Köszöntő

• 321 válasz
  • 190418 megtekintés
*

Veszti1982

Re:Köszöntő
« Válasz #75 Dátum: 2014. Január 08. 16:02 »
Írod: Én szeretném,ha lenne 3.verzió is,de ha csak ez a kettő marad,akkor hajlok rá,hogy a 2-at válasszam.
Ha egy egyszerű gyógyszer+cukor támogatásban sem gondolkodsz akkor megértelek.
A parlamenti példázódásom csak egy gyenge hasonlat akart lenni.

« Válasz #76 Dátum: 2014. Január 08. 16:14 »
Kedves "lindzzy"!
Nagyon hamar lesz 3. verzió!
Az egyesületet ne hagyjátok el!
Közben olvasom Veszti 1982 az az Szilveszter hozzászólását!
Ezt úgy hívják, hogy zsarolás! A támogatással zsarolják a tagságot! "Ha nem fizetsz tagdíjat nem kapsz támogatást!" Ne azért legyetek az érdekképviselet tagjai, mert az MVH a "segíjosztó"!
Akkor is volt egyesület akkor is tagok voltunk amikor semmi támogatás nem volt!
Az volt az igazi OMME! Ne kérdezd mi a mostani. A kiskakas azon kapirgál eleget!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 08. 16:19 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #77 Dátum: 2014. Január 08. 16:20 »
Sziasztok ! Most arra céloztok,hogy nem volt értelme tagnak maradni? Azért mert olyan a vezetés amilyen most, semmi értelme a bent maradásnak ? Szerintem ez csak a végső megoldás kell hogy legyen, vagy nem ?    Üdv. Antal
« Utoljára szerkesztve: 2014. Január 08. 16:21 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #78 Dátum: 2014. Január 08. 16:27 »
Nem vagyok "megélhetési tag" sose kértem támogatást.Ebben a formában ez a "támogatásosdi" kísértetiesen hasonlít annak a kis falunak az esetére,amelyik EU-s pénzből le akarta betonoztatni a temetőhöz vezető utat,de mivel csak inkubátorházra volt pályázat,ezért inkább azt csinált.  :)
Jó lenne,ha látnám a pozitív változás, fogy az idő,hamarosan színt kell vallani...
„Ha meg tudjuk változtatni önmagunkat,
a tendenciák is megváltoznak a világban.
Ahogy az ember megváltoztatja a saját természetét,
úgy fog irányába megváltozni a világ hozzáállása.
Nem szabad arra várnunk, hogy lássuk, mások mit tesznek.”

*

Veszti1982

« Válasz #79 Dátum: 2014. Január 08. 16:36 »
Remélem nem értettük félre egymást. Nem azt szerettem volna sugallni, hogy a támogatás miatt legyen bárki is OMME tag.

« Válasz #80 Dátum: 2014. Január 08. 17:48 »
Üdvözlök mindenkit!
Sajnos már megint kénytelen vagyok, inkább úgy fogalmaznék, hogy késztetést érzek ahhoz hogy bejelentkezzek. Olvasgatva a hozzászólásokat, csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy buta az aki azt gondolja, hogy ezen a platformon szét akarják verni az OMME-t. Szét veri az magát. Mindig is azt szorgalmaztam, hogy ha lehet ne engedjük.

Szilvesztertől idéznék: Miért hihetetlen az, hogy van egy fiatal méhész, aki szereti a bogarait, és élvez minden közösen eltöltött percet, de látja magáról, hogy tanulnia kell, sőt még azt is bevallja, hogy 2009-ben kezdett el méhészkedni (azaz kezdő) de ettől még szervez egy új klubot?

Egy pici korrigálást tennék fiatal barátom részére, ha nem haragszik meg. Ha Ő méhész akkor neki csak a fejében lehetnek bogarai, mert a kaptárjaiban méhek vannak.
Örülök hogy van kedved, és van ambíciód a klub alapításhoz, de ezzel a komoly háttér információkkal, és az itt tapasztalható elismeréseddel komolyan el kellene gondolkodnod a dolgokon, nehogy rossz lóra tegyél. A Misi Pakson klubtag....??? ;D
Egyébként jó munkát, és kellemes időtöltést itt.

« Válasz #81 Dátum: 2014. Január 08. 18:24 »
Tisztelt Méhészek!
A Nemzeti Program nyújtotta támogatás a méhészek és az OMME közötti "köldökzsinór"!
Mi van akkor ha ezt elvágják? Semmi. A gyerekek (méhészek) továbbra is élni fognak, az anya (OMME) egy kicsit megviselődik. Akkor kitisztulna az ég,és látható lenne kik maradtunk! Az OMME a mi anyánk! Vigyázzunk rá, segítsük,mert ha bajban leszünk talán kiáll érdekeinkért!
A terméktanács ebbe a szakadásba kimúlt! Miért, mert az nem érdek-képviseleti szerv volt!
A termelők-fogyasztók-kereskedők közötti koordinátor! Ezért lett neki annyi.
Az Agrárkamara sem érdek-képviseleti szerv. Én egyelőre olyan pénzbehajtónak látom, egy burkolt adóhivatalnak, vagy valami hasonló állami képződménynek. Ami kötelező az mindig adó, vagy büntetés!
Az OMME az egyedüli érdekképviseletünk! Lassan nem ismerünk anyánkra, sokan szívják belőle, de nem az anyatejet, hanem a pénzt! Nem tudjuk meddig bírja szegény, pedig már lassan meg is vakult, mégis most rendeltek neki milliókért újságot! Micsodaaa? Vállalkozót csináltak belőle!
Mindenki azért ne nézze Gagyi Maminak! Igazi hű fiai nem engedjük!
Üdvözlettel:Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #82 Dátum: 2014. Január 08. 19:02 »
Szilveszter!
Szerintem nem kell neked bemutatkoznom, hisz ismersz. Ha emlékezetem nem csal, már be voltál regisztrálva ide, csak még a másik üzenő falas verzióban. Azóta egy picivel többen lettünk.
A köszöntődben nem értem ezt a mondatodat: " Amit én szeretnék elérni az újonnan alakuló klubban: Politikamentes szakmai közösséget, aki elfogadja a mindenkori OMME vezetését, és azok szerint szeretne méhészkedni.
Szétverném a Szekszárdi klubbot? A kiskakas értelmezésében igen, az én értelmezésemben pedig egy alternatívát szeretnék kínálni azon méhésztársaknak, akiket nem érdekel a jelenlegi méhészpolitikai csatározás, és egy normális kiegyensúlyozott közösséghez szeretne tartozni."
Nem gondolod, hogy nem kellene erőltetned az az avétos  agitpropos dumát?
Soha nem tettél olyan irányú lépést, javaslatot, hogy az egyesület gördülékenyen működjön. Ha tettél, akkor én nem tudok róla. Csak kritizálsz, a tények pontos ismerete nélkül. Most olyanokkal jössz, hogy nincsenek méhészek a Szekszárdi klubbon. Írásod szerint, ezért a vezetőség a felelős. Ha most az mondanám, lehet igazad van, DE az általad megemlített személy, és csapata jelöltette, és meg szavaztatta a "vezetést". A szavazáson ott voltál, vagy képviselték akaratodat.

A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #83 Dátum: 2014. Január 08. 20:32 »
Üdvözöllek itt a klubon Szilveszter!

Szerintem igenis dicséretes, hogy fiatal méhészként erőt és késztetést érzel arra, hogy közösséget kovácsoljál magad köré, vagy legalábbis a környezetedben élő méhészek élére állj, értük dolgozzál! Sok ilyen kellene ma, mivel hiába a rengeteg fiatal gazda méhész, az önkéntes érdekképviseleti munkát továbbra is zömében az "öregek" viszik. Jól látható a tendencia, ahol a régiek már nem vállalják, ott vagy megszűnik a helyi szervezet (csapódik egy nagyobb környékbelihez), vagy a megyei szaktanácsadó lesz az elnök, ennek következményeit most nem fejteném ki. Tehát jó, ha vannak ilyen lelkes fiatalok!
DE! kedves Szilveszter... Idéznék az OMME alapszabályából: "Az Egyesület a méhészet ügyét felkaroló, azért tenni akaró magánszemélyek, jogi személyek demokratikus közössége, önkormányzati elven felépülő szervezeti renddel. A hangsúly a tagok képviseletén, szolgálatán, szervezetei tevékenységén van." Tehát az OMME tisztségviselőinek (legyenek IB-, EB-tagok, vagy helyi elnökök) feladata a tagok szolgálata! Nem a Vezetőség minden döntésének, tevékenységének feltétel nélküli elfogadása!! Helyi elnökként igenis kötelességed a szervezeted tagjainak érdekét képviselned, ha kell, a Vezetőség szándékaival szemben is! Sőt, mást mondok! Egy testület/vezetőség munkáját nem a helyeslőn bólogatók ("nyalizók"), hanem a kritkusok segítik a leginkább!
Lindzzynek adott válaszod -miszerint ha nem tart igényt a gyógyszertámogatásra, megérted, ha nem akar egyesületi tag lenni- pedig leendő elnökként egyszerűen elfogadhatatlan!! Úgy érzem nagyon sok tanulnivalód van még az érdekképviseleti munka terén, de nem a Te hibád, hiszen a jelenlegi OMME vezetőségtől sem látsz erre jó példát...

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #84 Dátum: 2014. Január 08. 22:26 »
QUQURIQ!

Szilveszter Barátom!

Tudod, nem csodálkozom a hozzáállásodon!
Az OMME IB-EB -től tanultad ezt az anti demokráciát.
Jegyezzed meg!
Minden civil kezdeményezés alulról építkezik!
Tudásoddal és emberi magatartásoddal ki kell érdemelni a tagság bizalmát!
Ha nem! Sipirc! Úgy mint a mostani vezetés!
40 év szakmai tapasztalataként mondom, először a szakmával foglalkozzál. Én már akkor méhészkedtem, amikor Te még az oviban bigyón csúszkáltál kőrbe-kőrbe! Persze egy kicsit irónikusan írtam, csak, hogy megértsed a lényeget. (bocsi)
 Nagyon nagy a baj az OMME-ban, szépen kérlek, hogy ne tetézzed, úgy, hogy még egy kicsit bomlasztasz rajta. Lehetsz még jó egyesületi vezető, akár IB vagy EB tag, de kérlek ne most próbálgassad ezt!
Köszönöm, hogy megértetted, hogy mennyire fontos most az egység!!!

Üdvözöllek, ne haragudjál rám, én egy ilyen szókimondó Kiskakas vagyok!

« Válasz #85 Dátum: 2014. Január 08. 22:46 »
Üdvözlök minden kedves méhésztársat!
50 családot gondozok, NB16-os kaptárban. Édesapámtól örököltem a méhek szeretetét, bár küzdöttem ellene, de győzött a sors és én is méhész lettem. Ez nem szakma, ez életforma.
Érdeklődéssel olvasom bejegyzéseiteket, próbálom kiválogatni azokat az információkat, melyekkel segíteni/informálni tudom az Egyesületem tagjait.

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #86 Dátum: 2014. Január 08. 22:51 »
QUQURIQ!

Üdvözöllek Pongrácz Attila!
Már nagyon vártalak, hogy a mi kis családunkhoz tartozzál!
Érezd jól magad, írjál mindenről amiből tanulhatunk, vagy öntsed ki a szíved mert mi meghallgatunk!

Az üdvözlő Kiskakas!

« Válasz #87 Dátum: 2014. Január 09. 09:35 »
Kedves Sziveszter!
A paksi klub megalakulásáról, csak annyit,hogy ez jellemző. Például egy házasságon bellül is ha vannak nézeteltérések,  akkor futamodjuk meg, váljunk el, alapítsuk új családot ez most a trend! Nem arra kéne törekedni,hogy a dolgokat átbeszéljük,hogy elfogadjuk, ha mások másként gondolják? Ez mind a két félre igaz.  A szakadásnak kellett volna a legutolsó utánni megoldásnak lenni! Az meg, hogy szakmapolitika mentes, az meg egy vicc, mert éppen ez hozta létre. Illetve a kivonalazódni látszó tagság sem teszi lehetővé.
Ui.: Az Attiláék sem alakítanak új OMMÉ-t , csak meg akarják reformálni, ti is inkább reformáljatok, kommunikáljatok, ne bomlasszatok.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #88 Dátum: 2014. Január 09. 20:54 »
ququriq!!

Hol vagy Szilveszter???
Sok a kérdés???

Üdv Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #89 Dátum: 2014. Január 10. 21:14 »
QUQURIQ!

Gyerekek!
Ma csúcsot döntöttünk!
Ma idáig 40 -en tekintették meg a méhész klubunkat!
Ebből 10 IB tag, 10 EB+ etikai
A másik felét meg mi adtuk!

Kakaskátok!