méhegészségügyi konferenciát, ahol nem arról kellene naphosszat értekeznünk, hogy néz ki a nyúlós, hanem miért mászkálnak a méhek, miért magas folyamatosan a nozema spóra szám egyes méhészetekben, milyen új technológiák szükségesek a krónikus virágporhiány áthidalásához, és nem utolsó sorban mi lesz az amitráz után.
Az OMME gőgös urai utazgatnak, kávéznak, cseverésznek, rendkívüli üléseznek, bíróságon meghunyászkodnak, az OMME mérlegből 8.5milliócskát kifelejtenek, és még mindig itt vannak!
Ez a baj tisztelt Méhésztársak!
Nekünk a szakmával kéne foglalkozunk, és teret engedni a kutatásnak!
Nagyernyei Attila