Kft ügyek

• 510 válasz
  • 244828 megtekintés
Re:Kft ügyek
« Válasz #90 Dátum: 2014. November 03. 07:23 »
Kiskakas!

A Titkos EB jegyzőkönyvben az is olvasható, hogy a KFt. megalakításakor nem voltak elég körültekintőek!
Előtársaság (még jó, hogy nem előjáték) meg, többszöri nekifutásra rossz bejegyzés stb.
Most olvastam vissza akkori írásainkat, aggódó bejegyzéseinket!
Szóról szóra bejött minden, és azóta is a nyakunkon élősködnek!
Tehát mit írtunk akkoriban?
" A Kft. megalakítása előtt nem volt hatástanulmány, nem volt piackutatás. Olyan emberek vágtak ebbe bele akik soha nem dolgoztak a versenyszférában, gazdasági ismereteik nincsenek."
Éppen ezt kifogásolja most az EB!!!!!!!!!!!!!!
Akkor tisztelt Méhészek!
Ki akarta itt szétverni az OMME-t?
Az a maroknyi csapat aki aggódott azért, hogy pénzünket szabálytalanul elherdálják, vagy azok akik végrehajtják a tagságon az ítéletet?
Mire volt ez a nagy kapkodás? Miért volt sietős az IB újság?
Ez is bejött, mint minden más.
A MÉHÉSZET szaklap felelős szerkesztőjét meg kell leckéztetni, mert otthagyta őket !
Ez a vak gyűlölet játszódik azóta is a színfalak mögött!
De ki akar ilyen vezetésben részt venni, ahol már a belső vizsgálatok (EB) jegyzőkönyv is sorozatos szabálytalanságokra hívja fel a figyelmet?
A számlázási trükkök sokasága meg tiszta bukta.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #91 Dátum: 2014. November 03. 08:15 »
QUQURIQ!!!

Szép hetet Mindenkinek!

Csak megint egy kérdés?
Minek választunk ellenőrző bizottsági elnököt?
Ennyi szabálytalanságot miért engedett meg?
Ha nem ért hozzá, miért nem kérdez meg nála okosabb pénzügyist?
„A jó pap is holtig tanul”!
Szerintem erre a posztra pénzügyi szakember kell, nem pedig méhész, építész, stb…
Az OMME kinőtte önmagát!

Iszonyatos milliókkal gazdálkodunk, és csak egyre szaporodik, ha bírságokra el nem cseszik!
Nem az EB elnökének kellene az OMME-t irányítani erőszakos módon!
Az EB ellenőrizzen ez a feladata!

Döntésekbe nem szólhat bele, (alapszabály) !
Az ügyvezetés, vagy a könyvelés ha rosszul dolgozott, Neki a feladata a javíttatás!
Ami itt az OMME-ba megy már egy menő könyvvizsgáló is csak nehezen láthatja át a laikusok kavalkádját, zsonglőrködését!
Kedves Csuja László most megkaphattad a választ, hogy miért nem engednek be a boszorkány konyhájukba….

A mágus Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #92 Dátum: 2014. November 12. 08:03 »
Jogvégzett ember tanácsát kérem, hogy ez az alapszabály és a hatályos jog szerint micsoda?
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #93 Dátum: 2014. November 12. 10:50 »
Tegnap bogarásztam az OMME IB múlt évi határozataiban és egy újabb múmia dőlt ki a szekrényből.
Kérem jogvégzett emberek véleményét az alábbi ügyről.

Lehet, hogy jogi értelemben nem történt lopás, de biztos, hogy a joggal visszaéltek. Az pedig egyértelmű számomra, hogy legalább etikai értelemben az OMME 2,5 millió Ft-tal meg lett károsítva.

2013 november IB 5. határozata a következőképpen szól:

Sebestyén József fotós összegyűjtött 300 fotót különböző növényekről, amin méhek vannak.
1,5 millió Ft hiányzik az 1000 példányhoz.
Fáskerti László javasolja, hogy ez a jog kerüljön az újonnan alapuló kft tulajdona.
Dr. Mészáros László szavazásra teszi fel a kérdést, hogy az egyesület támogatási szinten foglalkozzon a kiadvány elkészítésével.
Egyhangú jóváhagyó döntés

Közérthetően a következő történt.
1.
Az OMME 1,5 millió Ft-ból, azaz 1500 Ft/db áron előállította a "Virágporos méhlegelő" című könyvet.
2.
A a kft értékesíti 4000 Ft/db áron úgy, hogy neki a kiadvány egy fillérjébe sem került.
De valójában nem a kft végzi az értékesítési munkát, hanem az OMME alkalmazottai és az OMME tagszervezeteinek elnökei, titkárai ÖNKÉNTES MUNKÁBAN, tehát egy fillér juttatást se kapnak munkájukért.
3.
Nézzük, hogy a könyvre vetítetten milyen nagyobb kiadása keletkezett a kft-nek?
A kft bevételeiből
Egyed Árpád ügyvezető felvesz a kft élén 500 000 Ft/hó + közterhek fizetést
Módos Adrien ügyintéző felvesz a kft alkalmazottként 300 000 Ft + közteher fizetést.
Van még ezen kívül erre a könyvre vetítetten nagy kiadás?

Mi lett volna a szerintem jogszerű és etikus módja ennek az egész történetnek?

1.
Az OMME 1,5 millió Ft-ból, azaz 1500 Ft/db áron előállította a "Virágporos méhlegelő" című könyvet.
2.
Az OMME alkalmazottai és az OMME tagszervezeteinek elnökei, titkárai ÖNKÉNTES MUNKÁBAN értékesítik a könyvet 4000 Ft/db áron.
3.
Az OMME-nek lett volna az ügyleten 2,5 millió Ft nettó haszna és nem kellett volna költenie sem Egyed Árpád ügyvezető bérére, sem Módos Adrienn-re.

Egyébként meg Egyed Árpád és Módos Adrienn az OMME IB határozata (tehát nem a küldöttgyűlés határozata) alapján havonta 1,3 millió Ft-ba kerül az OMME-nak, tehát éves szinten durván 15 millió Ft-ba. 

Kérdéseim:
1.
Ez a döntés jogi értelemben apport vagy támogatás?
2.
Egyáltalán jogszerű az alapszabály és a költségvetési terv alapján?
3.
Az OMME melyik döntéshozatali fóruma és mikor, milyen írásba foglalt döntésben adott felhatalmazást az OMME IB-nek arra, hogy 1,5 millió Ft értékben támogassa a kft-t és lemondjon 2,5 millió Ft nettó árbevételről?
Mely alapszabályi passzus ad jogot az IB-nek ilyen döntés meghozatalára, ugyanis a költségvetési tervben ilyen passzust nem találtam.

2013 októberi OV ülésen elmondtam, hogy mindazok a tevékenységeket, amelyeket a kft jelenleg végez, végezheti jogszerűen és gazdaságosan az OMME is, annak ellenére, hogy közhasznú.
Sőt ÁFA visszaigénylési joga semmiben nem különbözik a sima gazdasági vállalkozásoktól, adózási szabályok mások egy kicsit és jó könyvelés esetén előnyösebb is, mint a kft esetében.
Ezen kívül, ha az OMME végzi ezeket a tevékenységeket, akkor az önkéntes munkákat, mint közhasznú tevékenységeket is szerepeltetheti a közhasznúsági jelentésében.

ha valaki kételkedne írásomban, a hitelesség kedvéért becsatolom az OMME IB jkv megfelelő oldaláról készült fotót.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #94 Dátum: 2014. November 14. 12:58 »
Hallottam a pletykát, hogy egy IB határozat Geddekas elleni pert fontolgat.

Aranyos

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #95 Dátum: 2015. Április 06. 14:21 »
A Kft. osztaléka 2015 március 27-i vezérkari álláspont szerint kb 3,7 millió Ft. Erről úgy döntött az OMME elnöksége, hogy maradjon a kft-nél. Viszont a küldöttek és az Ellenőrző Bizottság az OMME kasszájában szeretné látni.

Az OMME Küldöttgyűlésén egyetlen szóval se lett kimondva, hogy mennyi is az osztalék. Vajon miért?

Az EB kérte, hogy legyen könyvvizsgálat és még a Küldöttgyűlés előtt legyen készen a jelentés. A könyvvizsgáló nem kapott kielégítő anyagot, hogy érdemi választ tudjon adni a megrendelőnek, ezért nem volt mit felolvasni a Küldöttgyűlésen. Viszont ezt nem vallotta be Dr. Mészáros László még többszöri kifejezett kérés ellenére sem.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #96 Dátum: 2015. Június 22. 11:02 »
OMME Magyarország kft Mérlege

Janibátya!

Szerinted az OMME 2014 évi beszámolójában írottakhoz és a küldöttgyűlésen elhangzottakhoz hogyan viszonyul a Cégbírósághoz benyújtott anyag?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #97 Dátum: 2015. Június 22. 11:26 »
Ha már itt tartunk kedves fórumlakók, akkor becsatolok olyan dokumentumot is, amiről az OMME Küldöttgyűlésén a választott tisztségviselőink és a kft ügyvezetője egy vak hangot se ejtettek, holott kötelességük lett volna.

Kérlek Janibátya értékeld lécci ezt is az OMME 2014 évről szóló beszámolója és a küldöttgyűlésen elhangzottakkal összevetve.

Ha jól látom, durván 120-130 millió Ft ment át Egyed Árpád kezén, amióta ügyvezetővé kinevezte - nem mi küldöttek-, hanem a Fáskerti Lászlóval kiegészített OMME Intéző Bizottsága.

Kedves méhésztársak! Ilyen gazdagok vagyunk és ennyire gátlástalanul megbízunk a választott tisztségviselőinkben.

Ha összeadom a Magyar Méhész kft és az OMME Magyarország Kft. eredménykimutatásában szereplő összeget, akkor nekem valahogy több mint 5 millió Ft-os veszteség jön ki, pedig Fáskerti László OMME EB elnök minden kétséget elsöprő győztes kijelentése az volt a küldöttgyűlésen, hogy "minyő jó nékünk", hiszen a banki kamat fölötti eredményt produkált az OMME vállalkozási tevékenysége.
Bocsásson meg nekem Fáskerti László OMME EB elnök, de nem tudtam, hogy újabban negatív a banki kamat. :)

« Válasz #98 Dátum: 2015. Június 22. 23:17 »
A kérdésre válaszolva, szerintem köszönőviszonyban sincs egymással a két dolog.
Sajnos a "virtuális " veszteséget nem kompenzálja a második kft eredmények nevezett, szerintem ,szufficitje. Ez sem szerepelt a beszámolóban.
Az viszont kiolvasható, hogy nem kevés pénzt emészt fel a kft és vele együtt az újág kiadás.
Ha az újságra írott árat vesszük figyelembe 470 ft x 12000 x 12 = 67 millió 680 ezer. (én merő jóindulatból 12 hónapot számolok ami valójában kevesebb volt a 2014 es évben az előző kft miatt)
Ebben benne kellene lenni minden  költségnek szőröstül bőröstül haszonkulcsostul.
A valós költség ezzel szemben ha hinni lehet a papíroknak 111 millió 354ezer.
Vajon mire lett elköltve még 43 millió 647 ezer ?
Csak nem luxus mértékű honoráriumok kifizetésére? Valaki vagy valakik igen igen jól élnek ebből a kft-ből és a méhészekből.

Üdv. jani bátya

« Válasz #99 Dátum: 2015. Június 23. 08:06 »
Jani bátya!
Nem az itt a baj, hogy nem passzolnak a számok!
Amennyiben ezt a küldöttekkel közlik (bevallják, hogy ez van) akkor semmi gond, mert a vállalkozásoknak idő kell a felfutásra.
Itt az a baj, hogy az OMME bűnös galerije folyamatosan hazudozik, titkolódzik és a küldötteket átvágja!
Rohadtul nem érdekel az etikai vizsgálat!
Mit tudnak velem csinálni?
Szerintem ebbe az utcába ha besétálnak, jól nem fognak kijönni belőle.
A márciusi küldöttértekezleten olyan pénzügyi beszámolót fogadtattak el, amit egészben ők sem láttak, mert hiányzott a kft. vesztesége.
Ezért titkosították a könyvvizsgálói jelentést, mert akkor kiderült volna a hazugság.
Megfelelő helyen, megfelelő időben kifejtem, hogy nem csupán a küldötteket, de a hatóságot is félre vezetik egyes OMME vezetők.
Természetesen nem őrültem meg, hogy provokatívnak számító kijelentésemet ne tudjam írásos tényekkel alátámasztani.
Kínos percek fognak bekövetkezni, de nem nekem!
Tüntetés?
Nyugi.
A Kontroll Csoport tagjai nem kapkodnak, kárt nem kívánunk okozni a méhészeknek, az OMME-nak!
Viszont az OMME nem egyenlő az OMME vezetőivel!
Erre fogom felhívni a figyelmet, most több információt nem szeretnék kikotyogni.
A kft. gazdálkodása nagyon gáz.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #100 Dátum: 2015. Június 23. 12:05 »
Ha az OMME által a két vállalkozásra elköltött mintegy 130 millió Ft-ot elosztom a Méhészújságnak 2014-es 12 lapszámával, akkor egy lapszám több mint 12 millió Ft-ba került. Ha a 12 millió Ft-ot elosztom a 12 000 példányszámmal, akkor 1000 Ft/példány költség jön ki.

Becslésem szerint a legdrágább mezőgazdasági szaklapot az OMME adja ki Magyarországon.

Csak véletlenszerű információim vannak arról, hogy olyan horribilis tiszteletdíjakat kapnak az OMME Méhészújságba cikket írók, amit multicégek strómanjai szoktak fizetni az előadóknak a rejtett reklámcéllal szervezett konferenciákon (pl. a Syngenta vagy Bayer). Most kezdjek gyanakodni, hogy miért is jelenhetett meg nyíltan a neonikotinoidokat sirató kijelentés a Méhészújság főoldalán? Miért ad okot ilyesmire az OMME IB?

Az OMME IB sajnált kifizetni 70 millió Ft-ot a MÉHÉSZET újságért, de most 130 millió Ft-ot pazarol rá az OMME pénzéből.

Nem szóltunk még arról, hogy az OMME által a vállalkozásokba tett 20 millió tőke nem kamatozott, hanem veszteséget termelt, sőt elesett az OMME az üvegeladás után járó 2 és 1 Ft-októl.

« Válasz #101 Dátum: 2015. Június 23. 21:30 »
Egyed Árpád anno ezt mondta "értsék meg 190 ft-ból nem lehet újságot csinálni", mondta ezt a reklámmal kapcsolatban. Az előző hozzászólások és a saját adataik szerint még az az összeg is kevés ami az újságon árként (470 ft.) fel van tüntetve. Persze, hogy nincs a világon annyi pénz amit el ne lehetne költeni, főleg ha más pénzéről van szó.
Egy kicsit elkalandoztam, vajon mire lenne elég az a 43 millió forint. Például mind a 12 ezer OMME tag kaphatna belőle 25 kilógramm garantált eredetű répacukrot minden ellenszolgáltatás nélkül, vagy több mint 2300 ft-tal pontosabban cirka 3580 ft-tal lehetne csökkenteni a tagdíjat, vagy tökéletesen grátisz lehetne az újság és még maradna is az összegből.
E helyett, igazándiból nem tudom hová került ez a pénz ami talán egy kisebb OMME székházra is futná amit bérbe adhatnának a 10%-nyi kisebbségnek, vagy valami eldugottabb akácos helyen vehetnének belőle egy kisebb falut.
Egy biztos a papír szerint ez az összeg már el lett költve, hogy mire ?

Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #102 Dátum: 2015. Június 25. 19:48 »
QUQURIQ !!!

Üdvözletem Baromfi országból!

„Az OMME IB sajnált kifizetni 70 millió Ft-ot a MÉHÉSZET újságért, de most 130 millió Ft-ot pazarol rá az OMME pénzéből”.
Dr. Cserényi most miért nem ordít, hogy hű de sok ez az összeg?
Cserényi Dr. az OMME szakmai elnöke most miért nem indít az etikai bizottságnál vizsgálatot az OMME Kft ügyvezetője ellen???
Hol a pénz?
Mi mennyibe kerül-t?
Kik a vezetők?
Ki a felügyelő bizottsági elnök?
Miért tartjuk Őket?
Bizalmat szavaztunk Nekik!
Bízzunk?
Vagy, bizakodjunk?
Szakmai vezetésünk hallgatása, ezek kapcsán BELEEGYEZEÉS!
Ki mit vetett azt aratja….

A Mezőgazdász Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #103 Dátum: 2015. Augusztus 29. 08:00 »
QUQURIQ !!!

Kiskakas csak kérdez, azoktól akik a jogban jártasak…
A Kft, ha nem működhetett volna, mi lesz a kifizetett költségekkel visszamenőleg, és az állítólagos „nyereséggel”.
Minden OMME tagnak be kellett fizetni a tagdíjba burkolt (csomagolt) mint a ( lószalámit), mint a Kft kezdő tőkét, vagy nevezzük, OMME  újságpénznek, vagy ügyvezetői és alkalmazotti fizunak.
Tehát a nyereségből osztalék jár, minden tagdíja t befizető OMME tagnak.
Mi lesz a felvett bérekkel?
No ez már nem kis pénz.
A boltban beviszik a raktárba a nyugdíjas nénit, hogy megevett egy üres 20 Ft os kiflit, és jegyzőkönyvet is írnak!
Most már végképpen nem értem az értékarányokat…

Csak a szemétdombhoz értő Kiskakas!  :o

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #104 Dátum: 2015. Augusztus 29. 10:41 »
A kft megszűntetése a tulajdonos feladata. Ebben eljárni az OMME egyszemélyi  képviselőjének kell. Ha nem teszi, alapszabályt és jogot sért. Tehát legkésőbb a küldöttgyűlésen be kell számolnia, hogy milyen intézkedéseket tett a kft felszámolása terén.